![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çilek Çoğaltma yöntemleri
Çilek fidelerinin üretimi 5 yolla yapılır. Bunlar tohumdan , kollardan, toprakaltı gövdesini ayırarak yaprak çeşitlerinden ve doku kültürleri yolu ile dir.Tohumdan fide elde edilmesi:daha çok ıslah amacı için kullanılır. Toprakaltı gövdesini ayırarak fide elde edilmesi:bir kaç gövdeden oluşan çileğin ana gövdesindenbu gövdeleri ayırmak suretiyle olur. Her ana bitkiden 4-5 fide elde etmek mümkündür.Kollardan fide elde edilmesi: bir çilek bitkisinin boğaz kısmındaki yaprak koltuklarından çıkan kollardan (stolon) elde edilir. Bu kollar toprak yüzüne yatık olarak büyüyen ve boğumlarının her birinde yeni bir bitki meydana getiren özelleşmiş bir gövdedir. Yaprak koltuklarından çıkan kolların boğumlarında bitkicikler oluşurlar ve bu boğumların toprağa değdiği yerde bu bitkicikler çok kolaylıkla yeni kökler meydana getirerek ana fideye benzer yeni fideler elde edilmesini sağlar.Yaprak çeliklerinden fide elde edilmesi :Bitkilerin süratle çoğaltılması gerekiyorsa yaprak çeliklerinden fide elde edilmesi yöntem kullanılır. Genç ve orta yaşlı yapraklar, yaprak kınları ile alınıp 2 cm kadar iki yerden çizilerek dikilir. Yaprak çelikleri tarladan alındıktan sonra ıslak çuvallara sarılarak seraya getirilmeli ve dikimden evvel su içerisinde muhafaza edilmelidir.Doku kültürü yolu ile fide elde edilmesi: hücre doku veya organların bitkilerden ayrılarak yapay bir besin ortamı üzerinde steril şartlarda yetiştirilmesidir. |
2 Eklenti(ler)
Kızımın saksıdaki favori bitkisi çilekler. Hergün okuldan gelince kontrollere devam ediyor. İlk tadımlık adayı Eklenti 210523 Diğer kardeşler Eklenti 210524
|
4 Eklenti(ler)
Buda bizim çilek ağacımız.
|
Balkonumuzdaki çileğimizin ilk ürününü oğluşum bugün yedi.
Sürekli kontrol ediyordu ,sulamama yardım ediyordu. Öyle mutlu olduki ... Üç kök çilekten birisi çiçeğini döktü ,meyvesi oluşmadı ,neden bilmiyorum. Diğer iki kökte şimdilik meyveleri var. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 211465
Bu da benim saksı çileklerim. Saksıda sıkış tıkış büyümelerine rağmen meyve verimleri oldukça yüksek ve hızlı. Bu yıl havalar hep soğuk olduğu için yapraklarda renk bozuklukları ve kurumalar olduğunu görüyorum. İçeriye aldığım zaman düzeliyorlar. Bir de saksı dibinde 2 tane toprak solucanı var, toprağı karıştırarak çilek gelişimine olumlu faydaları olduğunu düşünerek karışmadım onlara. |
Merhabalar:
Benim, çileğimin çiçeğinin beyaz yaprakları düşmeye başladı bu çiçeğin döllendiğine mi kanıttır? Saygılarımla. |
Alıntı:
|
Hayır, yağmur görmelerine imkan yok çünkü çiçek açtıktan sonra hiç yağmur yağmadı ayrıca yağsa bile etkilenecek bir yerde değil.
|
Fotoğrafını ekleyebilirseniz yardımcı olabilirim.
|
2 Eklenti(ler)
İki çiçeğin resmi burada bunlar meyve mi olacak?
|
Birincisi meyve olmuş büyümeye başlamış. İkincinde birşey söylemek için erken. Ama muhtemelen arılar birincisini döllediyse ikincisini de döllemişlerdir. En kısa zamanda daha da büyüdüğünü görecekseniz 2-3 hafta içinde de yeme kıvamına gelecektir.
|
Teşekkürler.
|
çilek döllenmeye gerek duymayan bir bitkidir. saglıklı bir çilekğin tüm çiçekleri arı, rüzgar ve benzeri etki olmadan meyve oluşur.
|
Sayın the_mc,
Bildiğim kadarıyla çilek bitkisi kendi kendisini dölleyebilen bir bitkidir (çiçek üzerinde erkek ve dişi bölümleri vardır). Döllenmeye yardımcı olması için arılara, böceklere ve rüzgara ihtiyaç vardır. Bunların olması hem bol ürün alınmasını hem de düzgün şekilde meyve elde edilmesini sağlar. |
The mc hatalısın , üzüm haklı, sadece çilek yalancı meyvedir , iyi döllenmesse şekil bozukluğu olur.
|
bazı yapraklar sararıyor bazıları kırmızı oluyor bunun sebebi nedir acaba
aşırı sulama az sulama fazla gübre?? |
ve benim çileğim
5 Eklenti(ler)
ama neden yaprakları böyle oldu anlayamadım,bir hastalığımı var yoksa normalmi?
yapmama gereken bir şey varmı? |
2 Eklenti(ler)
Bunlar daha önce 874. mesajdaki çileklerim. Bir hayli gelişip meyveye dönen çiçeklerin yerini yeni çiçekler almaya başladı.
Yakından Eklenti 217412 Bu da genel Eklenti 217413 |
Saksıda çilek
|
4 Eklenti(ler)
|
Henüz yeni yeni meyve vermeye başladı.
Cinsi yalova 109. Toprağında altı aylık gübresi vardır.Yani altı ay sadece sulama yapacaksınız. Saksısı tek alımda 3 tl 5 adet ve üzeri alımlarda 2.5 tl Zaten 1.2 tl saksı ve askı fiyatıdır. Heryere kargo ile gönderebilirim. |
4 Eklenti(ler)
Yediveren dağ çileklerim kızarmaya başlamışlar.
|
bunlar satılıkmı
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben geçen yıl aldığım çilek tohumlarından ekmiştim. Hemen yetişiyorlar. Ama geçen yıl kurumuşlardı, bu yıl geçen yaz çimlenmeyen iki adeti süpriz yaptı. Üç beş yaprak çıkardılar. |
1 Eklenti(ler)
Çekirdekten yetiştirdiğim dağ çileklerim.Eklenti 219506
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025