![]() |
Bir sulu boya fırçası yardımı ile Üzüm'ün de dediği gibi döllenmeyi sağlarsanız sorun ortadan kalkar büyük ihtimalle.
|
Sayın Sarıcan, piyasada topraklı tarım için genel olarak önce kök-taban gübresi kullanıyorlar bu 3x15 türü. meyve ve bitki gelişimi içinde azot-üre gübresi kullanıyorlar. Ama topraksızı zannederim en iyi envor bilir.
|
benimde ektiğim çileklerde şu an bir kaçında çiçek mevcut ama dipte duruyorlar şu an ne yapmam gerekli bu çiçekelere ortalarında çilek belli oluyor bende mi yanlış var yoksa onar çilek değiller mi?
|
Çiçek açmışsa çilektir, ancak ortam ve sıcaklık onu olgunlaştırır.
|
|
|
Maşallah ne kadar güzel görünüyorlar.
Kışı kapalı balkonda geçiren çileklerimde 4-5 tane çiçek gördüğüm için güneş alan açık balkona koydum. Şimdi üstleri çiçekten geçilmiyor :) |
Alıntı:
|
Çilek Ağacında son durum
3 Eklenti(ler)
Yüzlerce çiçekten sonra uzun bir süre meyve oluşmayacak tereddütlerim oluşmuştu. Ama seyrekte olsa bir kaç tane meyve oluşumu gerçekleşti. Merakla bekliyorum.
Romantik serseriden gelen fidelerden hayatta kalanlar bu sene gerçek fide olmayı becerecekler. Yaşayabilirlerse seneye belki çiçek açarlar. |
5 Eklenti(ler)
Osmanlı çileklerim sonunda meyva vrmeye başladılar.Ama bir de şu salyangozlar olmasa..
|
2 Eklenti(ler)
çileklerim..
|
Benim de çiçek açmış 20 ye yakın çilek fidem var. Bu fidelerin hepsi çiçeklenmişler. Acaba bu çiçekler ne zaman meyveye dönüşecekler?
|
Sn Sarıcan
Bu çilek ağacını kompost+kum+toprak+hayvan gübresi gibi karışımla yapmayı düşünüyorum sizce verimli olurmu ? |
Sn Dijitalce,
Manuel sulama yapacaksanız çok da güzel olur. Otomatik sulamada perlitte bile geçirgenlikten dolayı problem yaşadım ve üstten dökülen su ağacın orta yerindeki gözlerden taştı. Ama manuel sulama yaparsanız kontrollü şekilde en üsten damla sulama şeklinde veya her gözden ayrı ayrı sulayarak sağlıklı bir şekilde çilek yetiştirebilirsiniz. Belkide daha da verimli olabilir. Denerseniz deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Belki bende otomatik sulamadan vazgeçersem katı ortamda deneyebilirim. http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=11844&page=4 Ağacın bütün imalat safhaları bu linkte tarif edilmiş şekilde. Katı ortam yapacaksanız alttaki plastik kasaya ihtiyaç yoktur. Ağaçı dikeceğiniz yerde toprağa bile gömebilirsiniz veya düz bir taban plakasına tutturabilirsiniz. Kolay gelsin. |
Sn Sarıcan
Verdiğiniz linki daha önceden bakmıştım. Zaten onu görünce de tam benlik dedim. Zaman Bulursam muhakkak yapmayı düşünüyorum ama ben balkonda değilde bahçede yapmayı kışın ise yaptığım küçük seraya taşımayı düşünüyorum. Seraya taşıma amacım (Sizce doğrumudur?) çileklerin daha erken çiçek açması |
5 Eklenti(ler)
İşte benim kuzucuklarım. Sn. Nariçinden aldığım 40 kök çileğimin 10 tanesini bu kaba diktim. Geçen hafta aklıma gelen kapatmayla ilgili birşeyler yaptım. Plastik örtünün ortası delik ve su direkt bitkinin köküne gidiyor. Ve bugün kü kontrollerde farkettiğim şey plastiğin altında biriken su damlacıkları. yani buharlaşmadan kaynaklanan su kaybım 0 oldu. Şimdi daha az sulama gerekecek. Ayrıca kullandığım ürün güneşten zarar görmeyecek yapıda ve bitkiye zarar vermeyecek düzeyde elastik.
