agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   fund@ / kaktüs ve suklentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/22362.htm)

aysahay 18-10-2010 13:12

Sayfanız hayırlı olsun. Kaktüsleriniz ve saksıları çok hoş görünüyor. Galiba ben kaktüslere beyaz saksıyı daha çok yakıştırıyorum artık. İnşallah çiçeklerini de görürsünüz..

dlk 18-10-2010 14:21

ben de sayamayacağım kadar çok çeşidim olsun istiyorum.

Eser İlhan 18-10-2010 14:50

Sevgili Fund@, kaktüs sayfanız çok hayırlı olsun :) Dilerim size çok uğurlu gelir ve bir sürü güzel çiçekli kaktüsünüz olur,çünkü kendimden biliyorum ki bu yaman bir tutku ve bir kere başlayınca insanın durası gelmiyor.
(Bu arada size verdiğim sözü unutmadım. Bir ara bir sürpriz yapabilirim :p)

fund@ 18-10-2010 16:41

Sayın Hhatice ve Sayın sonerordo çok teşekkür ederim...:p

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 706005)
Funda Hanım, ha bu gün ha yarın, ben gönderene kadar ne çok kaktüsünüz olmuş. İyice baktım sanırım, başta sarkan sedumlar olmak üzere, sizde olmadığını düşündüğüm bir kaç tane var yine de. En kısa zamanda göndereyim.

Sağolun Vildan hanım, sizi beklerken boş durmadım bende...ordan burdan toplamaya devam ettim..olmayanlardan gönderirseniz çok memnun olurum...:p

fund@ 18-10-2010 17:16

Sağolun Sayın skaraca ve Sayın aysahay,

yaşasın kaktüs kardeşliği diyelim...yoksa nerden o kadar türü bulacaktık...yer sıkıntısı ilerde olacak gibi duruyor...düşünücez bişeyler..:o

fund@ 18-10-2010 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iel77 (Mesaj 706276)
Sevgili Fund@, kaktüs sayfanız çok hayırlı olsun :) Dilerim size çok uğurlu gelir ve bir sürü güzel çiçekli kaktüsünüz olur,çünkü kendimden biliyorum ki bu yaman bir tutku ve bir kere başlayınca insanın durası gelmiyor.
(Bu arada size verdiğim sözü unutmadım. Bir ara bir sürpriz yapabilirim :p)

Eser Hanım, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim...kaktüs tutkusu ayrı bişey gerçekten..o dikenli şeyler gözüme çok güzel görünüyor artık, ilginç buluyorum ve hayranlık duyuyorum...herkes tarafından yetiştirilmedikleri için sıradan değiller..
(bu arada sürprizlere her zaman açığım:D:D)

fund@ 18-10-2010 18:43

Pilosocereus azureus

1 Eklenti(ler)
bu tür çiçek açıyor mu? bilen varsa söylesin..

ciceksever70 18-10-2010 18:49

Kaktüsleriniz gercekten cok sirin. Ben uzman degilim bahcemde kendinden olan birkac sukulent disinda ama sempervivum cesitlerini yayvanca bir saksiya ekerseniz yayilip yavruluyor, cogaltma imkaniniz olur. Sevgiler.

Ayşe Yıldız 18-10-2010 18:51

1 Eklenti(ler)
Eğer aynı türdense nette bu resme rastladım.
Eklenti 175784

fund@ 18-10-2010 19:04

lithops

1 Eklenti(ler)
kaç gündür açmasını bekliyordum..dün bir bakayım kaktüslere diye balkona çıktım..sapsarı açıkmış çiçeğine hayran kaldım resmen..evde herkese gösterdim..resmini az sonra çekerim diye ihmal etmez olaydım keşke...:(akşama yakın resmini çektiğimde biraz kapanmış, bu hale gelmişti..bugun ise hiç açmadı..ömrü bir gün mü çiçeğinin?:(

bahtiyar02 18-10-2010 19:06

Maşallah ben kaktüs delisiyim derken benden daha delisi varmış.Ellerinize sağlık.Hepside bir birinden güzel.Güle güle büyütmeniz dileğiyle.
Saygılar

Eser İlhan 19-10-2010 06:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 706385)
bu tür çiçek açıyor mu? bilen varsa söylesin..

