agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Eceyıldız / Kaktüs ve Sukkulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/32642.htm)

eceyıldız 21-04-2014 11:27

Balkonumda bahar havası

2 Eklenti(ler)
Arajmanlarımda günden güne güzelleşiyor ve gelişiyor.

eceyıldız 21-04-2014 11:29

Balkonumda bahar havası

5 Eklenti(ler)
balkondan bir kaç güzel çiçekte görelim...

eceyıldız 21-04-2014 11:30

Balkonumda bahar havası

2 Eklenti(ler)
Tomurcuk ile bebiş, ve yeni mutlu edici oluşumlar...

eceyıldız 21-04-2014 11:33

Balkonumda bahar havası

5 Eklenti(ler)
Ve son olarak balkondan bir kaç güzel kare

eceyıldız 21-04-2014 11:47

Penceredekiler

5 Eklenti(ler)
Haksızlık olmasın bu güzellerde gelişip serpilip yavru yapraklar yaptılar...

Eklenti 484930

Eklenti 484931

Sevgili Yağmur, bu saksıdaki büyük ve uzun olan kaktüs pitaya şimdilik çok güzel gelişiyor zamanı gelince kendi saksısına alacağım şimdilik burada bu kaktüs kardeşleri ile idare ediyor...

Eklenti 484932

Eklenti 484933

Yılbaşılarım içerde gelişiyor dışarı çıkarmamaya ve yerlerinden oynatmamaya karar verdim geçen kış yerlerini değiştirdim diye çiçeklerini döktüler...

Eklenti 484934

eceyıldız 21-04-2014 11:48

Ailemizin son üyesi

2 Eklenti(ler)
Bu bir Atlas türümü bilemiyorum ama atlasa benziyor ve kırmızı çiçekler açıyormuş...

hilalll 21-04-2014 15:07

Maşallah tomurluklar,bebişler... İnsanın içi kıpırdıyor.Biraz tahatsızım üşeniyordum ama migros yollarına düseceğim şimdi kendime geçmiş olsun kaktüsü almaya :)

yağmur 21-04-2014 15:17

Sevgili eceyıldız,
Saksılığın çok hoşuma gitti. Ne güzel kendin yapmışsın, maşallah. Çiçeklerin kısa sürede ne kadar çok arttı. Daha çok saksılık yapacaksın gibi görünüyor :D En sondaki atlas dediğin pitaya sanırım.

altintasna 21-04-2014 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1273472)
Bu bir Atlas türümü bilemiyorum ama atlasa benziyor ve kırmızı çiçekler açıyormuş...

Beyaz Atlas diye duymuştum ama yalan olmasın şimdi. :p

hira 21-04-2014 23:25

Herşey yolunda gözüküyor Sevgili eceyıldız, özellikle kalanchoelere bayıldım.

YeniGine 21-04-2014 23:26

Sevgili Eceyıldız maşallah maşallah!.. Harikalar; tomurcuklar, bebişler, canlanmalar hepsi birbirinden güzel... Hele aranjmanlarına bayıldım, çok güzel görünüyorlar...
Yılbaşı çiçeğinin yerini oynatmayacakmışsın, bildiğim tomurcuk oluşturduktan sonra yerini değiştirmemek gerek imiş. Ortamı ne durumda, benim de şu an komşumun camekânında duruyor ve fazlaca güneş alan bir yer.

eceyıldız 22-04-2014 06:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hilalll (Mesaj 1273575)
Maşallah tomurluklar,bebişler... İnsanın içi kıpırdıyor.Biraz tahatsızım üşeniyordum ama migros yollarına düseceğim şimdi kendime geçmiş olsun kaktüsü almaya :)

Çok teşekkür ederim Hilalll, büyük geçmiş olsun. Evet kendinize alacağınız en güzel geçmiş olsun hediyesidir kaktüsler...

eceyıldız 22-04-2014 06:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1273577)
Sevgili eceyıldız,
Saksılığın çok hoşuma gitti. Ne güzel kendin yapmışsın, maşallah. Çiçeklerin kısa sürede ne kadar çok arttı. Daha çok saksılık yapacaksın gibi görünüyor :D En sondaki atlas dediğin pitaya sanırım.

