![]() |
Yener bey ''Tanquana hilmarii'' çok güzel ve enteresanmış güle güle büyütün,çiçeklerini görün(bizde bu vesileyle görmüş oluruz) :)
|
Size en kısa sürede sevgilerini göstermeleri dileği ile.. Bende de Espostoa lanata
ve Espostoa melanostele mevcut. Fakat bende ki isimleri farklı.. Sanırım yanlış adlandırmışım. Etiketlerini bu akşam düzelteceğim. |
Sayın yener bey, 509. mesajınızdaki bitki Tanquana hilmarii yerine Pleiospilos nelii olabilir mi acaba ;)
|
Alıntı:
selamlar. Tanquana hilmarii (Syn: Pleiospilos himarii) |
Alıntı:
Selamlar. Espostoa melanostele - Google'da Ara espostoa lanata cactus - Google'da Ara |
Yurdaer bey teşekkür ederim.Selamlar.
|
Sayın yener bey, verdiğiniz linki kontrol ettim ;) Sizdeki bitkiden ben de kış başında almıştım. Forumda adını ve bakımını öğrenmek için arama yapınca Pleiospilos nelii olarak bulmuştum.
Sayın AizoaceaeFAN'ın açıklamasını yaptığı bu sayfada ve şu mesajı ile Sayın İnceefe'nin bu sayfadaki şu mesajını örnek gösterebilirim. Benim, bitki budur diyecek kadar bilgim yok. Araştırdığım zaman ortaya çıkan sonuçlar bunlardı ;) |
Sayın gülenmelek vermiş olduğunuz lingleri inceledim ve siz haklısınız.Bitkimin adının Pleiospilos nelii olduğunda ikna oldum.Bu yüzden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
|
5 Eklenti(ler)
Geçen gün Alacakaranlık arkadaşımızla bir Yalova turu yaptık,seraları gezdik,kardeşimiz alış veriş yaparken bende bir kaç çeşit aldım.
|
Merhaba Yener bey,köklendirmek için diatomite ektiğim bitkiler var. Sulamasını nasıl yapmalıyım? İlk kez deniyorum,bilgilendirirseniz sevinirim.Sağlıkla kalın.
|
Sayın Dansel diatomite diktiğiniz bitkileri çift kap yöntemi ile yani bitkiyi ektiğiniz diatomit dolu kabı ayrıca bir daha büyük bir kabın içerisine oturtuktan sonra suyunu dış kaba koyacaksınız.Daha fazla bilgi için aşağıdaki lingten çift kab yöntemini inceleyiniz.
Selamlar. plantsinwater.freeforums.org • Portal |
4 Eklenti(ler)
Bu gün itibariyle kontrol ettiğim Echeveria'larda çiçeklenme emareleri gördüm.
|
Son fotoğraftaki manzara gerçekten müthiş. Echeverialara bayılıyorum. Yan yana ne de güzel görünüyorlar. Benim henüz sadece echeveria glaucam var. Salonda duruyor hala. Camın önünde ama yine de boyu uzuyor. Yetersiz geliyor sanırım ışığı. Sulamaya başlamalı mıyız artık echeveriaları? İstanbul için vakit gelmiş midir?
Sayın Cemo' nun bahçesi gibi echeverialarla dolmuş taşmış bir bahçem olması hayalim var. Umarım hepimizin sukulent hayalleri gerçekleşir. |
Bitkiler kardeş verdi derler. Bebek verdi demezler. Merak etmişimdir, bu tanımlama nasıl doğdu. Bu kardeşler ayrılır eşe dosta dağıtılır. Tüm Echeveria'larınız kardeşler vermiş.Her şeyin küçüğü sevildiği, bize mutluluk, umut verdiği için yolları gözlenir. Yeni fotografları sabırsızlıkla bekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ilgi ve alakalarınız için teşekkür ederim.Balkondaki diğer Echeveri'larım.
|
1 Eklenti(ler)
Doğum gününüz kutlu olsun Yener bey,nice sıhatli,mutlu,çiçeklerle dolu yıllar dilerim...
Eklenti 280771 (fotoğraf alıntıdır) |
Yurdaer bey, kaktüs çiçekleri çok güzel,bu güzel hediyeniz ve doğum günü tebrikiniz için teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
Yener abi,nice nice doğum günlerine.Böyle güzel kaktüs ve sukulentlerinizin olması dileğiyle:p
|
Sayın İpektuğçe gördüğüm en güzel ve en istek duyduğum suculent cinsi Crassula buda olduğunu tahmin ettiğim bu güzel kaktüs ve doğum günü mesajları için çok teşekkür ederim.
|
4 Eklenti(ler)
Ceropegia Woodi :
|
4 Eklenti(ler)
|
Senecio Rowleyanus saksısı ile aynı renk olması çok görsel olmuş. Ellerinize sağlık..
|
Alıntı:
Crassula cv. BUDDAH'S TEMPLE Succulent Plant Information: Crassula 'Buddha's Temple' Bakabilirsiniz,ne kadar güzeller değilmi?Gördüğüm günden beri gözlerimi alamıyorum:p:o |
1 Eklenti(ler)
Doğum gunun kutlu olsun sayın abim.
|
Sayın Alacakaranlık teşekkür ederim.Fakat bu güzelim çiçekleri açan kaktüsü isterim.
|
İpek hanım çok haklısınız bulunmasını çok arzu ettiğim bir sukulent Crassula 'Buddha's
inşaAllah bir gün çeşitlerime katabilirim. |
Yener bey Crassula Buddha bulduğum,aldığım an mutlaka sizin içinde alacağım,olmadı çelik bulursam çelikden köklendireceğim.
|
Alıntı:
Sn.ykolko benim içinde benim içinde ..... :p :) |
Alıntı:
Görmez olaydım bu Budha tapınağını, bayıldım :) İnternetten araştırdım, bulsam tohumlarını alacaktım ama bulamadım. Şuradan sipariş ettim ; Crassula 'Buddhas Temple' succulent Ne zaman elime geçer- geçer mi- bilemiyorum tabi. |
Gecikmeli olarak doğumgününüzü kutluyorum Yener Bey, herşey gönlünüzce olsun.
Echeverialarınız çok güzel gelişmişler, ellerinize sağlık. Bu arada aklıma geldi, kemik ununu deneyebildiniz mi? Umarım olumlu sonuç alırsınız, ben oldukça memnun kaldım geçen sezon. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025