![]() |
Chamaecereus silvestri..
3 Eklenti(ler)
Yılan kaktüsü deniyor buna galiba..4 ay önce diktiğimde küçücükken çiçek açmıştı (üstteki resim)..şimdi 2 saksıda var bundan ,baya da büyüdü..
|
...
1 Eklenti(ler)
mahallede bi abladan almıştım bunu..çok güzel açıyor demişti...adını ve nasıll açtığını bilmiyorum..
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Fund@, kaktüsünüz bir Echinopsis sanırım.
Uzun boru gibi ve tek günlük çiçekler açar. Kitaplarda çok çeşitli renkleri var ama ben çevremde sadece uçuk pembe ve beyazını gördüm.Akşama doğru açar ve ertesi gün öğleye doğru da solar.Kokusu da çok güzeldir.Nazlı değildir. Kolaylıkla büyür ve bol yavrular. Kaktüs başlığında çiçekli resimleri bulunmakta. Ben de sizin için netten iki resim buldum,ekliyorum. Kaktüsünüzü güle güle büyütün.;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Birde sayın mrmusti nin www.kaktusresimleri.biz isimli sitesine bakabilirsiniz isterseniz. |
Alıntı:
Yılan kaktüsü resimlerine baktım netten..benimki onlardan değil galiba, çok uzamıyor onlar gibi. |
Sevgili fund@, kaktüslerine gerçekten iyi bakmışsın. Gübre kullanıyorsun sanırım. Merak ettiğim, hangi dönemlerinde kullandığın. Teşekkürler...
|
sevgili funda hanım kaktüsleriniz çok güzel ve degişik...hepsi birbiriden güzel açmış üstelik...ellerinize ve yüreginize sağlık...sevgilerimle...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aporocactus değil Sayın Eser, Chamaecereus silvestrii..
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yılan kaktüsüm köklendi sanıyorum. Bakalım sizinki gibi güzel olacakmı?
|
Bende çok sevmiştim ilk başlarda isim bulmak için bakınırken çok güzel türlerle tanışıyor insan fakat hepsinin birbirine benzemesi kafamı karıştırınca ben pes ettim biraz daha büyümelerini bekleyeceğim. İsim konusunda bol şanslar :)))
|
Echinopsis ....
1 Eklenti(ler)
Sevgili dlk, inşallah sizin kaktüsleriniz çok daha güzel olur...:p:p
Bunun alt türünü de bilmiyorum...isim konusunda çok iyi değilim ama kaktüslerimin isimlerini gerçekten bilmek istiyorum.. Sizlerden özendim ve beyaz taşlar aldım saksılarına koymak için.. iyi mi oluyor kötü mü deneyeceğiz bakalım..zarar vermez değil mi? |
Opuntia microdasys...
1 Eklenti(ler)
bana geldikten sonra üstteki minik yavruyu verdi..
|
Opuntia subulata..
1 Eklenti(ler)
benim miniklerimden başka biri..:D
|
Mammillaria rekoi ssp leptacantha..
2 Eklenti(ler)
2 hafta önce alındığı için henüz büyümedi..dikenleri çok hoşuma gidiyor.
|
opuntia phaeacantha flavispina
1 Eklenti(ler)
çengelli dikenleri var..üzerinden çıkan iki yavru yanından geçerken üzerime yapıştı ve koptu..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ferocactus latispinus..
1 Eklenti(ler)
...
|
merhabalar funda hanım, kaktüsleriniz gerçekten çok güzel görünüyorlar ve bu işin ilmini almış görünüyorsunuz, burdan bakmaktan ziyade onları canlı olarak görmeye gelicem nasipse birgün inşallah:)
|
Alıntı:
|
Lithops Fulviceps Cv. Aurea
1 Eklenti(ler)
...
|
Lithops Lesliei V.Venteri
1 Eklenti(ler)
bu lithops um çiçek açmıştı..şimdi kurumuş şekilde duruyor çiçeği..tohum oluşturur mu merak ediyorum?..tohumla çoğalıyorlar sanırım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025