![]() |
Balkonumda bahar havası
2 Eklenti(ler)
Arajmanlarımda günden güne güzelleşiyor ve gelişiyor.
|
Balkonumda bahar havası
5 Eklenti(ler)
balkondan bir kaç güzel çiçekte görelim...
|
Balkonumda bahar havası
2 Eklenti(ler)
Tomurcuk ile bebiş, ve yeni mutlu edici oluşumlar...
|
Balkonumda bahar havası
5 Eklenti(ler)
Ve son olarak balkondan bir kaç güzel kare
|
Penceredekiler
5 Eklenti(ler)
Haksızlık olmasın bu güzellerde gelişip serpilip yavru yapraklar yaptılar...
Eklenti 484930 Eklenti 484931 Sevgili Yağmur, bu saksıdaki büyük ve uzun olan kaktüs pitaya şimdilik çok güzel gelişiyor zamanı gelince kendi saksısına alacağım şimdilik burada bu kaktüs kardeşleri ile idare ediyor... Eklenti 484932 Eklenti 484933 Yılbaşılarım içerde gelişiyor dışarı çıkarmamaya ve yerlerinden oynatmamaya karar verdim geçen kış yerlerini değiştirdim diye çiçeklerini döktüler... Eklenti 484934 |
Ailemizin son üyesi
2 Eklenti(ler)
Bu bir Atlas türümü bilemiyorum ama atlasa benziyor ve kırmızı çiçekler açıyormuş...
|
Maşallah tomurluklar,bebişler... İnsanın içi kıpırdıyor.Biraz tahatsızım üşeniyordum ama migros yollarına düseceğim şimdi kendime geçmiş olsun kaktüsü almaya :)
|
Sevgili eceyıldız,
Saksılığın çok hoşuma gitti. Ne güzel kendin yapmışsın, maşallah. Çiçeklerin kısa sürede ne kadar çok arttı. Daha çok saksılık yapacaksın gibi görünüyor :D En sondaki atlas dediğin pitaya sanırım. |
Alıntı:
|
Herşey yolunda gözüküyor Sevgili eceyıldız, özellikle kalanchoelere bayıldım.
|
Sevgili Eceyıldız maşallah maşallah!.. Harikalar; tomurcuklar, bebişler, canlanmalar hepsi birbirinden güzel... Hele aranjmanlarına bayıldım, çok güzel görünüyorlar...
Yılbaşı çiçeğinin yerini oynatmayacakmışsın, bildiğim tomurcuk oluşturduktan sonra yerini değiştirmemek gerek imiş. Ortamı ne durumda, benim de şu an komşumun camekânında duruyor ve fazlaca güneş alan bir yer. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu Sabah
2 Eklenti(ler)
Bu sabah güne kötü bir sürprizle başladık....
Güzel kaktüsümde çürük olmuş.... Eklenti 485087 Çürüğü keskin bir bıçakla temizledim ama karar veremedim yol gösteren olursa ona göre keseceğim o kısmı işaretlediğim yerden ya da bırakacağım... Eklenti 485088 |
Sevgili Eceyıldız, balkonundaki gelişmeler gerçekten gözle görülür derece farkediyorlar.Büyümüşler, saksılar dolu dolu olmaya başlamış.
Yaralı kaktüsünde yarayı temizlerken tam merkezde yer alan iletim boruları zarar görmediyse böyle kalabilir. Yara bir süre sonra kapanır. Ama görüntüsü biraz bozuk olur. Yara kapanan dek su ile temas ettirmeyin. Eğer kesersen bir-iki yavru elde etme imkanın da doğar. Seçim sana kalmış. Ben olsam keserdim diye kendi fikrimi de söyleyeyim. ;) Pitayaların iki çeşit olmuş. İkisi de pitaya bunların. Biri tırmanıcı diğeri sarkıcı bir tür. Aslında pitaya diyerek çok genellemiş oluyoruz. Latince isimlendirmede ikisinin isimlendirmesi farklı. |
Alıntı:
Yani atlas olarak aldığım pittaya mı kırmızı çiçekler açtığını söyledi aldığım arkadaş aslında o da ne olduğunu bilmiyor. Benim öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim. |
Kötü bir sürpriz daha...
2 Eklenti(ler)
Daha önce fark etmediğim bu oluşumlar nedir bilmiyorum umarım bu atlasımı kaybetmem. Daha fazla kayıp istemiyorum. O kaktüsü kaybettim çürümenin önüne geçemedim ve tamamen çürüdü.
Eklenti 489381 Bitkinin her tarafında var bunlardan ben daya önce toprak sıçramış sandım ama bu akşam dikkatli bakınca toprak olmadığını farkettim. Eklenti 489382 Arap sabunu+ zeytinyağı+sarmısak+süsbiberi+karbonat+sirke karışımını daha önce mantar, külleme, unlu bit ve yapışkanlı bitlerde denemiş olumlu sonuç almıştım şimdide bu bitkimde deneyip sonuçlara bakacağım... |
Arap sabunu temizliği
3 Eklenti(ler)
Yukarda söz ettiğim karışımla yıkanan bitkim. İnşallah işe yarar. gelişme görürsem bir hafta sonra tekrar ederim olmazsa ne yaparım bilemem zira bu illet bebişlere de sıçramış.
|
Sevgili Eceyıldız ben de anlamam ama sanki fazla mı suluyorsun, havadar, açıkta, güneş gören yerlerde değiller mi? Anlamam dedim fakat ister istemez yorum da yapıverdim.
Neyse uygula bakalım arapsabununu inşallah işe yarar, kurtarırsın kaktüslerini, bebişlerini... :( |
Sevgili Yenigine kaktüslerimin hepsi dışarda balkonda ve toprağın kuruduğunu farketmeden sulamıyorum. Bunun suyla lakası olduğunu sanmıyorum ağaçlarda olan kabuk mantara beziyor kahverengi ve kazıyınca altından birkinin yeşil derisi çıkıyor ordaya. Son fotoğraflardaki ıslaklık ise arap sabunlu uygulamadan sonraki ıslaklık. İnşallah bu karışım işe yarar.
|
Fotoğraf çok net değil ama kabuklu bite benzettim. Yağ kullandığınız karışım işe yarar bence.
|
Evet H.Doğan, kahverengi kabuklu bişey ben mantar zannettim, gerçi hangisi iyi ki ikside bitkime zarar verecek.
|
İyi geceler...
4 Eklenti(ler)
Balkonumda ki güzellikler, onları böyle gördükçe içim açılıyor...
Tomurcukmu bebek mi karar veremedim ama çok mutlu etti beni... Eklenti 493939 Bebişler hayata merhaba diyor Eklenti 493940 Eklenti 493941 Echeveryamda tomurcuk yaptı... Eklenti 493942 |
İyi geceler
5 Eklenti(ler)
Balkonumun bu günü, aralarında dolaşmak bana büyük keyif veriyor
|
İyi geceler...
5 Eklenti(ler)
Balkona devam...
|
iyi geceler...
1 Eklenti(ler)
En sevdiğim köşe...
|
Kaynana topuzunun sürprizi...
4 Eklenti(ler)
Sabah ilk fotoları çektiğimde bu gün açacağı ihtimalini bile düşünmedim...
Eklenti 493970 Eklenti 493971 Akşama doğru sürprizini yaptı Eklenti 493972 Ve geceaçmayı tamamladı o kadar güzel ki... Eklenti 493973 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025