agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   farpali / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/28622.htm)

farpali 21-11-2012 18:44

1 Eklenti(ler)
Balık kılçığı tuttu sonunda.

farpali 21-11-2012 18:58

1 Eklenti(ler)
Örnek 4

farpali 21-11-2012 18:58

Gymnocalycium

1 Eklenti(ler)
Örnek 5
Her iki cinsinde adı?

farpali 21-11-2012 18:59

1 Eklenti(ler)
Örnek 6

farpali 21-11-2012 19:02

Hawortia

1 Eklenti(ler)
Nasıl güzel bir rengi ve yaprak dokusu var böyle..

farpali 22-11-2012 13:53

Euphorbia Obesa

1 Eklenti(ler)
Her geçen gün biraz daha büyüyor sanki:eek:...

selenn 23-11-2012 06:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1051977)
Zamanım oldukça bitkilerimi fotoğraflıyor ve bakımları konusunda bilgi topluyorum ..Bir kaç kaktüsümün adları konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar.

Örnek 1

Zaten bunları "Bu kaktüsün adı nedir?" başlığında sormuştunuz.

http://www.agaclar.net/forum/1052811-post945.htm

farpali 23-11-2012 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1052816)
Zaten bunları "Bu kaktüsün adı nedir?" başlığında sormuştunuz.

http://www.agaclar.net/forum/1052811-post945.htm

Burda cevap alamayınca,diğer bölümde sorma gereği duydum.Sayenizde adlarını da öğrendim,tekrar teşekkür ederim Sayın selenn.

farpali 25-11-2012 12:05

1 Eklenti(ler)
İstanbulda hava bugün güneşli ve Kasım ayı için oldukça sıcak.Böyle oluncada kaktüslerimin büyük bir kısmı son kez sulandılar ve havalanıp güneşleniyorlar.

farpali 25-11-2012 12:32

1 Eklenti(ler)
Bunny Ears kaktüsümün minik yavruları oldu:)

farpali 26-11-2012 19:34

Agave isthmensis ‘Ohi-Raijin Shironakahu mediopicta alba’ .

1 Eklenti(ler)
Yapraklarının renk dokusunu çok seviyorum.

iris41 26-11-2012 21:55

Bu türü ebayda görmüştüm ;) gercekten muhteşem sevilmeyecek gibi degil .

farpali 30-11-2012 09:45

1 Eklenti(ler)
Şunun güzelliğine bakarmısınız lütfen...çiçeğide çok güzel ama bir türlü bulamıyorum:(...Cereus Forbesii Spiralis

GÜLSEN_ 02-12-2012 09:42

Ferzancım bu en son kaktüsten bulursan banada haber ver ablacım :) hepside çok güzeller MAAŞALLAH :)

incii 02-12-2012 10:54

Sevgili Farfali, bu kaktüsün tohumunu almayi düsünürmüsünüz bilmiyorum, arada forumda toplu siparisler yapiyor, bu nedenle sizlere bir secenek sunmak istedim.

Bu sayfada tohumunu elde ede bilirsiniz. Yanliz yabanci site...
Koehres-Kakteen Online Shop - Cereus

Portion 0,80 EUR ( icinde ne kadar oldugunu bir yerde yazmiyor)
100 Korn (tane): 2,40 EUR
1000 Korn (tane): 8,00 EUR
ve arti kargo fiyati
500gr.: 3,45 EUR
1000g: 7,0 EUR

incii 02-12-2012 11:03

Söylemeye unuttum:))
Cok özel bir kaktüs olmali ki, netdeki bitkiler 11-12cm lik civarinda olanlari yaklasik 45 Euro dan basliyor (arti kargo) :(

farpali 02-12-2012 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1058523)
Söylemeye unuttum:))
Cok özel bir kaktüs olmali ki, netdeki bitkiler 11-12cm lik civarinda olanlari yaklasik 45 Euro dan basliyor (arti kargo) :(

Teşekkür ederim Sayın incii...Tohum satış bilgisini verdiğiniz içinde teşekkürler..ancak oradaki tohumlar spiral form cinsi değil..Net de 11-12 cm lik satılı oanların satış sitesi linkini bana iletirseniz memnun olurum,bakmak isterim.Tekrar teşekkürler.