Çok teşekkür ederim Sevgili Yağmur, evet öyle görünüyor bulduğum her tahtayı saksılık olur diye saklıyorum zaten. O atlas dediğim pitaya değil çünkü bende pitaya var...

eceyıldız 22-04-2014 06:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1273752)
Beyaz Atlas diye duymuştum ama yalan olmasın şimdi. :p

Öncelikle sayfama hoşgeldiniz, Kırmızı açtığını söylediler artık bilmiyorum şansıma ne çıkarsa baştacıdır Sayın Altıntasma...

eceyıldız 22-04-2014 06:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1273805)
Herşey yolunda gözüküyor Sevgili eceyıldız, özellikle kalanchoelere bayıldım.

Çok teşekkürler Hiracığım sende harikalar yaratıyorsun takipteyim. ;)

eceyıldız 22-04-2014 06:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1273806)
Sevgili Eceyıldız maşallah maşallah!.. Harikalar; tomurcuklar, bebişler, canlanmalar hepsi birbirinden güzel... Hele aranjmanlarına bayıldım, çok güzel görünüyorlar...
Yılbaşı çiçeğinin yerini oynatmayacakmışsın, bildiğim tomurcuk oluşturduktan sonra yerini değiştirmemek gerek imiş. Ortamı ne durumda, benim de şu an komşumun camekânında duruyor ve fazlaca güneş alan bir yer.

Çok teşekkür ederim Sevgili Yenigine hoşgeldin, yılbaşım şimdi sabah güneşi alan bir pencere önünde ama öyle çok güneş almıyor yaklaşık bir saat kadar güneş görüyor ve halinden memnun. Yılbaşının fazla güneş sevmediğini bu yüzden hep evin içinde yetiştirildiğini hep duyarım bende bu yüzden içeri aldım.

eceyıldız 22-04-2014 08:16

Bu Sabah

2 Eklenti(ler)
Bu sabah güne kötü bir sürprizle başladık....

Güzel kaktüsümde çürük olmuş....

Eklenti 485087

Çürüğü keskin bir bıçakla temizledim ama karar veremedim yol gösteren olursa ona göre keseceğim o kısmı işaretlediğim yerden ya da bırakacağım...

Eklenti 485088

sakdag 22-04-2014 10:38

Sevgili Eceyıldız, balkonundaki gelişmeler gerçekten gözle görülür derece farkediyorlar.Büyümüşler, saksılar dolu dolu olmaya başlamış.

Yaralı kaktüsünde yarayı temizlerken tam merkezde yer alan iletim boruları zarar görmediyse böyle kalabilir. Yara bir süre sonra kapanır. Ama görüntüsü biraz bozuk olur. Yara kapanan dek su ile temas ettirmeyin.
Eğer kesersen bir-iki yavru elde etme imkanın da doğar. Seçim sana kalmış.
Ben olsam keserdim diye kendi fikrimi de söyleyeyim. ;)

Pitayaların iki çeşit olmuş. İkisi de pitaya bunların. Biri tırmanıcı diğeri sarkıcı bir tür. Aslında pitaya diyerek çok genellemiş oluyoruz. Latince isimlendirmede ikisinin isimlendirmesi farklı.

eceyıldız 22-04-2014 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1273949)
Sevgili Eceyıldız, balkonundaki gelişmeler gerçekten gözle görülür derece farkediyorlar.Büyümüşler, saksılar dolu dolu olmaya başlamış.

Yaralı kaktüsünde yarayı temizlerken tam merkezde yer alan iletim boruları zarar görmediyse böyle kalabilir. Yara bir süre sonra kapanır. Ama görüntüsü biraz bozuk olur. Yara kapanan dek su ile temas ettirmeyin.
Eğer kesersen bir-iki yavru elde etme imkanın da doğar. Seçim sana kalmış.
Ben olsam keserdim diye kendi fikrimi de söyleyeyim. ;)

Pitayaların iki çeşit olmuş. İkisi de pitaya bunların. Biri tırmanıcı diğeri sarkıcı bir tür. Aslında pitaya diyerek çok genellemiş oluyoruz. Latince isimlendirmede ikisinin isimlendirmesi farklı.

