![]() |
Alıntı:
sizinkilerin çeşit ismi nedir? benim batumiler daha kızarmadı. Brilliant Rose güz zeytinide bu yıl verime geçmedi. |
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan arkadaşlara sormak istiyorum. Bir yerden tohumlarını edindim ve dikmek istiyorum.
1.) Tohumdan üretim yapılınca diğer ağaçlarda olduğu gibi aşı yapmaya gerek varmı? 2.) Tohumu en kolay nasıl çimlendirebilirim? |
Bende Fidanını aldım bakalım meyvesinden yiyebilecek miyiz [emoji57]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
tohumla falan uğraşmayın. ne çıkacağı belli değil.tohumdan üretmekte zaten zahmetli. fidan alın ve iri meyveli olanı alın. batumi çeşidi çok küçük ve geççi, kuşlara yem oluyor. çünkü aralık ayında başka meyve yok arazide. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
3 adet batumi güz zeytini dikmiştim. meyveleri görmek için mikroskop lazım :) birini kestim 2 adet kaldı. daha sonra esflora firmasından Brilliant Rose güz zeytini fidanı aldım. umutla meyvesini bekliyorum. |
Guz zeytini meyvelerinden cok iri beklentiye girilmemeli. Meyve iriligi cesitlere gore 5mm ile 10mm arasidir. Brilliant Rose 8mm civari irilikte.
Guz zeytini cok iyi azot sabitleyici bir bitkidir. Ceviz altinda olmeyen nadir bitkilerdendir ve sabitledigi azot sayesinde ceviz gelisim hizini iki katina cikardigi gorulmustur. Eger bahcemde farkli meyve olsun deniliyorsa 1-2 adet dikilebilir diye dusunuyorum. |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1526110-post314.htm Şu meyve durumuna göre bakla zınılara rağmen minicik oldular. |
1 Eklenti(ler)
Güz zeytini üzerinde salkimsi bir yapı var ama ne çiçek oluştu nede meyve sebebi nedir sizce
|
sn. pisimat, kasım aralık gibi o küçük şeyler kızarır meyveye dönüşür.
bende batumi çeşidide var, esfloradan aldığım brilant çeşidide arada fark yok .meyve ebatlarıda aynı , hasad zamanıda. |
Sn Aydemir geçen yılda aynı şekildeydi ve meyve tutmadı acaba tozlayıcı felan mi lazım **** bizimkisi aşısız mi diye şüpheye düştüm
|
Alıntı:
zaten aşılısı türkiye de yok. olgunlaşınca kuşlar yemiş olabilir. tedbir olarak farklı bi firmadan bi adet daha dikin. bende farklı çeşitler olduğu için tozlanma sorunu yok. güz zeytini yaşlandıkça meyveleride irileşiyor. aşılı ve aşısız goumi çeşitleride yanında artık nasıl bi etkileşimleri var bilemiyorum. |
Güz zeytini
3 Eklenti(ler)
Sarı meyveli güz zeytini
|
Harika görünüyorlar.
|
Bu çeşidini nereden bulabiliriz?
|
Üç çeşit var ikisi sarı diğeri turuncu renkte.
|
Alıntı:
|
Benden başka kimsede olmadığına göre bende bulacaksınız
|
Alıntı:
|
Benim Güz zeytini gelir gelmez birsürü meyve verdi , sanırım bu Mayıs'ta almıştım [emoji4]
bu yıl topladığım güz zeytinlerinden reçel yaptım. Çok güzel oldu. Herkese tavsiye ederim.
|
Alıntı:
hangi firmadan aldınız fidanı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a4b963355b.jpg |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025