![]() |
Alıntı:
|
Trabzon da Orman Fakültesi serasına bir prof bayan Rusyadan getirmiş. Bana Rus İğdesi diyerek 3 tüplü fidan hediye etti. Geçen yıl iyiki budayıp çoğaltmışım. Ama bitkileri öldürdüler ama hala 5-6 adet var. İstesem hemen 100 adet yapabilirim. Meyveler lezzetli ama çok küçük.
|
Alıntı:
|
Benim güz zeytinim bu yıl meyve verdi. Gerçekten minicik meyveler. Ben de iyi bakmadığımdan minik olduğunu düşünüyordum. Demek ki cinsi öyle.
|
1 Eklenti(ler)
Güz zeytinlerimin boyutu bu kadar. Tadı fena değil.
Eklenti 660351 |
Güz zeytinleri bir kaç çeşittir.Tohumdan veya çelikten üretilenler genelde küçük meyveli olurlar.Aşı yöntemiyle iyi kültivarlar çoğaltılabilir.Bende birkaç çeşit var hatta çok özel iki sarı meyveli çeşitim mevcut.
|
arkadaşlar benim bir sorum olacak 4 senedir güz zeytinim var ama bir türlü meyve vermedi ne yapmam gerekiyor
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Resimlerini bu bölüme atabilirmisiniz. Aralarındaki farkı hepimiz görmek isteriz. Bizde sadece bir çeşit var. |
Güz zeytininin iğde ağacına aşı yapılabildiği ile ilgili arkadaşlarımız yazmıştı. Burada fidan da yetiştiren Ali abiye dallarından vermiştim. Biraz zaman da geçtiği için kabuğu kaldıramamış. Ona rağmen odunsu tabakası ile birlikte iki tane aşı yapmış. Bugün gördüm. Bu kadar kısa zamanda biraz sürgün verip kurumuş. Muhtemelen baharda canlanamaz. Kalem aşısı da yapmayı düşünüyoruz.
|
2 Eklenti(ler)
Bu gün 4 yaşındaki güz zeytinimizin minik meyvelerinden mütevazi bir hasat yaptık.:)
Eklenti 661953 Eklenti 661954 |
Eleagnus umbelleta amber
1 Eklenti(ler)
Sarı meyveli güz zeytini
|
3 Eklenti(ler)
Bendeki güz zeytinleri ilk defa bu kadar meyve tutumu oldu. Çok fazla büyüdü. Tek başına. Meyvelerin çok azını olgunlaştırabildi. Minik minikler.
Eklenti 663131 Eklenti 663132 Eklenti 663133 |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 663134 Eklenti 663135 |
2 Eklenti(ler)
|
Güz zeytinin muhtemelen tohumdan yetişme olabilir o yüzden meyveleri küçük kalabiliyor.Biz aşılama yoluyla üretiyoruz birden fazla çeşiti bulunmaktadır.
|
Batumi ufak,
Brillant büyük cinsidir. Goumi de var..daha büyük. :) En güzeli ise kış iğdesidir. |
2 kova topladım sonbaharda değişik aroması var çok ufak gerçekten tek tek toplamak bile çok zorluyor içindeki çekirdek ağızda kalıyor çekirdeğini çıkarmadan reçel yaptık güzel oldu.başka bir şey yapılırmı bilmiyorum.çabuk büyüyen bir ağaç .
|
Alıntı:
bendeki goumi aşısız tropikmeyveciden almıştım. güz zeytininin minnacık meyvesi gouminin yanında değirmen taşı gibi :)) |
Kış iğdesini deneyin ..Tadı da çok güzeldir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.botanikmarket.org/Eleagnu...li,PR-990.html |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
İyi günler. |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
1 Eklenti(ler)
meyveler çok yavaş büyüyor
|
Alıntı:
Daha güze var :) meyveleriniz güzel görünüyor. Fidanınızı ne zaman diktiniz ve boyu ne kadar acaba? Dikimden ne kadar sonra meyve verdiğini merak ettim. Güle güle büyütün. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025