agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   fund@ / kaktüs ve suklentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/22362.htm)

fund@ 02-11-2010 20:11

Chamaecereus silvestri..

3 Eklenti(ler)
Yılan kaktüsü deniyor buna galiba..4 ay önce diktiğimde küçücükken çiçek açmıştı (üstteki resim)..şimdi 2 saksıda var bundan ,baya da büyüdü..

fund@ 02-11-2010 20:26

...

1 Eklenti(ler)
mahallede bi abladan almıştım bunu..çok güzel açıyor demişti...adını ve nasıll açtığını bilmiyorum..

Eser İlhan 03-11-2010 06:24

2 Eklenti(ler)
Sevgili Fund@, kaktüsünüz bir Echinopsis sanırım.
Uzun boru gibi ve tek günlük çiçekler açar. Kitaplarda çok çeşitli renkleri var ama ben çevremde sadece uçuk pembe ve beyazını gördüm.Akşama doğru açar ve ertesi gün öğleye doğru da solar.Kokusu da çok güzeldir.Nazlı değildir. Kolaylıkla büyür ve bol yavrular. Kaktüs başlığında çiçekli resimleri bulunmakta. Ben de sizin için netten iki resim buldum,ekliyorum.
Kaktüsünüzü güle güle büyütün.;)

Eser İlhan 03-11-2010 06:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 711830)
Yılan kaktüsü deniyor buna galiba..4 ay önce diktiğimde küçücükken çiçek açmıştı (üstteki resim)..şimdi 2 saksıda var bundan ,baya da büyüdü..

Yılan kaktüsü de sanıyorum bir Aporocactus.

skaraca 03-11-2010 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 710534)
yardımınız için teşekkürler sayın skaraca, ferocactus e baktım ama emin olamıyorum..türler çok benziyor..

Bende türlerin benzerliği nedeniyle "sanırım" ifadesini kullanmıştım. Kendi bitkiniz ile fotoğrafları karşılaştırmakta sorunu tam çözemedi ve türü belirlemeye katkıda bulunamadı sanırım.

Birde sayın mrmusti nin www.kaktusresimleri.biz isimli sitesine bakabilirsiniz isterseniz.

fund@ 03-11-2010 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 711948)
Sevgili Fund@, kaktüsünüz bir Echinopsis sanırım.
Uzun boru gibi ve tek günlük çiçekler açar. Kitaplarda çok çeşitli renkleri var ama ben çevremde sadece uçuk pembe ve beyazını gördüm.Akşama doğru açar ve ertesi gün öğleye doğru da solar.Kokusu da çok güzeldir.Nazlı değildir. Kolaylıkla büyür ve bol yavrular. Kaktüs başlığında çiçekli resimleri bulunmakta. Ben de sizin için netten iki resim buldum,ekliyorum.
Kaktüsünüzü güle güle büyütün.;)

Teşekkürler Eser hanım, verdiğiniz bilgiler için..beklemek lazım artık açınca görürüm rengini..
Yılan kaktüsü resimlerine baktım netten..benimki onlardan değil galiba, çok uzamıyor onlar gibi.

aygün 03-11-2010 22:19

Sevgili fund@, kaktüslerine gerçekten iyi bakmışsın. Gübre kullanıyorsun sanırım. Merak ettiğim, hangi dönemlerinde kullandığın. Teşekkürler...

bıcırık 03-11-2010 22:59

sevgili funda hanım kaktüsleriniz çok güzel ve degişik...hepsi birbiriden güzel açmış üstelik...ellerinize ve yüreginize sağlık...sevgilerimle...

Eser İlhan 04-11-2010 08:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 712254)
Yılan kaktüsü resimlerine baktım netten..benimki onlardan değil galiba, çok uzamıyor onlar gibi.

O zaman Chamaecereus'ların resimlerine de bir bakın. (Chamaecereusları bazı kaynaklar Lobivialara dahil ediyor). Ben de her ikisi arasında şüphede kalmıştım zaten.

bilge5130 04-11-2010 09:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 711830)

Maşallah 4 ayda ne kadar büyümüş.Ben de de var ama malesef hala büyümedi :( Neden acaba bilemiyorum?

mrmusti 04-11-2010 11:31

Aporocactus değil Sayın Eser, Chamaecereus silvestrii..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 711949)
Yılan kaktüsü de sanıyorum bir Aporocactus.

fund@ 04-11-2010 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aygün (Mesaj 712262)
Sevgili fund@, kaktüslerine gerçekten iyi bakmışsın. Gübre kullanıyorsun sanırım. Merak ettiğim, hangi dönemlerinde kullandığın. Teşekkürler...

Sevgili aygün, evet kaktüsler için satılan sıvı gübreden kullandım 2-3 kere...yazın 15 günde bir kullanıyordum..kışın kullanmamak gerekiyor sanırım, o yüzden ama ekim ayından beri hiç kullanmadım..

fund@ 04-11-2010 14:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bıcırık (Mesaj 712276)
sevgili funda hanım kaktüsleriniz çok güzel ve degişik...hepsi birbiriden güzel açmış üstelik...ellerinize ve yüreginize sağlık...sevgilerimle...

