agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Çilek Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/3170.htm)

umutyolcusu 21-06-2010 19:09

1 Eklenti(ler)
Bir fide 4 tane yavruladı.Daha devam ediyor.Acaba meyve verecekler mi?
Eklenti 154819

samurai 22-06-2010 15:40

bende geçtiğimiz pazar günü çatalcadan çilek kökleriyle getirdim hatta üstünde 2 3 tane çilek bile vardı.bahause uzun saksı ve toprak aldın ve ektim.gölgeli havadar balkonda her saat kontrol ediyorum *** tutar yapraklar sert bi sıkıntı yok gibi ama sizce tutarmı ?

umutyolcusu 23-06-2010 10:51

Benimkiler tutmuştu herhalde tutar.

ene 03-07-2010 14:00

merhabalar. ben yaklaşık 15 gün önce osmanlı çileği tohumu ektim ancak halen bir hareket yok. ilk ektiğimde üstünü siyah poşetle kapattım ancak çimlenmeyince üstünü açtım yine bi şey yok. tohumun ısı ve ışık şartları nasıl olmalı? yardımcı olursanız sevinirim

samurai 12-07-2010 06:21

evet çileklerim tuttu yeni yavrular çıkardı bakalım ne zaman yiycez osmanlı galiba ufak ama çok lezzetliydi.

umutyolcusu 12-07-2010 11:03

Gözünüz aydın samurai.Benimkilerin çilek yapmaya hiç niyeti yok.İnşaallah sizinkiler yapar.

zekkayseri 16-07-2010 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 671333)
Gözünüz aydın samurai.Benimkilerin çilek yapmaya hiç niyeti yok.İnşaallah sizinkiler yapar.

benim çileklerde aynı durumdalar. sürekli sürgün verip duruyorlar.

yorumsuzum 22-07-2010 12:09

merhaba arkadaşlar;
uzun saksı içinde balkonumda yetiştirdiğim çileklerimde, yaprakların etrafında örümcek ağları oluştu. Çok dikkatli bakılırsa ağların üzerinde dolaşan onlarca küçük canlı olduğu görülüyor (örümcek yavruları olabilir). ne yapabilirim.ev yapımı ilaçlar bölümündeki ısırıcı emicilere karşı olan ilaçlar çileklerde kullanılabilirmi? çiçeklenmiş ve meyvadaki çileklerim bundan zarar görürmü?
bilgi verebileceklere şimdiden teşekkür ederim.

umutyolcusu 22-07-2010 12:48

Annemin çileklerine böcek musallat olmuştu çiçekli ve meyveli iken.Arap sabunlu karışımdan sıktı ve bir zararı olmadı.Siz bilirsiniz tabi

yorumsuzum 22-07-2010 21:18

sayın umutyolcusu ilginiz için teşekkürler,
dün akşam elle temizlemeye çalışmıştım.bu gün baktığımda temizlemeye çalıştığım tüm yapraklar ölme noktasına gelmiş renkleri kahverengimsi olmuş, ayrıca zemine yakın dallar komple kurumuş. böceklenme ve ağlar misli ile artmış. ayrıca bu ağlar ve minik yaratıklar biberlerime de sıçramış. önerinizi uygulayacağım. yakında kaybedecek birşeyim kalmayacak. :( umarım yararını görürüm. teşekkürler.

aşağıda linkini verdiğim bölüme biberlerimdeki canlıları ekledim, çileklerde yaprak renginin bozulmasından dolayı görünmüyorlar.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...632#post675632

umutyolcusu 23-07-2010 20:30

Biberlerinize de baktım benim bitkilerdede aynı böcek oluşuyor.Şimdiye kadar arapsabunlu karışımdan başka ilaç kullanmadım.İnşaallah bitkileriniz kurtulur.

Dangerously34 24-07-2010 19:18

Merhaba
Ben aranıza İstanbul'dan katılıyorum,üye olduğumu unutmuşum Selamlarımla beraber sorularıma getirdim tabii... Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.

