![]() |
beklerim. yakınız da
|
sayın caturanga
likapa yı ticari amaçla ekersek 3,4 sene sonra bunun pazarını bulmak sorun olurmu |
pazar bulmada zorlanacagızı hiç zannetmiyorum.en büyük üretici abd iç pazarını ancak karşılayabiliyor.ileriki dönemlerde yetişitirici sayısı artacağı için fiyatlarda düşme olacaktır.abd piyasası 4-5 $ kg ticari olarak yetiştirmek istiyorsanız bu rakamı baz alın derim.bir ikincisi eger etrafınızda yetiştirici yoksa ve dar alanda yetiştiricilik yapacaksanız.alıcıların size gelmesi zorlaşır.
|
1 Eklenti(ler)
Kapalı ortama aldığım Sunshine blue tomurcuklanmaya başladı tekrar.
|
Sevgili Bahri, Çarşamba günü Adaya gittiğimde (begonvilleri ve pepinoları kapalı ortama almak için) benimkindede dalların tepelerinde tomurcuklanma vardı.Ben onları yaprak oluşumu diye önemsememiştim.Şimdi meraklandım,yarın bana ada yolu gözüktü. Yalnız Ben hepsini dışarda bırakacağım,evde yer kalmadı.Adanın iklimi Eskişehıre göre daha ılıman diye biliyorum. Diğer yaban mersinleride üst yapraklardan başlıyarak kızarıyor. Kamkatı İstanbula eve getirdim,inan gelişmesi durdu,ne yapacağımı şaşırdım,Meyvaları olmasa onuda adada bırakacaktım.
|
SEvgili Sındırgılı,
Sunshine blue'yu her ihtimale karşı kapalı bir yere alırsanız bence iyi olur. Ilıman iklimlere uygun bir likapa çeşidi. |
|
Ben bu kış dışarıda bırakacağım,burası daha ılıman bölge.Hem test etmiş oluruz, (zone 9' da dışarısı için) şimdi gidiyorum ama benımkiler büyük olasılıkla yaprak çıkışıdır.Bu mevsimde çiçeklenme? zor gibi. Ah ! Sevgili Bahri Bey başka program vardı ama aklıma soktun,gitmesem içim rahat etmeyecek, sevgiler sinan
|
1 Eklenti(ler)
Sevgilı Bahri, adadakide çiçeklenmiş! Bu mevsimde çiçek açması normalmi? Benim hiç tecrübem yok.
|
SEvgili Sındırgılı, Biraz araştırdım, çiçek açma zamanı ilkbahar ortası gözüküyor. Yeni bir bitki belki uygun ortamı bulunca çiçekleniyor diyeceğim ama ikimizinde koşullar farklı gibi. Yinede hoş süpriz..
|
Sevgili Bahri, Sunshine'nın durumu nasıl? Ben ancak yarın adaya gidebileceğim.Malum iş güç.Benimkinin durumunu yarın göreceğim.Sizlere bilgi veririm.
|
1 Eklenti(ler)
SEvgili Sındırgılı, Benim sunshine blue tomurcukları öyle kaldı. Sizinkiler çiçek açmışlar maşallah.
|
İstanbulda Yoğun bir sis var..İnşallah sabaha düzelirde motorlar çalışır.Bende güzellerimi görmeye gidebilirim..Adanında bu zorluğu var..
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeğinin görüntüsünü sizinle paylaşmak istedim..
|
Çiçeği gerçekten güzelmiş. İnşallah meyve tutar.
|
1 Eklenti(ler)
|
SEvgili Sındırgılı,Maşallah pek şirin görünüyor.Yerini sevmiş belli :)
|
Bu mevsimde pek meyvaya yatacağını tahmin etmiyorum.Fakat Sevgili Bahrinin dediği gibi aralık sonu gibi iç mekana almakta fayda var.Kaldığı yer miroklimatik gibi gözüksede şansa güvenmemek lazım..Bu hafta sonu gittiğimde neyle karşılacağımı bilmiyorum.Bakmışşın çiçeklerden bitki görülmüyor ya da tüm çiçekler solmuş...Aslında bizim gibi amatör zevkle uğraşanların en büyük eksikliği...Hayat gibi hiç bir şeyi şansa bırakmamak lazım..
|
Aynen öyle.Gidip bir kontrol edip kışı güzel geçirecek bir yere alın .
|
Ben tophat blueberiyi bahçeye diktim.
