![]() |
2 Eklenti(ler)
|
ben de çilek üretimini çok seviyorum ve amatörce çilek üretiyorum
|
çokta güzel olmuş. benimde bahçemde var. meyve göstermeye başladılar. biran önce olsalarda yesek..:)
|
Alıntı:
Hem ne kadar erken ve güzel meyve vermiş , ilginizi ve sevginizi onun üzerinde yoğunlaştırınca harikalar çıkıyor ortaya. Benim bahçemde var ama daha çiçek bile vermediler.:( sizinkileri sanki gerçekten tam karşımdaymış gibi hissettim..:D:D |
maşaallah
[QUOTE=Eriklibahçe;956537]Saksıda ilk çilek yetiştirme denemem başarıyla sonuçlandı..;)Eklenti 288882
fideden mi yoksa tohumdan mı yetiştirdin? |
Sn.attar
Fideden yetiştirdim,aslında oldukça kolaymış,bol su ve güneş istiyorlar.. |
ben de tohumdan denemek istiyorum ama geç mi kaldık acaba bu seneye yetişir mi bilmiyorum
|
1 Eklenti(ler)
:)
İşte bu da benim kızım :) |
Alıntı:
21 tohumdan 6 tanesi çimlendi. :( Olsun ona da razıyım, çilek tarlası kuracak değilim ya.:rolleyes: Şu anda da daha ilk gerçek yaprağını verdi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Afiyetle yiyin inşallah. |
3 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bir yakınım bahçesindeki çileklerden getirdi ancak habersiz yakalandım o an için uygun büyüklükte kap ya da saksı olmadığı için (bence) biraz küçük de olsa ilk bulduğum temiz kaplara geçirdim. Üzerlerinde çiçekleri de var ancak açıkçası endişeliyim çileğin arsız olduğunu biliyorum ancak bu halde tutarlarmı bilemiyorum? **** doğru yapılması gereken başka bir yol var mı? 1. fotoğraf dün ilk ektiğim an ki fotoğraf diğer 2'si ise şimdiki durumları. Bir de olgunlaşan çilekleri topladıktan sonra kalan kolları gövdeden ayırmalı mıyım yoksa üzerinde mi kalmalı? Şimdiden Teşekkür ederim... |
Balkonda yuvarlak saksıdaki yediveren çilek son durumu 03.05.2012
http://www.agaclar.net/forum/attachm...3052012216.jpg |
|
Alıntı:
Suyunu günde bir defa mı koyayım ne kadar koysam iyidir ? |
Sayın Dintor, keşke yardımcı olabilsem.. Bende konu hakkında bilgili bir üye arkadaşımızdan yol göstermesini bekliyorum.. Umarım çilekleriniz solmazlar.. Ben solma gibi bir sıkıntı yaşamadım ama dediğim gibi yeni ektiğim çileklerin yaşayıp yaşamayacağı konusunda endişeliyim :(
|
Arkadaşlar ben çilek yetiştiriciliğini hobi olarak yapıyorum ,uzman değilim ama nacizane bir iki önerim şu olabilir;çileklerinizi bol güneş alan bir yere koyun ve bol bol sulayın.Çilekler güneşi çok sever ,değişimi hemen farkedeceksiniz..
|
3 Eklenti(ler)
benim çileklerde olmaya başladı artık..
|
Osmanlı çileği fidesi isteyen varsa verebilirim. Gerçi senede bir kere çilek veriyor ve şu aralar çiçek açtı. Çok fazla kol atıyor, tarlasında, bahçesinde düşünenler için uygun bir tür.
|
Alıntı:
Çilekleriniz nemli toprakla temas ediyor , çürümelerine neden olmasın , altına saman veya naylon yaysanız sanırım daha iyi olur. |
merhaba
arkadaşlar ben saksıdaki çileklerimin yan dallarından üretmek istiyorum. uzayan yan dalı başka bir saksıya koyuyorum ama köklenmeden uzamaya devam ediyor. yan dalın uc kısmını mı toprağa gömmeliydim. ya da ne yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
benimkiler daha yeni yeni kızarıyor.Bu durumu güneş alma saatlerinin çok az ve balkonun çok rüzgarlı olmasına bağlıyorum.Seneye çilek ağacı yapmak niyetindeyim.Bu sitede ögrendiklerimi pratiğe dökmezsem yazık olur.
|
benim yuvarlak saksıdaki çilegimden sürgünler basladı , ama çiçek ve çilek yok henüz , sanırım beylikdüzünün rüzgarlı ve serin havası geciktiriyor.
|
Alıntı:
|
kızaran çilek
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
sürgün sagda gözüküyor,
nasıl bir yol izlemeli bundan sonra? http://www.agaclar.net/forum/attachm...1052012282.jpg |
merhabalar
terasta çilek yetiştirmeye çalışıyorum ben de:) bikaç sorum olacak çok cahilim bu konuda. 1.çilekler günde kaç saat direkt güneş ışığı almalı? 6-7sa güneş alan yerde çileklerin yaprakları solmaya başlamıştı. şu an sadece sabah 1sa güneş alıyorlar. 2.çilek fidelerimin üzerinde kahverengi küçük böcekler var.ne yapmam gerekiyo? çilek fidelerini yaklaşık bi ay önce diktim nohut büyüklüğünde çilekler var ama çok yavaş büyüyolar sanki. |
Alıntı:
Küçük bir pet bardak ya da ona benzer bir kabın altını delip içerisine toprak koyun. Daha sonra o sürgünün vereceği küçük çilek fidesini anaçtan ayırmadan dikin. Köklendikten sonra fideyi anaç çilekten ayırabilirsiniz. Bkz, bkz |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025