:p |
4 Eklenti(ler)
;) işte ilk çileklerim daha tomurcuk ama olsun... Her akşam konuşuyoruz.
Bence gayet mutlular... Ya sizce... |
Beni çok uğraştırdılar. İstoç dan aldım. Ad: 1 tl.
Birde kanıma girip büyük saksılardan verince altımdada araba yok. Otobüse bin. Taksime gel. İşyerindekiler bunlar ne böyle diye dalga geçmişlerdi. Şimdi bakınca onlarda beni takdir ediyorlar. Bende bana manevi destek veren eşime teşekkürlerimi borç biliyorum... Herkese tavsiye ediyorum. Toprak insanın bütün dünyasına renk katıyor. Negatifliğiniz uzun vadede sizi terk ediyor. Tıpkı toprak gibi sessiz ve sakin oluyorsunuz. |
5 Eklenti(ler)
Osmanlı çileklerim meyva vermeye başladı.İşte ilk kızaranlar..:D
|
2 Eklenti(ler)
Benim çileklerimde çiçeklenmeye başladı :p
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Çiçekçinin 7 veren olduğunu söylediği çilekleri görünce hemen aldım ve diktim ama diktikten sonra fazla bir bilgim olmadığını farkettim. Papatyaya benzer tomurcukları üzerinde, resimlerini gönderiyorum. Acaba küçük mü olmuş saksıları diye sorsam? Bir de her yerde çilek saksısı görüyorum ama emin olamıyorum, ismi mi o şekilde yoksa gerçekten çilek ekilebildiği için mi :) Bir de resimlere göreceğiniz gibi minik papatyalar hafif kurumaya başladı normal mi, yoksa birşeyleri eksik mi yapmışım? Çok soru sordum şimdiden teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba.
Böyle bir çileğe sahip olan var mı? Varsa isterim;) |
Alıntı:
Arkadaşlar benimde bu hafta çilek fidelerim gelicek.Ama çok merak ettiğim bir durum var. Bu tip saksı kullanıldığında,güneş gören bitkilerle görmeyenler arasında mutlaka bir verim farkı oluşmazmı??yani dairesel bir saksı olduğundan arkada kalan bölümdeki fidelerde durum ne oluyor.?? |
Adi Strawberry Tarpan offer , tadi delicious gibi bir sey diyor , cicekleri de semi- double'imis .Bilmem artik ...5'li saksida 3 £ (2.95)veriyolarmis sadece bu hafta .:p
|
Alıntı:
|
Benim çilekler uzun saksıda. Bir kök olarak hediye gelmişti. Önce normal bir saksıda idi baktım kol atacak uzun bir saksıya geçirmiştim. Sonra kol atarak 3 kök oldu. Sonra baktım da onlar da kol atıyor bu kez epey uzun bir saksıya koydum onları. Onu bile neredeyse doldurdular. Bu sene 2. seneleri bitiyor. Yeniden kol atma zamanı geldiğinde bu kez yanlarına koyacağım başka bir saksı ile başka saksıya aktarmayı düşünüyorum.
Fellezin saksılarında kol atarak çoğalma için yanına başka saksılar gerekecek muhtemelen. İzmir'de güneş sıkıntısı çekeceğini sanmıyorum. Saksılar çok estetik duruyor ama. :D |
:D Ben hiç rastlamadım. Çilek manyağı olaraktan :) Tabii ki ben bir referans kabul edilemem. Neticede elimde ne olduğunu bilmediğim bir çeşit var. :D
Ben özellikle küçük aromalı çileklere bayılıyorum. Yıllar önce yediğim dağ çileklerinin tadını hala unutamadım mesela. Küçük gösterişsizler ama muhteşemler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Süper.. Hani çoçukken yediğimiz o has kokulu çilek tadı vardı... şiddetle tavsiye ederim ki pazardan alıp yiyeceğiniz 1 kg. çileğe değişmem 1 has çileğimi... Komşularım hep aynı şeyi soruyor. Havada çilek yetişir mi diye? Bence yetişir... Vede yetişti .işte... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025