agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üzümsü Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/)
-   -   Güz Zeytini (Elaeagnus umbellata) (https://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/16225.htm)

aydemiraydın 22-04-2016 09:23

güz zeytinleri ve goumi çok çiçek açtı fakat meyve tutumu yok. bu yıl erken açıp soğuklardan etkilenme olabilirmi?

aydemiraydın 25-04-2016 16:56

güz zeytininde iyisi kötüsü varmı? o kadar çiçeğe rağmen meyve tutmayanı olurmu?

yasinmetin 02-05-2016 15:16

Bugün Abdurrahman beyle görüştük telefonla, goumi kendine verimlidir, ikinci türe ihtiyacı yok dedi. bu sene de bakacağım duruma olmazsa kendi üstüne aşı yapmayı deneyeceğim...

aydemiraydın 02-05-2016 16:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1458424)
Bugün Abdurrahman beyle görüştük telefonla, goumi kendine verimlidir, ikinci türe ihtiyacı yok dedi. bu sene de bakacağım duruma olmazsa kendi üstüne aşı yapmayı deneyeceğim...

banada öyle demişti ve ben 1 adet aldım. çiçeklendi ve üzerinde tek meyve yok. yabancı makalelere bakmak en iyisi. gouminin tozlayıcıya ihtiyacı var.

yasinmetin 09-05-2016 10:53

Goumi

3 Eklenti(ler)
Romantikten goumi diye aldığım fidanımın durumu bu, bol çiçekli ama geçen sene de açmıştı böyle ama bir tane bile meyve tutmadı. Öncelikle bunun goumi olduğundan emin olmamız gerekiyor, bilgisi olan varmıdır...

aydemiraydın 09-05-2016 15:44

yasinmetin bey, ben 1 adet tropikmeyveciden goumi fidanı aldım birde güz zeytini. botanikmarkettende 2 güz zeytini fidanı aldım. bol çiçeklendiler tek meyve yok. acaba bunların kısırı veya farklı çeşitlerimi var? anlamadım. fidancıların yazdıklarına bakarsan herşey çok güzel. fakat tam tersi çıkıyor. sanırım ellerinde kalan fidanları tüketmeye çalışıyorlar.

yasinmetin 05-06-2016 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1460057)
Romantikten goumi diye aldığım fidanımın durumu bu, bol çiçekli ama geçen sene de açmıştı böyle ama bir tane bile meyve tutmadı. Öncelikle bunun goumi olduğundan emin olmamız gerekiyor, bilgisi olan varmıdır...

onca çiçek birer birer döküldü, bir tane bile meyve yok :( kesinlikle bir tozlanma sorunu bu...

Lonicera 05-06-2016 13:22

Ben yabancı sitelerde bu durumu epey araştırdım ve sonuç olarak gouminin kısmen kendine verimli bir kaç türü olduğunu, meyve tutumu için mutlak farklı iki cins gouminin birbirini tozlaması gerektiğini okudum. O yüzden önceki mesajlarımda da belirttiğim üzre elimizde hiç goumi yokmuş gibi düşünüp farklı türlerden olmak kaydı ile en az iki goumi fidanı daha edinmemiz gerekiyor. Ha bu arada eldeki goumiler de onlardan tozlanıp nasiplenirlerse ne mutlu bize. Fakat işin gerçeği de şu ki kesinlikle sertifikalandırılmış fidan edinmek gerekiyor.

aydemiraydın 06-06-2016 12:02

ne goumi nede güz zeytinlerinde tek meyve yok.

aydemiraydın 06-06-2016 16:19

karasal iklimde bu sene güz zeytininde meyve gören varmı?

aydemiraydın 06-08-2016 09:08

fidancılar uzun zamandır güz zeytini fidanlarını yok sattı. sanırım her meraklıda güz zeytinlerinden edindi. bu yıl anadolunun farklı yerlerinde güz zeytinlerinde meyve tutturan varmı?

mehmetozkalp 24-09-2016 03:40

uşak da şu an meyve veriyor geçen senede vermişti .herhangibir birşey vermedik su dan baska .dikerken dibine sadece hayvan gübresi atmıştık. tek ağaç diktik.geçen seneden birkaç resim.meyveleri çok ufak .:dilli:
http://i.hizliresim.com/rEyDnm.jpg
http://i.hizliresim.com/dXMJmX.jpg