farpali 02-12-2012 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1058495)
Ferzancım bu en son kaktüsten bulursan banada haber ver ablacım :) hepside çok güzeller MAAŞALLAH :)

Tabii ,bulabilirsem....Ama bugün başka birşey buldum birazdan yayınlıyacağım....

farpali 02-12-2012 21:15

1 Eklenti(ler)
Güzel bir Pazar günü geçti İstanbuldan...Hava güzel olunca fırsatdan istifade dışarıda dolaşmaya Yeniköye gittim..Yeniköy ün arka mahalleletine kadar yürürken köhne ,kendi halinde manavdan bozma eski bir dükkanın önünde bir kaç çiçek gördüm,bir bakiim derken. Tezgahın altında kıyıda köşede iki eski saksı içerisinde,zamanla eskimiş hatda toprağı yosun tutmuş dev boyutda iki adet kaktüs gözüme çarptı...Bir gece önceki şiddetli yağmurdan da nasiplerini almışlar oracıkda duruyorlardı.

farpali 02-12-2012 21:19

1 Eklenti(ler)
Satıcıya sordum kaç yaşında bunlar diye..."uzun zamandır duruyor burda ,bahçıvan bir arkadaşım eski bir köşkün bahçesinden bunun gibi onlarcasını sökmüş,bir kaç tanede bana verdi" dedi.bana kalırsa çok yaşlı..ve kaynana topuzuna benzettim,hiç bu kadar büyüğünü görmemiştim..

farpali 02-12-2012 21:28

1 Eklenti(ler)
Fiyatını sordum,bu arada aklımda herhalde bu kadardan aşağı değildir diye bir rakam düşündüm...Satıcının cevabı (satıcı çok yakın bir arkadaşımın devamlı alışveriş yaptığı bir yermiş manavken)..."abla al götür,kaktüs bu ,buna paramı istenir" demezmi:eek:...bir hayli itiraz ve ricadan sonra. Kesinlikle maddi bir şey talep etmedi ve helal ederek bana ve arkadaşıma birer saksı bu dev kaktüsü verdi...ben tüm bitkilerime aman torağı şu karışım olsun,aman suyuna dikkat etmeliyim vs diye max.. Derecede dikkat ederken..bu kaktüs kıyıda köşede unutulmuş,yağmur suları altında kalmış,toprağı yosun tutmuş halde yıllar geçirmiş,..Buna mı şaşırayım yoksa esnafın tok gözlülüğünemi?..Yanılmıyorsam çook yaşlı bir kaynana topuzum oldu..Ve beni çok mutlu etti...:D..kaç yaşında sizce ve kaynana topuzumu?

Sudenur 02-12-2012 23:23

"Saksı olarak kullanılabilecek dekoratif eşyalar.." bölümüne kazandırdığınız onca güzellikten sonra ilk uğrak yerim balkonunuz olmuştu lakin asıl hazine bu sayfadaymış haberim yok.. :eek:

Bitkilerinizi düşüne düşüne gireceğim bu gece yatağıma, az biraz kıskandım sanırım.. :))

Şaka bir yana, bitki seçimleriniz kadar kaktüs ve sukulentlerinize ev sahipliği yapan saksılarınız da çok hoş, uyumlu ve özenli. :eek:

Güle güle büyütün sevgili farpali, "Kaynana topuzunuz.." yeni evine hoşgelmiş.. :))

farpali 02-12-2012 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1059003)
"Saksı olarak kullanılabilecek dekoratif eşyalar.." bölümüne kazandırdığınız onca güzellikten sonra ilk uğrak yerim balkonunuz olmuştu lakin asıl hazine bu sayfadaymış haberim yok.. :eek:

Bitkilerinizi düşüne düşüne gireceğim bu gece yatağıma, az biraz kıskandım sanırım.. :))

Şaka bir yana, bitki seçimleriniz kadar kaktüs ve sukulentlerinize ev sahipliği yapan saksılarınız da çok hoş, uyumlu ve özenli. :eek:

