agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Eceyıldız / Kaktüs ve Sukkulentler (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/32642.htm)

eceyıldız 31-10-2013 08:20

Üzülme yılbaşı zor bulunan bir bitki değil olmazsa seneye benimkiler büyümüş olur sana çelik yollarım inşallah.

sonkez 31-10-2013 09:00

Benimkilerde açmak üzere...sumeyra47 üzülme bizde olan senindir...

sumeyra47 31-10-2013 12:43

Çok teşekkür ederim sevgili eceyıldız, sonkez ama ben beceremiyorum çeliklere yazık oluyor.Bir tane Yılbaşı çiçeği aldım fakat yapraklari kendiliğinden kopuyor...

sonkez 31-10-2013 12:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1213202)
Çok teşekkür ederim sevgili eceyıldız, sonkez ama ben beceremiyorum çeliklere yazık oluyor.Bir tane Yılbaşı çiçeği aldım fakat yapraklari kendiliğinden kopuyor...

Kopan yaprakları hemen toprakla buluştur.Hemen tutuyorlar...

eceyıldız 02-11-2013 07:23

Gerekirse köklendirir yollarız üzülme ve pes etme.

vehibe 03-11-2013 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1213202)

Aynı sorunu geçen sene bende yaşadım. Yıbaşılarım ve paskalyalarım özelikle eylül ekim ayında loplarını tamamen dökmüştü, bu sene yakıcı güneşten korudum, hepsini kurtardım.

eceyıldız 04-11-2013 10:31

Vehibe hoşgeldin pek göremiyoruz seni. Emanetlerin neredeyse firesiz büyümeğe devam ediyorlar çok şükür, atlasların biri dışında hepsi çok iyi.

sumeyra47 04-11-2013 13:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehibe (Mesaj 1214480)
Aynı sorunu geçen sene bende yaşadım. Yıbaşılarım ve paskalyalarım özelikle eylül ekim ayında loplarını tamamen dökmüştü, bu sene yakıcı güneşten korudum, hepsini kurtardım.

Ben yılbaşı çiçeğimi alalı 1 ay oldu. Geçen oğlum saksıyı devirince fark ettim kökünde çürüme olmuş. Belkide pek güneş almayan yerde olduğu için çürümüştür. Benim acilen aydınlık ışık alan bir ev bulmam lazım. :(

gürcan_keskin 05-11-2013 21:36

Sayın eceyıldız;
sayfanız hayırlı olsun öncelikle.Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller.Az kaldı benide bulaştıracaksınız sukulentlere ve kaktüslere.Şikayetçiyim arkadaş sizden :) ne bu ya olan var olmayan var :)
emeklerinize sağlık...

eceyıldız 06-11-2013 08:06

Sayfama hoşgeldiniz sevgili gürcan keskin, ne iyi etnizde geldiniz bu hastalığı sizide bulaştırabilirsek ne mutlu bize çünkü kaktüs sevmek ayrı ve çok güzel bir meziyettir. Bu yüzden şikayetçi olmayın bizimle olun daha iyisi sizin olsun...

eceyıldız 06-11-2013 08:09

Ve yapraklarımın yavruları

2 Eklenti(ler)
Her sabah onlarla başlıyorum güne ÇOK SEVİMLİLER DEĞİL Mİ.

hira 06-11-2013 08:42

Evet çok güzeller eceyıldız, insan ne kadar mutlu oluyor değilmi bu manzara karşısında:) çok iyi anlıyorum..

Bende forumda bir arkadaşın yapraktan kalancoe yetiştirdiğini görmüştüm, bugün onu deneyeceğim inşallah..

mutluluklar eceyıldız.

eceyıldız 06-11-2013 08:46

Teşekkür ederim hira, inşallah başarırsın. Başarmanın keyfi başka gerçekten mutluluk veriyor başarmak.

sonkez 06-11-2013 09:13

Görüntüler mükemmel...Dünyaya merhaba diyen güzeller....

eceyıldız 06-11-2013 10:16

Yeni oluşumlar her zaman çok mutlu ediyor değil mi...

vehibe 07-11-2013 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1214715)
Vehibe hoşgeldin pek göremiyoruz seni. Emanetlerin neredeyse firesiz büyümeğe devam ediyorlar çok şükür, atlasların biri dışında hepsi çok iyi.

Güle güle büyüt canım. Hangi atlas çürüdü merak etim.

eceyıldız 08-11-2013 00:32

Senin verdiklerinde sadece kılçık gibi olan çürüdü çürüyen yeri kestim temizledim kurumaya bıraktım kuruyunca toprağa ektim yine artık tutar mı bilmiyorum şimdilik iyi görünüyor.

vehibe 08-11-2013 08:22

Bendeki
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1216062)
Senin verdiklerinde sadece kılçık gibi olan çürüdü çürüyen yeri kestim temizledim kurumaya bıraktım kuruyunca toprağa ektim yine artık tutar mı bilmiyorum şimdilik iyi görünüyor.

Bendeki kılçıktan o kadar dağıtım ki gelişimi durdu, artık ona dokunmayacağım.

