![]() |
Böyle küçük kaktüsler sanki hiç büyümüyor gibi.Benimde 4 tane minik kaktüsüm var sanki zaman durmuş hiç gelişmiyorlar.Acaba çok mu sabırsızım.
|
Çok teşekkür ederim sümeyra daha güzelleri sizin olsun.
|
Alıntı:
|
Benim mayısta ektiklerim hala aynı.Havalar soğumaya başladı artık büyümezler yazın daha iyi olur belki.
|
Bizim buralar sizin oralara göre daha ılıman olduğu için belki gelişirler diye düşünüyorum artık bakalım bekleyip görecez.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayfanız hayırlı olsun..Bundan sonra bol resım izleyecegız demektır..
|
Teşekkür ederim Sayın Ildır inşallah dediğiniz gibi olur. Güzellikleri paylaşmak aslondır değil mi.
|
bu günlük benden bu kadar herkese iyi geceler yarın görüşmek üzere.
Not: sayfamda sohbet serbest rahatınıza bakın. |
eceyıldız,
sayfanız hayırlı olsun.. koleksiyonunuz geniş ve bol çiçekli olsun.. |
Teşekkür ederim Sevgili Hira daha güzelleri sizin olsun.
|
Ve en sonunda kücücük bir kaktüsçük daha başını topraktan çıkardı. Şimdi bir mammilleria ve lobivia kaktüsü yavrucaklarım oldu inşallah gerisi gelir.
|
sn.eceyıldız sayfanız hayırlıolsun güle güle büyütün çiçeklerinizi kaktüslerin saksıları biraz büyük gibi geldi birazdaha küçük saksılar kullanılırsa daha iyi gelişimi olacağını söylüyor uzman arkadaşlarımız kolay gelsin
|
Mammilleria ve lobivia kaktüsü yavrucaklarının resimlerini heyecanla bekliyorum.Ne zaman bizimle tanıştıracaksın bu bebekleri merakta bırakma bizi:))
|
Sayın bayçalı sayfama hoş geldiniz güzel temennileriniz için de teşekür ederim. Evet haklısınız küçük saksılarda daha çabuk gelişiyormuş ama buralarda o kadar küçük saksı bulamıyorum bu nedenle krem peynir bardaklarını ve peynir kaplarını kullanıyorum. o küçük saksılardan bulursam alacağım zaten.
Sevgili Sümeyra, bebekler daha o kadar minik ki fotoda görüneceklerini sanmıyorum biraz büyüsünler tanıştıracağım sizi onlarla hem belki kardeşleride çıkmaya karar veriri bu arada. |
Alıntı:
|
Evet çok güzel ve zorlu bir deneyim çok oldu ekeli tohumları hatta ümidimi kesmişken bir tanesi başını çıkardı topraktan ertesi gün bir tane daha bakmayacam diyorum ama dayanamıyor acaba başkası çıktımı diye bakıyorum sabır isteyen bir iş tohumdan üretim. Ben tohumları zengarden'den aldım ama vilmorinin tohumları daha iyiymiş dediler artık bilmiyorum. Pratiker varsa sizin oralarda bakın onlar vilmorin satıyorlar. Bende en kısa zamanda gidip bakacağım pratikere.
|
Günaydın,
Bugün bir yavru daha gülümsedi bana, etti 3 devamı gelir gibi geliyor bana... |
Sayıları gitgide çoğalıyor, devamı gelir inşallah.. Büyüdüklerini de görürüz hep beraber inşallah..
Maalesef Bursa'da pratiker yok diye biliyorum..Koçtaş, ikea ve bauhaus var acaba dediğiniz tohumlar orada var mıdır. |
Bence bakmakta fayda var ben adana koçtaşta vilmorin marka karışık kaktüs tohumu görmüştüm. adana koçtaşta varsa Bursa koçtaşta da var demektir aynı ürünleri koyuyorlar zaten. hepsine bakın jhonsons marka da güzel diyorlar onada bakın.
|
Minişlerim
3 Eklenti(ler)
Bebeklerin ilk fotoları
1. Lobivia 2. ve 3. Mammilaria |
İpeklerim
2 Eklenti(ler)
Arkadaşkar ipek çiçeği sukkulent mi ?
Bende hemen hemen her rengi var ama sukkulent oldunu bilmiyordum nette sukkulent aratırken karşıma çıkıyor hep. Daha var ama çiçekli olmadıkları için eklemiyorum. |
Alıntı:
Sayfanız hayırlı olsun..Kaktüs ve sukulent hastalığına yakalanmışsınız..Geçmiş olmasın..))Size nacizane tavsiyem, arajman yaparken kaktüsleri ve sukulentleri birarada bulundurmayın, hatta kaktüslerinde bazılarının su ihtiyaçları farklı,tabi bu sadece benim deneyimim.Köksüz olup yeni diktiğiniz kaktüsler mutlaka çok küçük saksılarda olsun, böylece kök oluşumu hızlanır ve çürüme riski azalır.Eğer saksınız ektiğiniz bitkiye göre çok büyükse ozaman yaz sulamasını haftada bir değilde 10 veya 15 günde bir yaparsanız daha iyi olur.Sevgilerimle |
[QUOTE=dogef;1200142]Sayın eceyıldız;
Sayfanız hayırlı olsun..Kaktüs ve sukulent hastalığına yakalanmışsınız..Geçmiş olmasın..));) Sevgili Dogef abla, siz bana bu mesajı yazarken ben çarşıda ne kadar bakılacak yer varsa küçük saksı bakmakla meşgüldüm en sonunda bir yerde tek kullanımlık sert pet bardaklardan buldum renkliydiler ve kaktüs saksısından az bişey büyüktüler olsun dedim ve aldım. Son baktığım yerde ise çok güzel kaktüs saksıları buldum ve aldım artık yarın minik kaktüsleri minik saksılarına aktaracağım tavsiyeniz ve yukarda silmediğim güzel duanız için teşekkürler... |
Yeni miniklerim
2 Eklenti(ler)
Bugün çarşıya kaktüslerim için saksı bakmaya gittim tabi çok aramadan sonra buldum ve aldım ama bunun dışında elim boş gelmedim.
Görelim bakalım neler gelmiş sayfamıza |
yeni
2 Eklenti(ler)
|
Yardım
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsü aldığım yerden tam ayıramadılar ve bu şekilde kırıldı ne yapayım bunu
ve ilk resimdeki kaktüsün tepesindeki çiçeği nasıl alacağım. |
Yeni yavrumuz
1 Eklenti(ler)
Çok sevindirici bu yeni oluşumlar.
|
[QUOTE=eceyıldız;1200231]
Alıntı:
Duamı nasıl anladınız bilmiyorum ama,kendimi açıklamak zorunda hissettim. Yani bu hevesiniz gelip geçici olmasın anlamında...Çünkü bu bir insanın yakalanabileceği en güzel ve zararsız hastalık.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025