![]() |
Sn sındırgılı aletin orta kısımdaki anahtar üç konumlu seçici bir anahtardır.Anahtar konumu sola çekilirse (Most) nem ölçer.Orta konumda(Light)ışık miktarını ve sağ konumdada Ph ölçer.
Işığı ölçen gövdedeki kare küçük gözdür, nem ve ph ölçümü çubuklarla yapılmaktadır. İbreli ekranda üç sıra isimleri yazılı ölçü sıkalası bulunmaktadır seçici anahtar hangi konumda ise o sıkaladan ibreninin gösterdiği değer okunur.Her ölçümden sonra çubuklar mutlaka yıkanmalıdır. |
Teşekkürler Sevgili Musti. Verdiğin bilgilerden sonra ilk ölçümlerin hatalı olduğunu anladım.Tekrar senın dediğin gibi ölçmeli.
|
Alıntı:
Son ölçümleri yaptınız mı? |
Doğru ölçümler: Yaban mersinleri 5-5.5 ph. İlginç olanı goji kızım: o kadar limonataya rağmen 6- 6,5 ph, oğlum ise 5-5,5 ph çıktı? Oğlumun naz yapması ph seviyesinin düşüklüğü olabilir.
|
1 Eklenti(ler)
Gecici olarak buraya ,,SUNSHİNE BLUE''min resmini ekliyorum.
Blackmoor sitesine bu ozensiz ambalaj yakimadi . Gorunce sok gecirdim , resmen aglayacaktim . Aslinda resim kalsin , Blackmoor yazilan her google aramasinda ciksin. Belki o zaman bir tedbir alirlar . |
Taşımada dikkat kadar paketlemenin de uygun yapılması gerektiğini gösteren vahim bir örnek. Geçmiş olsun sayın Volare çok üzüldüm.
|
Gerçekten moral bozucu.Geçmiş olsun,umarım düzelir.Ben dahada kötüsünü yaşadım.Sağlam bitkilerimi cahillikten kaybetmiştim.
|
Sunshine blue(Blackmoordan).
Bu resmi yuklememin sebebi , ingilizcem az duzeyde , sn . bari resmi kopyalayip benim adima siteye bir mail yazacak . Ilk geldiginde ufak bir sok yasadim , onlarda 7 gun icinde itiraz edecektiniz diyorlar. Artik bir sonuc olur mu bilmiyorum , ben sadece bitki ne halde bana ulasti gorsunler istedim . Bir cogumuz oradan alisveris yaptik, ilk defa boyle ozensiz ambalaj gordum . Bakalim gelismeleri gorecegiz. |
Sn Volare gerçekten çok yazık. Bir bitkinin tek bir dalı kırılınca bile insanın içi gidiyor. Kaldı ki böyle tepetaklak perperişan bir halde görünce nasıl üzülmüşsünüzdür kimbilir.
Bu kadar kötü bir paketlemeyi hiç görmemiştim. Umarım telafi yoluna giderler. Etmezlerse bizler de birer protesto yazısı yazarız. |
Sn volare ben bi kazanım elde edeceğinizi zannetmiyorum.yaklaşık 7 yıldır e ticaretle ugraşıyorum.hem alım hem satım.burdan arkadaşlara tavsiyem.internet üzerinden bir şey aldıgınızda kargo paketini size teslim eden kişinin yanında açınız.olumsuz bir durumda tutanakla teslim alın.birde kredi kartı yerine güvenli ödeme sistemlerini tercih edin...
|
Haklısınız .
Amacım kendilerini ve arkadaşları bu konuda bilgi sahibi yapmak . Güvenli derken Pay Pal demek istiyorsunuz sanırım . Bu arada pH metrem hala yok . Saygılar . |
ben paypal ı kullanıyorum.onumuzdeki hafta da bekleyelim gelmesse ben parasını geri alırım.ama geleceğine eminim diyebilirim.sanırım izmir postada problem var sizden bir hafta sonra verdiğim siparişler geldi...
|
arkadaslara tavsiyem yurtdışından alışverişlerde işlem numarasını saklasınar.paranızı ancak kullandıgınız kredikartı (vis, master) şirketine başvurarak geri alırsınız.bu tür itirazlar satıcılar yönünden daha caydırıcıdır.yüklü satım yapan siteler kredikartı şirketleri ile problem yaşamak istemezler...
