agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

member şip 07-04-2009 22:23

Ben yirmisekiz tohum ekmiştim onüçü çimlendi.

Amazonn 08-04-2009 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 394660)
Gojimin yaprakları güneşi görünce sarkmaya başlıyorlar, sonra akşamüzeri güneş gidince tekrar canlanıp dirileşiyorlar. Halbuki gojinin güneş sevdiğini okumuştum. Sizinkiler nasıl bir konumda duruyor?

gojilerin tamamında olmadada büyük birkısmında aynı sorunu bende yaşıyorum..:(

sebeb olarak;

gojiler çok hızlı büyüyen bir bitki..viyollerde veya poşetlerde çok bekletilen bitkiler serbest şekilde saçak yapamıyor yaptığı saçaklar yetersiz kalınca kökler bitkiyi yetrli miktarda besleyemiyor. benim.....

Volare 08-04-2009 16:15

Eger kökledirici ilaveli suyla can suyunu verirsek ilk toprağa dikince bir yararı olur mu
acaba ?

nariçi 08-04-2009 20:16

Ben birini ortaboy zeytin tenekesine diktim, birinide yere dikmiştim, ikisi de yeni yapraklarını açmaya başladılar ama ne kadar hızlı büyürler bakacağız.

AgacSevdalisi 09-04-2009 12:40

selam arkadaşlar bende 10 gün önce tohum dikmiştim 3-4 tane hepside çimlendiler.çok ince bir şekilde çıkıyorlar.acaba bundan sonra nasıl yapsam haziran ayına kadar güneşte durmasının bir sakıncası yoktur sanırım.birde goji meyvelerini tadanlar lezzeti hakkında bir fikir verebilirmi?teşekkürler.

Adalet Yağcı 09-04-2009 13:45

Alıntı:

goji meyvelerini tadanlar lezzeti hakkında bir fikir verebilirmi?
Bir kaç sayfa öncesine bakarsanız Goji meyvesi hakkında bir bilgiye rastlarsınız, tadının ekşimsi ve hoş olmadığını yazıyordu bir arkadaşımız, tabi bu tercih meselesi, ben suşiyi hiç sevmem ama benim yeğenim bayılır.

Amazonn 10-04-2009 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AgacSevdalisi (Mesaj 396447)
selam arkadaşlar bende 10 gün önce tohum dikmiştim 3-4 tane hepside çimlendiler.çok ince bir şekilde çıkıyorlar.acaba bundan sonra nasıl yapsam haziran ayına kadar güneşte durmasının bir sakıncası yoktur sanırım.birde goji meyvelerini tadanlar lezzeti hakkında bir fikir verebilirmi?teşekkürler.

direk güneş alacak yere koymayın.....

Amazonn 10-04-2009 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Volare (Mesaj 395720)
Eger kökledirici ilaveli suyla can suyunu verirsek ilk toprağa dikince bir yararı olur mu
acaba ?

yararı olur....

toprağa ekince cansuyuna köklendirici veremedim..(can suyu yerine güzel bir yağmur yağdı. 2 gün)

Volare 10-04-2009 11:24

Sümüklüböcek ve salyangozları bitkinizden uzak tutmanın çok basit ve çok etkili bir metodu var. Biraz bakır folyo bulun, 3-4 santim genişliğinde şerit şeklinde kesin. Bitkinizin etrafına, ya da sümüklüböceklerin geçmesini istemediğiniz yere döşeyin. İster bilezik gibi ağacın, bitkinin gövdesine sarın, ister saksınıza sarın, ister bir hat gibi yere veya döşemeye serin. Bu bariyeri geçemeyeceklerdir :)

Sayın Meyveli Tepe ,
Bakır folyoyu nerden elde ettiniz .
Salyangozlar bu sefer kasımpatı ve maydanoza da saldırdılar tüm bahçe tehlike altında kaldı .

Amazonn 13-04-2009 14:17

Goji Bahçesi

5 Eklenti(ler)
daha önce bahsettiğim bahçeye ektiğim gojiler...

2 poşette olan gojiler eskişehirden Bari arkadaşımızın göndermiş olduğu çubuklardan tutanlar...

Volare 13-04-2009 17:06

Kıskandık sizi ,
güle güle biyütün , ;),

Amazonn 13-04-2009 18:58

Teşekürler...

kıskanılmanın bukadar güzel olduğunu bilmiyordum..benim için bir onurdur...;)

Amazonn 13-04-2009 19:08

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Volare (Mesaj 397243)

Sayın Meyveli Tepe ,
Bakır folyoyu nerden elde ettiniz .
Salyangozlar bu sefer kasımpatı ve maydanoza da saldırdılar tüm bahçe tehlike altında kaldı .

kimyasal ilaç kullanın yoksa hepsini kaybedersiniz.....
ben kullanıyorum ayrıca gece gündüz salyangoz avına çıkıyorum..:)

hayatımda bukadar çok salyangoz toplamamışımdır...:(

bari 13-04-2009 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Amazonn (Mesaj 398935)
daha önce bahsettiğim bahçeye ektiğim gojiler...

2 poşette olan gojiler eskişehirden Bari arkadaşımızın göndermiş olduğu çubuklardan tutanlar...

Çok güzel yapraklanmışlar fideler.. İnşallah meyvesinizde karşılaştırma imkanı bulursunuz.

Amazonn 13-04-2009 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 399203)
Çok güzel yapraklanmışlar fideler.. İnşallah meyvesinizde karşılaştırma imkanı bulursunuz.

sayenizde...
inşallah....

