agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Çilek Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/3170.htm)

zaferguler 12-04-2011 14:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 753461)
Böyle bir çilek üretmişler;:rolleyes:

Eklenti 191966

çok tuttum;)

Eklenti 191967

.

Hocam resimler arasına nasıl yazı yazıyoruz ben beceremedimde. :eek:

mtugrul33 12-04-2011 14:53

Çilek Fidesi Nasıl Üretilir?

Sevgili Forum Dostları,
Öğretmen alışkanlığı olsa gerek,bildiklerimizi arkadaşlarımıza anlatmak,öğretmek ve paylaşmak amacıyla bu sayfayı açma ihtiyacı oluştu.Çileklerimizde kol atmalar hızlandı.Kollardan torf ile hazırladığım keselere çilek kollarını bu gün yatırmaya başlıyorum.Resimlerini ve gelişmelerini an ve an sizlerle paylaşmak istiyorum.Bir kaç gün içinde resimleri sizlerle paylaşacağım.Saygılar ve selamlar.

mtugrul33 13-04-2011 08:47

3 Eklenti(ler)
Çilek fidesi üretimi ile ilgili ilk fotoları yüklüyorum.

mtugrul33 13-04-2011 08:52

Kollar küçük bir tel ile (u şeklinde) keseye tutturuyor.Kollardan kese içine kök atma olayı çok hızlı şekilde başlıyor,bir süre sonrada ana gövde ile olan bağlantı kolun kesilmesiyle son buluyor.Bu mevsimde çileklerden fide üretimi çok istenen bir şey değil.Ben forum arkadaşlarımdan bazılarını, teşvik amacıyla fidelerimi yetiştiriyorum.

CEBECİ 16-04-2011 21:52

2 Eklenti(ler)
Geçen sene yaptığımız çilek ağacı Şimdiki durumunu ben de merak ediyorum.Acaba çilekler aynı yerden patlamışmıdır merak ediyorum yoksa fideleri yenilemek gerekecek

Eklenti 203724

Eklenti 203725

yeşil sevdalısı 17-04-2011 20:06

merhabalar
şu anda istanbulda hava 8 derece, üzerinde çiçek ve minik çilekler olan fidem saksıda ve balkonda, gece yağış ihtimali var, içeri almalımıyım acaba?
şimdiden çok teşekkür ederim..

limon_sever 17-04-2011 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşil sevdalısı (Mesaj 787595)
merhabalar
şu anda istanbulda hava 8 derece, üzerinde çiçek ve minik çilekler olan fidem saksıda ve balkonda, gece yağış ihtimali var, içeri almalımıyım acaba?
şimdiden çok teşekkür ederim..

Çilek dayanıklıdır. Bir şey olmaz. Benim çilekler bahçede çiçek açıyorlar. Kaç senedir bir şey olmadı. Bahar donlarından bile etkilenmiyorlar.

yeşil sevdalısı 17-04-2011 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 787632)
Çilek dayanıklıdır. Bir şey olmaz. Benim çilekler bahçede çiçek açıyorlar. Kaç senedir bir şey olmadı. Bahar donlarından bile etkilenmiyorlar.

teşekkür ederim ama ben ne olur ne olmaz diye içeri aldım mesajı görmeden şimdi balkona çıkmak eziyet olur :D
bir de bu sene ilk defa çilek deniyorum, çilekler toprağa deymesin diye toprağa mercimek döktüm :D yanlış birşey değildir değil mi? :)

limon_sever 17-04-2011 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşil sevdalısı (Mesaj 787658)
teşekkür ederim ama ben ne olur ne olmaz diye içeri aldım mesajı görmeden şimdi balkona çıkmak eziyet olur :D
bir de bu sene ilk defa çilek deniyorum, çilekler toprağa deymesin diye toprağa mercimek döktüm :D yanlış birşey değildir değil mi? :)

Mercimekler çimlenmesin :) Ben sünger koymuştum geçen yaz. Ama hepsine koymam imkansızdı. Bir kısmına koymuştum. Siz balkonda yetiştiriyorsanız sünger koyabilirsiniz.

