![]() |
1 Eklenti(ler)
Demek ki utandırmak işe yarıyormuş:) İki fidanımın tüm uçları meyve bağlamış. Düzgün bir makinem olmadığı için sadece kızaranın resmini çektim. Diğerleri de üzüm salkımı gibi olunca kızardıktan sonra resimleyeceğim:)) 16 aylık olan her iki fidan da meyve bağlamış durumda. Seneye bunları tutmak mümkün olmaz. Sezon sonu tüm yan dalları çelikleyeceğim, büyük ihtimal kısacık boylarına rağmen meyve vereceklerdir. Çiçek dökümü sıcaklara rağmen devam etmiyor. Biber tarzı bir gelişimi var bitkinin. Olgun meyve, olgunlaşmaya çalışanlar ve çiçek. Hepsi bir arada.
|
Gojiler yavaş yavaş geliyor nazar değmesin.
|
Goji meyvelerinin kendini göstermeye başladığı bugünlerde;
Gojilerin Lycium Barbarum Lycium Chinese Lycium Eskişehir mi olduğunu bilirsek çok yararlı olur. |
Bendeki 16 aylık ve meyve bağlayan fideler L. Barbarum., L. Chinense de var ama onlar daha yaşını doldurmadılar. Henüz çiçeklenme belirtisi de yok.
|
benim gojilerin meyvaları kızardı ama resimlerde gördüklerimizden çok küçükler acaba ilerleyen zamanlarda büyürlermi ki?
|
Bende Goji Moğol,Tibet,Himalaya ,Chinense var.Geçen sonbahar Moğold'an diktiğim çelik çiçeklendi.Sanırım kısa budamalar yapmanın ve gençlik etkisini atlamasının etkisi var.2.5m lik Moğolların tepesine ulaşamıyorum.Bu hafta kesin budayacağım,yapraklarınıda çay yapıp çeliklerinide dikerim.Bitkinin bütün gücü tepesine gidiyor.Alt kısımlarda yaprak kalmadı yoksa meyve vereceği yok.
|
yarın gojilerin son durumlarını resimleyip koymayı düşünüyorum.. bu arada makro çekim yapabilen bir makina aldım..:D
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim Gojiler Mart-2009 ve Temmuz -2009 göji fidanlarım 4 ayda yaklaşık Bir metre yirmi cm boyuna ulaştılar,İçinden 2 şer adedide 2 mt ye ulaşmak üzere
|
Ben bişeyleri yanlış yapıyorum galiba, benimkiler iki ay oldu daha üç santimi geçmedi.
|
Alıntı:
|
Benim goji de aynı da acaba nasıl budanacak.?
|
5 Eklenti(ler)
meyvalı olan gojilerin resimlerini ekleyeceeğim 1 hafta önce çekmiştim..
2 gün önce gojileri kontrol ederken baktığımde meyvalardan eser yok..:( |
Benim gojimin 5-6 dalı var boyları 50-60 cm ye ulaştı dallar belli yükseklikten sonra yanlardan aşağı doğru salınıyorla. yaklaşık 15 gün önce dallardan çiçekler açmaya başladı ve açmaya devam ediyor fakat açan çiçekleri elimle tozlaştırmama rahmen açtıktan 3-5 gün sonra çiçek solup düşüyor ve meyve de oluşamıyor. Bitkim öğlenden sonra akşama kadar güneş görüyor ve az da olsa hergün su veriyorum. aralarda bazı yaprakları da sararıp dökülüyor ama genel görünüm halen yeşil. Saksısı 30 cm boyunfa çapı ise 25 cm kadar. Meyve tutamamasının nedeni ne olabilir .? çok teşekkürler
|
Alıntı:
|
Alıntı:
2 aylık fidelerim hala 3-4 cm boyunda. Sizinkilerin maşallahı var. Nasıl bir uygulama yaptınız? Yardım lütfen... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın Maki01 Gojileri diktiğim toprağın özellikleri- kumlu humuslu ırmak toprağı ayrıca içinde yanmış bitki,ağaç külü ve yanmış hayvan gübre karışımı ayrıca sürekli yaprak biti konturölü balkonda olmalarına ramen sürekli olarak 20-25 günde bir ilaçlama yaptım balkonda dahi yeşil yaprak bitleri gojileri rahat bırakmadılar iyice kontröl edersen seninkilerde yaprak bitlerini fark edersin. Ayrıca her sulamadan önce ince bir cubukla sürekli topraklarını havalandırdım birde suyu az ama gün aşırı suladım .Birde günde 1 saat kadar güneş gören balkon kısmında büyüdüler . |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir siteden aldığım kurutulmuş goji meyveleri, kuru olmalarına rağmen bendeki taze meyvelerin neredeyse iki misli büyüklükte. Fidanların çok genç olması da etkiliyor olabilir. Sanırım önümüzdeki sene daha kesin konuşabileceğiz. Ben karşılaştırma da yapabilmek açısından bir kısmını saksıda brakıp, diğer kısmını da bahçeye aktaracağım( yarı gölge-tam güneş olarak) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 95100
Üç buçuk ay önce tohumdan çimlenen fidanlardan biri çiçek açtı. Bu yıl hiç beklediğim bir şey değildi. Meyve tutmasa da ne gam.:) |
Eğer bir de meyve tutarsa... :)
|
Bugün ilk goji meyvesinin tadına baktım. Tadı bildiğim başka hiç bir şeye benzemiyor. Son derece sulu ve tatlı. Kurusunun da tadına bakmıştım, tazesi çok daha güzelmiş. Favori meyveler arasında yerini bulmuş oldu. Lezzet olarak ben tam puan veriyorum:))
|
sevgili arkadaşlar ben yeni katıldım bu siteye kurt kirazı bulmak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar selamlar
|
Üç buçuk ay önce tohum olup şimdi çiçek açan gojilerin sırrı ortaya çıktı. Saksının dibindeki deliklerden her biri parmak kalınlığında 3-4 kök bir karış aşağıya indirmiş. Saksıları oraya yerleştireli en fazla bir ay oldu. İnanılır gibi değil. Üç hafta kadar önce bir kez EM Aktifli su ile sulamak dışında başka hiç bir şey yapmadım. Şimdi, 50 kadar gojiyi saksıdan kalıcı yerlerine dikmek zorundayız. Aksi halde seneye baharda (bu gidişle) kepçe çağırmak gerekecek :)
|
bende bi ara baya goji ektim ... kala kala 20 tane felan kaldı.. onlarda ayılıp bayılıyor.. bi dirsekle sabitlemek lazım galiba:)
|
3 Eklenti(ler)
Sürekli yaprak veriyor, 2 ay bitti, boyu hala 4-5 santim. Forumdaki fotoğraflara baktığımda yapraklar arasında 3-4 santim var nerdeyse... Nedir benim gojilerin sorunu? Yaprak biti filan yok üzerlerinde.
Deli ettiler beni, yardım lütfen... Eklenti 95278 Eklenti 95279 Eklenti 95280 |
EMA deneyin derim.
MeyveliTepenin saksıdaki gojileri EMA ile coşmuş durumda. Ben de yeni çıkacak ürünü bekliyorum. |
Teşekkürler sevgili denizakvaryumu,
Bionem uyguladım. Yeni ürünün zamanı ile ilgili net bilgi yok. EMA'yı kimden ya da nereden bulabilirim? |
Şu EMA'yı gerçekten nereden bulabiliriz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025