![]() |
bundan sonra toprak kurumaya başladıgında suluyacagım cileklerimi..
teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Yediveren pembe çiçekli italyan toskana çilek fidesi - 3 adet saksıda çilek - Çilek fidesi
Pembe çiçekli çilek fidesi. Eklenti 274843 |
Alıntı:
|
Arkadaşlar bu migroslarda satılan yaltex çilekleri hakkında bilgi sahibi olanlarınız varmı acaba? ne cins 7 veren türü mü bu pembe cicekli olan türüde cok hoş görünüyor insan cicegi icinde olsa yetiştirir nerden aldınız bende almak isterim.
|
Alıntı:
|
ben bugün sipariş verdim bakalım nasılmış sanırım cuma günü elimde olur.
Sizlerle paylaşırım buradan belki bitmeden sizlerde sahip olursunuz. |
Alıntı:
|
Çileklerim geldi.Italyan olan cileklerin yaprakları kucuk dolayısıyla saplarınında boyu kucuk 3cm kadar bana gelen fıdelerde olgunlaşmış cilek yoktu ama cicekleri var rengi cilek kırmızısı meyveleri henüz olgunlaşmamış olgunlaşınca tadına bakacagım:)
Sarkan turunun yaprakları bildigimiz cileklerle aynı buyuklukde onunda olgunlaşmış meyveleri yok şans işte. migrostaki cilekler ise festival cilekleriymiş. yedi veren degil ama donlara dayanıklıymış üretıcısı mersınde telefonda bılgıyı aldım. |
hani resimleri :) sn. siyah lale
|
2 Eklenti(ler)
işte resimler,beyaz cıceklı olanlar sarkan tür cılek digeri italyan cilek kırmızı sı cıcekleri olan
|
Alıntı:
|
kısmet olursa bende bu sene tadına bakacagım
|
Ben bir şey sormak istiyorum belki bilginiz vardır.Bu sabah geldiginden beri ilk defa sulamak istedim yaprakların diplerinde beyaz bir sıvı fark ettim.<özür dilerim sanki tükürük gibiydi nedir bileniniz varmı acaba?
|
çilek için toprak kurumaya yüz tuttugunda sulanması gerekir diye burada üstadlardan bilgi almıştım, ama dibindeki sıvı hakkında bir bilgim yok malesef :(
|
Bahsettiğiniz şey köpük böceği, formda başlığı var...
|
ya arkadaşlar birşey soracağım sizlere bir saksıda çilek yetiştiriyorum balkonda ve saksıda bitkinin dip taraflarında ince uzun kanatlı küçük sinekler dolaşıyor açıkta buldum mu elimle yok ediyorum ama hiç bitmiyorlar size çileğe **** yanında duran diğer bitkilere zarar verirler mi
|
forumda yeniyim
bende balkonda pvc boru içine 20 kök kadar çilek diktim. bazı arkadaşlar dikey pvc sisteminin sadece topraksız tarımda olduğunu söylediler.ben toprakta diktimşim. şimdi çiçek açtılar. inşallah bir sorunla karşılaşmayız. |
arkadaşlar merhaba.elimde çilek tohumu var nasıl bir yol izlemem laım. daha önce domates tohumumu nemli bezde beklettim sonra aynı saksıya dikip şaşırttım. bunudamı bu şekilde yapmam gerek. teşekürler.
|
Benim çilekte yeni yapraklar açıyor , taze taze , yeşil yeşil, ama henüz çiçek yok..
|
italyan cılegınden zengarden de kalmamış arkadaşlar.
|
çiçek meyveye dönüşürken önce yaprak dökerek kararıyor mu? resim ekleyecektim ama beceremedim..
|
Alıntı:
okursanız size yardımcı olacaktır |
4 Eklenti(ler)
ilk defa çilek yetiştiriyorum
bu resimdeki siyahlaşan çiçek normal mi? Eklenti 279368 dikey topraklı sistem altta Eklenti 279369 Eklenti 279370 Eklenti 279371 |
Alıntı:
|
Rica ederim.
|
[QUOTE=sehmus072;939766]ilk defa çilek yetiştiriyorum
bu resimdeki siyahlaşan çiçek normal mi? Eklenti 279368 resimdeki çiçekler normal mi ortada bir çiçek karardı. çilek çiçeği meyveye dönüşmeden önce kararıyor mu? |
[QUOTE=sehmus072;940369]
Alıntı:
Eğer bitkiler yeteri kadar güçlü değillerse meyve tutumu çoğu zaman gerçekleşmez. Sanırım yeni dikilen bitkiler söz konusu gibi. O kararan meyvede meyve tutumu gerçekleşmemiş gibi. Meyve tutumu için ayrıca tozlaşmanın gerçekleşmesi de gerekir. O çiçek meyve vermesede diğerleri meyve verir sanırım merak etmeyin. Selamlar. Şimdiden afiyet olsun. |
***.lar foruma yeni uye oldum, bu konularda cok bilgili degilim. Bikac sorum var cevaplarsaniz sevinirim. Tekli saksida aldigim cilek fidelerini dikdortgen uzun saksiya ektim. Sulama sikligi ve miktari nedir? Ayrica gunes durumu ne olmali, ve yapraklar topraga mi degmeli disari mi sarkitayim? Simdiden tesekkurler..
|
1 Eklenti(ler)
|
Cilekler konusunda yardimci olabilecek birileri yok mu?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025