1-Geçen gün çarşıda dolaşırken, ablamın saçları dökülmesin diye benden istediği karışımı almak için aktara gittim, aktarda birde ne göreyim: çilek tohumları Ben çilek manyağı biri olarak hemen aldım. Şimdi eksem olur mu?

2-Eğer ekim zamanı şimdi değilse ne zamandır, ve şimdi eksem zararı olur mu, örneğin suyunu verir, güneşte durmaması gerekiyorsa tutmam, ısı lazımsa sera yaparım.

3-Saksıya ekeceğim ben.. Saksıda olur mu? Boyutunun kaç olması lazım saksımın?

4-Şimdi eksem ilk filizi ne zaman çıkar?

5-Meyve vermesi için aşı filan gerekir mi yoksa kendi haline bıraksamda çıkar mı?

6-Ne zaman budamam gerekir ve nasıl?

7-Dikkat etmem gereken başka bir püf noktası var mı?

Sorularıma yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

imez 13-08-2010 17:35

yediveren çileklerimi sonunda bahçeye diktim,ama yavru kedilerle başım belada sanki bahçede başka yer yokmuş gibi çileklerimin üzerinde oyun oynuyolar.nasıl kapatabilirim üstlerini,ayrıca sulamayı nasıl ve kaç günde yapmalıyım.lütfenn yardım...

Yaman54 06-09-2010 16:14

Yediveren

Yediveren bir halk dilidir önemli olan almış olduğunuz ürün nekadardır bunu üniversiteler araştırmalar belirlemiştir.

http://www.uzumsu.com/dosyalar/Turki..._s_528-530.PDF

gilaburu 06-09-2010 17:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaman54 (Mesaj 692477)
Yediveren bir halk dilidir önemli olan almış olduğunuz ürün nekadardır bunu üniversiteler araştırmalar belirlemiştir.

http://www.uzumsu.com/dosyalar/Turki..._s_528-530.PDF

Sayın Yaman54 bu yazıyı neden yazdınız bir anlam veremedim.Halk dili olunca ne oluyor ki illaki isminin yabancı mı olması gerekiyor.
Meyvesini satmadığım için ne kadar ürün verdiğini hesaplamadım fakat durmadan çilek veriyor.Bana görede oldukça lezzetli ve verimli.Marketlerde satılan çilekler gibi değil.Yerken toz şekere batırmanıza gerek kalmaz çünkü kendi tadı ve kokusu vardır.

iyi günler

denizakvaryumu 07-09-2010 15:19

Aslında Sn.Yaman54 ün anlatmak istediği çileğin hangi tür olduğunun belirtilmesi.

Kabarla mı, sweet charlie mi, fern mi?

http://www.yaltir.com.tr/Cilek-Fidesi,CA1-2.html

Yani yediveren diye bir çilek türü yok.

gilaburu 07-09-2010 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 692643)
Aslında Sn.Yaman54 ün anlatmak istediği çileğin hangi tür olduğunun belirtilmesi.

Kabarla mı, sweet charlie mi, fern mi?

http://www.yaltir.com.tr/Cilek-Fidesi,CA1-2.html

Yani yediveren diye bir çilek türü yok.

Sayın denizakvayumu bu linkini verdiğiniz sitedeki fiyatlar doğru mu ?

denizakvaryumu 07-09-2010 15:25

Doğru ,ama oradaki sipariş kadar almalısınız

Yani 1000 adet :) frigo olarak satışı var.

(Ama pot fide alırsanız, 28 adet olarak veriyorlar, henüz satışı başlamadı..)

gilaburu 07-09-2010 15:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 692646)
Doğru ,ama oradaki sipariş kadar almalısınız

Yani 1000 adet :) frigo olarak satışı var.

(Ama pot fide alırsanız, 28 adet olarak veriyorlar, henüz satışı başlamadı..)

