![]() |
Alıntı:
|
goji nin nası kurutulacağı hakkında bilgisi olan var mı?
|
Olgunlaşıp kızaran gojiler hasır tepsiler de yarı gölgede ve özellikle el sürülmeden kurumaya bırakılacak yoksa siyah noktalar oluşturur.Kırmızı doğal rengi kalmaz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
hiç birisinden şikayet gelmediği gibi kabızlık sorunları, uyku sorunları gibi sorunları olanlarda sorun kalmadı Benim Söylemek istediğim bu meyvenin yaygınlaşması ve türkiye de yaşayan insanların daha hızlı bilinçlenip üretim ve tüketimin yaygınlaşması için daha bilimsel araştırmaların yaptırılması ve bu verilerin yaygınlaşması Yabancı sitelerde olmak kaydı ile goji ile ilgili bütün haberleri uzun zamandır yakından takip ediyorum |
yakupunalmavi@hotmail.com
yakup ünal facebook tan akşamları daha seri konuşmak isteyenler eklerse sevinirim |
MQ-1 lidyum barbarum baylu..
cinsi goji berisi olan varmı elinde |
3 Eklenti(ler)
Öncelikle herkese selamlar; Bir goji yetiştiricisi olarak eşim ve bende aranıza katılıyoruz. Bu sene kasım ayında dikmiş olduğumuz gojiler yaklaşık 1m boyuna geldi ven ben 1-2 tanesinin tepe noktasını kestim yan dallar bekliyorum, Tabi peyderpeyi ektiğimiz için küçüklü büyüklü gojilerimiz. Onlar her geçen gün büyüdükçe benimde heyecanım artıyor açıkçası... İşte fotoğraflarımız, dışarıya almak için daha erken olduğunu düşünüyorum
Eklenti 203397 Eklenti 203399 Eklenti 203400. |
Maşallah bu kadar gojiyi ne yapacaksınız...?:)..yalnız büyük olanlar kendi görüşümce dışarıda kışı geçirmeliydi...bu saaatten sonrada iyice havalar ısınanan kadar çıkarmayın ankarada malum sürgünler zarar görebilir...
|
Maşallah, ilk resimdeki gojileri kasım ayında tohumdan mı ürettiniz? Ben mi yanlış anladım? Benim kasımda ektiğim tohumlardan çıkanlar daha 4-5 cm boydalar.
|
Alıntı:
bahçemiz var ve bunları nasipse orada biraz da ticari olarak yetiştirme fikrindeyiz |
filizceng tebrik ederim
bende göji berry merak saranlardanım ankara kazan ilçesinde çeviz bahçesi yaptım 6-7 dönüm bir yerede göji berry dikmeyi düşünüyorum. Araştırmalarım devam ediyor en uygun ve en verimli goji berryi buluncaya kadar izmirden ve niğdeden getitirdim tarlaya ektim kısmet meyve alır gelişimi iyi olandan tohumdan **** ağıç olarak alacağım. filizceng diktiğiniz gojiler ne menşeili???? ticari olarak önerilen Liycium barbarum MQ-1 olanı diye bir prof dan bilgi edindim ama ama işte |
Arkadaşlar Gojilerimde şaşırtma yapacağım. Aşağıdaki gibi mi uygulama yapayım,
Alıntı:
Alıntı:
Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Saygıdeğer arkadaşlar ve Sayın meyvelitepe,
Gojilerimin son durumu. Sizce her birini ayrı saksılara şaşırtmanın zamanı gelmişmidir. Şaşırtmada yukarıdaki yöntemlerden hangisi daha uygundur. Teşekürler. |
Alıntı:
|
Duyuru- Gojinin tadına bakmak isteyen ve TOHUM isteyen arkadaşlar
Haftaya BİM marketlerde GOJI BERRY - BLUE BERRY - ALTIN ÇİLEK 150gram lık paketlerde satışa sunuluyormuş.
hem tadına bakmış olacağız hemde birsürü tohum olmuş olur. dolayısı ile saygıdeğer meyvelitepe'nin Mayıs ayında ekim tavsiyesini de uygulamış olacağız inşallah. Kalırsa ben almayı düşünüyorum. Gerçi biraz pahalı olacak. 6.9TL yanlış hatırlamıyorsam. Acaba bunlar Çinden gelenlermi yoksa kendi üretimimizmi? |
Bu bilgiyi nereden aldınız gezen82, son kampanya 15 nisanda başlamış görünüyor.