-15 i rahat görür -20 leri de görmesi muhtemel. |
Sn Sındırgılı, sunshine blue'nuzun çiçelerine hayran kaldım. Goji başarısızlığımın ardından artık meyve fidanlarına veda kararı almıştım ama işte sizin çektiğiniz fotoğraf yine aklımı çeldi. Son bir denemeyi likapa ile yapacağım sanırım. Aslında balkonlardan birinde hiç güneş görmeyen bir bölge var, tam likapalık.
Ankara koşullarında ve saksıda hangi çeşidi yetiştirmem gerektiğine (tophat hariç; biz bulamıyoruz, bulanlar bahçeye geçiririyor:p) karar veremedim bir türlü. Ne dersiniz? |
Maalesef geçen haftadan bugüne bir değişiklik yok.Bende İstanbula eve getirdim.Kapalı balkonda yerine yerleştirdim.Sn.Nevsune Hn. bence saksıda olabilecek bir tek tophat ve sunshine blue var.Diğerleri bahçe istiyor.Umarım Selahattin Hocam doku kültüründe başarılı olur.Bugün gojilerimi toprakla buluşturdum.Hatırlarsanız boya giden oğluşum vardı..2 adet meyva verdiğini yazmıştım.Diğerleri kökleriyle saksıları doldurmalarına rağmen onun kökü pek gelişmemişti.Artık düzelir diye umuyorum.Sert bir budamada yaptım.Sonuçları hep beraber göreceğiz.
|
Eve aldığım sunshine blue coştu...Her daldan tomurcuk fışkırıyor..Geçen resimde mor renkteki tomurcuklar beyaza döndü..Fakat henüz çiçeğe geçemedi..Yarın fotoğraf çekip yüklerim..Bahri bu mevsimdede meyva olurmu?
|
elide tophat veya sunshine blue çeliği olan varmı acaba?çelikten üretmek için 1 adet çelik gönderebilirmisiniz?**** diğer soğuklara karşı dayanıklı likapa çeliğide olabilir.
|
2 Eklenti(ler)
Resimler:
|
3 Eklenti(ler)
Evde coştukça coştu.Tomurlar çıçeğe dönüyor.Ya o şaşırdı ya da iklimler? O mor tomurcuklar beyaz çiçeğe döndüler.Dışarıda olsaydı bu çiçeklenmeler olmazdı.Birde meyvasını görsek?
|
Sayın Sındırgılı gerçekten çok güzel. Sadece nazar boncuğu eksik. Bir dalını daldırma yapıp köklenip köklenmediğini araştırsanız.
|
Sn.Sındırgılı sunshineblue nuz çok sağlıklı ve keyifli görünüyor.ama bu zamanda çiçek açtırıp meyvaya bağlattırmanızı tavsiye etmem.bitkiniz kış döneminde dinlenmesse yazın problem yaşayabilirsiniz...
|
Sevgili Caturanga, Ozellikle ciceklensin diye bir sey yapmadim.Zaten meyvaya doneceginide zannetmiyorum.Kapali balkonda keyfi yerinde..Arada acik balkona aliyorum,bakarsin arilar gelir diye.Ama, 1 yasindaki sunshinebluem cicek acicagim diye costu!! Bu haldede disari koyamam.Bence mevsimleri sasirdi? Sence acik balkondami kalsin? Ikilemde kaldim...Bilgi yardimi sart.
|
1 Eklenti(ler)
Benimkisinin durumuda aynı çiçeklenme olarak. Fakat yapraklarda bozulmalar oldu. Bitki gücünün tamamınını çiçeklere verdi sanırım. SEvgili Catarunga ne önerirsiniz? Tomurcukları koparalım mı?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025