Bende bir çileğe o kadar para verilir mi diyordum ?

Bilgi için teşekkürler

iyi günler

Yaman54 08-09-2010 11:06

Teşekkürler denizakvaryumu doğru tespit yapmışsınız. Çilek hoby olarak yapıldığında sorun teşkil etmez ama bunu ticari düşündüğünüzde tavsiye edilen ürün çifçinin üreticinin emeğini kurtarması gerek bu sebeple yediveren kelimesinin kullanılmasının yerine gözlemler denemeler ve bilimsel çalışmaların ön planda olması gerek aromas eken marmara bursa yöresi şikayetçi kabarla eken marmara sakarya şikayetçi 200 e yakın çilek çeşidi var suyun içinde yetişen çilek bile var hangi rakım da ne tür çilek yetiştiriliyor bunları bilmek lazım ayrıca örneğin 40 günlük mısır desem ben (bizim dilimiz halk dili) kimse anlamaz ama yerli mısır dediğimde bu anlaşılabilir.

gilaburu 08-09-2010 16:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaman54 (Mesaj 692889)
Teşekkürler denizakvaryumu doğru tespit yapmışsınız. Çilek hoby olarak yapıldığında sorun teşkil etmez ama bunu ticari düşündüğünüzde tavsiye edilen ürün çifçinin üreticinin emeğini kurtarması gerek bu sebeple yediveren kelimesinin kullanılmasının yerine gözlemler denemeler ve bilimsel çalışmaların ön planda olması gerek aromas eken marmara bursa yöresi şikayetçi kabarla eken marmara sakarya şikayetçi 200 e yakın çilek çeşidi var suyun içinde yetişen çilek bile var hangi rakım da ne tür çilek yetiştiriliyor bunları bilmek lazım ayrıca örneğin 40 günlük mısır desem ben (bizim dilimiz halk dili) kimse anlamaz ama yerli mısır dediğimde bu anlaşılabilir.

Sayın Yaman54 bu tür mesajlarınızı satış ilanıma yazmayınız.Boş yere kalabalık etmesin.Forumda çilek yetiştiriciliği konusu var oraya yazınız.

denizakvaryumu 14-09-2010 15:36

Zaman zaman forumda gerek satış bölümünde gerekse ara konularda YEDİVEREN ÇİLEK tanımı kullanılmakta.

Devamlı çilek veren türler için kullanılan bu tanım bana göre sadece FERN türü çilek için kullanılması gerekir.

Çünkü fern, nötr gün çileğidir.

Türkiye'de satılan diğer çilekler ise kısa gün çilekleri olduklarından yaz boyu çilek vermeleri mümkün değildir.

Benim bildiğim Türkiye'de satışı olan tek nötr gün çileği FERN dir.

http://www.gurunhaber.com/haber.php?haber_id=397

gilaburu 14-09-2010 16:10

1 Eklenti(ler)
Sattığım çilek fideleri bizim burada yediveren cinsi çilek olarak bilinir.Yaz boyu çilek verir.Şimdi üzerinde çilek var ve daha çiçek açıyor.Bu şekilde kar yağana kadar devam eder.Hersene bu şekilde çilek verir.

Resimlerinide ekleyeyim.Satış başlığımda bir kaç tane daha resim var.Oraya eklediğim için o resimler buraya eklenmedi.Çileğin enini boyunu ölçtüğüm resimde var.İsteyenler ordan bakabilirler.

iyi günler

Yaman54 16-09-2010 14:03

Denedik ve söyledikleriniz başardık size teşekkür ediyoruz eğer kimyevi ve organik gübre kullansaydık 6 ton ürün alacağımızı adana yaltır mühendisleri belirtmiş ve hayvan gübresi ile bu denli ürün alımı başarı olarak nitelendirilmiştir.

