![]() |
Patriot -39 a dayanıklı bir mavi yemiş.
Bu sene için değil ama gelecek dönemde dışarda durmasında bir sakınca olmaz. |
Yirmi fidan diktim. Dikim esnasında, kök bölgesinin altında ve etrafında su tutucu kullandım. Toprak harcına bol agrohum ve çam çürüntüleri karıştırdım. Can suyunu 3,5 PH'ı olan suyla verdim. Diplerine de yine çam çürüntüsüyle malç yaptım. Bakalım ne olacak?
|
Alıntı:
normalde 6-7 ph olan suyu 3,5 uğa nasıl düşürdünüz? |
Bir kova suya küçük bir kapak laktik asit ilavesiyle. Zeytin salamurası için yanlış hesabım sonucu epey fazla almıştım :)
|
Alıntı:
bloğunuzdan http://www.ekosorb.com/sik-sorulan-sorular.asp linkindeki ürünü kullandığınızı anladım. http://www.sutut.com/ için ne dersiniz? |
Çok benzer ürünler. belirli bir farkı olduğunu sanmıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
İşte bu da benim yaban mersinim. Yanlız forumdaki resimdekilerle karşılaştırınca ve kışın yaprak dökmediğini görünce normal mersin olabileceği aklıma geldi. meyve almadım henüz. Bu Likapamıdır yoksa normal mersinmi. bir de türü konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. :rolleyes:
|
Yaban mersini değil. Y.mersini mutlaka yaptağını döker. Bu dönemde ise tomucuklu olması gerekir.
|
Alıntı:
Sizinkisi Mersin. Akdeniz bölgesinde murt deniyor. Doğal olarak yetişen bir tür. Sizinkisinin yaprakları biraz iri görünüyor yalnız.. |
Kandırıldım desenize :(
fidan istanbul'dan almıştım. likapa yani yaban mersini diye sattılar. bir daha nerden gördüm ben seni; ne güzel... arkadaşlar siteden veya dışarıda seralarda satış yapan bazı tüccarlara dikkat edelim. ben bu hataya iki defa düştüm. bizim amatör heyecanımızı kullanmaya çalışanlar oluyor. Siteden satış yapan bazı değerli abilerimizi tenzih ederim. lütfen üzerlerine alınmasınlar, üzülürüm. |
Alıntı:
|
sn bari;
meyve alabiliyormusunuz peki. güneşli bir alana dikilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. halbuki yaban mersini diye ağaç altına yarı gölge bir alana dikmiştim. taşınması gerekecek şimdi :mad: |
Alıntı:
Bana geldiğinde üzerinde meyveleri vardı. Yaban mersini meyvelerine benziyor fakat çok ufaklar. Ama sanırım buda bir alt flora bitkisi, çam ağaçları altında oluyor.. |
Beyazmı peki meyveleri. Zannedersem bir beyaz - aşılı diye tabir edilen türü birde yabani siyah türü varmış.
|
Alıntı:
Yok blueberryler gibi koyu lacivert renkli.. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gölcük'te çiçekler açtı:rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bir gün bizde böyle toplayabilecekmiyiz acaba likapaları....:p
|
Alıntı:
kendimi çok ilkel hissettim..:( |
Arkadaşlar bu makineler likapalar için uygun mudur demeden geçemeyeceğim.
Sanki alçak boylu bitkiler için yapılmış gibiler. Likapa türü bitkiler için hasat makineleri köprü tipi olmasın. |
Ben bir yerde görmüştüm daha önceden fotosunu.
http://images.google.com.tr/images?h...gbv=2&aq=f&oq= bakınız.. |
Bu meyvenin çok çeşitleri varmış. Burada okudukça öğrendim.
Tek bildiğim şu: Likapa sanırım yabancılar blueberry diyorlar. Yurt dışında çok tanıdık bir ürün. Bizde ise son birkaç senedir tanınmaya başladı. Bildiğim kadarı ile karadenizin yüksek ve nemli yerlerinde yetişiyormuş. Devlet desteği de varmış diye duymuştum. Sadece bir duyum ama.. Kurutulmuşları bazen piyasada satılıyor ve fiyatları da fahiş denilecek boyutlarda. Çok pahalı. Oysa likapa ile yapılan o kadar çok tarif var ki ve o kadar çok lezzetliler ki. Keşke Ülkemizde de tanıtımı ve yaygınlaştırılması yapılabilse. |
1 Eklenti(ler)
Sunshine blue likapam çiçeklendi. Gerçekten çok verimli bir tür...
|
likapa mi
2 Eklenti(ler)
ben de, 3 hafta once 'likapa' diye 2 fide aldim. dogru mu almisim yorumunuzu alabilir miyim. henuz herhangi bir cicek de acmadi.
|
Alıntı:
Galiba siz de benim düştüğüm tuzağa düşmüşsünüz. dağda bayırda bulabileceğiniz mersin yani murt bitkisini yaban mersini diye yutturmuşlar :( Normalde yaban mersininin bu mevsimde çiçekte olması gerekiyor. Arkadaşlar lütfen forum sayfalarını dikkatlice okumadan ve eklenen resimlere bakmadan alışveriş yapmayın. Piyasa bu tür tuzaklarla dolu... |
sn kalbara,
fideleri online olarak buyuk bir fideciden aldim. meyveleri ustunde resmi olan sekli ile adina likapa diyerek satis yapiyorlar. eger dediginiz gibi likapa degil de mersin ise, kendileri ile irtibata gecip geri verecegim. umarim degildir. sizinkilerin bu sekilde cikmis olmasina da uzuldum. baska bir bilgisi olan var mi? yardimci olabilen cikarsa sevinirim. tesekkurler |
sn Veletere,
Ben fidanımı fidanistanbuldan almıştım. siz de oradan aldınızsa lütfen foruma yazın. başka arkadaşlar da fidanistanbuldan likapa diye almışlar ve mersin yani murt çıkmış. bu resmen adilik bence . Bursada dağda bayırda bulabileceğim yabani olarak da yetişen bir bitki. bizim amatör heyecanımızı kullanıyor bunlar. eğer bitkiniz gerçekten yaban mersini değilse ki öyle görünüyor, lütfen forum sayfasına nereden aldığınızı yazın ve iade edin. yanlız dikkat edin forumda latince ismini doğru yazıyorlar(Vaccinium myrtillus) Ama yanında yaban mersini-likapa yazıyor. |
evet Istanbulfidandan aldim.
ilk basta yazmak istemedim, belki yanlis anlasilmistir diye. demek ki bircok kisiye olmus. bugun arayip, geri gonderecegim. uyariniz icin tesekkur ederim, sn kalbara. |
En az 4-5 kişi oldu mağdur... 2 hafta önce geçmişti konusu... Söz konusu firma bilmiyor olabilirmi diye düşünmüştüm.. Burdan duymamışsa konuyu bilememde hala da göndermeye devam ediyorsa kötü niyet ararım..Birde sitede resmini koymuşlar likapa diye meyveli...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025