agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

nevsune 03-07-2009 08:44

Teşekkür ederim. Ben bazı durumlarda çoook sabırlıyımdır, beklerim:)

Sn. Sındırgılı 842'deki fotoğraflarla birlikte bu sonuncuyu iyice inceleyince birşey dikkatimi çekti. Meyveler yalnızca yaprak diplerinden değil, dalların her yerinden çıkmışlar. Gördüğüm kadarıyla da yaprak araları bayağı mesafeli. Yani bu durumda dallar iyice bir uzamış ve gelişmiş olmalı, öyle mi?

sındırgılı 03-07-2009 09:03

Aslında evet, ben mümkün mertebe gövde ve dal gelişimini öne aldım.Daha doğrusu teşvik ettim. Su vermedeki uzun aralık etkın oldu diyebilırim. Yaprak 2.planda kaldı.

sındırgılı 03-07-2009 09:09

Oğlumda bunu pek uygulayamadım, ama oda boya gitmeyi kesti en uç dalda çiçeklenme oldu ve meyva oluşumu başladi.

nevsune 03-07-2009 09:18

Genelde ben de çok sık sulamıyorum. Daha uzun aralıklarla ve bir kerede bol sulama yapıyorum.

Aslında Ankara iklimindeki goji gelişimini, siz İstanbul, Antalya ve İzmir'lilerle kıyaslama yapmak doğru değil elbette. Peki hadi öyle de Sn. Bari'ninkileri ne yapmalı;) Bu işin içinden biraz zor çıkacağım ben.

denizakvaryumu 03-07-2009 09:21

Ankara'da bugüne kadar goji meyvesini göremedik.

Ankara'lılar gojiyi sevmiyor anlaşılan :)

nevsune 03-07-2009 09:49

Biz seveceğiz de, meyvesini bir görseydik:)

Lonicera 03-07-2009 14:54

Tebrikler Sn sındırgılı. İnşallah olgun meyvelerini de yemek nasip olur. Şimdi koskoca goji saksını çıkarıp PC başına getireceğim. Belki görürler de biraz utanırlar:)

nevsune 03-07-2009 20:56

Bugün öğlen hiç üşenmedim tam 30 sayfadaki mesajları tek tek okudum.

Geçen yıl ilk tomurcuk fotoğrafı Sn bluecrop'tan gelmiş, tarih: 27 Temmuz, çiçeğin fotoğrafı: 02 Ağustos. Yani bu yıl Sn. Sındırgılı'nın meyveleri (özel yöntemler uygulanarak;)) meyveleri olmasaymış bizimkilere böyle söylenecek miydik? Hele biraz daha bekleyelim bakalım:)

şinasi 05-07-2009 23:56

merhaba
bu tür bitkilerin kapama bahçe şeklinde üretilmesi konusunda, adapazarı/kocaali belediyesi ile görüşebiliriz
fındıgın son yılalrda ekonomik deyerini kaybetmesi yüzünden bölge halkıda yeni bir şeyler arayışı içinde ama önder olacak insan maalesef çok az
benimde bu bölgede sera ve sebzecilik yapma idealim var.
eyer , sizinle fikir alışverişinde bulunabilirsek çok memnun olurum
selamlar saygılar

şinasi 06-07-2009 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 455858)
Kızaran gojiler:

merhaba
mesajıma özür dileyerek başlıyorum,bu 2.mesaj yazışım ve usulü bilmediğim için kime nasıl yazacagımı bile çözemedim.
acilen öğrenmek istediğim şey şu
goji,lapika konusunda sakarya /kocaali bölgesinde belediğe desteği ile kapama bahçe yapabilirim
bana yardımcı olacak kişilerin mesajalrını bekliyorum. fikir ve teknik olarak ve en önemlisi pazar konusunda yardımcı olabileceklerin mesajlarını bekliyorum
selamlar saygılar

Amazonn 06-07-2009 09:20

gojilerde 20 çiçek meyva tutmuş....oleyy :D

gojilerin tepelerinde yeni sürgünlerde okadar çok çiçek varki genelde hepsini döktü artık meyva olup olmadığına bakmaz olmuştum...bu pazar baktığımda meyvaları görünce sevindirik oldum..:D

nevsune 06-07-2009 09:35

Sn. Sındırgılı, afiyetler olsun tadını beğendiğinize sevindim. Siz beğendiyseniz demek ben de beğeneceğim.

Sn. Amazonn sizi de kutluyorum. Elbette sevindirik olacaksınız, darısı Ankara'nın başına. Siz de afiyetle yer ve beğenirsiniz umarım.

Kaç gündür daha zaman var diye kendimi kandırıp duruyordum. E herkesinki meyvelenmiş, yok bu böyle olmayacak. Ben gojime küstüm oynamıyorum işte. Tomurcuklar görünene dek (yani görünürse) bir daha yazmayacağım;)

Musti 11-07-2009 12:16

Goji çiçek

3 Eklenti(ler)
Geçen sene çelikten büyüttüğüm 65cmlik Goji Moğolda iki çiçek açtı.
2.5m'lik analarında yok.Buna ne dersiniz?

