![]() |
Alıntı:
|
Sn Farpali nacizane tavsiyem, ben de daha çok yeniyim ama konuşmamın vakti mi gelmiş ne:D
Sn Sakdağ'ın da belirttiği gibi bitki uyku döneminde, 3 yıldır bahçede olduğundan da eminsiniz. Bu durumda bitkiyi uyanana kadar, yani kendini savunup koruyabileceği duyarlı olabileceği zamana kadar bulunduğu doğal koşullarda bulundurmalı ve yeni bir ortama almamalısınız diye düşünüyorum. Sözün özü, ben olsam yağmur almayacağı şekilde korumalı olarak balkonda varsa kapalı balkonda tutardım. Benim iki saksı nergis ve lalelerim balkonda karton kolinin içindeler, havalandırıp geri yerlerine alıyorum. Kolay gelsin, Saygılar. |
Alıntı:
Aynen katılıyorum... ;) |
2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Sayın Sakdağ ve Denizardacan.Ancak aceleciyim sanırım:(,kaktüsün saksısı yarıyarıya kırıktı ve dengesiz olduğu için devrilip yan yatıyordu,çok fazla yağmurdada kaldığı için toprağı balçığa döniüşmüştü..Çürümesinden korktum;ilave kuru toprak fazla suyu emer diye düşünerek,sizlere sorduğum halde hiç zarar vermeden geçirdim saksıya,yavrularıda etrafında dökülmüş halde idi..Su koymadım üzerine toprak koydum..Ve açık balkonuma,yağmur almıyacak bir konuma yerleştirdim.Bekliyip göreceğiz...Umarım çabuk uyum sağlar.Tavsiyelerinize çok teşekkürler.
|
Elinize sağlık, bence gayet iyi olmuş, sonuçta sadece toprak ilavesi, kökler zarar görmemiştir.
Yalnız maşallah kaktüs familyası yeni saksıda çok güzel görünüyor, torunlarıyla nice mutlu yıllar diliyorum kendisine:D, yoksa onlar çocukları mıydı:confused: Yazdıktan sonra farkettim ve düzeltme yapıyorum ki, ne mutlu size 3 kuşak birarada, çok hoş ya. |
1 Eklenti(ler)
Paskalyamın kendisi ufacık ama çiçekleri ile bana verdiği mutluluk kocaman:)...
|
Euphorbia suzannae
1 Eklenti(ler)
Bu işin sonu yok....Bir adet daha eklendi sukulentlerime...:))
|
1 Eklenti(ler)
Harika bir rengi var...pilosocereus pachycladus
|
1 Eklenti(ler)
Mammillaria lasiachanta
|
1 Eklenti(ler)
Mammillaria geminispina cristata olduğunu sanıyorum,emin değilim...
|
Senecio Rowleyanus
1 Eklenti(ler)
Bu mevsimde çiçeklerini görmek keyif verdi..O kadar güzel kokusu varki..
|
Echeveria lauii
1 Eklenti(ler)
Birkaç cins daha eklendi sukulentlerime.
|
Blossfeldia liliputana Kaktus Aztekium Ariocarpus Astrophytum
1 Eklenti(ler)
Bir diğeri
|
Sedum rubrotinctum aurora.
1 Eklenti(ler)
Bunun rengi çok güzel
Sayın selenn Sedumun tam adını da öğrendim..Teşekkürler Sayın selenn. |
Sayın farpali son eklediginiz sukulenti nereden aldınız harika rengi var .
|
Yeni sukulentlerinizi güle güle yetiştirin, hepsi çok güzeller. Bu arada Echeveria lauii suyu diğer Echeverialar kadar sevmiyor, biraz hassas bir tür. Ben bir tanesini bu sebeple kaybedince yazmak istedim.
Rengi benim de çok hoşuma giden Sedum rubrotinctum 'Aurora' da harika. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Echeveria tomurcuklarını açıyor galiba...Tomurcuklar kızarmaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Bitkilerimin tesadüfmüdür nedir bana gelmelerinin hep bir hikayesi var,ve benim için böyle olması onları daha değerli kılıyor..İki sokak ileride,çoook eski ,yıkılan bir binanın (yeni inşaat yapılıcak), bahçesine molozların arasında ,saksısı ile birlikde buldum...Terkedilmişti..kimsenin de umrunda değildi..Echinopsis olduğunu düşünüyorum ancak hangi türü olduğunu bilmiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Ana kaktüs ve yavrularının arasında salyongaz yavruları,örümcek ağları vbg...kir toz içersinde idi.Saksının toprağı yarı yarıya azalmıştı..Bir fırça yardımıyla biraz temizleyebildim..Komple bitkiyi yıkasam zarar verirmiyim?Tavsiyelerinize ihtiyacım var arkadaşlar.Yıkasammı?
|
1 Eklenti(ler)
Balkonumda Güneş çok müsait fotoğraf çekmeye.Bende fırsat bu fırsat bir kaç foto çektim.
|
1 Eklenti(ler)
Doğanın renkleri...
|
1 Eklenti(ler)
Tomurcuklandı..bakalım çiçeği nasıl?
|
1 Eklenti(ler)
Bugünlük bu kadar...:)mı acaba?...;)
|
1 Eklenti(ler)
Adını bilmiyorum bu "patlamış mısır" mı desem "sabun köpüğü"mü!?:)
|
1 Eklenti(ler)
Renklerini çok seviyorum
|
:eek: Hepsi çok güzel maşallah, ışıl ışıl günlerde büyütün. ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025