GuneSunar 09-11-2013 14:31

1 Eklenti(ler)
Merhaba, sayfanız hayırlı olsun. Bende aranızda yeniyim. Bu yaz çiçek bakmaya başladım. Hatta 10 gün önce tohumdan ektiğim yavru kaktüslerimde var :p Sayfanızda görünce merak ettim. İpek çiçeği demişsiniz, bende de var ondan mı, ona mı benziyor bilemedim. Çok katmerli değil çiçekleri çünkü merak ettim. Ben cadı tırnağı diye biliyordum. Acaba buda sukkulent mi oluyor?
Bilgilendirirseniz memnun olurum ;) Sayfanızda resmini atacağım umarım kızmazsınız. :rolleyes:

eceyıldız 11-11-2013 07:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GuneSunar (Mesaj 1216495)
Merhaba, sayfanız hayırlı olsun. Bende aranızda yeniyim. Bu yaz çiçek bakmaya başladım. Hatta 10 gün önce tohumdan ektiğim yavru kaktüslerimde var :p Sayfanızda görünce merak ettim. İpek çiçeği demişsiniz, bende de var ondan mı, ona mı benziyor bilemedim. Çok katmerli değil çiçekleri çünkü merak ettim. Ben cadı tırnağı diye biliyordum. Acaba buda sukkulent mi oluyor?
Bilgilendirirseniz memnun olurum ;) Sayfanızda resmini atacağım umarım kızmazsınız. :rolleyes:

Öncelikle sayfama hoşgeldiniz ne iyi ettinizde geldiniz. Evet bunlar ipek çiçeği kedi tırnağıda deniyor ama cadı tırmağını ilk sizden duydum demekki yerden yere değişiyor isimleri, aslında bizim buralarda küçük mahkeme çiçeği diye bilinir. Kedi tırnağı da sukkulentmiş bende yeni öyrendim, netten sukkulent ararken hep karşıma çıkıyordu, sordum bende sizin gibi, sukkulent dediler. Sizin kedi tırnakları yalınkat sanırım ayrıca havaların da etkisi var benim çok katmerli ipeklerim bile havalar soğuyunca az katmerli oldular gördüğünüz resimler yazdan kalan resimler.
Ektiğiniz tohumların gelişimini bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz

eceyıldız 12-11-2013 09:47

Günün Güzelleri

4 Eklenti(ler)
Sabah mutluluklarım.

Yılbaşımın tomurcukları iyice belirginleşti
Eklenti 453483
Küçük glacilisim sonbaharda beni mutlu etmeye karar verdi.
Eklenti 453484
Telgraf çiçeğimde çiçeklenenler arasında
Eklenti 453485
Penceremi şenlendirenler
Eklenti 453486

eceyıldız 12-11-2013 09:50

Mutlu bir sabah

1 Eklenti(ler)
Kalanchoelerim de tomurcuklanmaya başlamış..

Eklenti 453490

Sabırsızlıkla renklerini göreceğim günü bekliyorum.

yağmur 12-11-2013 11:36

Çok şanslısınız sayın eceyıldız,
Kaç yıldır bakıyorum bu hain kalanchoeler bir çiçek vermediler daha. Kompost, enzim çalışmalarınız ne alemde? Bende sayfanızı takip ediyorum ama sessiz üye sınıfından sanırım :D

eceyıldız 12-11-2013 12:36

Hoşgeldiniz sevgili yağmur, sayfamı takip ediyor olmanız beni çok mutlu etti ama lütfen sessiz üye olmayın. Kompost çalışmalarımı bitirdim açıkçası uğraşmıyorum artık. Siz neler yaptınız.

yağmur 12-11-2013 13:00

İlk yaptığımı saksı toprağına karıştırmıştım, çürümesi bitince üstüne şeker begonya diktim. Çok güzel geliştiler. Sonra 2 bidonu daha süzdüm, onları da bahçeye gömdüm. Şu an üstüne kara lahana dikili, bakalım nasıl gelişecekler. 4 bidonu süzüp 45 lt çöp kovasında toprakla karıştırdım, bahara hazırlık. Geride 3 bidonum daha var henüz 2 ayları var olgunlaşmaya. Şimdi artık sadece muz, patates, nar kabuğunu biriktiriyorum. Yazın olduğu kadar yeşil artık çıkmıyor zaten.

eceyıldız 12-11-2013 14:12

Kompost sayfasnda nasıl yaptığınızı yazdınız mı ordan inceleyip sıvı gübre değilde toprak yapmak istiyorum.

yağmur 12-11-2013 15:16

Suyunu süzdüğünüzde o sıvı gübre oluyor geri kalan posayı da kuru toprak ya da torfla karıştırıp verimli toprak elde edebilirsiniz.

eceyıldız 13-11-2013 19:12

En son yaptığım kompostun suyu hala duruyor kullanmadım. O kompostun posasıda duruyor toprağa karıştırmıştım kullanmadım onuda. acaba hala kullanabilir mi...

yağmur 13-11-2013 20:21

Toprağı kontrol edin, büyük ihtimalle çürümüş ve toprağa karışmıştır. Eğer tamamen çürümüşse kullanabilirsiniz.

kyora 13-11-2013 20:45

Iyi akşamlar Eceyildiz,
Sayfaniz cok guzel, guzel çiçekli günleriniz olsun, sevdiklerinize beraber.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025