Süngerlerden görüntüler.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=696

meh12 18-04-2011 16:15

Balkonumdan

3 Eklenti(ler)
Bu yıl balkonumda böğle bir uygulama yaptık.Bakalım verim alabilecek miyiz.

imam123 20-04-2011 16:49

ben lise öğrencisiyim kendim doğayla bitkilele uğraşmayı çok seviyorum annem babma pek sevmez şehirde otuduğum için bahçe yok balkonda yetiştiriyorum 7 kök çilek 7 saksı içinde ayrı ayrı günde 10 saat güneş alıyor 2sini yaprakları önce kıpkırmızı oldu sonra kurudu kuruma devam edermi kuruyan yaprakalrı koparyımmı

2.)soru
fidelere hariç 15gün önce tohum ektim halen çıkmadı ne iştir acaba

yeşil sevdalısı 20-04-2011 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 787701)
Mercimekler çimlenmesin :) Ben sünger koymuştum geçen yaz. Ama hepsine koymam imkansızdı. Bir kısmına koymuştum. Siz balkonda yetiştiriyorsanız sünger koyabilirsiniz.

Süngerlerden görüntüler.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=696

Korktuğum başıma geldi bu sabah on binlerce /abartısız/ mercimek fidesiyle karşılaştım, ne yapayım bilemiyorum mercimekleride atmak istemiyorum ilk defa mercimek çimlendirdiğim için önceden denemiştim olmamıştı, şans işte. Bir önerisi olan var mı? Mercimekler henüz filiz vermişler toprağa bağlanmadan birşeyler yapmalı yurdun her yanından saksı bekliyorum :p

limon_sever 20-04-2011 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşil sevdalısı (Mesaj 789418)
Korktuğum başıma geldi bu sabah on binlerce /abartısız/ mercimek fidesiyle karşılaştım, ne yapayım bilemiyorum mercimekleride atmak istemiyorum ilk defa mercimek çimlendirdiğim için önceden denemiştim olmamıştı, şans işte. Bir önerisi olan var mı? Mercimekler henüz filiz vermişler toprağa bağlanmadan birşeyler yapmalı yurdun her yanından saksı bekliyorum :p

Hayırlı olsun :)

k_donmez 22-04-2011 10:14

1 Eklenti(ler)
Site üyemiz Kudret'in geçen yaz bahçesinden sökerek verdiği üç kök çilekten iki de yavru üredi. Şimdi 5 kök çileğin çiçekleri geliyor ve bol çiçek var.

the_mc 22-04-2011 11:22

bende ulustan almıştım tek fide. çilekleri olgunlaştı yedik, eşim çok begenmiş :)

FIRUZAN 26-04-2011 23:10

2 Eklenti(ler)
merhaba,
çileklerimi şimdilik saksılarına ektim ,mayısın ilk haftası bahçeme ekeceğim

zaferguler 27-04-2011 17:05

Buda bizim düzeneğimiz

Daha detaylı resimler için bu linki inceleyebilirsiniz. Fidelerin yarısı Selahattin Beyden aldım, diğer yarısıda 5 sendir bahçemizde yetişen çilekler.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24034

Resimleri yukardaki adreste paylaştığımız için kabul etmedi sayfa neyse ordan bakabilirsiniz :)

ogretmen82 27-04-2011 21:44

bazı yapraklar kırmızılaşıyor bunun sebebi nedir acaba? teşekkürler...

nardane 27-04-2011 23:33

4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim ilk çilek yetiştirme denemelerim.Oğlum serada görünce istemişti ,iyiki istemiş ,çok hoşumuza gidiyor, birkilte suluyoruz.
Oğlumda sabırsızlanıyor ,bekliyor.
Saksıya üç kök fide diktik.En son fotodaki çiçeğini döktü, meyvesini bekliyoruz heyecanla.

ogretmen82 28-04-2011 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nardane (Mesaj 793686)
Bunlarda benim ilk çilek yetiştirme denemelerim.Oğlum serada görünce istemişti ,iyiki istemiş ,çok hoşumuza gidiyor, birkilte suluyoruz.
Oğlumda sabırsızlanıyor ,bekliyor.
Saksıya üç kök fide diktik.En son fotodaki çiçeğini döktü, meyvesini bekliyoruz heyecanla.

çileklerin toprağa değmemesine dikkat etmelisiniz

mtugrul33 30-04-2011 15:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ogretmen82 (Mesaj 793570)
bazı yapraklar kırmızılaşıyor bunun sebebi nedir acaba? teşekkürler...

Sevgili ogretmen82,yapraklardaki kızarıklıkların pek çok nedeni olabilir;
1-Kırmızı örümcek olabilir.
2-Kalsiyum eksikliği olabilir.
3-İz element eksikliği olabilir.

