agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Yaban Mersini, Likapa (Blueberry- Vaccinium) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/2189.htm)

member şip 09-08-2009 20:20

İzmirli arkadaşlar likapalarının sıcaktan kavrulup kurudugundan bahsetmişler ben adanadayım benim likapada sorun yok,topragını çam altından aldım ve içine çam ibreleri koydum suyunuda bügüne kadar hiç çeşmeden kullanmadım.

Volare 09-08-2009 21:11

Sn . Loniceranın sebebini bilmiyorum ,
bence tek sebep sıcaklık değil , sebep ayrıca benim tüm fidanlarımı bu sene almış olmam .Bu fidanların hepsi İngiltereden geldi ve bazıları da yazın ortasında geldi ve ısı farkından dolayı şoka uğradı ve en geç 1 ay içinde kurudular .
Eğer tekrar fidan alacak olursam bu fidanların yerli olmasına ,
kargonun 3 günden daha uzun sürmemesine (hele yazın),
ve 10 bölgeye uygun olmasına dikkat edeceğim .
Şu an gerçekten çok üzgünüm , çünkü gerçekten yetiştirmeyi çok istediğim türlerden biriydi .
Tohum aldım ,yediğim meyvelerden , umarım çimlenirler ...
Seracı bir arkadaşa vermiştim , başaramadı .
Kendim deneyeceğim bu sefer , gerçekten isteyen kişi özenli oluyor , diğerleri için olsa da olur olmasa da ...
Sn. member şip ,sonbaharda eğer uygun olursa sizden fidan istiyebilirim , şu an henüz karar vermiş değilim .
Ülke şartlarına uygun fideler yetiştirme konusunda sn . caturanga da çaba veriyor ,bakalım .

bari 09-08-2009 22:51

4 Eklenti(ler)
Bence de sıcaklık önemli ama, en önemli faktör toprak diye düşünüyorum.. Benimde likapalarım sararmaya başlamışlardı.. Hemen topraklarını bol çam kabuklu toprakla değiştirdim.. En üstede ardıç toprağı koydum.. Yapraklar yeşile döndü birinde, ötekilerde yeşeriyor yavaş yavaş.. Eskişehirin havasıda kuru. Ben günde sadece 1 saat güneş alan gölge bir yere koydum saksılarını. Sunshine blue'mu direk bahsettiğim toprağa ekmiştim.. Oda gayet güzel gelişiyor.. Kırmızı likapa, lingonberrinin meyveside kızardı.. Özellikle ilk fotoğraftaki likapanın yaprakları tamamen yeşerdi...

Volare 09-08-2009 23:19

Bu arada diğer berry tohumları çimlendi , Goseberry sarı ve kırmızı ,15 günde.
Artık onlarla avunuyorum .
Ama işin taa başında ben Blueberry yetiştirmek üzere bu siteye girdim ,
başaramadım ...

mahiroflu 10-08-2009 09:49

Selamlar , siteye yeni üye oldum. Giresunda memurluk yapıyorum. doğal olarak yetişen yaban mersininin recelini üretiyoruz. ancak pazar araştırması yapmadığımız için eşimize dostumuza veriyoruz. Bu yıl ki üretimimiz 15-16 ağustos tarihlerinde yapılacaktır. ilgilenen arkadaşlar olursa görüşmek isterim.

sındırgılı 10-08-2009 10:33

1 Eklenti(ler)
sunshineblue. resmi kırpa kırpa bu kadarını gönderebiliyorum

sındırgılı 10-08-2009 11:51

1 Eklenti(ler)
Buda diğer resmi...İlk defa Picasa kullanıyorum..

sındırgılı 11-08-2009 09:07

1 Eklenti(ler)
Burasıda bundan sonra Likapa yetiştireceğim alan..Biraz ülke dışı ama olsun..

PireReis 12-08-2009 22:57

Özellikle chandler çeşidinde olmak üzere fidanlarda azda olsa meyve vardı ama bu seneki sezon bitti. Artık seneye dikildikleri bahçelerde verecekler meyvelerini fidanlarımız.............

