agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/5046.htm)

anasoncu 02-05-2009 22:16

Goji berry ;
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Amazonn (Mesaj 323912)
1 ay önce ektim bazıları 3 bazıları 4 yaprak şuan iyi gidiyor..

arasıra yaprak gübresi ve köklendirici veriyorum..

köklendirici ve yaprak gübresini tavsiye ederim...

Goji Berry şifalı bir bitkidir bildiğimiz kadar. Köklendirici ve yaprak gübresi kullanmak bu bitkiye zarar vermezmi olumsuz etkilemez mi?



ozbey 02-05-2009 23:36

merhabalar,
acaba,gojiberry bitkisi, muğla/datça'da yetişirmi?iklim uygunsa alıp,yetiştirmek isterim.internette,mor beyaz botanik sitesinde satılık fidesi var.almak isteyenlerede duyurulur.

enginnaz 03-05-2009 11:23

goji
 
bu forumu takip ettiyseniz geniş bilgiler var.dağ başında bile yetişebilen(himalaya dağları)bir bitki.toprak ph yüksek olacak.birde bunun bir kaç çeşidi var.eskişehirde doğal olarak yetişenide varmış.bu bitkinin ana üreticisi çin gözüküyor.size linkler yolluyorum yetiştirici ve satıcı firmaları gösteriyor.türkçeye çevirdim öyle yolluyorum.yardımcı olması açısından.

http://translate.google.com/translat...tbb=1&ie=utf-8

http://translate.google.com/translat...&ie=iso-8859-1

http://translate.google.com/translat...&ie=iso-8859-1

http://translate.google.com/translat...&ie=iso-8859-1

http://gbgojiberry.com/goji_berry_nedir.asp

http://translate.google.com/translat...&ie=iso-8859-1

http://translate.google.com/translat...tbb=1&ie=utf-8

forum sayfası
http://translate.google.com/translat...tbb=1&ie=utf-8

yerli bir amatör site
http://site.mynet.com/gojiberry/GOJI/index.htm

umarım faydası olmuştur.saygılar..


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 412509)
merhabalar,
acaba,gojiberry bitkisi, muğla/datça'da yetişirmi?iklim uygunsa alıp,yetiştirmek isterim.internette,mor beyaz botanik sitesinde satılık fidesi var.almak isteyenlerede duyurulur.


Lonicera 03-05-2009 17:04

Arkadaşlar, bugün kelleyi koltuğa alıp ilk yapraktan çay denemesini yapıp içtim. Bu mesajı yazmadan 2 saat önce bir güzel taze yapraklarından yaklaşık 30 adet topladım. Küçük cezve içerisinde 2 dakika kadar kaynatıp demlenmeye bıraktım. İçine çok az limon ve şeker koydum. Kokusu pek hoş olmasa da tadı güzeldi. Ama itiraf etmeliyim ki taze yaprağını çiğ yedim, erik veya çağla yiyorum sandım. Boşuna geçen sene dünyanın salyongozu ve çekirgesini gojilerin üstünden toıplamamışım. Ağızlarının tadını biliyorlar.

Vallahi artık hakkınızı helal edin, sonuç ne olacak bilmiyorum:p. Herhangi bir şey olmaz ise artık yeşil çayımı buldum diyebilirim.

NOT: Kimseye denesin diye önermiyorum, Allah korusun başımıza bir şey gelmesin. Her ne kadar net kaynaklarında yapraklarından da çayı yapılıyor dense de bilmedik ot baş ağrıtırmış:D.

sındırgılı 03-05-2009 21:41

Ben çayını, geçen sene yapmıştım.Sağlııklı olduğuma göre sn.Lonicera korkma:eek:Benden başkasıda denedimi diye sormuştum.Ama güzeı bir bitki çayıydı....Meyvasındanda aromatik geldi bana:p Tabii tat meselesi,herkes farklı düşünebilir!

Amazonn 04-05-2009 08:29

çiçek açmış gojimiz..
 
4 Eklenti(ler)
goji tomurcuklarının 1 gün önceki 1 gün sonraki halinin fotosunu koydum...çiçek açacağını hiç ummuyordum.. süpriz oldu.. :D

çiçekler netteki fotolarla uyuşuyor. Bu gerçekten yerli goji

nevsune 04-05-2009 09:05

Aslan Eskişehirli gojimiz. Hem de daha tüpte duruyor. Üstelik daha yerinde bile açmamışken Antalya'da çiçeklenip sıcağı sevdiğini göstermiş. Karasal iklimden sonra Akdeniz iklimine de uyum sağlayabilecek demek.

