![]() |
1 Eklenti(ler)
Davet masasında sukulent süslemeler,davete icap eden konuklara da giderlerken ,davete katıldıkları için teşekkür hediyesi olarak da verilebilir;)
|
2 Eklenti(ler)
Aranjmanın bir manası olmalı,birden fazla bitkiyi bir araya getirmek kolaya kaçış:)
|
çok şık olmuş ellerinize sağlık
|
Sn Farpali, iyi geceler
Bitkileri hallettik, saksıları ve arajmanları da hallettik, sırada oyuncak toplamak var. Ben de akşamdan beri çocuklarla yakın temas halindeyim. Hani çadır vardı ya oğlum hani odun ve kamp ateşi de vardı nerdeler. Bak mavi bir de cip var burda ne güzel olurdu diye:D:D:D Bence toptan ......:D:D:D Allah yardımcımız olsun. |
2 Eklenti(ler)
Havalar şaşırdı iyice,dolayısı ile bitkilerde bir içeri bir dışarı çiçek tomurcukları doldu bu bonbon şekerlerine:)...Senecio Rowleyanus (String of Pearls).
|
Hepsi çok güzeller.Senecio Rowleyanus sanırım son fotoğraftaki.Bayılıyorum bu bitkiye üzüm salkımı gibi. :)Alacalı türleri de varmış,valla hepsini almak istiyorum ama iyiden iyiye yer sıkıntısı başladı.
Benim sukulentlerim içeride,çok mu erken aldım bilmiyorum;ama daha fazla beklersem içeri alınca ısı şoku yaşarlar diye şimdiden aldım,içerinin havasına alışsınlar diye de her fırsatta pencereleri açıyorum.Umarım kış kayıpları yaşamam,içeri alınca bazılarının alt yapraklarında yumuşama oldu. Yılbaşı kaktüsümü ise dışarı çıkardım,dışarıda tomurcuklanmış.Evde hiçbir gelişim göstermiyordu. |
Alıntı:
|
Senecio Rowleyanus
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çiçeklenmesi için tek istediklleri bol ışık ara sıra direkt güneş ışığı,iki sulama arası toprağın kuruması,13-16 derece sıcaklıkda kışın dinlenmesi ve kış aylarıboyunca su verilmemesi.Bu şartlar sağlandığında bahardan itibaren çiçeklerinide görebilirsiniz..Senecio nun çiçeğide kendisi gibi çok şirin.. |
bunun çiçeğini çok güzel koktuğunu söylüyor arkadaşlar ferzancım kokladınmı hiç??bende merak ettim :)
|
Alıntı:
Fotoğraf netden alıntı,ama benimkindede bir kaç tane çiçek tomurcuğu var,açsın bakalım. |
Sayın Farpali Faucaria harika görünüyor beyaz cicekler cok yakışmış.
Nereden aldınız bana hic denk gelmedi . lamereiyi aldıgımdan beri 2 yıl oldu hep icerde tutuyorum bir sorunla karşılaşmadım . |
Alıntı:
|
Hawortia Limifolia f. Variegata
1 Eklenti(ler)
Bunu kuzenim Almanyadan cebinde getirdi:))))),saksısız ...Renklerine ve dokusuna hayran kaldım..Hawortialarım arasında baş köşeye yereşti!
|
1 Eklenti(ler)
Evimin güney cephesine bakan penceremin önünde mini boy saksılarımı sıralamış,zaman zaman keyifle izliyordum..Benim puff ,henüz üç aylık(kedi),bugüne kadar bşr kez olsun zarar vermedi bitkilerime.Bende içten içe hep aman çok şükür iyi huylu olucak diye sevinip,güvenmiştim maskaraya..Sabah yanına gittiğimde bütün kaktüs saksılarım yerlerdeyi...kızmadım sabırla tekrar yerlerine koydum saksıları...Öğleden sonra bir şangırtı!Adres belli camın önündeki kaktüslerimden geldi ses...Bir gittimki kaktüslerim yerlerde:(.,,haaa bu yetmezmiş gibi minik bir kaynana topuzum odanın diğer köşesinde top niyetine bir güzel oynanmış:((...Tabii bugün 3 aylık kediciğe 2-0 malubum,saksıların yeri değişti..Sen kazandın Puffy...Bu fotoda sana armağanım olsun;eminim bir yerlerinde minik dikenler vardır:D:p...! Yaramaz seni.
