![]() |
1 Eklenti(ler)
Portulacaria afra.
Nasıl güzel görünüyor mu? Size de birkaç dal göndermiştim. Açıyormuş ama belli koşulları sağlamak gerekiyormuş. Bizde bu fotoğraftakinden çok yaşlı bir tane var ama o bile henüz açmadı. |
Eellerine sağlık, çok güzeller.
Bu güzelleri beğenmemek kabahat olurdu. :) Bol bol çiçeklenmeleri dileğimle. |
Sn. lusoari bütün sayfaları gezip beğendiğiniz için teşekkür ederim. En çok teşekkürü cemo Abla hakkediyor çünkü sukulentlerin çoğunu o gönderdi.
Sizin de çiçekleriniz çok güzel arada bir ziyaret ediyorum sayfanızı. Alıntı:
|
Tamam, bende iki dal var. ikisi de tuttu. Sizinkinin yaprakları daha büyük gibi geldi gözüme ama normal çünkü benimkiler henüz bebek :)) Yolladıklarınızdan hiç kaybım yok diyebilirim. Sadece melekleri boruları dediğimizde bir gelişme gözlemleyemedim. Diğerleri çok güzel. Yaprağı güzele bayılıyorum. Enfes bir renk ve desen. Tekrar teşekkür ederim. Sonbaharda da gül, asma, dut vs. ne çelik alırsanız şimdiden talibim :))
|
Sevgili H_doğan 171. mesajında bahsettiğin sukulentin rhipsalis olduğuna eminmisin, bana euphorbia tirucalli gibi geldi de o yüzden sorup emin olmak istedim.
Geçen sene bu euphorbiadan bir tane köksüz çelik bulmuş ama bütün denemelerime karşı tutturamamıştım. Acaba sen nasıl becerdin tutturmayı, anlatabilirmisin? Sahip olmak istediğim sukulentlerden biridir o. |
Size en büyük anaçtan göndermiştim. O tam güneşte bu balkondaki ise ona göre gölge sayılır. O yüzden yaprakları daha iri görünebilir. Yaprak güzelini ben de beğeniyorum ama tek o desen var. Bakamadığım için hiç bulaşmadım diğerlerini de alıp yetiştirmeye.
|
Sn. lusoari baktım da siz haklısınız düzelttim.
Bana Ağaçlar.net toplantısında verilen bir tür. Pek bir şey yapmadım ama büyümesi için bayağı bekledim. Yaklaşık 4-5 ay hiç büyümedi. Kasımda aldığımı düşünürseniz baya bir bekledim sürgün vermesi için. :) Bakımı konusunda hiçbir fikrim yok, zaten hiçbirine özel bir ilgi göstermiyorum. :) Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Staphelia hala tomurcuk verip açıyor. Açma rekoru kırdı herhalde. :)
|
Araba tekerleği içerisindeki düzenlemeleriniz çok hoş, hem estetik ve de geri dönüşüm.
|
Beğeniniz için teşekkür ederim. Eşimin fikri aslında onları boyamak.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ne de güzel açıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Leş kaktüsü beni sevdi. Maşallahı var, her çeşidi bu kadar yoğun açıyor mu acaba?
Bu fotoğraf bayramdaki haliydi, bir sürü çiçek açtı ama fotoğraflayamadım. |
Kıskandım butonu istiyorum:) Maşallahı var. Bendekileride Mersine götüreceğim. Urfa havası yaramıyor anladım...
|
Bence bu kaktüs kışın soğuklama istiyor yazın da güneşli bir yer. Kışın dondan korumak gerek.
Bu annemin yanındayken kuzeyden gelen havadan korunuyordu. Pencere güney cepheliydi ama güneşi tüm gün alamıyordu. Bazı yıllar açıyordu bazı yıllar açmıyordu. Açtığında da tek tük açardı. Anneme dedim bu saksıyı ben alıyorum nasıl olsa küçük bir tane tutturmuşsun. :D Bu saksıyı büyüttüm ve balkona aldım. Balkonu kışın naylonla kapatıyorum ama %100 örtmüyorum hava alıyor. Bu sene en baştan beri paylaşıyorum fotoğraflarını. Maşallah mayıstan beri tomurcuklanıyor. Demek ki kışın az bir şey üşümesi gerekiyor. |
2 Eklenti(ler)
Sarı ve kırmızı kalanchoe'larda tek tük çiçek var.
|
1 Eklenti(ler)
Adeniumlar içinde en hızlı büyüyen bu oldu. Sevdim ama bunları çok da nazlı değiller ya da bana öyle geliyor. :D
|
Maşallah hepsine....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bura sizin ordan daha sıcak. Ben en kötü haftada bir kez suluyorum. Fosfor ağırlıklı bir gübre kullanın gelecek sene şubat ayı gibi. Ben bu sene kullanmıştım. Bir de bu kaktüs güneşli yerde daha çok açıyor. Yani güneşten çiçek tomurcuğunu dökmemiştir bence.
Alıntı:
|
Baştan sona inceledim tüm sayfaları Sayın h_dogan ve 'daha ne kadar da yolun başındayım :o', 'edinmem gereken ne kadar da çok çeşit var:rolleyes:', 'benim emektar kaktüs neden senelerdir çiçek açmaz :mad:' gibi düşünceler içerisinde kayboldum :o Hepsi birbirinden güzel. Tebrikler.
|
Sn. maya beğeniniz için teşekkür ederim. Aslına bakarsanız benim de pek bir bilgim yok kaktüs ve sukkulent bakımı hakkında. İklim koşullarından kurtarıyorum. :)
Ben de bir çok türe hevesleniyorum ama şimdilik kendime kota koydum çünkü ilgilenecek vakit bulamıyorum. Kolay yetişenleri ve bakımı az olanları tercih ediyorum. Bakamadıklarımla hiç uğraşmıyorum. Sağlıcakla kalın. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelin serpildi...
|
1 Eklenti(ler)
Sempervivum yavaş büyüyor. Daha yavru vermedi.
|
Sayın h_dogan, hemşehri olduğumuzdan iklim şartlarınızı ve bu sevimli bitkilere olan etkisini fazlasıyla tahmin edebiliyorum :D
Yıllar sonra gözleri açılmış bir insan olarak :o, Torosların o müthiş güzelliğini, dalından kopartarak yeme imkanım olup da yüzlerine dahi bakmamış olduğum meyve ağaçlarımızı ve bahçelerimizi ne kadar özlediğimi itiraf etmem gerek. Şimdi bu özlemimi İstanbul' un göbeğinde, çok şükür kısmen büyükçe bir terasta bir nebze de olsa gidermeye çalışıyorum. Ve kısmetse de yakın bir zamanda birkaç dönümlük bir araziye el atacağım ;) Ama o zamana kadar sizler sayesinde çoktan ağzımın suyunu akıtan kaktüs ve sukulentlere de el atmış olacağım :D |
Alıntı:
Kışın yağmurun altında bırakın işte o zaman yapar yapacağını, şimdi dinlenme dönemindeler . |
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim. Haklısınız geneli sıcaktan bunaldı. Kaktüslerin keyfi yerinde ama. :)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Senecio'lar da sıcaktan bayılanlardan. Sarardılar.
|
2 Eklenti(ler)
Yapraktan büyüyen sukulentlerin keyfi yerinde.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025