agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   farpali / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/28622.htm)

adneser 28-01-2013 00:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1088335)
İyi Pazarlar tüm agaclar.net sakinlerine..Bu da benim "Nopal Fruit"!!!! Kaktüsüm!..:p

Sayın Farpali

Su nereden akıyor anlıyamadım kaktüsün içindenmi yoksa bir düzen'mi yaptınız?

Gerçek gibi görünüyor

farpali 28-01-2013 00:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 1092800)
Sayın Farpali

Su nereden akıyor anlıyamadım kaktüsün içindenmi yoksa bir düzen'mi yaptınız?

Gerçek gibi görünüyor

Gerçek değil ,polyester dekoratif bir ürün..Saksı kısmında bir devirdaim mekanizma var..saksının sağ ön köşesine dikkatli bakın, oradan su dolduruyorsunuz..Minik bir adaptörü var,elektrikli.Su durmadan dolaşıyor..Öyle birşey:)..umarım anlatabilmişimdir Sayın adneser..Bauhouse gibi yapı marketlerde başka modellerini görebilirsiniz.

Buradan da fikir edinebilirsiniz. http://urun.gittigidiyor.com/ev-deko...kkkkk-54585322

farpali 28-01-2013 10:39

Mammillaria Luethyi

1 Eklenti(ler)
Kaktüslerimin yeni arkadaşı..Arama listemde olanlardan bir tanesi,bugün aileye katıldı..Fotoğrafın arka fonunda ,çiçekleri net'den alıntı.

selenn 28-01-2013 10:42

Güle güle yetiştirin. Umarım sağlıkla büyür.

Bu arada Greenovia'nın dün gece peşine düştüm. Bitki arayışım devam ediyor ama tohum olarak bir sitede buldum. Bitki olarak bulamazsak tohumdan yetiştirmeyi de deneyebiliriz.

farpali 28-01-2013 11:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1093058)
Güle güle yetiştirin. Umarım sağlıkla büyür.

Bu arada Greenovia'nın dün gece peşine düştüm. Bitki arayışım devam ediyor ama tohum olarak bir sitede buldum. Bitki olarak bulamazsak tohumdan yetiştirmeyi de deneyebiliriz.

Teşekkür ederim..umarım sağlıkla büyür,hassas bir tür sanırım..soğuklanmaa falan gelemez gibi geliyor bana..greenoovia yı bende araştırıyorum..daha çok tohum satışları var bir kaç yabancı sitede..güvenmek lazım:)

farpali 28-01-2013 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi september82 (Mesaj 1093057)
Sayın farpali,
Kaç çeşit sukulent ve kaç çeşit kaktüsünüz var? Oldukça zengin koleksiyonunuz var sanırım :)
Saygılar.

Saymadım :)...zamanım oldukça görüntüleyebiliyorum...Bahar da bir döküm yapacağım inşallah Sevgili september82..Sonu yok ki bu sevdanın..:)

farpali 28-01-2013 11:13

1 Eklenti(ler)
Bunlar ailenin en minikleri.

farpali 28-01-2013 11:16

Prickly Pear Cactus Opuntia Ficus Indica-Frenk İnciri -Kaynana Dili

1 Eklenti(ler)
Bu da büyüyecek de meyvasını göreceğim innnnnnnşallah:p!

gülenyüz 28-01-2013 11:17

Bu sevdanın sonu yok.Sn Berrin hanımın dediği gibi bizimkisi hastalık mı acaba?Ne güzel bir hastalık(çiçek sevdalısı hastalığı).Sn September82 merak ettiği gibi bende merak ediyorum.Kaç çeşit acaba?

farpali 28-01-2013 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenyüz (Mesaj 1093080)
Bu sevdanın sonu yok.Sn Berrin hanımın dediği gibi bizimkisi hastalık mı acaba?Ne güzel bir hastalık(çiçek sevdalısı hastalığı).Sn September82 merak ettiği gibi bende merak ediyorum.Kaç çeşit acaba?