Benim tembel habire yaprak koltuklarından sürgün vermekle meşgul. Görünürde tomurcuğa benzer hiçbir şey yok. Gelecek yıl Sn. Bari'den bir çelik de ben isteyeyim bari;)

Adalet Yağcı 04-05-2009 09:15

Benim Gojim yaylaya götürdüğümden beri kendine gelemedi, havalar iyice ısındığında düzelmesini umuyorum.
Bu sene goji yemek hayal oldu :(

nevsune 04-05-2009 09:21

Aslında şimdi düşününce bizim gojilere haksızlık yaptığıma karar verdim. Amazonn'un gojisi Antalya'nın sıcağını görünce yaz geldi sanmıştır. Ankara'da doğru düzgün baharı bile göremedik. Adalet hanımın yazdığı gibi yaylanın serinliği bile gojinin gelişmesinde olumsuz etkide bulunmuş.

Umutsuzluğa kapılmak için daha erken. Havaların ısınmasını bekleyelim.

Adalet Yağcı 04-05-2009 09:35

Sevgili Nevsune, içime su serptiniz, teşekkürler.

ozbey 04-05-2009 14:29

gojiberry
 
teşekkür ederim.uzun zamandır ilgimi çeken bir bitkiydi.tibet.moğolistan ikliminde olunca,muğla/datça iklimi gibi yerde olurmu merak etmiştim.taflan fidanı almıştım,hüsrana uğradım.yine yanılmak istemedim.gönderdiğiniz linkleri inceleyeceğim
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enginnaz (Mesaj 412606)
bu forumu takip ettiyseniz geniş bilgiler var.dağ başında bile yetişebilen(himalaya dağları)bir bitki.toprak ph yüksek olacak.birde bunun bir kaç çeşidi var.eskişehirde doğal olarak yetişenide varmış.bu bitkinin ana üreticisi çin gözüküyor.size linkler yolluyorum yetiştirici ve satıcı firmaları gösteriyor.türkçeye çevirdim öyle yolluyorum.yardımcı olması açısından.

http://translate.google.com/translat...tbb=1&ie=utf-8

http://translate.google.com/translat...&ie=iso-8859-1

http://translate.google.com/translat...&ie=iso-8859-1

http://translate.google.com/translat...&ie=iso-8859-1

http://gbgojiberry.com/goji_berry_nedir.asp

http://translate.google.com/translat...&ie=iso-8859-1

http://translate.google.com/translat...tbb=1&ie=utf-8

forum sayfası
http://translate.google.com/translat...tbb=1&ie=utf-8

yerli bir amatör site
http://site.mynet.com/gojiberry/GOJI/index.htm

umarım faydası olmuştur.saygılar..


Musti 04-05-2009 15:44

Arkadaşlar yeşil yaprakları demledikten sonra birde safran ekleyin.Bakalım beğenecekmisiniz.Bir yıldır yaprak oldukça içiyorum.Yapraklar boşa gitmesin faydalanın.Dikkat bitkiniz kel kalmasın.:D

bari 04-05-2009 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 413094)
Aslan Eskişehirli gojimiz. Hem de daha tüpte duruyor. Üstelik daha yerinde bile açmamışken Antalya'da çiçeklenip sıcağı sevdiğini göstermiş. Karasal iklimden sonra Akdeniz iklimine de uyum sağlayabilecek demek.

Benim tembel habire yaprak koltuklarından sürgün vermekle meşgul. Görünürde tomurcuğa benzer hiçbir şey yok. Gelecek yıl Sn. Bari'den bir çelik de ben isteyeyim bari;)

Nihayet tescillendi:D. Goji olmasada lycium türü olduğu kesin. Lycium türlerinden benim bulabildiklerimin hepsinin meyvesi yeniyor gibi gözüküyor net kaynaklarında.... Çelik hiç sorun değil, Eskişehir dağ,taş her yer goji...:D

bari 04-05-2009 21:42

Eskişehirdekiler Lycium europaeum galiba... Yaprak yapısını biraz daha yuvarlak ovalimsi..
http://www.homolaicus.com/scienza/er..._europaeum.htm

Amazonn 05-05-2009 08:17

Arkadaşlar gojilerde ana gövdeden meyva almak zor bana kalırsa bu yıl meyva almak isteyen arkadaşlar enaz 50 cm olduktan sonra tepe alma işlemi yapsınlar.. ana gövdeden çıkan yan sürgünler meyva vermeye çok daha müsait..

nevsune 05-05-2009 09:51

Sabah yapraklarından çay yaptım, tadı öyle yazıldığı gibi ahım şahım değil. Neden böyle aromatik lafları edilmiş diye düşündüm. Sonra geldim bir okudum ki, Lonicera 30 yapraktan yapmış. Ben kıyabilir miyim o kadar yaprağa, yapmışım 3 yapraktan ondan bir şeye benzemezmiş meğer:p

Dallar, yapraklar iyice bir çoğalsın, 30 değilse bile 10 (daha fazlasına kıyamam yine de) yapraktan bir daha denerim.