|
Normal olarak çiçeklenme zamanına daha 20 gün bir ay olmasına rağmen, ilginç bir şekilde gojilerimde tomurcuklanma başlamış. goji bağımda dört beş fidanda gördüm. Oysa ki daha yaprakları bile normal büyüklüğe ulaşmadı..
|
Marketlerde ve kuruyemişçilerde satılan paketler de Tayland'dan ithal edildiği yazıyor.
|
Taze goji beryy nin tohum larından yetiştiremedim,kurutulmuş meyvenin çekirdeklerini ektim oda olmadı,gerekli ısıyı sağlamama rağmen neden başaramıyorum.Bazı tohumlar geldiği yere göre değişiyormu acaba.
|
Bende iki farklı goji meyvesinden tohum alıp ektim. Özellikle farklılıklar belli olsun diye aynı kabın farklı taraflarına ektim. Bir tarafta çimlenme oranı çok büyük olmasına rağmen diğer tarafta 5-10 tane çimlenme oldu. Bu 5- 10 tane gojiden de sadece 2-3 tane ancak kaldı. Diğer çimlenmenin olduğu yerdeki gojiler den şimdi 15 tane kadar var. Boyları da çok farklı aynı gün ekilmesine ragmen çimlenmeleri de boyları da farklı. Daha önce eklediğim resimlerde görebilirsiniz. çok çimlenenler 5-6 cm, az çimlenenler 1.5-2 cm. boydalar.
|
Kurutulma işleminin fırınlanarak yapılması durumunda tohumlar canlılığını kaybeder. Yurt dışından gelen kurutulmuş gojilerin bir kısmı fırınlanarak kurutuluyor olabilir.
|
Teşekkür ederim sayın Meyvelitepe bu demek oluyorki, taze meyve bulup tohumlarını alacağız bir kez daha deneyeceğiz, Pes etmek yok,saygılar.
|
Alıntı:
Bu arada arkadaşlar ben gojimi ankarada ANKAMALL (alışveriş merkezi ) da bulunan bir kuruyemişçiden birkaç tane alarak onların tohumlarından yetiştirmiştim. Yani kurutulmuş gojiden. Demekki fırınlanmamış. Bakalım Bim den alacaklarımız fırınlanmışmı. Çimlenmesine göre anlayacağız :) |
1 Eklenti(ler)
|
Size broşür olarak gelmiş, ben internetteki broşürlere baktım. Daha önce söylediğim gibi en güncel 15 nisan tarihliydi. ama iyi oldu. Telefonuma not yazayım da unutmayayım.
Teşekürler. |
keşke
3 Eklenti(ler)
|
Bişey değil. Nede olsa forumların amacı bu PAYLAŞIM.
Alıntı:
|
Gojileri bugün itibariyle şaşırttım. Umarım şok olmazlar :D
3 Eklenti(ler)
Bugün toplu halde 1 kg lik peynir kabında bulunan gojileri şaşırtarak umarım iyi yapmışımdır.
Şaşırtma için boş bir araziden bahçe toprağı aldım. Bahçe toprağı epeyce kumlu gibiydi bende kum ilave etmedim. Bir birim bu toprağa bir birim yanmış gübre karıştırarak harç oluşturdum. Şaşırtma için 10 cm çapında, 12-13 cm yüksekliğindeki saksılardan alarak malzemelerimi tamamladım. Sırasıyla Toprak, Gübre ve Saksılar. |
3 Eklenti(ler)
İlk iş olarak mevcut yerlerinden ayırmakta epey zorlandım köklere fazla zarar vermemek için çok özendim. fakat resimde görüleceği üzere kökleri epey hırpalamışım. Bir tane gojiyi iki kürdan arasına yerleştirdim. Göreceğiniz üzere toprak üstünde 5-6 cm olan gojinin kökü yaklaşık 3 katı. Yine toprağın üzerinde görülen torftaki kökler. Dikkatsizliğimden dolayı kopmuşlar.
Saksıların altındaki deliklerden toprak çıkmasın diye küçük taşlar koyarak su çıkışını engellemeden deliğin küçülmesini sağladım. Taşların üzerine harç koyarak bir miktar doldurdum. Daha sonra toprağa elimdeki demir çubukla delik açarak yavaşça gojilerin köklerini buraya yerleştirip yanlarını doldurarak işlemi tamamladım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025