Volare 12-08-2009 23:27

Önce çok sevinmiştim ,
ancak bu türler Ege için uygun değil .
Bize ABD 'nin Florida için geliştirdiği türler uygun olabilir. Southern HighbushVarieties
Onlar da sırasıyla Star , 'Misty' ,Sharpblue ,‘Sunshine Blue’'Emerald,Millennia'.
Umutlarımız suya düştü...

sındırgılı 14-08-2009 11:06

Sn. Volare 2.gelen sunshineblue nasıl? Uzun zamandan beri kopuk kopuk girebiliyorum.Umarım o yaşıyordur.Sizde bende çok bitki kaybettik.Fakat üzerine düşmeyince paşalar gibi yaşama devam ediyorlar.Benim kalanlar sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar.İnşallah seneye meyva alırım. Toprak PH ını düşürmekte bayağı zorlanıyorum. 5.5 -6 PH arasında gidip geliyor. Allahtan Sn Caturanga PHmetre tedarik etti..Sizin istediğinizi Lyon da bulamadım..Ama oğlum araştırıyor..Eylül ayında belki süpriz yapabilir..

Volare 14-08-2009 13:14

Maalesef hocam bence gümrüke mi bir yerlerde köklerine toprağa bakılmış olmalı .
Çok klısa sürede o da sizlere ömür...
Yine son umudumuz Selahattin hocanın doku kültürü ,ayrıca sn. caturanga 'nın
da ''Sharpblue'' denemeleri var ,fidan üretirse alırım .

denizakvaryumu 15-08-2009 00:29

http://www.magicplantgrowshop.com/21...tre-higrometre

ph ölçer isteyenler için.

HuseyinCihangir 16-08-2009 20:49

Bilecik/bozüyük/dodurga nahiyesinde yaban mersini ürününü yetiştirmek istiyorum rakımı 1200 metredir bölge ormanlık geneli kara ve kızıl çam ağaçları oluşturuyor, kışın sert geçer ikindiden sonra hava soğur ceketsiz gezilmeyecek türden, bu ortamda bu ürün yetişebilirmi acaba?

Kocaeli/gebzede yaşıyorum ilk kez yetiştireceğim bu bitkiyi evde saksı ortamında büyütmek istiyorum bunu başarma oranım ne olur acaba ?

Birde bu bitkiyi tedarik edebileceğim tanıdık/bildik bir kimse, bir kuruluş varmıdır?

Saygılarımı sunarım.

eylems 16-08-2009 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HuseyinCihangir (Mesaj 481835)
Bilecik/bozüyük/dodurga nahiyesinde yaban mersini ürününü yetiştirmek istiyorum rakımı 1200 metredir bölge ormanlık geneli kara ve kızıl çam ağaçları oluşturuyor, kışın sert geçer ikindiden sonra hava soğur ceketsiz gezilmeyecek türden, bu ortamda bu ürün yetişebilirmi acaba?

Kocaeli/gebzede yaşıyorum ilk kez yetiştireceğim bu bitkiyi evde saksı ortamında büyütmek istiyorum bunu başarma oranım ne olur acaba ?

Birde bu bitkiyi tedarik edebileceğim tanıdık/bildik bir kimse, bir kuruluş varmıdır?

Saygılarımı sunarım.

Bleucrop ve dixi türü düşünürseniz bende var. Kaç adet almayı düşünüyor sunuz? Bunu bildirirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

HuseyinCihangir 17-08-2009 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eylems (Mesaj 481936)
Bleucrop ve dixi türü düşünürseniz bende var. Kaç adet almayı düşünüyor sunuz? Bunu bildirirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

bu 2 türün özellikleri nedir suya çok gereksinim duyarmı? toprak seçermi?

ilk etapta bana deneme amaçlı 10 adet gerekiyor tüplü olursa daha makbule geçer. birde fiyatını öğrenebilirsem.

