agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Eceyıldız / Kaktüs ve Sukkulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/32642.htm)

fatitoo 17-09-2013 15:15

Sevgili eceyıldız, sayfan hayırlı olsun:)

dogef 17-09-2013 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1200232)
Bugün çarşıya kaktüslerim için saksı bakmaya gittim tabi çok aramadan sonra buldum ve aldım ama bunun dışında elim boş gelmedim.
Görelim bakalım neler gelmiş sayfamıza

2.kaktüsünüzün üzerindeki beyazlıklar nedir dikat ettinizmi...

eceyıldız 17-09-2013 20:08

[QUOTE=dogef;1200250]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1200231)

Sayın eceyıldız;
Duamı nasıl anladınız bilmiyorum ama,kendimi açıklamak zorunda hissettim.
Yani bu hevesiniz gelip geçici olmasın anlamında...Çünkü bu bir insanın yakalanabileceği en güzel ve zararsız hastalık..

ablacım bende aynen öyle anladım aklıma farklı hiç birşey gelmedi. Bu yüzden güzel duanız için dedim.

eceyıldız 17-09-2013 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1200251)
Sevgili eceyıldız, sayfan hayırlı olsun:)

Çok teşekkür ederim hoşgeldiniz aynı zamanda.

eceyıldız 17-09-2013 20:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dogef (Mesaj 1200293)

Evet zarar görmüş aldığım yerden bana birilerinin takılması nedeni ile düştüğünü söylediler. bu arada bu kaktüsün anasının tepesi pamuk gibi ve ordan çiçek açıyormuş. hiç öyle birşey gördünüz mü.

loveforlife 17-09-2013 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dogef (Mesaj 1200293)

Sevgili Ablacığım,

Ben Eceyıldız'a aynı soruyu soracaktım ki, sen benden hızlı davranmışsın. Hiç sağlıklı görünmedi bana 2.kaküs. Sanki kabuklu bite benziyor değil mi? Mantar da olabilir gerçi ama... Ne olursa olsun diğer bitkilerden uzaklaştırılıp bakıma alınması gerekir. Benim hastalar karantinada duruyor. Sağlıklıların yanına koymuyorum onları.

eceyıldız 17-09-2013 20:39

Ama ben inceledim kazınmış gibi ama yinede sizin dedğinizi yapıp diyerlerinden uzak tutacağım. bakalım ne olacak

eceyıldız 17-09-2013 20:42

Bir bebek daha gördüm. Yalnız onu incelerken diyer bebek yerinden çıktı ve düştü tekrar yerine koydum dikkatlice ve sabitledim inşallah kaybetmem.

dogef 18-09-2013 06:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1200351)
Ama ben inceledim kazınmış gibi ama yinede sizin dedğinizi yapıp diyerlerinden uzak tutacağım. bakalım ne olacak

Sayın eceyıldız; resimde sanki beyaz bit gibi duruyor,sevgili loverlife'ın dediği gibi uzaklaştırmanız için sordum.Çünkü bir hastalık geldimi hepsini harap ediyor.Ayrıca ayrılırken kırılan kaktüsünüz varya onubirkaç gün dikmeden bekletin, alt kısmı kuruyunca yine küçük bir saksıya alın, 1 hafta su vermeyin,2 haftada çok az sulayın,inşallah köklenir.

eceyıldız 18-09-2013 07:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dogef (Mesaj 1200432)
Sayın eceyıldız; resimde sanki beyaz bit gibi duruyor,sevgili loverlife'ın dediği gibi uzaklaştırmanız için sordum.Çünkü bir hastalık geldimi hepsini harap ediyor.Ayrıca ayrılırken kırılan kaktüsünüz varya onubirkaç gün dikmeden bekletin, alt kısmı kuruyunca yine küçük bir saksıya alın, 1 hafta su vermeyin,2 haftada çok az sulayın,inşallah köklenir.

Günaydın Dogef abla,
Çok teşekkür ederim şimdi o küçük kaktüsü tekrar inceleyeceğim ve ayrı bir yere koyacağım bir süre. tepesinde çiçek olan kaktüsüm için bir öneriniz var mı.

dogef 18-09-2013 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1200438)
Günaydın Dogef abla,
Çok teşekkür ederim şimdi o küçük kaktüsü tekrar inceleyeceğim ve ayrı bir yere koyacağım bir süre. tepesinde çiçek olan kaktüsüm için bir öneriniz var mı.

Evet, onuda yazacaktım ama unutmuşum, Önce bir kontrol edin,eğer iğneyle tutturulmuşsa çekince çıkar,yok eğer silikonla yapıştırılmışsa 1-2 saat bol güneş alan bir yerde tutun,silikon yumuşuyor, sonra çiçeğin dibinden bir cımbızla hepsini kavrayıp yavaş yavaş çekip çıkarın,dikenler biraz zarar görebilir ama büyümesinin engellenmesinden iyidir.Aslında üstüne çiçek yapıştırılan kaktüsleri kimsa almasa satılmıyor diye birdaha yapmazlar, kaktüsleri tanımayanlar onu gerçek çiçek zannedip alıyor maalesef.

eceyıldız 18-09-2013 09:33

Aslında bende almazdım ama o yaralı kaktüsle üzeri beyazlamış kaktüsü bu satıcı bayan hediye etti almak zorunda kaldım ayıp olmasın diye. Ne hale getirmişler zavallı kaktüsleri göreceksiniz kimine şapka giydirip gözlük ve bıyık yapıştırıp meksikalı yapmışlar onların durumu daha vahim.

eceyıldız 18-09-2013 09:34

Bu arada o küçük kaktüsü yakından inceledim üzeri kazınmış ve öyle beyazlamış yani kuruyup kabuk bağlamış gibi ama ben yine de onu ayrı bir odaya aldım.

