![]() |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar dün bir arkadaşın daveti üzerine kaktüslerinin saksı değişimleri için evine ziyarete gittim.Oldukça büyük boy bir kaktüsün kurumakta olduğunu farkettim.Köklü kısmını toprakta bırakarak.Üst kısmını kestim ve yeni bir kaktüs toprağı hazırlamak ve kurumasını beklemek üzere eve getirdim.Evde yaptığım kontrolda gövdesinin odunlaştığını ve etli kısmının ise büzüştüğünü fark ettim. Fotoğrafları buyrun.
|
2 Eklenti(ler)
Şimdi ben parçalara ayırdığım bu kaktüsü kuruttuktan sonra direk kaktüs toprağına diksem mi ? yoksa köklendirme hormonu kullanarak mı diksem ?
Birde bilen arkadaşlardan bu kaktüsün ismini rica edeceğim.Bilgilendirmeleriniz için önceden teşekkür ederim. |
4 Eklenti(ler)
Tabii kaktüs saksılarını değiştirirken kendime de biraz ganimet çıkarttım.eve gelip saksıladıktan sonraki durumları ;
Kalanchoe Blossfeldiana small Eklenti 270046Eklenti 270047 Kalanchoe nun minişleri diatomite dikildi Eklenti 270048 opuntia subulata Eklenti 270049 Not:İsimleri kati değildir yanlışlık varsa düzeltilmesini rica ederim. |
3 Eklenti(ler)
Euphorbia Ferox
|
4 Eklenti(ler)
Elimde fazla olarak biriken suculentleri 2 aranjman tabağı yaparak azaltttım.
|
Harika olmuşlar. Çek bir karışık sukullent türlüsü olmuş.
|
Yener Bey kuruyan kaktüsü kurtarma çabalarınızı merakla takip ediyorum umarım sağlığına kavuşur. Aranjmanlarınız her zamanki gibi yine renkli ve çok güzeller. Ayrıca türlere göre saksılara yerleştirmeniz bakımları konusunda çok iyi bir fikir. Ellerinize sağlık.:)
|
Alıntı:
Selamlar. |
Sayın Zenfree büyük boy kaktüsü kurtarmak için kesim yerlerinin kurumasını beklerken arkadaşların yardımlarını ve fikirlerini beklemekteyim.,
Aranjmanlarımı beğendiğinize memnun oldum.Elimde fazla biriken cinsleri bir tabağa dikerek saksı enflasyonunun önüne geçiyorum.Selamlar. |
Yener Bey, 3-4 aydır köklendiremediğim bir kaktüsümü ve aşırı derecede buruşmuş kaynana dilini (hiç umudum yoktu yaşayacağına) , %70 ince dere kumu %30 bahçe toprağı karışımına dikip , kaloriferli oda camına koyup, her gün fısfılayarak suladım, kum karışımım çok geçirgen olduğu için üstü 1-2 cm kupkuru oluyordu. Geçen gün kökünü şöyle bir karıştırdım, gözlerime inanamadım, püskül gibi kök salmış ikiside. Oysa 2 kaktüsümü de gözden çıkarmıştım.... En azından bir parça da denemenizi tavsiye ederim...
Bir parçanızın boyu epey var sanırım, en tepesine su çekmesi sorun olabilir diye düşünüyorum, yani boyunu kısaltmanız daha iyi olabilir... |
Yener bey ellerinize sağlık yeni saksınız çok güzel.. ganimetleriniz de;) güle güle büyütün..
|
Sayın Sakdağ önerileriniz için teşekkür ederim.Bilgiler göz önüne alınacaktır.
|
Selam,
uzun süredir bende de olan, 39 no'lu mesajınızdaki ilk ikisinin adını öğrenebilirmiyiim. Teşekkürler. |
Sayın MKurtoglu 39 no'lu mesajımdaki ilk fotoğraftaki Kaktüsün adı Cereus peruvianus monstruosa dark,ikinci fotoğraftaki kaktüsün adı ise Opuntia tuna monstruosa olarak biliyorum.Selamlar.
|
2 Eklenti(ler)
Bugün bir saksı bulup bir karışık Kaktüs aranjmanı yaparak 4 saksıyı daha azaltmış oldum.
|
4 Eklenti(ler)
Sağlıksız bir şekilde yetişen büyük kaktüsü (Cereus aethiops) bu gün saksıladım.Dere kumu,torf,pomza karışımına bir kaşık kadar Kemik unu karıştırıp dikimi yaptım.
|
yeni açan çiçekler
3 Eklenti(ler)
Succulentin çiçekleri
|
5 Eklenti(ler)
Biraz da çuha çiçekleri
|
Yener Bey, umarım kaktüs ve sukulentlerin pabucunu dama atmadınız. Çuhalar mevsimlik olduğunu hatırlatmak isterim. Doğa sever olarak onları bizimle paylaştığınızı düşünüyorum.
Saygılarımla,.. |
Sayın MKurdoglu sukulent ve Kaktüsler benim başlıca hastalığımdır.Bunları ikinci plana atmam mümkün değildir.Ara sıra mevsiminde açan çiçekler de sayfamda yerlerini bulacaktır.
|
3 Eklenti(ler)
15 gün evvel karışık kaktüs tohumlarını diatomite ekmiştim.Bugün ki durumları ;
|
Sn. Yener bir gecelik gelininiz kendi başına mı ayakta duruyor? Genelde kendisini taşıyamaz sizinki dim dik ayakta.. Yukarıdan iple mi bağladınız onu merak ettim..
|
Yener bey torunlarınız hayırlı olsun maşallah :) allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin,mürüvetlerini görürsünüz inşallah :)
|
Alıntı:
Selamlar. |
Alıntı:
|
Yener Bey, diatomitteki minikleri ilgiyle takip edeceğim. Sormak istediğim birşey var, diatomiti hiç kullanmadım, bitkinin büyümesi ve gelişmesi için diatomit uygulamalarında sıvı gübre kullanıyor musunuz ve bunu hangi aralıklarla tekrarlıyorsunuz...
|
Alıntı:
olması gerekiyor.Köklenmiş olan çeliklerde 1/4 oranında sıvı gübre vermeye başladım. |
Yener bey çok güzel arajmanlarınız. Ellerinize sağlık.. Yoksa aralarında kendinizi tutamayıp aldığınız yeniler mi var???:))
|
Alıntı:
Filizlenen tohumları görmenin hazzı da bir başkadır değil mi... Ben de bir miktar toprak düzenleyici almıştım. Leonardit mi klinoptilolit mi bilemiyorum ama dün toprak karışımı hazırlarken toprağa sihirli bir toz karıştırıyormuşum edasıyla karıştırdım :) Siz nereden aldınız diatomitinizi? |
Sayın elta diatomiti aşağıdaki lingtte bulabilirsiniz.Fakat diatomit toprak düzenleyici olarak
kullanamazsınız.diatomiti topraksız ortamda kullanabilirsiniz. eyma iekilik |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025