Volare 13-04-2009 22:23

Sevgili Amazon ,
benimkiler kabuksuz , sabah bira bardaklarinda ve cevresinde bircogunu buluyorum .
Daaa her taraf tuzak oldu...komsular beni biraci sanacak :)
Benim bahcem cok minik sizinkine kiyasla , sabah /aksam ava devam edeyim diyorum ;(

sındırgılı 15-04-2009 09:48

Tadı hakkında arkadaşları yanlış bilgilendirdiğimi düşünüyorum. Kirazın biraz tatsız hali desek daha doğru olur.Herkese Eylülde bol meyvalar.Ben geçen sene 1 yaşındaki fidanımdan 20-40 meyva yedim,belki limonu fazla kaçırdığımdan tatlı ve bol sulusunu yiyemedim!!

kaktüs 15-04-2009 14:14

Tadlar konusunda herkesin yorumu farklı olabiliyor :)

Koyu yeşil 17-04-2009 14:59

Kışın özenle içeride baktığım fidanımı baharda önce balkona, ardından bahçeye aktardım. Keyfi yerinde görünüyor. Bu sene meyva alacağımı tahmin ediyorum.

nevsune 19-04-2009 18:57

1 Eklenti(ler)
Meyvelitepe'nin önerisi doğrultusunda ve BalıkçıSerdar'ın yardımseverliği sonucu edindiğim meşe külünü bir gece suda beklettikten ve süzdükten sonra gojimi bu suyla suladım.

Şimdiye dek keyfi gayet yerindeydi. Bakalım bundan sonra ne yapacak?

HAKAN_O 20-04-2009 17:44

2 Eklenti(ler)
Geçensene tohumdan yetiştirdiklerim yeşerdi ama çok zayıflar başka bir saksıyamı alsam

snowman77 20-04-2009 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HAKAN_O (Mesaj 403860)
Geçensene tohumdan yetiştirdiklerim yeşerdi ama çok zayıflar başka bir saksıyamı alsam

Güneşi daha iyi alan bir yere alırsanız gövde daha kalın ve güçlü olarak sürgün vermeye devam eder ve saksısını büyütmenizi tavsiye ederim.

kürşad 20-04-2009 20:37

Bugün 10 gün önce ektiğim tohumlardan iki tanesi çimlendi. Tüm seramın üstüne beyaz bir perde serdim güneş ışınlarından etkilenip torflar kurumasın ve çimlenenler yanmasın diye.

gurbik67 20-04-2009 20:41

sevgili snowman 77 geçen yıl sizden almış olduğum goji berry şu an saksı yüksekliği hariç 1 mt ancak suni büyüme gibi çok cılız kışta bile dışarıda idi şunu sormak istiyorum tohumdan şu ana kadar büyütüp meyvesini alan varmı.

snowman77 20-04-2009 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 403959)
sevgili snowman 77 geçen yıl sizden almış olduğum goji berry şu an saksı yüksekliği hariç 1 mt ancak suni büyüme gibi çok cılız kışta bile dışarıda idi şunu sormak istiyorum tohumdan şu ana kadar büyütüp meyvesini alan varmı.

Evet geçen sene tohumdan yetiştirdiğim goji berry fidanımdan 2 adet meyve aldım 1 tanesini yemek nasip oldu.Tatlı ve sulu bir tadı vardı.
Goji berry fidanınızı bahçeye ekmenizi tavsiye ederim.Doğal ortamda çok daha verimli olucaktır.

member şip 21-04-2009 22:11

1 Eklenti(ler)
Gerçekten gojıler hızlı büyüyor onbeş gün önce dört beş cm idi şimdi ise yirmibeş cm gelir.

gurbik67 21-04-2009 23:12

yanıtına teşekkür ederim snowman inşallah benimkilerde olur ama şu an 30 lt saksıdalar gayette iyiler.selamlar

Amazonn 22-04-2009 08:27

arkadaşlar gojiler nezaman çiçek açarlar.. bilgisi olan varmı..

bugün goji fidelerini kontrol ederken eskişehirden gönderilen gojilerde kiraz sapı kadar uzun ve ince topluiğne büyüklüğünde yaprakların arasından uzantılar çıkarmış çok küçük oldukları için ne meyve nede çiçek olduğunu söyleyebiliyorum..ama yeni bir sürgün(filiz) olmadığı kesin...enaz 20 adet kadar var...

NOT:642 nolu mesajdaki resimlerin en altındaki siyah poşetli gojiler eskişehirden gönderlen kalemlerdenn çimlenenler.

kaktüs 22-04-2009 08:27

Tohumu ekerken herhangi özel bir işlem uyguladınız mı?

nevsune 22-04-2009 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi snowman77 (Mesaj 403962)
Evet geçen sene tohumdan yetiştirdiğim goji berry fidanımdan 2 adet meyve aldım 1 tanesini yemek nasip oldu.Tatlı ve sulu bir tadı vardı.

Gojiberry ilk yılında meyve verebiliyor mu? Ben 2-3 yaşında verir diye biliyordum. Böyle ilk yıl meyve veriyorsa çok sevdim bu işi:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Amazonn (Mesaj 404819)
arkadaşlar gojiler nezaman çiçek açarlar.. bilgisi olan varmı..
bugün goji fidelerini kontrol ederken eskişehirden gönderilen gojilerde kiraz sapı kadar uzun ve ince topluiğne büyüklüğünde yaprakların arasından uzantılar çıkarmış çok küçük oldukları için ne meyve nede çiçek olduğunu söyleyebiliyorum..ama yeni bir sürgün(filiz) olmadığı kesin...enaz 20 adet kadar var...

Benimkinin alt yaprak koltuklarından da o söylediğiniz uzantılar çıkıyordu ve ben de ne olduklarını merak ediyordum. Bu sabah merakım giderildi, yeni yapraklar çıkıyor. Bakalım sizinkilerden ne çıkacak?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025