|
Puffy
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sn Farpali,
İnanın çok üzüldüm bitkileriniz için, ama kızmayın da bir yandan da çok güldüm ya, savaştan çıkmış gibi canım çok tatlı görünüyor.;) Aslında onu boğuşurken, bir yandan da dikenler batarken görmek lazımdı. Bitkilerde ciddi bir hasar yoktur umarım.Kedilerden anlamam ama belli ki kızmış, ilgisiz mi kaldığını düşünüyor.:mad: Kendinize iyi bakın , |
Alıntı:
|
Kedişleri hep sevmişimdir, hele de afacan olanları
İlginizi mi kıskanmış mırnav:p |
Sn.farbali,hem size hem bitkilerinize geçmiş olsun.Yaramaz şey ,yazık ya üzerinde dikenler kaldıysa :( :)
|
Sn Farpali, çok geçmiş olsun bu arada, okudum ama unuttum yazmayı.
Neyse sağlık olsun temizlenir nolacak ama ben sakin kalamazdım, tebrik ederim sizi.;) Alıntı:
Ben daha birkaç gün gülerim buna. |
Sayın Farpali,
Baştan sona dolaştım sayfanızı. Şimdiye kadar bakmamakla neler kaçırmışım. Öyle güzellikleri görmekte geç kalmışım ki, kendime yazık etmişim. Beş sayfalık bir görsel şölen izledim. Sanki beş sayfalık Farpali/Katüs Ve Sukulentlerim Müzesini gezdim. Çok teşekkürler. Sağ olun, var olun. Sevgiyle ve mutlulukla kalın. Halil Balaban |
Alıntı:
|
Sayın farpali lammeri bu aylarda yaprak döker korkmayın ;)
Ben artık kırılan dökülene kızmıyorum alıştık artık :D kedidir ne yapsa yeridir . |
puffy adı gibi çok şirin resimde öyle tatlı çıkmış ki ( kedilere yaklaşamayan atlaya atlaya kaçan ben diyorum bunu) her ikinize geçmiş olsun. 3 .cüsünde biraz paylayın ama işi arsızlığa vurup her gün bir saksı devirmesin :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben ilk defa tohumdan atlas çimlendirdim bugüne kadar üstü kapalı bir şekilde bekleyerek bu aşamaya geldi.Benim sizden ve diğer deneyimli arkadaşlarımdan bundan sonrası için fazlaca desteğe ihtiyacım olucak..Bu aşamadan sonra çimlenen atlas tohumlarımı üstü açık bir şekilde mi bırakmalıyım , yoksa daha önceki gibi üzerin şeffaf streç film ile örtmeye devam etmelimiyim?..Diğer sorum;bu aşamadan sonra sulama ne şekilde olmalı?Şimdiden herkeze ve size teşekkürler. |
Ben de atlas çiçeği tohumu ekmiştim benimkiler de şimdi yeni yeni ortadan dikenli filizle çıkıyor .Dikenler çıkmaya başlayınca kapağı biraz aralamak gerekiyor ara sıra havalandırmak da gerekmiş sanırım daha sonra da tamamen kaldırmak, kaldırdıktan sonra susuz kalmayacak kadar sulamak gerekirmiş 6 ay geçtikten sonra küçük saksılara şaşırtmak gerekiyormuş.Bendekiler şu anda balkonda hava sıcaklığı 12 derecenin altına düşünce içeri alacağım .Henüz güneş ışığıyla tanıştırmadım...Kolay gelsin....bkz. tohumla kaktüs ve sukkulent üretimi....
|
1 Eklenti(ler)
Zamanım oldukça bitkilerimi fotoğraflıyor ve bakımları konusunda bilgi topluyorum ..Bir kaç kaktüsümün adları konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar.
Örnek 1 |
1 Eklenti(ler)
Örnek 2
|
Steno cactus
1 Eklenti(ler)
Örnek 3
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025