Lonicera 11-07-2009 14:20

Sn Musti, durun tahmin edeyim. Anaçtan aldığınız çeliği dikmiş olduğunuz kabın küçük olmasından kaynaklanıyor olabilir. Anaç daha büyük bir kapta veya bahçede ise beden geliştiriyordur:)

ayax 11-07-2009 17:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tamaşa (Mesaj 438382)
sn. lonicera,
bunlar goji berrylerin resimleri plastik bardaktaki ve saksıdaki aynı boyda sizce gelişimleri neden yavaş.ne yapabilirim?

benim gojileri görseniz heralde pek de yavaş değilmiş derdiniz. 3 ay oldu nerdeyse daha 4 yaprak açtı ve çimlendiği boylarda bekliyor bakalım ne zaman büyüyecek.

Musti 12-07-2009 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 459778)
Sn Musti, durun tahmin edeyim. Anaçtan aldığınız çeliği dikmiş olduğunuz kabın küçük olmasından kaynaklanıyor olabilir. Anaç daha büyük bir kapta veya bahçede ise beden geliştiriyordur:)

Sn Lonicera muhtemelen saksıdan ve toprağından kaynaklanıyordur.Birde taze tavşan gübresi etkili olmuşmudur,diğer çelikten saksılı bitkilerde var bakalım onlarda çiçek açacakmı?

nevsune 12-07-2009 18:31

1 Eklenti(ler)
Meğer gojim hastalanmış. Kırmızı örümcek belasını savmıştık şimdi de gülden unlu bit atlamış galiba. Unlu bit örümcekden de sinsiymiş. Çok zor farkediliyor. Gülü zor da olsa kurtardım, bakalım goji ne olacak.

Oldukça kötü durumda.

COYOTE 12-07-2009 23:00

Gojiler için tavşan gübresi bulunur:D:D:Dsudan ucuz:p

Amazonn 12-07-2009 23:27

benim 3 goji fiem yapraklarını döktü büyük ihtimalle onları kaybettim.. ama neden okadar çok sağlıklı gözüküyorlardı..:(

Lonicera 13-07-2009 07:03

Sevgili Amazonn, gojilerinizi tam gölge yere alın ve gölgeye alacağınız için sulamayı kesin. Büyük ihtimal uçlarından yeniden filiz verecektir. Aynı durumla ben de karşılaştım, kurumuş gibi görünse de aslında öyle değil. Tabi kök çürümesi olmamışsa. Yaklaşık bir hafta, on gün içinde kendisini belli eder.

Amazonn 13-07-2009 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 460626)
Sevgili Amazonn, gojilerinizi tam gölge yere alın ve gölgeye alacağınız için sulamayı kesin. Büyük ihtimal uçlarından yeniden filiz verecektir. Aynı durumla ben de karşılaştım, kurumuş gibi görünse de aslında öyle değil. Tabi kök çürümesi olmamışsa. Yaklaşık bir hafta, on gün içinde kendisini belli eder.

sizinle aynı düşünceye sahibim..

benim gojiler bahçede oldukları için gölgeye alma imkanım yok..:(

Lonicera 13-07-2009 16:40

O zaman bir gölgeleme malzemesi kullanın. Antalya sıcağında perişan olacaklar. Delikli inşaat çuvalları veya eski balık ağı gibi bir şeyler gerebilirseniz üstüne, biraz olsun faydası olur.

sındırgılı 13-07-2009 16:55

Akşamları güneşin sıcaklığın yoğun olmadığı saatlerde spreyle yapraklarını yıkayalım.Bazı çiçekler gidebilir ama çalının tümden gitmesinden iyidir.

sındırgılı 13-07-2009 17:04

Nevsune Hn. Çokmu unlu bit var? Mekanik olarak gövdeden ve dallardan temizleme imkanı yokmu? Benim yaban mersinindede vardı,bitirdim ama gôzüm hep üslerinde! Geçmiş olsun.

nevsune 14-07-2009 09:53

Sn. Sındırgılı teşekkür ederim.

Bunun ne olduğunu pek anlayamadım ben. Unlu bit diye yazdım ama unlu bit resimlerine bakınca ikileme düştüm. Bunlar çok minik beyaz örümcekler galiba. Kırmızı örümceğe benzer şekilde ağ örüyorlar ama beyaz bunlar. Çok minikler, benim makinemle görüntülenemiyorlar.

Yapraklar iyice sararıp, dökülmeye başladı:( Umarım kurtarabilirim.

denizakvaryumu 14-07-2009 10:04

Bionem etkilemiyor mu?

nevsune 14-07-2009 10:06

İlk olarak Pazar günü hem yaprak hem kökten bionem verdim. Yarın ve ondan üç gün sonra tekrarlayıp duruma bir bakacağım.

denizakvaryumu 14-07-2009 10:19

Diğer bitkilere de uygulayın derim.

Zaten yakında roa da geliyor, hiç şansları kalmayacak :)

nevsune 14-07-2009 10:23

Aslında haftada bir veriyordum zaten ama sadece yapraktan. Kökten hiç vermemiştim. Gülden geçti sanırım. Gülü kurtardım, umarım gojiyi de kurtarırım.

Alıntı:

Zaten yakında roa da geliyor, hiç şansları kalmayacak
Aynı şeyi düşündüm, ilaçlama yaparken:)

Volare 14-07-2009 12:07

Tavşan gübresi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE (Mesaj 460561)
Gojiler için tavşan gübresi bulunur:D:D:Dsudan ucuz:p

çok uzak , yoksa hemen ister denerdim, benimkilerde hiç umut yok .
Kendi hallerine bıraktım , boyuna boy atıyorlar , çiçekti meyveydı
hiç emaresi bile yok ...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025