![]() |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim cileklerim. Yaklasik iki ay önce fide olarak almistim. Bir aydir cicekteler ve meyveler olustu bile. Sanirim bol bol meyve vericek.
Eklenti 39324 Birkac tanesi simdiden kizardi. Eklenti 39325 Eklenti 39326 Eklenti 39327 |
Herkese selam dün akşam çileklerimde üç dört tane tomurcuk gördüm ama koparmaya kıyamadım napalım koparmasak olmamı Kudret beyden aldıgım besinlede besliyorum acaba koparmasam idare etmez mi idare edin yaw :):)
|
çileğim yapraklarında dipten çürüme var acaba neden olabilir?
|
selamlar herkese
balkonumda çileklerim var ve her sene meyve veriyorlar dı ama geçen sene ve bu sene düzgün meyve alamadım meyveler hem küçük hemde acı oluyorlar sebebi nedendir ? ayrıcana karadeniz ereğlisinden bir tanıdığım 7 veren diye bir cins çilek vermişti ama çürüdü elinde var olan varsa bana yollayabilir mi |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çileklerin kollarını kesip çoğalmalarını engellemenin bir zararı olur mu? Terasta yer olmadığından ve saksılar yan yana olduğundan attıkları kollar başka saksıya gelmeden koparıyorum ama bir zaraarı olurmu bilmiyorum.
Bir de çilekler çiçek açmıyor artık. Mevsimi mi geçti? Geçmemiş olması lazım daha Selahattin hocadan gelen çilekler kendine gelemedi. Bu arada 30 çilekten 10 tane kaldı. Kısmet artık... Son olarak beyaz bitler çilekte başlayıp hercai menekşeleri kapladılar, şimdi de domateslere sıçrıyorlar. İnsan sağlığına bir zararı var mı bu bitlerin. Çileklere bir zararı var mı? |
Aynı sorun bendede var Aromas çilekler bir türlü kendilerine gelemediler sorun nerede bilemiyorum sadece sevgili Güler hanımdan gelenler çok canlı kol vermeğe devam ediyorlar.
|
zaten dediğiniz gibi yaptım ilk aldığım fidelerden çıkan kolları başka saksılara aldım daha sonra ana saksıdakileri söktüm. fakat eski çilekler kadar verim alamadım şimdi bu sene sürgün verdiklerinde buradan öğrendiğim farklı şekilleri deneyeceğim ilginiz için teşekkür ederim.
|
Moral bozmak istemem ama 20 kök Aromas fidelerinin hepsi tuttu, çok keyifliler. İlk çiçeklerini kopardım şimdi tekrar çiçeklenmeye başlamışlar. Ben aceleyle burayı okumadan kök budaması yapmadan dikmiştim, çıkarıp tekrar dikmeye de fırsatım olmamıştı fakat burada hiç yağmur yapmadığından hemen her gün toprağın nem durumuna göre sulamasını yaptım. Bizim toprak sarı kum. Ben kuma toprak ve yanmış koyun gübresi karıştırdım. Yani çok yumuşak bir zemin hazırlamış oldum.
Bu arada baharda yerlerini değiştirdiğim fideler artık meyve oluşturmuyor ancak bol yapraklanmaya ve yaprak ebatları büyümeye başladı. Kol atmaya da başladılar. Onların türlerini bilmiyorum. 4-5 çeşit oradan buradan almıştım fideleri 3 yılda kendi kendilerine çoğalmışlardı. Yediveren türü olmayanlar artık meyve vermezler sanıyorum. |
çilek
2 Eklenti(ler)
Çileğimden 2 çilek alabildim .Yeni yapraklar açıyor acaba bundan sonra çilek oluşurmu?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Aromasların ve ilk partinin durumu. Aromaslarda çiçeğe izin vermiyorum henüz. Fakat diğerlerinden her gün bir avuç topluyorum.
