![]() |
Sevgili eceyıldız,
Kalanchoeların çok güzel açmışlar maşallah. Benimkiler böceklendiler İki aydır tomurcuklar büyümeyip açmıyor. Rengini çok merak ediyorum. |
Canım onlara sirkeli karbonatlı süsbiberli arap sabunlu su ile fısfısla belki faydası olur evde hazırlanan ilaçlar bölümünde okumuştum pamuklu bitte denedim işe yaradı ayrıca yapışkanlı bit içinde iyi geliyormuş denemekte fayda var. Nasıl hazırlanacağını Sayın Mine pakkaner anlatmış incele sende...
|
Ben iki kere sadece arap sabunu suyu ile fısfısladım. Siyah bit galiba yapraklarda yapışkanlıkta var. Senin dediğin formülüde araştırıp uygularım artık. Umarım seneye çiçeklenir. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
|
Arap sabunu ile yıkamak pamuklu bite iyi geliyor ama fıslama değil resmen yıkayacaksın. Ama dediğim karışımı ben yaptım yapışkanlı bite iyi geldi aslanağzı bende kurtulamıyordu o yapışkandan valla kurtuldu ayrıca külleme denilen mantara da iyi geliyor ama süs bibersiz yine yıkayarak karanfillerim ve şeker begonyam öyle kurtuldu. Ayrıca az yağlı mı yağsız mı hatırlamıyorum ama süt fısfıslnırsa bitkilere bu bitler gelmiyormuş yine evde yapılan ilaçlar bölümünde okumuştum ben en kısa zamanda o bölümü tekrar baştan okuyup uygulayabileceklerimi yapacağım bu sene de o yapışkan bitle uğraşmak istemiyorum süs biberlerim aslan ağzım ve kına çiçeklerim çok çekti geçen yaz bunlardan.
|
hepsi birbirinden güzel...
bayıldım bayıldımm ben de ufak ufak başladım kaktüs yetiştirmeye umuyorum sizler kadar başarılı olabilirim.. |
Sayfama hoş geldiniz Sayın Serifekulu, beğeniniz için teşekkürler. Daha güzelleri sizin olsun. Hepimiz öyle başladık daha başarılı olduk mu bilmiyorum ben yaz başında başladım bu kış geçsin baharla beraber uyansınlar o zaman başarılı oldum mu bileceğim zira bu kış üç kaktüs kaybettim bile...
|
kalanlar çiçekleriyle sizi sevindireceklerdir eminim
umarım kaybınız üç taneyle kalır hepsine burdan sevgimi gönderiyorum :) |
Yeni oluşumlar
2 Eklenti(ler)
Tomurcuk mu yaprak mı
|
Ve Kalannchoeler
3 Eklenti(ler)
Coşan kalanchoelerim balkonumun neşeleri.
Eklenti 467917 Çok uzun sürüyor tomurcuk dönemi ama açıncada muhteşem açıyor beklemeye değer yani Eklenti 467919 Ve en sonunda sarı kalanchoem oldu Eklenti 467918 |
Sevgili eceyıldız,
Tüm çiçeklerin çok güzel. Kalanchoe'lerine nasıl bakıyorsun? Hep güneş gören mi yoksa belli bir dönem gölge yerde mi kalıyorlar? Bu balkonun güneye mi bakıyor? |
Sevgili Yağmur, çok teşekkür ederim. Kalanchoelerime aslında pek bakıyorum sayılmaz kalanchoeler suyu pek sevmiyor sadece onu farkettim. Balkonum kışın hiç güneş görmez sadece kuzeybatıya bakan bölümü az bişey akşama doğru güneş görür orda duruyorlar güneşle ilgili ilişkileri hakkında en ufak bir bilgim yok anlayacağın. :)
|
Cevabımı aldım ben :D Kalanchoe çiçeği güneş almadığı zaman -öleceğim korkusuyla sanırım- çiçek tomurcuğu çıkarıyormuş. Sayfasında tepesine siyah poşet geçirerek açmaya teşvik edenler var. Bendekiler 3 yıldır yiyip yiyip açmıyorlar. Tabi sabah akşam güneş, öleceğim korkusu yok. Bi yerlerden siyah poşet bulayım ben.
|
Harikasın Yağmur, dinsizin hakkından imansız gelirmiş misali...
Bak ben güneş olayına hiç bakmamıştım tamamen tesadüf anlayacağın... Ama bence siyah poşet yerine gölgeye al o kadar zülmetme yazık :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
1.fotoğraftakiler yaprak, 2.fotoğraftaki rhipsalistekiler ise tomurcuk Sevgili Eceyıldız. ;) |
Teşekkür ederim Sevgili Sakdağ...
|
Pittaya
2 Eklenti(ler)
Pitayamdaki bu kök gibi uzantının ne olduğu hakkında fikri olan var mı acaba?
|
Bu bir havai kök Eceyıldız. Havadan nem kapmaya ve bitkinin nemli ortamlarda ağaç gövdesi, duvar gibi yerlere yapışıp tutunmasını da sağlıyor.
|
Teşekkür ederim Sevgili Sakdağ... O zaman bitkiye de bir zararı yoktur sanırım değil mi...
|
4 Eklenti(ler)
Uzun bir aradan sonra merhaba sevgili dostlar. Bazı teknik nedenlerden ötürü uzun süredir foruma giremiyordum. Çok şükür yine sizlerleyim.
Yeni turuncu kalanchoem Eklenti 475550 Aslında uçuk pembe olan ama içerde olduğundan rengi beyaza dönen yeni kalanchoe Eklenti 475551 Ve sonunda açan kalanchoelerim Eklenti 475552 Beyaz kalanchoem yıldız gibi |
Maşallah ne kadar güzel olmuş kalanchoeler.
|
Teşekkür ederim Hiracığım.
|
Rhipsalis
1 Eklenti(ler)
Rhipsalisim çiçeği
|
İstersen yaparsın :D
2 Eklenti(ler)
Balkonumu ve saksılarımı düzenli ve bir yerde toplamak için kendim bir saksılık yaptım.
|
Bahar geldi hoş geldi...
2 Eklenti(ler)
Baharın gelmesi ile yeni bebişlerimiz oldu..
Kılçık atlasım sessiz sedasız bebiş yapmış. Eklenti 480616 Rhipsalisim çiçeklerini döktükten sonra yapraklarını büğütmeye başladı Eklenti 480617 |
Balkonumda bahar havası
5 Eklenti(ler)
Baharın gelmesiyle atağa geçen kaktüs ve sukkulentlerimdeki yeni oluşumlar beni çok mutlu ediyor...
|
Balkonumda bahar havası
5 Eklenti(ler)
Yeni oluşumlara devam
|
Balkonumda bahar havası
5 Eklenti(ler)
Serpilip gelişenler...
|
Balkonumda bahar havası
5 Eklenti(ler)
Yeni oluşumlar....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025