Yenisu 01-11-2016 05:40

Günaydınlar;Zonguldak'ta bahçeye 3 sene kadar önce Prof. Hüseyin Çelik Bey'in getirdiği 3 güz yemişi fidanlarından bu sene bolca meyve alıyorum.Resim çekebilirsem gösteririm.Geldiklerinde 1 karış boyundaydılar,gübreli dikmekten başka bir şey yapmadım .Sanırım arkadaşlar fazla müdahale ediyorlar.kurak bölgelerde sulama şart gibi görünüyor ,çünkü bahçenin daha kurak bir bölgesine diktiğim fidan küçük kaldı,hatta kurur gibi oldu, yazın sulayınca yeniden filizler patladı,deneyimlermi paylaşmak istedim,umarım faydası olur

Lonicera 10-11-2016 12:58

Nette rastladığım bir makalede Gouminin meyve vermesi için 4-5 yaş gibi bir olgunluğa ulaşması gerektiğinden, kendine kısmen verimli olduğundan ve çapraz tozlaşma ile meyve miktarında önemli artışlar olabileceğinden bahsediyordu. Kaynak gösterecektim ama biraz üşenip erteleyince şimdi de neresiydi bulamıyorum:)))

aydemiraydın 14-11-2016 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1485492)
Nette rastladığım bir makalede Gouminin meyve vermesi için 4-5 yaş gibi bir olgunluğa ulaşması gerektiğinden, kendine kısmen verimli olduğundan ve çapraz tozlaşma ile meyve miktarında önemli artışlar olabileceğinden bahsediyordu. Kaynak gösterecektim ama biraz üşenip erteleyince şimdi de neresiydi bulamıyorum:)))

kaynak olsaydı hepimizin işine yarardı. çok genç fidanlardan çok şey bekledim galiba. :D

Dutlubahçe 18-11-2016 14:11

3. yıl meyve verdi

1 Eklenti(ler)
Benim güz zeytini 2 yıl çiçek açıp meyve tutmayınca epey canım sıkılmıştı. Geçen hafta meyvelerini görünce rahatladım.

Eklenti 633643

aydemiraydın 19-11-2016 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1486608)
Benim güz zeytini 2 yıl çiçek açıp meyve tutmayınca epey canım sıkılmıştı. Geçen hafta meyvelerini görünce rahatladım.

Eklenti 633643

bu resmi görünce derin bir ohh çektim. tüm güz zeytini çeşitlerini ve goumi den edindim. hatta gouminin yeni çeşitlerini bekliyorum. onca çiçeğe göre meyve vermeyince çok üzülmüştüm.

In God We Trust 22-11-2016 08:54

Bir bitkinin çiçek açması %100 meyve vereceği anlamına gelmez zaten ilk yılıysa ve çiçeğe yakın zamanda diktiyseniz genelde böyle oluyor seneye tamamen düzelir inşallah

aydemiraydın 22-11-2016 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi In God We Trust (Mesaj 1487104)
Bir bitkinin çiçek açması %100 meyve vereceği anlamına gelmez zaten ilk yılıysa ve çiçeğe yakın zamanda diktiyseniz genelde böyle oluyor seneye tamamen düzelir inşallah

umarım, dediğiniz gibi olur. o kadar kırağıya rağmen güz zeytinlerinin ve gouminin yaprakları dipdiri.

aydemiraydın 01-06-2017 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1451247)
Goumi sırf çiçeklerinin muhteşem kokusu için bile yetiştirilebilir. Bakalım bu yıl meyve tutumu olacak mı?

sn. Lonicera, bu yıl goumide güz zeytinleride meyve tuttu.

Lonicera 01-06-2017 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın (Mesaj 1509205)
sn. Lonicera, bu yıl goumide güz zeytinleride meyve tuttu.

