![]() |
Şimdi siteye baktım Mersin (Myrtus communis)'de satıyolar.. (bize likapa diye gönderdikleri.) Hemde iki ürün yanyana duruyor... Bu kadarda olmaz..
|
Ben de almıştım ama henüz yaprak yok. Bakalım yapraklar çıkınca ne olduğunu anlarız. Bir ay kadar oldu geleli.
|
az once aradim Istanbulfidani. mail atmami istediler. yeni gonderdim, gelismelerden haberdar ederim forumu.
bari, uyarin icin tesekkurler. |
Alıntı:
Sizinkisi gerçekten likapa olabilir.. Çünkü mersin evergreen, yapraklarını dökmüyor.. Fakat Likapanında çiçek ve yaprak açması lazımdı şimdiye kadar, eğer çok soğuk değilse sizin oralar.. |
1 Eklenti(ler)
Buda benim likapa kışın yapraklarını dökmüştü.
|
yabanmersinini almak için önerebileceginiz yerler var mı?
|
Satış bölümünde Eylems satıyor.Form olarakta iyi gözüküyor..
|
Bunlarda benim patriotlar çiçek açtılar. :)
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 yaşındaki Vaccinium Corymbosum "Patriot" cinsi yaban mersini fidanı
yaban mersini köklendirmek oldukça güç bir işmiş :) http://img401.imageshack.us/img401/8779/4302449.jpg |
Alıntı:
|
ya bende istanbul fidandan dört adet aldım bir iki yaprağı ya var ya yok hayret bir şey bana patriot olduğunu söylemişlerdi ama...hay allah çoktan yapraklanması gerekiyorsa hiç bir şey olmadı daha ....bende iade edeyim ...arkadaşlar benimde bir duyumum var asitli toprak isteyen bitkiler için iki litre suya iki aspirin koyup haftada bir toprağı suluyormuşsunuz.
|
İkinci altarnatif söğut ağacını bir kova suda bir ay kadar bekletiyorsunuz..jel gibi kıvama geliyormuş sonra bitkilere döküyormuşşunuz.hiç denemedim ..söğütü nerden bulabilirim bilemiyorum ama en azından aspirine göre doğal..
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili baldaşın bana armağanı olan Likapa 'nın resmini yayınlıyorum .
Cınsı ve yaşı konusunda bilgim yok . Satın aldığında üzerinde meyve varmış . İzmiri sevmemiş olabilir mi ,hala çiçek açmadı ? Dibine asitliği 3-4 civarında olan baltık torfu koydum . |
Sayın Volare, sizin likapanız bana fısıldadı;) demir sülfat içerikli gübre istiyormuş.;)
|
Sayın eylems ,
biraz demir damlası veya demir şurubu döksem olur mu ? Teşekkürler . |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Yusuf Ustaoğlundan almış olduğum iki tür likapa meyve tutmaya başlamış...
|
Sayın Bari, bitkinizde bariz demir eksikliği belirtisi (yapraklardaki sararma) gözükmekte. Toprağın asiditesini artırmanız lazım. Demir sülfat ilavesi ya da kükürt ilavesi düşünülebilir. Yapraklardan yine demir şelatları içeren gübre vermenizde fayda olabilir.
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
elimde yok o yuzden , bulmam zaman alabilir . Demir , demirdir diye dusundum .Ayrica toz kukurt de var elimde . Suruplardaki demir Fe++ veya Fe+++ . Ayri ayri demir ve kukurt versem olmaz mi? Saygilar . |
Sayın Volare, şahsen ziraat mühendisi değilim ama bir fizikçi olarak az çok kimyadan anlağım üzre sizin yazdığınız tek element demir. Sülfat yok. Asidik ortam için demirsülfatlı gübre gerekmekte. Sadece demir vererek asitli ortam yaratamazsınız. Kükürt için se bir fidan için ne kadar kükürt kullanmalı bunu net söyleyemiyorum. Daha bilgili arkadaşlar cevaplıyacaklardır. ( Adresinizi özelime yazarsanız size bir süre yetecek kadar kendi blueberry ve cranberrylerim için aldığım demirsülfat içerikli gübreden gönderebilirim)
|
Ben demir ve kukurt ( simgesi S olan ve gercekte Sulfur denilen ) birlesir demir sulfat olusur sanmistim :confused:.Haftasonu Demir sulfatli gubre internetten sparis veririm , baska bitkilerim icin de ihtiyacim olabilir ,;) size zahmet olmasin.Blueberrym azcik sabrediverir artik :p
Tesekkurler . |
Benim yeni aldığım blue cropta dallar kahve rengi oldu.Yapraklar kahverengi kuruyor.Neden olabilir.Sulamaktan başka bir şey yapmadım .
|
Bendede aynı durum var,Kardes olsunlar diye aldığım bluecrop ve cranberry önce yapraklarını döktü sonra gövde kahve rengi oldu. B5a uyguladım.bekliyorum.
|
Benim kendime ayırdıklarımın bir kaçında aynı durum oldu. Budadım. Çatal dalların birer tanesi yeşil ve yeni sürgün veriyorlar. Sulamayı cranberry kadar sıklıkla yapmıyorum haftada 2 kez suluyorum.( 11 lik saksıdakileri haftada iki kez suluyorum. Saksı değişimi yapılanların toprağı fazla olacağından daha az sulama isteyebilir.)
|
Alıntı:
|
Nemi çok seviyor ama asitli toprağı daha da çok seviyor. Bir kenarda demir takviyeli bol kükürtlü toprak hazırlayıp iyice asitlenmesini sağladıktan sonra bolca diplerine vermek, daha da iyisi bu şekilde hazırlanmış toprağa dikmek sanırım iyi sonuç verir.
|
Amonyum sülfat yani şeker gübresi de işe yarar sanırım ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025