Oğuzhan 17-08-2009 21:42

Ben aldım gayet güzel gelişiyorlar.Her iki türdende alabilirsiniz.Asitli toprak kullanmanız gerek.Açelya toprağı **** ph deheri 5-6 olan torflardan kullanabilirsiniz.Torfa çam iğnesi ve kabuğu karıştırırsınız.Toprağı nemli olması gerek.
Bir ara resim eklerim

Amazonn 18-08-2009 08:17

25 yabani mesin fidem vardı neredeysa hepsini kaybettim..:(

Oğuzhan 18-08-2009 22:18

Bu aldığım dixi

2 Eklenti(ler)
Eklenti 98637
Eklenti 98638

eylems 19-08-2009 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HuseyinCihangir (Mesaj 482212)
bu 2 türün özellikleri nedir suya çok gereksinim duyarmı? toprak seçermi?

ilk etapta bana deneme amaçlı 10 adet gerekiyor tüplü olursa daha makbule geçer. birde fiyatını öğrenebilirsem.

İstediğiniz bilgilere ait mesajı özelinize gönderdim. Bitki özelliklerine ait bilgiler yine bu başlığın değişik sayfalarında mevcuttur.

eylems 19-08-2009 13:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan (Mesaj 482938)

Oguzhan, bleucropun yapraklarını da mı sen yedin.:D

Oğuzhan 19-08-2009 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eylems (Mesaj 483321)
Oguzhan, bleucropun yapraklarını da mı sen yedin.:D

Ben yemedim sağolsun misafir çekirge gelmiş bi tadına bakmış.Misafiri fazla bekletmedim yoluna gönderdim.Ben çay yapınca içine katıyorum .:) Ama yaprakların tadıda güzel deneyin.

bari 20-08-2009 19:51

1 Eklenti(ler)
Alçak çalı grubu likapalar için likapa toplama makinası. Daha net bir fotosunu buldum...

copur 09 20-08-2009 21:20

Elin oğulları tepesinde tuhaf aletler gezdiriyor. Ben iki tane fidana bakamıyorum. Kime yuh olsun bilmiyorum.

sındırgılı 24-08-2009 22:23

Sevgili copur 09 Meyvalarını çarşamba günü postaya veriyorum.Umarım taze tohumlardan yetişir.Sevgiler

copur 09 27-08-2009 11:25

Mesajınızı şimdi gördüm. Honaz'da misafirlikte olduğumdan internete sık bağlanamıyorum. Teşekkürler sayın Sındırgılı. Selamlar.

bonsade 30-08-2009 12:11

Likaba...nın adı
Erzurumda tatlımiyan . Hayret ettim.
leylekliler.blogspot.com

Bloğu kuran bu bilge kardeşimizi Agaclar. net'e davet ederiz.Şu resmini koyduğu yer dutu , aradığımız çilekli ıspanak diğilmi .?

bari 02-09-2009 21:03

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsade (Mesaj 488914)
Likaba...nın adı
Erzurumda tatlımiyan . Hayret ettim.
leylekliler.blogspot.com

Bloğu kuran bu bilge kardeşimizi Agaclar. net'e davet ederiz.Şu resmini koyduğu yer dutu , aradığımız çilekli ıspanak diğilmi .?

Ya yer böğürtlenine ne demeli. Acaba bu tür keşfedildi mi?

Oğuzhan 02-09-2009 22:48

Bu da ilginçmiş.

alanyaistanbulreklam 06-09-2009 21:10

Sevgili Amazonn, bende Antalya'da yaban mersini yetiştiriciliği hakkında biligi edinmek için ağaclar nete geldim ve forumn birinci mesajdan başlıyarak tüm mesajları gözden geçirdim, sizinde Antalyada olduğunuzu ve maceranızı öğrendim, ama sonucun kötü olması benie sizin kadar üzdü, bunu paylaşmak istiyorum, öncelikle aklımda bir kaç soru var, antalyanın havasının pek uygun olmadığığını düşünürsek, yaban mersinlerini serada yetiştirmek nasıl olur, bir fikriniz var mı? ayrıca siz bumdan sonra neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Sevgiler ve Saygılarımla

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025