eceyıldız 18-09-2013 10:19

acaba

1 Eklenti(ler)
Dogef abla, bu yüklediğim resim internette bulduğım ve benim üstü beyazlamış minik kaktüsümün anasına çok benziyor.Üstündeki pamuklara dokunmuştum ben satıcı bana bu pamukların içinden çiçek açtığını söyledi...

dogef 18-09-2013 12:00

Sayın eceyıldız; evet bazı türlerin böyle pamuksu olanları var,ve çiçekte açıyorlar,aldığınız yavru gerçekten ondansa güzel bir türünüz olmuş, gymnocalycium'a benzettim.Güle güle büyütün.

eceyıldız 18-09-2013 15:51

Yani şimdi çok sevindim. Bir daha gittiğimde fotoğraf makinemi alacağım yanıma ve satılmamışsa fotosunu çekeceğim ve sağlıklı bir yavru isteyeceğim. Böylece türünü kesin belirleriz.

solucan17 19-09-2013 17:12

Sayın eceyıldız az bulunan bir tür bildiğim kadarı ile bundan edinmeye bakın bir tane :)

eceyıldız 22-09-2013 11:23

Filizlenen tohumlarımda pek bir gelişme yok büyümüyorlar ama 5 tane oldular...

sumeyra47 22-09-2013 23:37

Tohumdan büyütmek çok sabır istiyor ama beklemek çok zor bunu da farkındayız.Olsun bir o kadar da keyif vericidir eminim.Belki sayıları daha çok artar sevgili eceyıldız.

eceyıldız 23-09-2013 08:29

Benim hatam yüzünden toprağı delip çıkamadıklarını fark ettim. çok derine ekmişim son filizi toprağı şöyle bir eşeleyim dedim öyle gördüm, boynu bükülmüş. Güneşi görecek şekilde toprağı ayıkladım üstünden.

solucan17 23-09-2013 12:54

Sayın eceyıldız ben hiç kaktüs tohumu ekmedim ama yaprak güzeli gibi çok küçük tohumların üstüne toprak dahi atmam diğer salata domates gibi tohumlardada üstüne çok ince tabaka çekerim.

eceyıldız 25-09-2013 09:45

Yaptığım araştırmalardan derlediğim bilgilerde üzerine ince kum serpin demişlerdi ben fazla serpmişim sanırım... Ama tohumlarım beni sevindirmye devam ediyor bu gün bir tane daha başını topraktan çıkarıp hayata merhaba demiş. 6 bebeğim oldu...

sakdag 25-09-2013 10:41

Güle güle büyütün, firesiz köklendirin Eceyıldız. Küçük çaplı bir hazineye sahip olmuşsunuz. ;)

Özellikle 86.mesaj 4.fotoğraftaki içinde balık kılçığı ve rhipsalis bulunan saksıya özel ilgi gösterin. İçindeki bitkiler Türkiye'de çok az kişide mevcut, nadide bitkilerdir. ;) Direkt güneş ışığından koruyun.

loveforlife 25-09-2013 13:37

Sevgili Eceyıldız,

Vehibe Hanım, agaclar.net ailesinin zengin yüreğini bu güzel hediyeleriyle bir kez daha göstermiş. Bu güzel hazinenin senin ellerinde, bol bol sevgi eşliğinde güzel gelişeceğine inanıyorum.

Bol bol gelişir, saksıları doldururlar da sen de başkalarını mutlu edersin bu sayede umarım...

eceyıldız 25-09-2013 13:42

Bilgi için çok teşekkür ederim Sevgili Sakdağ, onlara gözüm gibi bakacağım... Şuan balkonun güneş almayan bir yerinde duruyorlar...

eceyıldız 25-09-2013 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1202832)
Sevgili Eceyıldız,

Vehibe Hanım, agaclar.net ailesinin zengin yüreğini bu güzel hediyeleriyle bir kez daha göstermiş. Bu güzel hazinenin senin ellerinde, bol bol sevgi eşliğinde güzel gelişeceğine inanıyorum.

Bol bol gelişir, saksıları doldururlar da sen de başkalarını mutlu edersin bu sayede umarım...

İnşallah değidiğin gibi olur Sevgili Loveforlife, büyüyüp çoğalan bitkilerimi sevgili dostlarımla paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım...

solucan17 25-09-2013 14:27

Sayın eceyıldız inanın imrendim, yok kıskandım saklamayacağım, İtiraf ediyorum kıskançlıktan çatlıyacağım ne güzel hediyeler dir onlar öyle. Özellikle sayın sakdag ın belirttikleri. Şaka bir yana çok güzel bir koleksiyon sahibi yapmış sizi vehibe hanım fotoğraflarını bizle paylaşmak şartı ile güle güle büyütün bitkilerinizi

eceyıldız 25-09-2013 15:44

Büyüyüp dağıtılacak hale geldiklerinde göndereceklerim arasında ilk bulunanlardansınız o zaman çünkü sizi çok iyi anlıyorum zamanında bende böyle kıskançlıktan çatlıyordum Sayın Solucan17...

solucan17 25-09-2013 16:11

İnceden iğneyide yedik bu arada :-) kıskançlıktan çatlıyordum kelime vurgusu ile :-)

vehibe 25-09-2013 16:28

Çiçeklerini güle güle büyüt:) Bende çoğunu forumdaki arkadaşlardan edinmiştim.
Onları büyüttüm ve başkalarını sevindirecek hale geldiler...

Forumdaki bir arkadaştan benim için bugün bir kargo yola çıktı bile... Dediğine göre 20 25 tür Göndermiş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025