agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   h_dogan / Kaktüs ve Sukulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/33976.htm)

h_dogan 19-06-2014 10:28

Devamı bu şekilde gelirse ki inşallah gelir o zaman beklemeyeceğim size bir dalını kopartacağım merak etmeyin haftaya durumuna bir bakalım. :)

h_dogan 20-06-2014 13:53

1 Eklenti(ler)
Anacampseros

h_dogan 21-06-2014 08:36

2 Eklenti(ler)
Yapraktan büyüyen sukulentlerde son durum.

Semace 21-06-2014 08:59

Ne de güzeller..

Merhabalar..
Bahçenizi gezdim, sukulentlerinizi seyreyledim, hayranlıkla.. Hepsi birbirinden güzel.. Maşaallah, Allah'ım nazarlardan sakınsın.. Emeğinize, gönlünüze sağlık..
Her bahçe gezintisinde iç çekiyorum, ne olacak benim bu halim ? :)

h_dogan 21-06-2014 09:43

Merhaba Sema Hanım.

Beğeniniz için teşekkür ederim. Aynı sıkıntı bizde de var. Bizde bahçe var ama bitkilere karşı doygunluk yok ne görsek yetiştirmek istiyoruz. :)

Ben bu aralar pek ilgilenemediğim için de tutuyorum kendimi yeni çeşitler almamak için. O kadar dedim bulaşmayacağım sukulentlere sitedekileri görünce ben de bulaştım bu sene. Diğer bitkilere göre daha nazsız görünüyorlar şimdilik.

Fazla vaktiniz yoksa sukulent yetiştirmek daha iyi bir seçenek gibi görünüyor. Suyu da güneşi de genel olarak sevdikleri için benim açımdan daha iyi. :)

Haliniz ne olacak demişsiniz, sonuçta bahçeli bir eve taşınırsınız olur biter. :D
Şaka bir yana artık insanlar şehir hayatından genel olarak bıkmaya başladı. Kendini huzurlu bulacak bir ortam arıyor. Zamanı ve maddi yönü kısıtlı olduğu içinse kendini bitki ve hayvanlara veriyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Semace (Mesaj 1298023)
Merhabalar..
Bahçenizi gezdim, sukulentlerinizi seyreyledim, hayranlıkla.. Hepsi birbirinden güzel.. Maşaallah, Allah'ım nazarlardan sakınsın.. Emeğinize, gönlünüze sağlık..
Her bahçe gezintisinde iç çekiyorum, ne olacak benim bu halim ? :)

Semace 21-06-2014 10:43

Sormayın efendim sormayın.. Her seferinde bahçe gezisi yapmayacağım diyorum lakin hafifi bir esinti hissetirmeden savuruyor beni.. Bir bakmışım, falancanın bahçesindeyim..
Bahçeli bir eve taşınmak çok zor değil aslında emekli olmayı bekliyorum.. İşi bırakıp gidemiyorum inanın. Son 4 senem kaldı, İnşaallah kazasız belasız atlatırsam bu 4 seneyi visal olacak..
Tekrar tebrik ediyorum sizi.. Hayranlıkla takipteyim.. :(

sakdag 21-06-2014 18:32

Her bitkiniz keyifli görünüyor Sayın Hdoğan. Hepsi bol bol çiçek versinler inşallah. Sadece leş kaktüsün tüm tomurcuklarını aynı anda açmamasını diliyorum. Kokudan durulmaz evde mazallah. ;)

Bir gecelik gelinde tomurcuk yok mu bu yıl? Ellerinize sağlık.

h_dogan 21-06-2014 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1298164)
Her bitkiniz keyifli görünüyor Sayın Hdoğan. Hepsi bol bol çiçek versinler inşallah. Sadece leş kaktüsün tüm tomurcuklarını aynı anda açmamasını diliyorum. Kokudan durulmaz evde mazallah. ;)

Bir gecelik gelinde tomurcuk yok mu bu yıl? Ellerinize sağlık.

Tesekkur ederim Sn. Sakdag.
Leş kaktüsü birden acmıyor evet ama nedense ben kotu kökü almadım simdiye kadar. Sorun kaktüste mı bizde mı bilmiyorum :)
Esim de kotu koku almadığını söyledi.

Bir gecelik gelinde kıse çiçek tomurcuğu oluşmadı. Zaten bir yasini yeni buldu. Keyfi yerinde gorunuyor, yeni çıkan sapta bol bol sürgün veriyor.

Diger sukulentler simdilik iyi gorunuyor, bazıları acıyor bazıları boy atıyor. Sukulentler sanki kaktüslerden daha nazsiz ve hızlı büyüyorlar ozellikle de sedumlar.

sakdag 21-06-2014 19:25

Geçen yıl açık balkonda leş kaktüsüm 3-4 çiçek birden açtı, öğleden sonra 3-4 sularında güneşte iyice balkona vurunca, kokudan durulmaz oldu. Alt komşum kokuyu duyacakta, üst katımda çöp ev mi var diyecek diye oldukça tedirgin olup, saksıyı içeri mi alsam acaba diye konu üzerinde epey düşünmüşlüğüm var Sayın Hdoğan. ;)

Fatma Kochan 21-06-2014 22:51

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın h_dogan / Kaktüs ve Sukulentler sayfanız hayırlı olsun, çok güzeller, emeğinize sağlık. Böyle emeğe saygı duymamak ne mümkün. 150 deki Synadenium un öz suyu zehirliymiş, çilde temas ederse kaşıntı yaparmış, bilmem bilginiz varmıy dı? bende de var. Bende yeni öğrendim.