Eklenti 40468 Eklenti 40469 |
Sevgili Todor,
Benim Aromaslar dayanıksız çıktılar yarısından çoğu zayi oldu bir türlü tutturamadım topraktan dolayı olabilir.Güler hanımdan gelen Osmanlılar daha dayanıklı çıktılar önceleri yerlerini yadırgadılar ama şimdi yeniden hepsi yeşerdi.Sanırım sulama ve toprak balkonda yetiştirenler için büyük sorun oluyor. |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda kol atan Osmanlılar (Sevgili Güler hanımdan)
Arkada cansız duran Aromaslar. |
çileğin tohumunu **** fidesini nereden bulabilirim?
kucuk domates. salatalık turşuluk ve biber var fide.. diğerlerinide yavas yavas toplamaya çalışıyoruz. |
İstanbul'da, Mısır Çarşısında çilek tohumu bulabilirsiniz. Hobi paketlerinde satılır.
|
Kendi tesbitimi aktarayım. Bu gün itibarıyla 30 fideden 2 tane kaldı. 20 tanesi ilk 10 tanesi ikinci sipariş dönemindeydi. Hepsine kök budaması yaptım, nemli tuttum. Bir kısmını gölgede bir kısmını güneşte bıraktım. Güneşte olanlardan 2 fide oldu.Çiçeklendi. Ondan çok önce Sn.Envor'un yolladığı fidelerin köklerini çok az budamıştım. Oldukçe uzun bırakmıştım ve tamamı tutmuştu. Kök budama işinde bir yanlışlık yapmış olabiliriz zannımca. Kısmet artık... İyi günler
|
Bizim bahçede de güzel kokulu çilekler var, sayıca az ama tadı güzel.
söküm zamanını bildirin kökleyip göndereyim. |
çilek
merhaba ben foruma yeni katıldım epey bakındım ama bununla ilgili bir yazıya rastlayamadığımdan sorma ihtiyacı hissettim. Ben de amatörce çilek yetiştiriyorum ama sadece bir kök(şimdilik).Merak ettiğim konu şu; çileklerim meyvelerini verdiler ve üstünden epey zaman geçti. Acaba tekrar meyve vermeleri sözkonusu olabilir mi? İlk sürgününü vermeye başladı ve çileğin türünü bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.:confused:
|
Çilek bitkisinin meyve verme zamanı cinsiyle bağlantılı. Yedi veren değilse, sadece belirli bir zaman meyve verecektir.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
herkese merhaba :)
benden resim istemiştiniz çileklerimin derdi nedir ? :( |
Bundan 2 sene önce aldıgım yabanci bir tohum inanılmaz bereketli çıkmıştı. Nedense bir daha çilek fidesi almayı düsünmedim,çünkü aldıklarımı beceremedim. Aynen salatalık olayı gibi.
|
Alıntı:
Buydu çileklerim. Birsürü vardı kayboldular evde:D Ama fide olarak almadıgımı özellikle belirtirim. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1213987052 |
3 Eklenti(ler)
Selamlar Selahattin Bey, kasaya fideden diktiğim çileklerim önceleri gayet güzel çilek verirken sonradan açan çiçekler aşağıda fotosunu koyduğum şeylere döndüler. Bunlar nedir? Acaba çileklerim eski haline döner mi?
|
Fideleriniz iyi bir bakım istiyor kök sistemi iyi gelişememiş maalesef.
|
Benim çileklerim kedi köpek savaşına maaruz kaldı diplerini eşmişler üfff okadar baktım.İki günde halletmişler bir kaçtanesinin yaprakları tamamen kopmuş.:(
|
Yeterli kök oluşturabildilerse yeniden yaprak verecektir. Bence sökmeyin, bekleyin.
|
Arkadaşlar benim de Aromaslar ne yazık ki rahmetli oldular. Çok mu sıcaklara kaldım acaba? Zaten kargodan getirdiklerinde çok kötü durumdaydılar belki onun da etkisi olmuştur. Ama yılmak yok seneye mutlaka başaracağım.:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025