Sevgili Fund@,Pilosocereus'un ev ortamında açması çok zor.Bende yaklaşık 1m boyunda birtane var,kaç yıldır balkonda olduğunu unuttum. Tepesi bozuldu,ben de kestim.Kestiğim yerden şamdan gibi 3 büyük kol verdi ve bu kollar da uzamaya devam ediyor,ama hiç çiçek açmadı. (Ama belki de siz benden şanslı olursunuz kimbilir :))
Küçük bir dipnot:Bu mavi kaktüslerin gövdelerine pek fazla su değdirmemeye dikkat edin.(Sıcak günlerde fısfıslamak gibi) Fazla su bu güzel mavi rengi azaltıyor :)

PlentyPlant 19-10-2010 12:44

Sayın Funda... Lithopsunuzu güneş alan bir yere koyarsanız, tekrar açtığını göreceksiniz. Işık ve sıcaklık... Yeterli olacak sanıyorum.

ziraatteknikeri 19-10-2010 13:21

Fotoğrafları nasıl yükleme yapıyorsunuz.

Eser İlhan 19-10-2010 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonerordo (Mesaj 706602)
tepesi bozulmadan da aynı işlemi yapsak, sağlıklıyken yani, aynı şekilde çoğalır mı? ölme ihtimali var mı? kaybetme ihtimalim varsa denemeyeceğim :p

Çeşitli nedenlerle tepesini kestiğim veya yavrusunu ayırdığım bütün sütunlu kaktüsler kesik yerinden yeniden yavruladı. Ölme ihtimali olduğunu hiç sanmıyorum. Ama yavrulama süresi değişebilir tabii.Bir de bunu büyüme mevsimlerinde denemek daha kolay sonuca götürür diye düşünüyorum.

fund@ 19-10-2010 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 706391)
Kaktüsleriniz gercekten cok sirin. Ben uzman degilim bahcemde kendinden olan birkac sukulent disinda ama sempervivum cesitlerini yayvanca bir saksiya ekerseniz yayilip yavruluyor, cogaltma imkaniniz olur. Sevgiler.

teşekkür ederim..sepervivum çok çabuk çoğalıyor gerçekten...bahçede geniş bir saksıda vardı zaten , ondan alıp dikmiştim..

fund@ 19-10-2010 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu (Mesaj 706392)
Eğer aynı türdense nette bu resme rastladım.
Eklenti 175784

çiçeği çok güzel duruyor ama açması çok zormuş sanırım...umarım görürüm bende

fund@ 19-10-2010 16:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 706406)
Maşallah ben kaktüs delisiyim derken benden daha delisi varmış.Ellerinize sağlık.Hepside bir birinden güzel.Güle güle büyütmeniz dileğiyle.
Saygılar

Sağolun Bahtiyar Bey..

fund@ 19-10-2010 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 706517)
Sevgili Fund@,Pilosocereus'un ev ortamında açması çok zor.Bende yaklaşık 1m boyunda birtane var,kaç yıldır balkonda olduğunu unuttum. Tepesi bozuldu,ben de kestim.Kestiğim yerden şamdan gibi 3 büyük kol verdi ve bu kollar da uzamaya devam ediyor,ama hiç çiçek açmadı. (Ama belki de siz benden şanslı olursunuz kimbilir :))
Küçük bir dipnot:Bu mavi kaktüslerin gövdelerine pek fazla su değdirmemeye dikkat edin.(Sıcak günlerde fısfıslamak gibi) Fazla su bu güzel mavi rengi azaltıyor :)

inşallah görürüm ne diyelim..mavi rengi aldığım güne nazaran azaldı biraz...dikkat edeyim bundan sonra su değdirmemeye

fund@ 19-10-2010 17:09

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 706609)
Sayın Funda... Lithopsunuzu güneş alan bir yere koyarsanız, tekrar açtığını göreceksiniz. Işık ve sıcaklık... Yeterli olacak sanıyorum.