Yeri ve sırası değil ama nereye yazacağımı bilemediğim için, buraya yazayım.
Öncelikle size sonsuz teşekkürler ederim. :)
Bana göndermiş olduğunuz 6 adet Selluka tohumundan 3 tanesi çıktı, biri kurudu, sanırım bir böcek yedi, ikisi gelişeyim mi, gelişmeyeyim mi diye öylece düşünüyorlar.
Bu gün çekilen resmi, bu haldeler. Sevgiler. :)

scpr 21-06-2014 23:10

Sayın h_doğan,

Sayfanızı ilk sayfasından itibaren ilgiyle okudum ve inceledim. Benim için bir ansiklopedi gibiydi. Bitkiler dünyasına yeni adım attım ama her zaman etli yapraklılar ilgimi çekerdi. Ben de yaklaşık 7 -8 adet almıştım. İsimlerini bilmiyorum ama. Yarın ilk isim onları inceleyip isimlerini sizin sayfanızdan kontrol etmek olacak. Sizde de gördüm benim türleri.

Yalnız şunu anladım ki ben bu sukulentlerden daha çok sahip olacağım. Çünkü sizde gördüğüm bazı türler çok hoşuma gitti.

Emeğinize sağlık...

h_dogan 22-06-2014 18:12

Sn. sakdag peki sizin leş kaktüsü bizdeki renkten miydi yoksa başka bir renk mi?
Ben şimdiye kadar hiç kötü koku almadım, eşimde almamış. Bizdeki bize kıyak mı yapıyor acaba? :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1298182)
Geçen yıl açık balkonda leş kaktüsüm 3-4 çiçek birden açtı, öğleden sonra 3-4 sularında güneşte iyice balkona vurunca, kokudan durulmaz oldu. Alt komşum kokuyu duyacakta, üst katımda çöp ev mi var diyecek diye oldukça tedirgin olup, saksıyı içeri mi alsam acaba diye konu üzerinde epey düşünmüşlüğüm var Sayın Hdoğan. ;)

h_dogan 22-06-2014 18:17

Teşekkür ederim Fatma Hanım.

Selluka ilkbaşlarda yavaş gelişiyor sonradan atağa geçip çok hızlı büyüyor. Çok fazla üzerine düşmeyin bence. Çıkartmayı başarmışsınız, aşırı sulamayın yeter şimdilik. Benim bahçede geçen sene düşen tohumlardan yeni sellukalar çıkmış. :)
Bu arada ne yalan söyleyeyim size tohum gönderdiğimi bile unutmuştum kusura bakmayın. Not tutma gibi bir alışkanlığım yok maalesef. Siz bir sorun oldu mu sorarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Synadenium yaprağını kırınca süt akıyor. Ben adeniumun zehirli olduğunu biliyorum ama bunu bilmiyordum ama tahmin edebiliyorum. Bende de kaşıntı yapıyor tüm sütlülerde olduğu gibi. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatma Kochan (Mesaj 1298254)
Merhaba sayın h_dogan / Kaktüs ve Sukulentler sayfanız hayırlı olsun, çok güzeller, emeğinize sağlık. Böyle emeğe saygı duymamak ne mümkün. 150 deki Synadenium un öz suyu zehirliymiş, çilde temas ederse kaşıntı yaparmış, bilmem bilginiz varmıy dı? bende de var. Bende yeni öğrendim.

Yeri ve sırası değil ama nereye yazacağımı bilemediğim için, buraya yazayım.
Öncelikle size sonsuz teşekkürler ederim. :)
Bana göndermiş olduğunuz 6 adet Selluka tohumundan 3 tanesi çıktı, biri kurudu, sanırım bir böcek yedi, ikisi gelişeyim mi, gelişmeyeyim mi diye öylece düşünüyorlar.
Bu gün çekilen resmi, bu haldeler. Sevgiler. :)

h_dogan 22-06-2014 18:19

Sn. scpr teşekkür ederim beğeniniz için. Bende de çoğu bu senenin yavruları. Bakalım nasıl başa çıkacağız bu sukulentlerle. :)

Yalnız dediğiniz ansiklopedi gibi lafı biraz fazla olur çünkü o kadar bilgim yok sukulentlerle ilgili çok teşekkür ederim. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi scpr (Mesaj 1298258)
Sayın h_doğan,

Sayfanızı ilk sayfasından itibaren ilgiyle okudum ve inceledim. Benim için bir ansiklopedi gibiydi. Bitkiler dünyasına yeni adım attım ama her zaman etli yapraklılar ilgimi çekerdi. Ben de yaklaşık 7 -8 adet almıştım. İsimlerini bilmiyorum ama. Yarın ilk isim onları inceleyip isimlerini sizin sayfanızdan kontrol etmek olacak. Sizde de gördüm benim türleri.