Böylesine faydalı bir hastalık,insanı gençleştiriyor :)..Havalar biraz ısınsın sayacağım ama bu kadar adet var demek nispet yapmak gibi olur,çok ayıp geliyor bana....Onun için topluca fotoğrafını koyarım...:)

adneser 28-01-2013 11:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1093068)
Saymadım :)...zamanım oldukça görüntüleyebiliyorum...Bahar da bir döküm yapacağım inşallah Sevgili september82..Sonu yok ki bu sevdanın..:)

Sayın farpali

Güle güle büyütün dediğiniz gibi bunun sonu yok heralde, bir envanter çıkarırsanızda benim gibi yeni başlamışlarda fazlalıklara talip olsa ;)

Bol kaktüslü günler

incii 28-01-2013 20:11

Sevgili farpali, saysi nekadar olursa olsun eminim azdir yinede:)) bu sevdanin sonu yoktur:)) yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün....

Merak ettim aradan bir ay gecmis bu arada bu mesajinizdaki "patlamış mısır" kaktüsün http://www.agaclar.net/forum/1076210-post206.htm isimi ögrene bildinizmi?

farpali 29-01-2013 01:17

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1093353)
Sevgili farpali, saysi nekadar olursa olsun eminim azdir yinede:)) bu sevdanin sonu yoktur:)) yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün....

Merak ettim aradan bir ay gecmis bu arada bu mesajinizdaki "patlamış mısır" kaktüsün http://www.agaclar.net/forum/1076210-post206.htm isimi ögrene bildinizmi?

Evet öğrendim,eklemeyi unutmuşum.Hatırlattığınız için teşekkür ederim Sayın incii...Adı" Mammillaria Plumosa".kış aylarında toprağını kuru istemeyen bir tür..Çiçekleri hakkında bilgimiz olsun diye de Net'den alıntı fotoğrafını paylaşıyorum..

incii 29-01-2013 10:30

Sevgili farpali, bilgilendirdiginiz icin cok tesekkür ederim. Dün tesadüfen yapi markette görünce hemen almistim. Nette biraz arastirdim ama ismini bulamamistim. Bakalim benimkinde de böyle güzel cicekler göre bilecekmiyim:)....

farpali 29-01-2013 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1093634)
Sevgili farpali, bilgilendirdiginiz icin cok tesekkür ederim. Dün tesadüfen yapi markette görünce hemen almistim. Nette biraz arastirdim ama ismini bulamamistim. Bakalim benimkinde de böyle güzel cicekler göre bilecekmiyim:)....

Güzel çiçeklerini görmeniz dileği ile Sayın incii.Sevgiler

selenn 29-01-2013 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1093073)
Bunlar ailenin en minikleri.

Sevgili farpali, güle güle yetiştirin minikleri. Crassula Buddha's Temple'ı aranjmandan ayırmanızda fayda var. Diğer sukulentlere göre su konusunda oldukça hassas.

farpali 29-01-2013 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1093721)
Sevgili farpali, güle güle yetiştirin minikleri. Crassula Buddha's Temple'ı aranjmandan ayırmanızda fayda var. Diğer sukulentlere göre su konusunda oldukça hassas.

Teşekkür ederim.Uyarınızı dikkate alacağım Sevgili selenn.

selenn 29-01-2013 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1093065)
Teşekkür ederim..umarım sağlıkla büyür,hassas bir tür sanırım..soğuklanmaa falan gelemez gibi geliyor bana..

Evet soğuklara karşı korumak gerek. Aşılı halde güzel gelişiyorlar ama benimkisi neden bilmiyorum öldü. Uzun zamandır nerede hata yapıyorum diye düşünüyorum ama bulamadım. Yalnız dikkatimi çeken; benim luethyii ölmeden evvel aşılı kısımdaki birleşim yerinde renk değişimi başlamıştı.

Sanırım o bana bu şekilde sinyal verdi ama ben anlamadım. İki kaktüsün birleşim yerini kontrol edin. Aşılı kaktüslerde zamanla anaçtan üst kısmı ayırmak gerekiyor diye düşünüyorum. Bir dahaki sefere bana tecrübe oldu.

