![]() |
Arkadaşlar fazla sulamayın.Bu gün komple saksıyı dağıttım.İçinde su tutucu küçük toplar var.Ve torf çok ıslak kalıyor.Benim ki sanırım komple gitmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Saksıda mutlu edemediğim için bahçeye dikmiştim. Çiçeklenme döneminde fotoğraflamak için geç kaldım;)
Eklenti 81028 |
Tophat dışındakilerin saksıda mutlu olamayacağı kesin gibi....
|
1 Eklenti(ler)
|
saçı kıbrıs alıp toprağını devşirdim,suyuda kestim,umarım yaşatırım.Aynı şekilde sunshine blue'dada yapraklarda kararma başladı.Onuda bol güneş alan yere koydum. Bakalım sonuçlar ne olacak?
|
Bluecrop, saksıda olmayacak gıbi? Toprak hazırlığı yapıp (Sn MeyveliTepe'nin önerdiği) toprakla buluşturmalı,yoksa bende kaybedeceğim,
|
Sunshine'lar kurtuldu.Yeni sürgùnlerin yanı sıra diğer yapraklar kızarmaya başladı.Üzerındeki tomurcuklar şekillenmeye başladı.Bide Bluecrop ayağa kalkabilse kaymaklı kadayıf olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Sunshine blue'nuzu dışarıya dikerseniz sürekli kontrol altında tutun. Kapalı yerde olmasına rağmen yaprak biti sardı, başka hiç bir bitkiye bakmadılar üstelik.. Neem azalla mücadelemde fayda vermedi.. En sonunda ilaçlayıp kurtuldum.. Çoğu meyvesini kaybettim, fakat bazı meyveler olgunlaşmaya, morarmaya başladılar..
|
Geçmiş olsun .Yaprak biti benimde başımda .Nerden geldiler anlamadım.
|
Merhaba yaban mersinlerini devamlı musluk suyu ile sularsanız bir zaman sonra toprak ph artacak vede bitki yavaş yavaş ölmeye başlıyacaktır. Tavsiyem musluk suyu kullanıyorsanız içine biraz limon tuzu katmanızdır. Bu uygulama toprak ph ını düşürecektir...
Saksının üstüne bolca kurumuş çam ibriği koyarsanız, toprak asitlenmesine faydası olur... Yabanmersini çeşitleri hakkında bilgiler: alçak boylu olanlar Top Hatyarım yüksek yabanmersinleri Polaris |
Sayın caturanga, mesajlarınızı toplu halde gönderiseniz bilgi edinmek isteyenler için daha faydalı olursunuz. Bu şekilde mesaj sayınızı artırmayı hedeflediğiniz sonucunu düşünmemek elde değil.
|
mesaj sayısının artmasında sakınca varmı, bilgim dahilindeki her biligiyi paylaşmaşktan sevinç duyarım
|
Alıntı:
|
Mesajları birleştirdim. Böylece daha anlaşılır oldu.
caturanga'nın bundan sonra yazarken, bu biçimde yazacağını sanıyorum. |
Benim bu bahar aldığım likapa öldü. Rengini de yaprak şeklini de tanıyamadım. İlk tomurcuklar bir türlü sürgüne dönüşüp, normal yaprak formu oluşturmadan öldü:(
|
son durum, meyveler hızla olgunlaşıyorlar.
http://img3.imageshack.us/img3/3564/6012865.jpghttp://img194.imageshack.us/img194/3341/6012862.jpg |
erenfidan blueberrylerin maşallah çok sağlıklı görünüyor.
|
merhaba Nariçi likapa nız şu an ne durumda...yaprak açmadıysa iki nedenden olabilir çok sulayarak toprak ph nı yükseltiniz.**** fazla gübre uygulaması yaptınız...dalını kırdıgınız da hala içi yeşil ise kurtarmak içiniz şansınız var demektir.birde satın almış olduğunuz fidanların sağlıklı olmasına dikkat ediniz...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
açelyalar için olan torf a yeniden dikebilirsiniz.eğer bulamassanız avrupa torf alın genelde 6 ph civarında oluyor. ph kısa yoldan düşürmek için marketlerde satılan 100 gr lık limon tuzundan alın.5 litrelik su şisesinin içnde eritin.dikimden önce saksıdaki torfu 3/1 ile sulayın 2-3 gün bekledikten sonra dikimi yapıp yeniden 3/1 ile sulayın. 3 gün sonra kalan 3/1 ile sulayın ph 5 in altına inmiş olacaktır.bundan sonrada sulama suyunuzu devamlı bu şekilde hazırlayıp dinlendirin. saksının üzerine kurumuş çam ibriği bolca atın ankarada park ve yol kenarlarında epey bulunur...
|
Sevgili erenfidan, blueberrylerin maşallah çok sağlıklı görünüyor.Nasıl bakıyorsunuz bilgi verir misiniz.?Maşallah...
Bunlar saksıda mı ? Yoksa bahçede mi ? |
Alıntı:
PH düşürmek zahmetli ve uzun vadeli olmadığı için pek ekonomik değil. PH ayarlanmamış baltık torflerin PH 4-4,5 gibi oluyor. Yavaş salınımlı (3-6-9 ay gibi sürelerde, Osmocote, Basacote, vs.) gübreler ile saksıda sağlıklı bir gelişim gösteriyor blueberry'ler. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba ,
baktım kimse önayak olmuyor kendim aldım - Blueberry 'Sunshine Blue' (Vaccinium corymbosum 'Sunshine Blue'). Pembe cicekleri ve saksıda istediğin pH ayarı yapma kolaylığı ... |
Alıntı:
Güle güle büyütün.. Yalnız yaprak bitlerine dikkat edin. Zira bu bitkiye hücum ettiler.. |
Çok güzel çiçek açmış.Tebrik ederim.Ben 3 yaşındakini yaşatamadım,1 yaşındakide kör topal yaşıyor.
|
Güle güle büyütün.Maşallah bol çiçekli :)
|
Cok isterdim ancak bu benim bitkim degil arkadaslar ,
bu resimden sunshine blue 'ya tutuldum . Benim 1 litrelik saksim yeni siparis edildi . 1 hafta icinde kargoya verilecek , bir 10 gun sonra da elimde olacak insallah . Yanlis anlasilmadan dolayi cok ozur diliyorum . Yerli sunshine ne zaman yetisecek bilmiyorum . Ingilizleri zengin etmek beni cok uzuyor... |
Benim Blackmoor'dan aldığım 3 yaşındaki sunshine sizlere ömür..O kadar özen göstermeme rağmen yaşatamadım..Gövde kahve rengini aldı,budadım,fakat atamadım.Beklemedeyim..Fakat 1 yaşındaki yaşamaya azimli..Sn Volare sizin resmi görünce bayağı imrendim,ama inşallah sizin gelecek olan bu kadar güzelleşir..Tanımadığımız bitkilerde acemilik normalde olsa insan üzülüyor..Keşke saksısıyla direkt Selahattin Hocama gönderseydim..Hiç olmazsa doku kültürü için işe yarardı..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025