Yaman54 19-10-2010 14:23

Nedemek bu ismi gilaburu olan şahıs yazdıklarımdan birşey anlaman lazımdı burası senin sitense haa birşey diyemeyiz çilekçiliği biz yapıyoruz ve insanlara en karlı bir şekilde ekim dikim yapmasını ve yerine göre çilek dikmelerini öneriyoruz haa birde biz 5-10-100 fideyi hediye gönderiyoruz bilginiz olsun bilmiyorsanız bilenlere saygı gösterin o resmini yayınladığınız çilek aromas cinsi çilek türüdür kazancı olmaz 1 sene ortalama ürün verin 2 sene küçük ve yamuk yumuk ürün verir

gilaburu 19-10-2010 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaman54 (Mesaj 706666)
Nedemek bu ismi gilaburu olan şahıs yazdıklarımdan birşey anlaman lazımdı burası senin sitense haa birşey diyemeyiz çilekçiliği biz yapıyoruz ve insanlara en karlı bir şekilde ekim dikim yapmasını ve yerine göre çilek dikmelerini öneriyoruz haa birde biz 5-10-100 fideyi hediye gönderiyoruz bilginiz olsun bilmiyorsanız bilenlere saygı gösterin o resmini yayınladığınız çilek aromas cinsi çilek türüdür kazancı olmaz 1 sene ortalama ürün verin 2 sene küçük ve yamuk yumuk ürün verir

Ben sana bişey dedim mi ki saçma sapan mesajlar yazıyorsun.Hediye veriyorsan banane,satıyorsan banane.
Ben çileklerimden memnunum senin dediğin gibi öyle 2. senesinde yamuk yumuk çilekte vermiyor.Gayet güzel çilek veriyor.Verimide iyi.Verimli olması için illaki isminin yabancı mı olması gerekiyor.Herşeyin ismi yabancı oldu bırakında bazı şeylerde türkçe olarak kalsın.

Bir daha benim ismimi vererek mesaj yazmayın.

iyi akşamlar

gard84 14-12-2010 16:44

Merhaba, bu forumu uzun süredir takip ediyordum ve merak ettiğim bütün konuları öğrendim.
Fakat şu an bi sorunum var,
1 ay önce çilek tohumu aldım ve ektim(paket üzerinde 12 ay ekilebilir yazıyordu). Şu an güneş yeterli gelmediği için büyüyemiyorlar(Bursa'da oturuyorum) ve küçük olanlar öldü. Onları nasıl marta kadar canlı tutabilirim, bunun için bi vitamin, gübre bişey var mı? Lütfen suni güneş önermeyin onun maliyeti amatörler için uygun değil.
Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

nariçi 14-12-2010 17:20

20 derece sısdaki evinizin güneş gören pencere önüne koyun. Toprağı geçirgen-kumlu olsun ve çürümüş talaş karıştırın. Bahçe toprağı da varsa besin istemez.

Ancak genel olarak çilek fideleri çilek bitkisinden çıkan kollardan kendi köklenmesi ile elde edilmektedir.

gard84 14-12-2010 22:33

Şu an güneş gören pencere önündeler ama malum aralık ayında pek güneş olmuyor.
Hazır torfa dikmiştim, pek büyümedikleri için yerlerini değiştirmedim. Bekliyorum.

Çileğin yan dallarından çoğaltıldığını biliyorum, ama hiç çilek tohumu görmemiştim, görünce ve 12 ay ekilebilir yazınca denemek istedim, ilginiz için teşekkürler.

nariçi 15-12-2010 09:25

Sade torfsa besin değeri yok gibidir. ATM lerde çiçek reyonunda bitki besinleri satılıyor, oaradan uygun bir tane alın be sulamasını ona göre yaparsınız. Büyümesi için yeterli ısı da gerekli.

Benimkiler bahçede açıkta büyümeden meyveleri de üstünde durakladılar. Geçen yıl Bursa'ya birkaç kişiye göndermiştim.

Ne oldular bilmiyorum!

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025