![]() |
1 Eklenti(ler)
Balık kılçığı tuttu sonunda.
|
1 Eklenti(ler)
Örnek 4
|
Gymnocalycium
1 Eklenti(ler)
Örnek 5
Her iki cinsinde adı? |
1 Eklenti(ler)
Örnek 6
|
Hawortia
1 Eklenti(ler)
Nasıl güzel bir rengi ve yaprak dokusu var böyle..
|
Euphorbia Obesa
1 Eklenti(ler)
Her geçen gün biraz daha büyüyor sanki:eek:...
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1052811-post945.htm |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İstanbulda hava bugün güneşli ve Kasım ayı için oldukça sıcak.Böyle oluncada kaktüslerimin büyük bir kısmı son kez sulandılar ve havalanıp güneşleniyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Bunny Ears kaktüsümün minik yavruları oldu:)
|
Agave isthmensis ‘Ohi-Raijin Shironakahu mediopicta alba’ .
1 Eklenti(ler)
Yapraklarının renk dokusunu çok seviyorum.
|
Bu türü ebayda görmüştüm ;) gercekten muhteşem sevilmeyecek gibi degil .
|
1 Eklenti(ler)
Şunun güzelliğine bakarmısınız lütfen...çiçeğide çok güzel ama bir türlü bulamıyorum:(...Cereus Forbesii Spiralis
|
Ferzancım bu en son kaktüsten bulursan banada haber ver ablacım :) hepside çok güzeller MAAŞALLAH :)
|
Sevgili Farfali, bu kaktüsün tohumunu almayi düsünürmüsünüz bilmiyorum, arada forumda toplu siparisler yapiyor, bu nedenle sizlere bir secenek sunmak istedim.
Bu sayfada tohumunu elde ede bilirsiniz. Yanliz yabanci site... Koehres-Kakteen Online Shop - Cereus Portion 0,80 EUR ( icinde ne kadar oldugunu bir yerde yazmiyor) 100 Korn (tane): 2,40 EUR 1000 Korn (tane): 8,00 EUR ve arti kargo fiyati 500gr.: 3,45 EUR 1000g: 7,0 EUR |
Söylemeye unuttum:))
Cok özel bir kaktüs olmali ki, netdeki bitkiler 11-12cm lik civarinda olanlari yaklasik 45 Euro dan basliyor (arti kargo) :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Güzel bir Pazar günü geçti İstanbuldan...Hava güzel olunca fırsatdan istifade dışarıda dolaşmaya Yeniköye gittim..Yeniköy ün arka mahalleletine kadar yürürken köhne ,kendi halinde manavdan bozma eski bir dükkanın önünde bir kaç çiçek gördüm,bir bakiim derken. Tezgahın altında kıyıda köşede iki eski saksı içerisinde,zamanla eskimiş hatda toprağı yosun tutmuş dev boyutda iki adet kaktüs gözüme çarptı...Bir gece önceki şiddetli yağmurdan da nasiplerini almışlar oracıkda duruyorlardı.
|
1 Eklenti(ler)
Satıcıya sordum kaç yaşında bunlar diye..."uzun zamandır duruyor burda ,bahçıvan bir arkadaşım eski bir köşkün bahçesinden bunun gibi onlarcasını sökmüş,bir kaç tanede bana verdi" dedi.bana kalırsa çok yaşlı..ve kaynana topuzuna benzettim,hiç bu kadar büyüğünü görmemiştim..
|
1 Eklenti(ler)
Fiyatını sordum,bu arada aklımda herhalde bu kadardan aşağı değildir diye bir rakam düşündüm...Satıcının cevabı (satıcı çok yakın bir arkadaşımın devamlı alışveriş yaptığı bir yermiş manavken)..."abla al götür,kaktüs bu ,buna paramı istenir" demezmi:eek:...bir hayli itiraz ve ricadan sonra. Kesinlikle maddi bir şey talep etmedi ve helal ederek bana ve arkadaşıma birer saksı bu dev kaktüsü verdi...ben tüm bitkilerime aman torağı şu karışım olsun,aman suyuna dikkat etmeliyim vs diye max.. Derecede dikkat ederken..bu kaktüs kıyıda köşede unutulmuş,yağmur suları altında kalmış,toprağı yosun tutmuş halde yıllar geçirmiş,..Buna mı şaşırayım yoksa esnafın tok gözlülüğünemi?..Yanılmıyorsam çook yaşlı bir kaynana topuzum oldu..Ve beni çok mutlu etti...:D..kaç yaşında sizce ve kaynana topuzumu?
|
"Saksı olarak kullanılabilecek dekoratif eşyalar.." bölümüne kazandırdığınız onca güzellikten sonra ilk uğrak yerim balkonunuz olmuştu lakin asıl hazine bu sayfadaymış haberim yok.. :eek:
Bitkilerinizi düşüne düşüne gireceğim bu gece yatağıma, az biraz kıskandım sanırım.. :)) Şaka bir yana, bitki seçimleriniz kadar kaktüs ve sukulentlerinize ev sahipliği yapan saksılarınız da çok hoş, uyumlu ve özenli. :eek: Güle güle büyütün sevgili farpali, "Kaynana topuzunuz.." yeni evine hoşgelmiş.. :)) |
Alıntı:
|
Daha çok yeni sevdalandım kaktüs ve sukulentlere.Siteyede yeni üye oldum ve ilk sizin sayfada buldum kendimi(forum konusunda acemiyim)Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller..Umarım bir gün benimde böyle çok çeşitli ve güzellerim olur...Güle güle büyütün...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Uhlig-Kakteen-Shop |
Sevgili farpali spiral olan kaktüsü "Cereus peruvianus tortuosus" olarak arayabilirsiniz. Nadir bir tür, pek sık rastlanmıyor. Uhlig'de olduğu gibi fiyatlar bir hayli yükselebiliyor. Ben 2 sene evvel Hollanda'da bulup almıştım fakat tek gövde ve yavaş gelişiyor. Keşke yavru verse de bu güzel türe sahip olan kişi sayısı artsa.
Umarım en kısa sürede edinirsiniz. Sevgiler. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir sorum olucak arkadaşlar dün tesadüfen çok yaşlı bana göre dev kaynana topuzu buldum ...Daha önceki fotolarımda görebilirsiniz..Belki en az 3 yıldır aynı bahçe toprağının içinde,yağmurda,karda kışda unutulmuş "nine" !kaktüs..Sorum şu:saksısını değiştirirken köklerini tamamen arındırmalımıyım,yoksa toprak ilavesi ile mi yeni saksısına geçirmeliyim..Soruyorum çünkü sağlıklı görünüyor...çok çekmiş artık rahat etsin istiyorum.
|
Sayın Farpalı, toprağını dağıtmadan, yeni toprak ilavesi ile saksısına geçirin. Yeni saksıya taşıma işini de bahara doğru yapsanız daha iyi olur... Şu an, her ne kadar havalar iyi gitmişte olsa, kaktüsler uyku dönemine girdi sayılır. Bu dönemde kazara da olsa köklerine vereceğiniz zararları, tamir edemeyeceğinden, biraz fazla sulama sonucu çürüme ile karşılaşabilirsiniz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025