Sevgili bıcırık, teşekkür ederim güzel dilekleriniz için..

fund@ 04-11-2010 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilge5130 (Mesaj 712316)
Maşallah 4 ayda ne kadar büyümüş.Ben de de var ama malesef hala büyümedi :( Neden acaba bilemiyorum?

ne zaman diktiniz sizinkini...sonbahardan beri fazla büyümedi benimki de..güneş ve biraz kaktüs besini yazın çok iyi geliyor sanırım:rolleyes:

Eser İlhan 04-11-2010 14:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti (Mesaj 712354)
Aporocactus değil Sayın Eser, Chamaecereus silvestrii..

Sayın mrmusti teşekkür ederim. Cins ve tür belirlemeyi çok seviyorum.Sanki bilmece çözmek gibi ;)

bilge5130 04-11-2010 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 712442)
ne zaman diktiniz sizinkini...sonbahardan beri fazla büyümedi benimki de..güneş ve biraz kaktüs besini yazın çok iyi geliyor sanırım:rolleyes:

Mayıs ayında dikmiştim.Ama malesef yazın memlektime gittiğim için kaktüslerim içerde durdu ve gübre veremedim.Belki bu yüzdendir.

dlk 04-11-2010 17:00

Yılan kaktüsüm köklendi sanıyorum. Bakalım sizinki gibi güzel olacakmı?

Ayşe Yıldız 04-11-2010 17:15

Bende çok sevmiştim ilk başlarda isim bulmak için bakınırken çok güzel türlerle tanışıyor insan fakat hepsinin birbirine benzemesi kafamı karıştırınca ben pes ettim biraz daha büyümelerini bekleyeceğim. İsim konusunda bol şanslar :)))

fund@ 06-11-2010 16:09

Echinopsis ....

1 Eklenti(ler)
Sevgili dlk, inşallah sizin kaktüsleriniz çok daha güzel olur...:p:p
Bunun alt türünü de bilmiyorum...isim konusunda çok iyi değilim ama kaktüslerimin isimlerini gerçekten bilmek istiyorum..
Sizlerden özendim ve beyaz taşlar aldım saksılarına koymak için.. iyi mi oluyor kötü mü deneyeceğiz bakalım..zarar vermez değil mi?

fund@ 06-11-2010 16:15

Opuntia microdasys...

1 Eklenti(ler)
bana geldikten sonra üstteki minik yavruyu verdi..

fund@ 06-11-2010 16:18

Opuntia subulata..

1 Eklenti(ler)
benim miniklerimden başka biri..:D

fund@ 06-11-2010 16:27

Mammillaria rekoi ssp leptacantha..

2 Eklenti(ler)
2 hafta önce alındığı için henüz büyümedi..dikenleri çok hoşuma gidiyor.

fund@ 06-11-2010 22:14

opuntia phaeacantha flavispina

1 Eklenti(ler)
çengelli dikenleri var..üzerinden çıkan iki yavru yanından geçerken üzerime yapıştı ve koptu..

skaraca 07-11-2010 11:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 713365)
çengelli dikenleri var..üzerinden çıkan iki yavru yanından geçerken üzerime yapıştı ve koptu..

Benimki de elime takıldı ve düştü yeni sürgünü... Ben yanına hemen dikiverdim. Umarım tutar ve köklenir. Ana çelikle birlikte şu anda üç tane oldular. İkisi aynı şekilde ana çelikten ayrıldı.

fund@ 07-11-2010 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skaraca (Mesaj 713425)
Benimki de elime takıldı ve düştü yeni sürgünü... Ben yanına hemen dikiverdim. Umarım tutar ve köklenir. Ana çelikle birlikte şu anda üç tane oldular. İkisi aynı şekilde ana çelikten ayrıldı.

bende kopan 2 parçayı başkalarına verdim, hemde baya büyümüştüler...bu kaktüsü masanın en arka taraflarına bana dokunmayacak bir yere koydum ondan sonra..;)

fund@ 08-11-2010 17:22

Ferocactus latispinus..

1 Eklenti(ler)
...

fenci2020 08-11-2010 18:30

merhabalar funda hanım, kaktüsleriniz gerçekten çok güzel görünüyorlar ve bu işin ilmini almış görünüyorsunuz, burdan bakmaktan ziyade onları canlı olarak görmeye gelicem nasipse birgün inşallah:)

fund@ 08-11-2010 19:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fenci2020 (Mesaj 713866)
merhabalar funda hanım, kaktüsleriniz gerçekten çok güzel görünüyorlar ve bu işin ilmini almış görünüyorsunuz, burdan bakmaktan ziyade onları canlı olarak görmeye gelicem nasipse birgün inşallah:)

ooo arkadaşım seni buralarda görmek ne büyük şeref..hoşgeldin sayfama..merak etme kaktüsseverlik bulaşıcı bir hastalık..seni de bu işin içine katıcam..her zaman beklerim buyur gel, bir kahve içeriz balkonda yanıbaşlarında..:D:D

fund@ 15-11-2010 08:41

Lithops Fulviceps Cv. Aurea

1 Eklenti(ler)
...

fund@ 15-11-2010 08:47

Lithops Lesliei V.Venteri

1 Eklenti(ler)
bu lithops um çiçek açmıştı..şimdi kurumuş şekilde duruyor çiçeği..tohum oluşturur mu merak ediyorum?..tohumla çoğalıyorlar sanırım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025