Saygılar...

sabotay 01-05-2011 09:11

arkdaşlar merhaba...bn bu sene başladım heves edip çilek yetştirmeye yaklaşık 50 adet fide ektim güzelde herşey çiçek doldu heryer bu çilek ağaçlarını gördüm çok hoşuma gitti ondan yapmak istiyorum şimdide ama topraksız yapmak mı lazım ben toprakla yapsam güzel verim alabilirmiyim bahçeli evde oturuyorum başka önere bileceğiniz bişeler var mı daha iyi verim elde etmek için teşekkürler şimdiden .

the_mc 01-05-2011 11:06

2 Eklenti(ler)
Eklenti 207651
Eklenti 207652
benim çileği durumunu anlayamadım. devamlı yaprak açıyor sonra bu şekilde kuruyor. arkadaşlar bir yardım edermisiniz? bu durum neden kaynaklanıyor.

mtugrul33 02-05-2011 10:20

Çilek

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi the_mc (Mesaj 795452)
Eklenti 207651
Eklenti 207652
benim çileği durumunu anlayamadım. devamlı yaprak açıyor sonra bu şekilde kuruyor. arkadaşlar bir yardım edermisiniz? bu durum neden kaynaklanıyor.

Sevgili th mc,
Fazla sulama nedeniyle köklerde çürüme ve mantar oluşabilir.Sulamayı sabah ve ikindi vakitlerinde yapmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca fideleri nasıl ve ne sıklıkta besliyorsunuz?

the_mc 02-05-2011 12:38

biraz fazla besliyorum sanırım bitki besleme kokteyli yapıyorum her gün azar azar veriyorum ama vermesem daha iyi olucak sanırım. fazla azottan hiç hoşlanmıyor. sulamayı günde 1 yapıyorum.
teşekkürler mtugrul33.

feyzon 02-05-2011 15:24

Benim çileğimde geçen yıl hiç sürgün vermedi. Acaba türü nedir.
Ayrıca yaban çileği tohumlarından ekmiştim, geçen yıl büyütemedim. Şimdi iki tane minik tohum büyümeye başlamış. Bakalım bunları büyütebilecekmiyim?

feyzon 04-05-2011 21:23

3 Eklenti(ler)
Bunlarda fotoğrafları

isuzer 05-05-2011 20:35

5 Eklenti(ler)
arkadaşlar çileğe merak sardığımdan beri sitenizi üye olmadan takip ediyordum az önce üye oldum ve bi kaç soru sormak istiyorum sizlere. ilk 4 fotoğraftaki çilekleri yaklaşık 2 hafta önce diktim pek gelişme yok son fotoğraftaki çileğide dün ektim ektiğimde diriydi ancak ektikten sonra fotoğrafta görüldüğü gibi oldu yapraklar düştü

1- sulamayı hangi sıklıkla yapmam lazım (günlükmü günde kaç defa..)
2- gübre kullanmam gerekirmi gerekirse ne kadar zaman sonra gübre atmam gerekir
3- çileklerim kendine gelirmi

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Domatesci 05-05-2011 21:03

Merhabalar:
İki hafta belki biraz daha az bir zaman önce çilek fidesi aldım aldıktan bir kaç gün sonra çiçek açtı ve ertesi gün çiçeğin kenarlarındaki beyaz yapraklar düştü bu gün yeni tomurcuklar çıkardığını gördüm.
Soracaklarım şunlar:
1)Nerdeyse 1 hafta önce çiçek yapraklarını dökmesine rağmen ortasındaki sarı yerde hiç değişme yok bunun sebebi nedir?
2)Çilek hiç kol atma eğiliminde değil. 2 haftada bunu yapmaması normal midir?
Saygılarımla.

the_mc 05-05-2011 22:36

Alıntı:

1- sulamayı hangi sıklıkla yapmam lazım (günlükmü günde kaç defa..)
2- gübre kullanmam gerekirmi gerekirse ne kadar zaman sonra gübre atmam gerekir
3- çileklerim kendine gelirmi
1-tam kurumaya yakın yaparsan daha saglılı olur.
2-torf ve toprak var saksılarda buna göre gübre gerekmiyor.
3-köklerini zedelemediysen kendini toparlaması lazım.

Alıntı:

1)Nerdeyse 1 hafta önce çiçek yapraklarını dökmesine rağmen ortasındaki sarı yerde hiç değişme yok bunun sebebi nedir?
2)Çilek hiç kol atma eğiliminde değil. 2 haftada bunu yapmaması normal midir?
1- bitki hem vejetatif hem generatif büyüme sergiler ancak bulundugu koşullar nasılsa ona göre davranışda bulunur. bunlar ne demek çilegin çiçeği ya büyüyecek ya da kuruyup düşecek. bence büyük ihtimalle büyüyecek biraz zamana ihtiyacı var.
2-tabi ki normal daha o sürece girmemiş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025