kaktüs 05-05-2009 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 413453)
Nihayet tescillendi:D. Goji olmasada lycium türü olduğu kesin. Lycium türlerinden benim bulabildiklerimin hepsinin meyvesi yeniyor gibi gözüküyor net kaynaklarında.... Çelik hiç sorun değil, Eskişehir dağ,taş her yer goji...:D

:) Bu durumda sizden gelen çeliklerin sahiplerinin birer lycium arı oldu :))))

Narin narin duruyorlar saksıda... Umarım tutarlar. Şımartmamak için ilgilenmiyormuş gibi yapıyorum :)

Lonicera 05-05-2009 14:23

Sn nevsune, aslında normalde ben de kıyamam o kadar yaprağa ama bende fidan fazla miktarda. Herbirinden üçer beşer alınca pek farketmiyor o zaman. Yoksa tek fidandan o kadar yaprak alıp kelaynak gibi bırakamam.:D

Bence de sadece yapraktan yapılan çayın tadı pek bir şeye benzemiyor. İçine limon sıkmasam zor içerdim herhalde. Galiba meyve ile yaprağı birlikte olursa lezzetini buluyor yapılan çay. Meyve yok henüz, yaprağa talim şimdilik.:(

Musti 06-05-2009 09:31

Arkadaşlar;akşam dört tepe sürgününden yapraklarıyla beraber iki bardaklık çay demledim.
Rengi kokusu tadı bildiğimiz poşet yeşil çay.On dakika fazla kaynatmadan demleyin.

karagoz 07-05-2009 20:18

memnun kaldınız mı

karagoz 07-05-2009 20:19

çeyı demlemek için önce fidan almak lazım.

Amazonn 08-05-2009 08:55

Bu hafta sonu bende bir çay keyfi yaşamak istiyorum....

Yapraklarınında meyvesi kadar şifalı olduğu kanaatindeyim..Çayını içmekte fayda var...

kürşad 08-05-2009 20:54

Tohumunu demlesek?
:)
Nerden aldığımı hatırlamıyorum ancak eldeki tohumlardan 80 kadar çimlenen var ve bir miktar da ekilmemişi ayırdım her ihtimale karşı.
Henüz esas yaprakları da belirmedi ancak keyifleri iyi gibi. Pet şişede topluca çimlendirip sonra viyole tek tek şaşırttım. oradan da yine poşetlere alayım diyorum 3-4 yaprak olduğunda. Seneye de piyasaya süreriz nasip olursa.

karagoz 08-05-2009 21:20

insallah bizde sizden temin ederiz.

sheymaa 09-05-2009 04:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 412408)
Fazla su verme,hatta susuz kalmış gibi numara yapsın öyle su ver,ayrıca C vitamini verirsen benim gibi 1 yaşında bol meyva alacaksın.Demedi deme:p

iyi günler ben sitede yeniyim acaba goji berry bitkisini nerden buluyorsunuz öğrenebilir miyim, turkiyede satılıyor mu hatta ist. de??:)ya da nerden temin ediyorsanız, paylasırsanız sevinirim.saygılar

Romantik 09-05-2009 08:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozbey (Mesaj 412509)
merhabalar,
acaba,gojiberry bitkisi, muğla/datça'da yetişirmi?iklim uygunsa alıp,yetiştirmek isterim.internette,mor beyaz botanik sitesinde satılık fidesi var.almak isteyenlerede duyurulur.

Sayın özbey,

Geçen sezondan kalan Goji Berrylerimiz yoğun ilgi olunca bitmişti, bu sezon çimlendirdiğimiz fideleri, çok yakın zamanda satışa sunacağız.

kürşad 13-05-2009 09:21

Tohumdan yetiştirenler: çimlendikten sonra kök boğazı çürüklüğü oluyor. Üstten bol sulamak yerine viyolde ise alttan su çektirmeyi deneyin.
Daha önce çok sulamaktan çürüyenler oldu.
Bir strafor kasaya su koyup viyolü içine daldırdım ve alttan çektirdim. Sonucu göreceğiz.

sındırgılı 13-05-2009 11:00

Sn Nevsune hn, Dikkatinizi çekmedi galiba:Cümlenin sonunda gülen kafa var,hani aromatik tadı var .Degil 30, 40 yaprak demleseniz değişmez. Berbat bir tadı var Sevgiler

nevsune 13-05-2009 11:09

Hani bir ironiklik sezmemiş değildim... Yine de Amazonn öyle bir tarif etmişti ki sanki ahım şahım birşeymiş gibi:rolleyes: Yararının yanısıra belki tadı da iyi birşeydir diye denediydim.

Zaten şu bir gerçek, zararlıların tadı güzel oluyor:D

gurbik67 13-05-2009 22:42

1 Eklenti(ler)
benim gojiler bir yaşını geçti büyümesi gayet iyi 1 mt den sonrasını budama yaptım.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025