Bu arada soğuklara karşı korumanızda fayda var ama aşırı sıcak kaloriferli ortamlarda da keyifli olmuyorlar. Büzüşmeler başlıyor. Güle güle yetiştirin, umarım sorunsuz sizi mutlu eder.

farpali 02-02-2013 23:39

Crassula umbella.

1 Eklenti(ler)
Benim değil arkadaşlar.Bende olmasını umut ettiklerim listesinden..çok farklı bir sukulent.

farpali 02-02-2013 23:44

Oxalis palmifrons

1 Eklenti(ler)
...Bu da listemde

farpali 03-02-2013 11:52

2 Eklenti(ler)
Fuardan aldığım boyalı Echeveriam ,baharı müjdeliyor.

farpali 03-02-2013 11:53

1 Eklenti(ler)
Haworthia nın dipleri tomurcuk dolu.,çok minik oldukları için şimdilik görüntülenemedi.

farpali 05-02-2013 11:23

1 Eklenti(ler)
Alacakaranlık'dan gelen güzellikler..Biiir...

farpali 05-02-2013 11:24

Rebutia marsoneri krainziana

1 Eklenti(ler)
Adlarını sonra ekleyeceğim,ikiiii...üçüncüsü Balkon sayfamda :)

farpali 05-02-2013 11:42

1 Eklenti(ler)
Güneşlenme zamanı..Bu hava kaçmaz..

selenn 05-02-2013 16:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1097150)
Adlarını sonra ekleyeceğim,ikiiii...üçüncüsü Balkon sayfamda :)

Rebutia marsoneri krainziana'ya benzettim ben. Rebutiaların bol bol çiçek verme özelliğini, hele de çiçeklerinin canlı rengini çok seviyorum. Turuncu açanı da bir o kadar güzel oluyor, aklınızda bulunsun :)

farpali 05-02-2013 17:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1097312)
Rebutia marsoneri krainziana'ya benzettim ben. Rebutiaların bol bol çiçek verme özelliğini, hele de çiçeklerinin canlı rengini çok seviyorum. Turuncu açanı da bir o kadar güzel oluyor, aklınızda bulunsun :)

Çok teşekkürler Sayın selenn..bir kaç Rebutiam çiçeksiz...Bahara belli olacak renkleri.

farpali 06-02-2013 11:22

Fred Ives Graptoveria-Echeveria

1 Eklenti(ler)
Yolunu çok uzun zamandır gözlüyordum,.......kavuştuk :p

gülsu 06-02-2013 12:33

Sn farpali kaktüs ve suklulentleriniz çok güzeller. Tek tek okumaya çalışıyorum. Ama zaman yetmiyor. Bu sayfalarınız beni kaktüs ve suklulentlere merak sardırdı. Hem de ne merak. Onun için ilk defa gördüğüm "crassula umbella" ve "oxalis palmifrans" bunlardan bulursanız. Nereden bulduğunuzu lütfen buradan bildiriniz. Çok ilginç çiçekler ve de güzeller. Çiçeklerinizle bir ömür mutlu yaşayın İnşallah.

farpali 06-02-2013 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 1097710)
Sn farpali kaktüs ve suklulentleriniz çok güzeller. Tek tek okumaya çalışıyorum. Ama zaman yetmiyor. Bu sayfalarınız beni kaktüs ve suklulentlere merak sardırdı. Hem de ne merak. Onun için ilk defa gördüğüm "crassula umbella" ve "oxalis palmifrans" bunlardan bulursanız. Nereden bulduğunuzu lütfen buradan bildiriniz. Çok ilginç çiçekler ve de güzeller. Çiçeklerinizle bir ömür mutlu yaşayın İnşallah.

Çok güzel,terapi niteliğinde bir merak Sayın gülsu;giderek daha çok artacak heves ve merakınız; sukulent ve kaktüslerinizin size cevap verdikleri anlara şahit olunca...O kadar dipsiz kuyu,o kadar tür varki...Elbette bulursam bildiririm,bulan olursada lütfen bildirsin..Tüm bu güzelliklere sahip olmak tüm doğa,bitki severlerin hakkı..
Güzel temeniiniz içinde ayrıca çok teşekkür ederim..Sizede mutlu,sağlıklı ve huzur dolu uzun ömürler dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025