![]() |
merhabalar;bende çilek yetiştirmek istiyorum fakat tohum olarakmı almalıyım fide olarakmı.tohum olarak alsam tutarmı...
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çileğin tohumdan yetiştirildiğini pek duymadım, tohumuna da pek rastlamadım. "Piç " tabir edilen uzantılarındaki küçük fidelerden çoğaltılırlar. 2004 yılında bahçeye 5 (beş) adet fide dikmiştim : Eklenti 80319 Yıl 2009. Uzatılan kollardan kendi kendine çoğalıp bahçeyi kapladılar.Artık başa çıkamıyorum. Eklenti 80320 Balkonda kontrol etmek biraz daha kolay. |
Alıntı:
|
İlgili linkte yetiştiricilikle ilgili faydalı bilgiler var;
http://www.yaltir.com.tr/tr/HaberOku.asp?id=36 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 80357 Bahçemizdekiler daha küçük ama, daha lezzetli.. |
Alıntı:
Eminönündeki satıcılara danıştım, bana çiem malathion isimli bir ilaç verdiler, 1 lt suya 1 kapak karıştırıp istenilen her bitki için kullanılabileceği söylendi. Bugün çileklerimde denedim, domates ve salatalıklarıma da sıktım hasta olmasınlar diye, umarım işe yarar. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarde bneden, balkon kenarında yetiştirmeye çalıştığım çileklerim.Sanırım yerleri dar oldugundan iyi bir gelişme gösreremediler ama üzerlerinde 10 tane çileklri var.
|
a
Sayın Suzan7 çileklerinizin toprağı çok kuru duruyor.Biraz sularsanız daha iyi olur.
|
öncelikle bişe sorcam bu çilek tohumlarını nerelerden bulabilirim
|
Tohumdan yetiştirmek güçtür, fide büyük rahatlıktır:)
|
dediğinizi yaptım fide ektim ama ektiğim kap sonuçta belli bir büyüklüğe sahip oysa çilek sürekli sürgün veriyo alan sıkıntısı çekmezlermi acaba **** budama gibi bir işlkem mi yapmam gerekir..teşekkürler
|
küçük bir kap bir çilek fidesi için yeterli. çıkan sürgünleri başka küçük bir kabı yanına koyarak (sürgünü koparmadan) ekin. köklendikten sonra çilek fidesiyle arasındaki bağı kesin. işte size yeni bir çilek fidesi.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Ben bu sene saksıda başladım. 2-3 ay sonra toprağa alırım artık. Orada çoğalsınlar artık.
|
anladım ama apartmanın 9. katındayım ve balkonuma çok miktarda saksı yerleştirmem mümkün değil o zaman çıkan yeni sürgünleri topraga değdirmezsem sorun çözülecek gibi görünüo..bide çilek topragına karıştırmam gereken özel maddeler varmıı acaba ilginiz için teşekkür ederim
|
Uzun ve geniş saksılar sanırım size yeterli gelecektir.
Çilek toprağına özel maddeler karıştırmanıza gerek yok, fazla ihtimam isteyen bir özelliği yok onun için fazla telaş etmeyin. |
5 Eklenti(ler)
[QUOTE=memet58;427186]Merhaba Bahar86,
Çileğin tohumdan yetiştirildiğini pek duymadım, tohumuna da pek rastlamadım Bu sene çilekleri tohumdan yetiştirmeyi denedim ama ürü alamayacağımı bildiğim için fide olarak aldım ve meyvelerini yemekteyim:) Nokta kadar ufak tohumları gördüğümde çok şaşırmıştım meğerse çileklerin tohumları üzerlerindeki yeşil benekleriymiş..yine de serpmiştim ama bahar başında havalar soğuk olduğu için çıkmamıştı... Üzerine fideleri diktim nasılsa çıkmaz diye ama şimdi neredeyse toprağa karışan her yerde çıktı çilek fideleri..Öyle narin ve güzeller ki.. Maydanoz sanmıştım önce ama sonra anladım ki çilek.. ama yerleri müsait olmadığı için kendiliğinden büyümekte ama çok cılızlar.. Ellemeseydim seneye kadar iyi kök tutarlardı eminim. Ama fidenin rahatlığı ve kolaylığı gibi olmuyor orada sizlere katılıyorum..Ama tohumdan çilek yetişmez diye de bir şey yokmuş yaşayarak öğrendim:) Ve bunlar da benim çileciklerim:)) Bir tanesi tohumdan yetişme (fesleğenin kenarında) |
1 Eklenti(ler)
Balkondada olabilir;
|
sevgili arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum aslında ne zamandan beri yorumlarınızı okuyorum ama üye olmak nasip olmamıştı şimdi üye olabildim benimde evde 3 tane çileğim var ne cins olduklarını bilmiyorum ama ne zemandan beri yetişdirdiğim halde sadece 1 tane çilek çıktı bu normal mi yoksa ters giden birşey mi var?
|
çilek yeme zamanı
2 Eklenti(ler)
bu dönemde meyve almanız gerekiyordu. bence bir terslik var. resimde benim çileklerim son Eklenti 82271
Eklenti 82272hali... |
acaba bana yardım edcek biri var mı çileklerim gayet sağlıklı gözüküyor hiç böcek ve hastalanmadılar da geç dikimden olabilir mi şimdi resmini koycam birde resimden bakın
|
Merhaba
Ben balkonda çilek yetiştirmeyi düşünüyorum. Fide veya tohum ile yetiştirmek için çok mu geç yoksa şimdi eksem ürün alabilir miyim. |
henüz ben de mevye alamadım bi terslik mi var acaba
|
3 Eklenti(ler)
bunlar da benim balkondaki çilekler fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Biri beni durdursun :) |
Herkese merhaba,
2' ay önce yediveren cinsi 3 tane çilek fidesi aldım. hepsinin üzerinde neredeyse 5'er tane çiçek vardi ama hepsinden toplam 3 tane çilek oldu. Diğer bütün çiçekler kurudu. Çileğin birinden 3 tane sürgün çıktı. Çilek vermemesinin nedeni nedir? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Bu aşağıda gördüğünüz çilek benim için çok önemli. 2 yıldır Türkiye'nin her bir köşesinden gelen onlarca fidenin içinden kurutmadan alabildiğim ve ömrümde yetiştirebildiğim ilk meyve. Antalya'dan gelip tarihe geçecek olan osmanlı çileğim. Ben artık bunu yer miyim yoksa kurutup saklar mıyım bilmem:)
Eklenti 82630 Saksıda sağ köşedeki ise sevgili BalıkçıSerdar'dan aldığım, kendini kol atmaya adamış çılgın bir yavru fide. Şu anda üçüncüyü atmaya çalışıyor. Eklenti 82631 |
Alıntı:
|
çilekfidem oldukça sağlıklı buyumek konusundada sorunu yok tek sorun meyve vermemek için ısrarlı davranması yeni dallar sürgünler veriyor ama bi türlü meyve vermiyor neden acaba bana bu işkenceyi yapıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025