haklısınız sayın PlentyPlant bugün güneşi görünce yeniden açmış..saat 5 te geldim ve resmini çektim..:p

fund@ 19-10-2010 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ziraatteknikeri (Mesaj 706626)
Fotoğrafları nasıl yükleme yapıyorsunuz.

sayfanın en altında hızlı cevap kısmında ,(gelişmiş mod a dön)diye bir buton var..onu tıklayıp mesajı yazıyorsunuz..orada fotoğraf yükle bölümü var...fotoğrafların boyutunun 70 kb dan küçük olması gerekiyor...

fund@ 19-10-2010 17:31

Parodia Chrysacanthion

2 Eklenti(ler)
Taner bey in serasından...

skaraca 19-10-2010 19:12

Güzel kaktüs türleriniz var. Taner beyin gönderdiği her kaktüsün ismini yazdığı kartları da saksıya koyması oldukça güzel oluyor.

fund@ 20-10-2010 15:50

Mammillaria Pennispinosa

2 Eklenti(ler)
bunlar da Taner bey in serasından...

fund@ 20-10-2010 15:54

Parodia Maxima

2 Eklenti(ler)
kocaman dikenleri var bunun...

fund@ 21-10-2010 22:01

Astrophytum myriostigma

2 Eklenti(ler)
dikensizim..

dlk 21-10-2010 22:13

Bunlara bayıldım.nereden aldınız.ben de istiyorum.

fund@ 22-10-2010 17:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dlk (Mesaj 707754)
Bunlara bayıldım.nereden aldınız.ben de istiyorum.

Taner Angay ın kaktüs.web.tr adresine bakın..internetten spariş veriliyor...yukarıdakileri ondan aldım

missmenas 22-10-2010 18:38

Fund@' cığım maşallahın var hüner diye buna denir, taş kaktüsü ne güzel çiçek açtırmışsın bayıldım bende aldım Taner bey'in serasından mayısta ama hala çiçek açmadı balkonamı çıkarsam acaba? Ayrıca serayı gezmeni tavsiye ederim buralara yolun düşerse sanki kaktüs cenneti mükemmel bir sera yok yok ne arasan var, hatta hoya bile köklendirmiş satışa koymuş.
Sayfanda çok güzel olmuş, kutlarım seni başarılarıyın devamını dilerim.

fund@ 22-10-2010 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi missmenas (Mesaj 707987)
Fund@' cığım maşallahın var hüner diye buna denir, taş kaktüsü ne güzel çiçek açtırmışsın bayıldım bende aldım Taner bey'in serasından mayısta ama hala çiçek açmadı balkonamı çıkarsam acaba? Ayrıca serayı gezmeni tavsiye ederim buralara yolun düşerse sanki kaktüs cenneti mükemmel bir sera yok yok ne arasan var, hatta hoya bile köklendirmiş satışa koymuş.
Sayfanda çok güzel olmuş, kutlarım seni başarılarıyın devamını dilerim.

Sağolun Hatice hanım, eksik olmayın, elimden geldiğince yaptım bişeyler...taş kaktüsüne hiç bakım falan yapmadım, geldiği saksısında duruyor hala..açmasına ben de şaşırdım..balkon işe yarıyor sanırım açık havayı seviyorlar..Taner bey in serasını gezmeyi, o şekilde alışveriş yapmayı çok istiyorum..fakat biraz uzak düşüyor bize..inşallah bir gün yolumuz düşer de gezeriz...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025