Hadi bakalım darısı başımıza...Bir de resim atsanız da görsek ne güzel olacak:)))

Bendeki goumi bu yıl da sıfır çekti. Güz zeytinlerini de çelikleme için ben dumura uğrattım zaten. Yani yine ''seneye inşallah'' deyip enseyi karartmamaya çalışıyoruz.

aydemiraydın 01-06-2017 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1509215)
Hadi bakalım darısı başımıza...Bir de resim atsanız da görsek ne güzel olacak:)))

Bendeki goumi bu yıl da sıfır çekti. Güz zeytinlerini de çelikleme için ben dumura uğrattım zaten. Yani yine ''seneye inşallah'' deyip enseyi karartmamaya çalışıyoruz.

henüz meyveler minnacık toplu iğne başı kadar. büyümelerini bekliyorum.

aydemiraydın 07-06-2017 10:33

2 Eklenti(ler)
güz zeytinlerinin son hali.

Eklenti 650774

Eklenti 650775

Muda 09-06-2017 21:44

2 Eklenti(ler)
Benim güz zeytinini sn. lonicera'nın uyarısı ile yer değiştirmiştim. Damlama sulamanın geçtiği güzel yerde gübreli toprakta olunca geçtiğimiz yıl iyi bir gelişim gösterdi. Çok çiçek açmasına rağmen ancak üç küçük meyve verebildi. Bu yıl mükemmel bir çiçeklenme gösterdi. Ancak sağolsun bakla zınılar bu çiçekleri yenmeye değer gördükleri için bolca ziyaret ettiler. Bu yıl meyve verebilecekler mi göreceğiz.

Eklenti 651064

Eklenti 651065

aydemiraydın 12-06-2017 10:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1510343)
Benim güz zeytinini sn. lonicera'nın uyarısı ile yer değiştirmiştim. Damlama sulamanın geçtiği güzel yerde gübreli toprakta olunca geçtiğimiz yıl iyi bir gelişim gösterdi. Çok çiçek açmasına rağmen ancak üç küçük meyve verebildi. Bu yıl mükemmel bir çiçeklenme gösterdi. Ancak sağolsun bakla zınılar bu çiçekleri yenmeye değer gördükleri için bolca ziyaret ettiler. Bu yıl meyve verebilecekler mi göreceğiz.

Eklenti 651064

Eklenti 651065

mavi leğen koyun zaman kaybetmeden.

aydemiraydın 17-06-2017 16:29

2 Eklenti(ler)
Eklenti 651977

Eklenti 651978

goumi , 3 yaşında coştu. epeycede meyve var tek olmasına rağmen.

aydemiraydın 24-08-2017 10:59

goumi ve güz zeytinlerinden birinin meyveleri kızarmaya başladı. fakat meyveler umduğumdanda küçük hatta mincik.

Lonicera 24-08-2017 13:32

Evet en fazla leblebi kadar oluyor güz zeytini meyvesi. Gouminin daha iri olduğu söyleniyordu ama meyvesini göremedik bizimkinin ki bir yorum yapalım:mad:. Bir an evvel iğde üzerine aşılamak lazım bunları.

aydemiraydın 25-08-2017 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1516293)
Evet en fazla leblebi kadar oluyor güz zeytini meyvesi. Gouminin daha iri olduğu söyleniyordu ama meyvesini göremedik bizimkinin ki bir yorum yapalım:mad:. Bir an evvel iğde üzerine aşılamak lazım bunları.

goumi meyvesi , güz zeytini meyvesinden biraz büyük. benim anlamadığım fidan satanlar kendi ürettikleri fidanların meyvesini niye resimlemiyor hepsi yabancı sitelerin katologlarındaki resimleri yapıştırıyor. :))

resme bakıyorsun meyve iriliği 1 inç , sonuca bakıyorsun pirinç tanesi kadar.

Muda 25-08-2017 17:34

Bendeki bolca çiçek açanlardan bakla zınılar nedeni ile meyve alamayacağımı düşündüğüm güz zeytininde çiçekler kadar olmasa da meyve var. Geçtiğimiz yıl üç tane sonradan görebildim minik meyveleri vardı. Bu yıl fazla. Ancak henüz çok küçükler. Ne zaman büyüyecekler bunlar diye düşünüyorum. Herhalde hızlı bir şekilde büyüyorlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025