Teşekkür ederim Sevgili Sakdağ, bende keseceğim o kaktüsü çünkü dediğin gibi merkezdeki damarlar da kesildi yarın keseyim üst tarafı kurumaya bırakayım sonra ekerim belki tutar...

Yani atlas olarak aldığım pittaya mı kırmızı çiçekler açtığını söyledi aldığım arkadaş aslında o da ne olduğunu bilmiyor. Benim öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim.

eceyıldız 04-05-2014 18:14

Kötü bir sürpriz daha...

2 Eklenti(ler)
Daha önce fark etmediğim bu oluşumlar nedir bilmiyorum umarım bu atlasımı kaybetmem. Daha fazla kayıp istemiyorum. O kaktüsü kaybettim çürümenin önüne geçemedim ve tamamen çürüdü.

Eklenti 489381

Bitkinin her tarafında var bunlardan ben daya önce toprak sıçramış sandım ama bu akşam dikkatli bakınca toprak olmadığını farkettim.

Eklenti 489382

Arap sabunu+ zeytinyağı+sarmısak+süsbiberi+karbonat+sirke karışımını daha önce mantar, külleme, unlu bit ve yapışkanlı bitlerde denemiş olumlu sonuç almıştım şimdide bu bitkimde deneyip sonuçlara bakacağım...

eceyıldız 04-05-2014 18:17

Arap sabunu temizliği

3 Eklenti(ler)
Yukarda söz ettiğim karışımla yıkanan bitkim. İnşallah işe yarar. gelişme görürsem bir hafta sonra tekrar ederim olmazsa ne yaparım bilemem zira bu illet bebişlere de sıçramış.

YeniGine 05-05-2014 00:16

Sevgili Eceyıldız ben de anlamam ama sanki fazla mı suluyorsun, havadar, açıkta, güneş gören yerlerde değiller mi? Anlamam dedim fakat ister istemez yorum da yapıverdim.
Neyse uygula bakalım arapsabununu inşallah işe yarar, kurtarırsın kaktüslerini, bebişlerini... :(

eceyıldız 05-05-2014 06:27

Sevgili Yenigine kaktüslerimin hepsi dışarda balkonda ve toprağın kuruduğunu farketmeden sulamıyorum. Bunun suyla lakası olduğunu sanmıyorum ağaçlarda olan kabuk mantara beziyor kahverengi ve kazıyınca altından birkinin yeşil derisi çıkıyor ordaya. Son fotoğraflardaki ıslaklık ise arap sabunlu uygulamadan sonraki ıslaklık. İnşallah bu karışım işe yarar.

h_dogan 05-05-2014 08:58

Fotoğraf çok net değil ama kabuklu bite benzettim. Yağ kullandığınız karışım işe yarar bence.

eceyıldız 05-05-2014 09:43

Evet H.Doğan, kahverengi kabuklu bişey ben mantar zannettim, gerçi hangisi iyi ki ikside bitkime zarar verecek.

eceyıldız 18-05-2014 23:44

İyi geceler...

4 Eklenti(ler)
Balkonumda ki güzellikler, onları böyle gördükçe içim açılıyor...

Tomurcukmu bebek mi karar veremedim ama çok mutlu etti beni...

Eklenti 493939

Bebişler hayata merhaba diyor

Eklenti 493940

Eklenti 493941

Echeveryamda tomurcuk yaptı...

Eklenti 493942

eceyıldız 18-05-2014 23:55

İyi geceler

5 Eklenti(ler)
Balkonumun bu günü, aralarında dolaşmak bana büyük keyif veriyor

eceyıldız 18-05-2014 23:57

İyi geceler...

5 Eklenti(ler)
Balkona devam...

eceyıldız 18-05-2014 23:58

iyi geceler...

1 Eklenti(ler)
En sevdiğim köşe...

eceyıldız 19-05-2014 00:08

Kaynana topuzunun sürprizi...

4 Eklenti(ler)
Sabah ilk fotoları çektiğimde bu gün açacağı ihtimalini bile düşünmedim...

Eklenti 493970

Eklenti 493971

Akşama doğru sürprizini yaptı

Eklenti 493972

Ve geceaçmayı tamamladı o kadar güzel ki...

Eklenti 493973

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025