Güle güle büyütün sevgili farpali, "Kaynana topuzunuz.." yeni evine hoşgelmiş.. :))

Teşekkür ederim Sayın Sudenur:)..Allah rahatlıklar versin.

nergız 02-12-2012 23:58

Daha çok yeni sevdalandım kaktüs ve sukulentlere.Siteyede yeni üye oldum ve ilk sizin sayfada buldum kendimi(forum konusunda acemiyim)Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller..Umarım bir gün benimde böyle çok çeşitli ve güzellerim olur...Güle güle büyütün...

farpali 03-12-2012 00:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nergız (Mesaj 1059041)
Daha çok yeni sevdalandım kaktüs ve sukulentlere.Siteyede yeni üye oldum ve ilk sizin sayfada buldum kendimi(forum konusunda acemiyim)Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller..Umarım bir gün benimde böyle çok çeşitli ve güzellerim olur...Güle güle büyütün...

Üyeliğiniz hayırlı olsun,hoşgeldiniz sayfama Sayın nergiz.Her yol sevgiden geçer,ve çiçekler sevginin lisanıdır..İsterseniz,severseniz bir gün sizinde güzelleriniz olacağına inanıyorum.Teşekkür ederim:).

incii 03-12-2012 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1058826)
Teşekkür ederim Sayın incii...Tohum satış bilgisini verdiğiniz içinde teşekkürler..ancak oradaki tohumlar spiral form cinsi değil..Net de 11-12 cm lik satılı oanların satış sitesi linkini bana iletirseniz memnun olurum,bakmak isterim.Tekrar teşekkürler.

Buyrun buraya bir göz atin, Sevgiler

Uhlig-Kakteen-Shop

selenn 03-12-2012 08:49

Sevgili farpali spiral olan kaktüsü "Cereus peruvianus tortuosus" olarak arayabilirsiniz. Nadir bir tür, pek sık rastlanmıyor. Uhlig'de olduğu gibi fiyatlar bir hayli yükselebiliyor. Ben 2 sene evvel Hollanda'da bulup almıştım fakat tek gövde ve yavaş gelişiyor. Keşke yavru verse de bu güzel türe sahip olan kişi sayısı artsa.

Umarım en kısa sürede edinirsiniz. Sevgiler.

farpali 03-12-2012 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1059346)
Sevgili farpali spiral olan kaktüsü "Cereus peruvianus tortuosus" olarak arayabilirsiniz. Nadir bir tür, pek sık rastlanmıyor. Uhlig'de olduğu gibi fiyatlar bir hayli yükselebiliyor. Ben 2 sene evvel Hollanda'da bulup almıştım fakat tek gövde ve yavaş gelişiyor. Keşke yavru verse de bu güzel türe sahip olan kişi sayısı artsa.

Umarım en kısa sürede edinirsiniz. Sevgiler.

Teşekkür ederim Sayın selenn ve incii...

farpali 03-12-2012 10:10

1 Eklenti(ler)
Bir sorum olucak arkadaşlar dün tesadüfen çok yaşlı bana göre dev kaynana topuzu buldum ...Daha önceki fotolarımda görebilirsiniz..Belki en az 3 yıldır aynı bahçe toprağının içinde,yağmurda,karda kışda unutulmuş "nine" !kaktüs..Sorum şu:saksısını değiştirirken köklerini tamamen arındırmalımıyım,yoksa toprak ilavesi ile mi yeni saksısına geçirmeliyim..Soruyorum çünkü sağlıklı görünüyor...çok çekmiş artık rahat etsin istiyorum.

sakdag 03-12-2012 10:19

Sayın Farpalı, toprağını dağıtmadan, yeni toprak ilavesi ile saksısına geçirin. Yeni saksıya taşıma işini de bahara doğru yapsanız daha iyi olur... Şu an, her ne kadar havalar iyi gitmişte olsa, kaktüsler uyku dönemine girdi sayılır. Bu dönemde kazara da olsa köklerine vereceğiniz zararları, tamir edemeyeceğinden, biraz fazla sulama sonucu çürüme ile karşılaşabilirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025