Yalnız şunu anladım ki ben bu sukulentlerden daha çok sahip olacağım. Çünkü sizde gördüğüm bazı türler çok hoşuma gitti.

Emeğinize sağlık...

Milla 22-06-2014 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1298180)
Tesekkur ederim Sn. Sakdag.
Leş kaktüsü birden acmıyor evet ama nedense ben kotu kökü almadım simdiye kadar. Sorun kaktüste mı bizde mı bilmiyorum :)
Esim de kotu koku almadığını söyledi.

Bir gecelik gelinde kıse çiçek tomurcuğu oluşmadı. Zaten bir yasini yeni buldu. Keyfi yerinde gorunuyor, yeni çıkan sapta bol bol sürgün veriyor.

Diger sukulentler simdilik iyi gorunuyor, bazıları acıyor bazıları boy atıyor. Sukulentler sanki kaktüslerden daha nazsiz ve hızlı büyüyorlar ozellikle de sedumlar.

Benim kaktüsümün de kokusu yok. Onun için leş lafını kullanmıyorum :-) Çok da güzel kocaman çiçekler açıyor.

h_dogan 22-06-2014 18:59

Benim de hiç leş kaktüsü diyesim gelmiyor. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1298438)
Benim kaktüsümün de kokusu yok. Onun için leş lafını kullanmıyorum :-) Çok da güzel kocaman çiçekler açıyor.

h_dogan 25-06-2014 22:25

1 Eklenti(ler)
Bu sene yere diktiğim Aeoniumlardan biri. ;)

h_dogan 27-06-2014 08:30

3 Eklenti(ler)
Staphelia'da son durum.

Milla 27-06-2014 08:37

Çooook güzel....

fatitoo 27-06-2014 09:30

Benim bu stapelialarla bir türlü yıldızım barışmadı yaa:( çok ta seviyorum.sizinkilerin maşallahı var.

Sevgi Durul 27-06-2014 10:04

Bence de çok güzeller.

Benim de büyütmeyi başaramadığım bitkilerdendir kendileri. Sağ olsun arkadaşlar çeşitlerinden gönderip durdular, hiç birini de yaşatamadım. Şimdi bir saksıda üç çeşidim var, yaşasam mı ölsem mi düşünüp duruyorlar.:rolleyes:

atilla1106 27-06-2014 11:30

maşallah hebside mukemmel

h_dogan 27-06-2014 16:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1299931)
Çooook güzel....

Teşekkür ederim Sn. Milla. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1299951)
Benim bu stapelialarla bir türlü yıldızım barışmadı yaa:( çok ta seviyorum.sizinkilerin maşallahı var.

Sn. fatitoo ben pek bakım uygulamıyorum. Aşırı soğuktan korumak gerekiyor, Adana aşırı soğuk olmadığı için burayı seviyor demek ki.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1299965)
Bence de çok güzeller.

Benim de büyütmeyi başaramadığım bitkilerdendir kendileri. Sağ olsun arkadaşlar çeşitlerinden gönderip durdular, hiç birini de yaşatamadım. Şimdi bir saksıda üç çeşidim var, yaşasam mı ölsem mi düşünüp duruyorlar.:rolleyes:

Teşekkürler ablacığım. Ben hiç özenmiyorum, kaybetsem de fazla üzülmem en azından. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi atilla1106 (Mesaj 1299987)
maşallah hebside mukemmel

Teşekkürler Sn. atilla1106. Daha iyileri sizin olur inşallah.

h_dogan 28-06-2014 11:27

1 Eklenti(ler)
Adeniumlar hızla büyüyor.

h_dogan 01-07-2014 13:44

2 Eklenti(ler)
İpek çiçeğine benziyor ama çiçekleri daha iri.

türkan demirel 01-07-2014 14:55

Renk ne kadar hoş böyle, emeklerinize sağlık.

h_dogan 04-07-2014 14:04

1 Eklenti(ler)
Son durumu :)

h_dogan 10-07-2014 12:57

3 Eklenti(ler)
Sn. mmanager'den gelen adeniumlar büyüyorlar. Yalnız bazıları hızlı bazıları yavaş büyüyor. Kimisi 10 yapraklı oldu.

Küçük boy
Eklenti 507935

Büyük boy
Eklenti 507936

Bunlar da genel görüntüleri
Eklenti 507937

h_dogan 11-07-2014 09:37

1 Eklenti(ler)
Aloe vera'yı direk güneş ışığı alan yerden aldım. Daha hızlı gelişti sanki. Direk güneş alan yerde yapraklarında yanmalar oluşmuştu. Malum Adana'da sıcak oldu mu tam bastırıyor.

Milla 11-07-2014 12:40

Sayın h_dogan, bu veranın sağındaki çiçek çok tatlıymış.Adını biliyor musunuz ve çiçek açıyor mu?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025