|
Alıntı:
Blackmoor'la görüştüm. Hatalarını kabul ediyorlar, yenisini gönderecekler... |
Azmin sonu diyebilirmiyim?:p
Sn .bari ,siz olmasaydınız ben bunu başaramazdım . Teşekkürler . |
Alıntı:
|
Büyük geçmiş olsun Sn Volare, buna benzer bir kargo olayı da ben yaşamıştım. Tabii üstüne bir bardak soğuk su içerek konuyu kapattım. İyi ki, Sn bari olaya el atıp durumu toparlamış, sizin adınıza çok sevindim. Bu arada perişan durumdaki likapayı geri istemiyorlarsa üstündeki meyveleri ve yaprakların çoğunu koparıp, bir saksıya dikin. Belki tamamen ölü durumda değildir.
|
kurtulanlar
1 Eklenti(ler)
Sn .Lonicera ,
tabi ki , hemen kurtarma harekatı yaptım .Baltık torfu perlit karıştırdım o an elimde ne varsa , hemen kökü kurutmamak için yağmur suyu verdim . Hatta kopmuş dalları bile diktim ,belki çelikten üretirim umuduyla , mevsimi değil ama , çaresizlikten:( Kökte tek dal ve iki meyve kalmış , gördükçe içim sızlıyor , en derin gölgeye koydum ki kurtulsun . Geri istiyeceklerini sanmam , isterlerse de gönderirim . Birazdan bu cengaverin resmini yayınlarım . |
Hiç belli olmaz, bakarsınız tutar. Üst beden oldukça canlı duruyor, köklerde fazla kopma olmamışsa ben ümitliyim. Ancak meyvelere kıyamamışsınız gördüğüm kadarıyla:)) Bence koparmalısınız ki bitki kök için çalışsın.
|
Peki sn.Loniçera , bu kadar travma atlattı ,ben bari üzmiyeyim demiştim ...
18.06.2009 da oldu olay ,yani nerdeyse 1 ay önce ,ben de sizin gibi bir bardak soğuk su içmiştim üzerine , sonra da herkese hakkını her konuda ,ufak büyük bakmaksızın aramasını öğütlediğimi hatırladım... dil bilmemek engel oldu . Geçen gün sn.bari 'nin de ordan böğürtlen aldığını hatırladım ... Sağ olsun , elinden geleni yaptı . |
3 Eklenti(ler)
Bende benim vacciniumların gelişimlerini paylaşayım..
|
Maşallah ,
düşmanınız olsak kesin çatlardık , dostunuz olarak çok imrendik .;) Darısı başımıza .:rolleyes: |
Sn bari elinizdeki fidanların çeşitlerini ögrenebilirmiyim...
|
1 Eklenti(ler)
Sn bari, sizinkiler kadar sağlıklı olmasa da bu da benim bluecrop'um. toprak asit düzeyini biraz daha arttırsam daha iyi sonuç alırım ancak bunun için çam ibrelerinden başka seçeneğim yok :) bir de direkt çam ağacının altına diktim ki yeterince yağmur suyu biriktiremediğim için biraz daha şansım artsın :)
|
Alıntı:
Yukarıda yazdığım gibi sunshine blue fotoğrafta üstte görünen. Alttaki Vaccinium Angustifolium. Sunshine blue zaten Vaccinium Angustifolium&vaccinium corymbosum melezi bildiğim kadarıyla. |
Kısmetse çarşamba günü hayırlı bir iş için (oğlumuza kız istemeye ) Fransaya gidiyoruz. Aklınıza gelen (tohum vb) bavulla gelebilecek varsa, Botanica'ya uğrayacağım.Getirmeye çalışırım.
|
Alıntı:
|
Merhabalar,
Yaklaşık 1 ay önce kargoyla getirttiğim likapa fidanımın yaprak uçları sararıktı.Daha büyük bir saksıya,büyük marketlerde satılan topraklardan kullanarak taşıdım ve balkona yerleştirdim.Gün aşırı iyi suyla besliyorum,Balkon,batıya bakıyor.Yaprak uçlarındaki bozulmalar hız kaybetmeden devam ediyor.Nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim.Fikri olanlar,tecrübelerini paylaşırsa likapam ve ben çok mutlu oluruz.. |
yaban mersini(likapa)
sayın kundalini
almış olduğunuz fidede bi sorun olabilir sanırım zamansız ve yanlış bir iklimde yetiştiriyonuz bende fide aldım 2 adet ve 1inde çok muntazam meyve aldım ve fidem daha henüz 2 yaşında bile değil ama diyeri çiçek açtı ve hatta tomurcuk yaptı ama meyvesi erken deöktü bazen mevsim seçebiliyolar o nedenle bir başka çeşidini dene ve kullandığın toprak biraz asitli olmalı bak çam yaprağı koy sakının dibine ve öyle değiştir. |
Sn .bari ,sevgili arkadaşlarım , yeni likapam bu gün yola çıkmış , yeni haber aldım .
Tabi ingiliz dakikliği demek isterdim de ... keşke bu durum yaşanmamış olsaydı ... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025