![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Burada sanki mrduran yanlış bir şey söylemiş gibi üzerine geliniyor. Arkadaşımız sadece Böğürtlen Yetiştiriciliği ile ilgili birkaç kaynak göstermiş (biri Milli eğitimin yayınladığı). Kişisel tecrubemiz farklı olabilir ama önce kaynakları incelemek gerekmez mi? Tamamen ciddi ve bilimsel veriler sunulmuş. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Böğürtlen ve ahududuyu çıplak kök olarak toprağa ahır gübresi karıştırıp diktim. Böğürtlenden de üç çelik alarak şişelere daldırdım. Simderma ve mikoriza mantarı karışımı hazırlayıp bir miktar hepsine döktüm. Beni düşündüren bu mevsimde köklenme ne zaman olur veya olmaz mı? Umarım erken dikmemişimdir. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
böğürtlen
Sevgili Ağaç Dostları Elime böyle bir böğürtlen fidesi geçti.İsmini öğrenemedim.Bilgisi olan arkadaşların beni bilgilendirmesi ricam olur. Cevaplarınız ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Rubus laciniatus / evergreen/herdaim yeşil böğürtlen.Yalnız normal bir türle bir hibritlik var gibi, yaprakları biraz değişmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Köklü dikimde bir sakınca yok da. Köksüz çelikleri sıcak bir ortama almanızda fayda olur . Ya da üzerlerini şeffaf bir naylon ile örtün . Sera ortamı oluşsun. Not: Diktiğiniz pet şişeler içindeki toprak çok çabuk soğur ve ısınır . Bu da tutumu azaltır. Eğer evde yerınız yoksa dışarıda topraga sokun o tüpleri, etrafını toprakla kapatıp naylon örtü ile kaplayın daha iyi olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2012
|
benim bir ağaç ektim bakalım busen meyve alırım herhalde bakalım nasıl bir şeymiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
arkadaşlar aldığımız çelikleri ne zaman toprağa dikelim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Tohumdan yetiştirmek için geç mi kaldık ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Bunlarda benim ahududu,frenk üzümü,böğürtlen ve kuş üzümü çeliklerim. Bir kısmını perlite,bir kısmını torf+perlit karışımına diktim. Fotoğraflar şuanki halleri yeni dikildiler, yanlışım varmı dikimde? Şimdi sadece beklemelimiyim? Fotoğraflarhttp://www.agaclar.net/forum/fidan-v...htm#post930275 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
arkadaşlar ben antalyada öğretmenim okul bahçesine bunun dikensizlerinden dikmek istiyorum. bana çelik gönderebilecek olan var mı. adresim şehmus keskin 80. yıl beykonak i.ö.o kumluca antalya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Daha benimki yeni sürgün verdi. Bu ne hız, ne acele. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Evelsi günü Ankara bauhaus a gittim bahçeye iki adet ahu dudu almak için, ama gitmeden telefon ettim ahu dudu varmı diye, yeni geldi indiriyoruz dediler, bende hemen fırladım gittim, ama malesef beni bir günlük için kandırdımışlar, resim kartelasından şüphelendim, hemen evde googleden araştırdım, baktımki bana verilenler bektaşi üzümü nün siyah çeşidiymiş, zaten benim bahçemde frenk üzümü var kırmızı küçük taneli olandan güzelde meyve veriyor, bende arada çelik yapıyorum, çok kolay tutuyor. Neyse ertesi gün aldım elime bektaşi üzümlerini hemen iade ettim, gitmeden de tam araştırıp ahu dudunun latince ismini kağıda yazıp gitmiştim, fide kısmında yeniden araştırdımki üzerinde frambuaz diye yazıyor zaten, o rada sorduğum halde israrla ahu dudu bu diye verdiler, yeniden üç tane aldım, bir karışlık fideler, bugün diktim, inşallah tutar, seneye meyve verdiğinde resimlerini buraya yüklerim. Bauhaus dan bitki alırken çok dikkatli olmak lazım, tam anlayan kimse yok, illaki ahu dudu ile frambuaz farklı bitkiler diye ısrar ediyorlar, bu sene sonunda bende yeni çelikler alırım inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2022
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Çook güzel inşallah benimkilerde böyle olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
sayın jezebel bunlar saksı da mı toprakda mı pek ayırt edemedim. saksıda ise balkonda yetişir sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Resimler çok güzel. Bende bugün seradaki ahududuları çektim gelişimleri devam ediyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ahududu, böğürtlen |
|
|