![]() |
Çileğin bulunduğu ortamda azda olsa bir hava akımı olması lazım, bitki çok durağan olunca çiçek meyveye dönüşmüyor. Yeni açan çiçeklere küçük bir fırçayla fırça çekersen :D bu iş olur sanırım. **** parmak ucunu hafifçe gezdir.
|
4 Eklenti(ler)
Çilek Bahçem Tatil dönüşü bana supriz yaptı :) Koparmaya Kıyamıyorum...
|
çileklerime yardım...
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim bazı çileklerim çiçek açıyor ve çiçeklerini döktükten sonra çilek oluşmuyor.Öylece karaıp kuruyor.Neden olabilir...
Buyrun resimleri.... |
Sn. Mandalina,
Çileklerin resmi yok mu? Hangi metodla yetiştiriyorsunuz? Topraklı mı? Topraksız mı? Kapalı balkon mu? Bahçe mi? |
3 Eklenti(ler)
Cevgili Cemonun hediyesi çilekler ilk meyvelerini verdiler. Hayatımda ilk defa dalından çilek koparıcam. :)
|
1 Eklenti(ler)
vee osmanlı çileklerimin hasat zamanı...:cool:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benimkiler.
|
1 Eklenti(ler)
Çileklerimin saksısını değiştirince 2 dal bu hale geldi.:( Acaba çok sulamadan mı yoksa yapraklarının toprağa değmesinden mi böyle oldular?Ayrıca çok az sulandırılmış şeker gübresi vermiştim.Gerçi gübreden olsaydı diğer dal da solardı.Tahminimce toprağa değen dallar kurumaya yüz tuttular.Ne yapmalıyım bilgisi olanlar fikir beyan ederlerse çok sevinirim :)
|
Benim çuval içine diktiğim çileklerim var.kol attılar saksılara,aradaki bağı ne zaman kesebilirim..
|
Saksılardaki çileklerinizin göbekten gelen yaprakları geliştiğinde bağlantıyı kesebilirsiniz.
|
Sn.Nesecik;
Resimde gördüğüm iki fidenizin göbekleri toprak ile kapanmış durumda . Onları temizlemeniz gerekli . |
Bu çileklerin türünü bilen var mı?
3 Eklenti(ler)
Değerli arkadaşlar, çileklerle ilgilenmek benim için bir hobi, hatta hobinin de ötesinde bir tutku.Sizlerin burada paylaşımlarını gördükten sonra bir iki paylaşımda da ben bulunmak istedim.Bahçemde amatör olarak çilek yetiştiriyorum.Şu an itibari ile 3 ayrı tür var.Ama bu türlerden iki tanesini bilmiyorum.
İlki küçük küçük meyve veriyor.Tadı güzel sadece bir ay meyve oluyor.Bu hangi tür acaba? İkincisi ise, iri taneli oluyor ve bol meyve veriyor.Bu iki türün adlarını bilen varsa lütfen bir incelesin. |
merhaba benim çileğim saksıda ve pencere önünde güneş altında büyüyor. bazı yaprakları kurumaya başlıo. düzenli olarak su da veriyorum acaba sorun nedir? ayrıca 6 tane çiçek açıyorsa bitki 2-3çiçeği kesin kuruyor ve çileklerin tabı çooooooook ekşi.
yardım edebilir misiniz? |
Çilekler iyice kızarınca yiyin, tam kızarmadan yiyorsanız tam tadını alamamıştır ama kızarınca da tadı ekşi ise o zaman çileğinizin cinsi öyledir. Bu durumda daha tatlı bir tür edinmenizi tavsiye ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Feriha'nın minik dağ çileğinden ayırdığı yavru mevsimini şaşırıp çileğe durdu:)
|
mart ayında selahattin beyden aldığım yediveren çileklerim hala çiçek açmadı toprağında bolca hayvan gübresi var çok az suluyorum nedenini birtürlü çözemiyorum
|
Selahattin hocadan temin ettiğim aromas fideler Mayıs sonundan itibaren bizi hiç çileksiz bırakmadılar. Hala üzerleri çiçek ve çilek dolu.
|
çilek fidelerimin yerlerini hangi ayda degiştirebilirim
|
Çok arsızlar, bizim kasadan dışarıya bir sürü dal uzatmışlar ve uçları yeni fideler doluydu, seyreltme maksadıyla budadım ve köklenmeleri tam olmadığı için tutmazlar ümidiyle hepsini zeolite demet olarak soktum aynı noktaya, zeolit de ne marifetli birşeymiş birkaçı kurudu diğerleri hala capcanlı. seyreltme meyve alımı açısından sulama ve çapalamadan sonra sonra gelen en önemli uygulama.
|
Çilekcikler..
2 Eklenti(ler)
Çilek bitkisi gerçekten çok cömert yaratılmış..
Hediyeleşmek için çok ideal ;););) Üst foto.da sol alttakiler de çay çiçeklerim;) |
fide
Saygıdeğer arkadaşlar yediveren çilek fidesi
topraksız tarım olarak hazırlanan bir ortamda ısı,nem,karbondioksit ve diğer tüm detaylar yerine getirilerek uygulama yapılırsa, ne kadar çilek verir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Saygılarımla. |
Adana da saksıdaki çileklerimi havalar soğuyunca içeri almam gerekirmi acaba.
Saygılarımla. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Selahattin Bey.
Onları üşütmeye devam o zaman. Saygılarımla. |
Selamlar
Yukarıda çilek çeşitlerine bende bir kaç örnek eklemek isterim Calgiant 3 (Yediveren Özellikli) Adnan Menderes Üniversitesinin yapmış olduğu araştırmada en çok ürün elde edilen çilek fidesi olup birinci sene çilek leri büyük ticari pembe kırzısı gerçek rengi aroması güzeldir. Calgiant 5 Calgiant 3 ün aynı özellikleri taşımakla ürün verimi 1 ay daha azdır. Aromos Nerede ise 8 ay çilek veren fakat az çilek veren bir türdür.1 Dönümden 3 tona yakın ürün alınabilmektedir. Saksıda çilek aromas ve yediveren çilek fideleri ile mümkün, Çilek ürün alımı kimyevi gübresiz veya organik gübresiz 4 ton alınabilmektedir. |
benim aromas yediveren çileklerim yaz boyunca 3 4 çilek verdi fakat 1 ay önce havalar serinleyip içeri alınca coştu neredeise hepsi çiçeklendi ama çilek olmasıgereken yerler karardı neden acaba bana bir fikir verebilirmisiniz
|
Alıntı:
|
selehattin bey böceklenme bitlenme falan yok yaprakları çok canlı fakat çiçeklerin beyaz yaprakları dökülüyor orta kısmının gelişip çilek olması gerekirken bir süre sonra kararmaya başlıyor birkaç gündür sabah güneşi alan balkonuma çıkardım sanki daha bir gelişme var gibi evde pencere içindeki güneş çokmu geldi acaba
|
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025