agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   fund@ / kaktüs ve suklentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/22362.htm)

fund@ 15-11-2010 08:55

Mammillaria elongata anguinea

2 Eklenti(ler)
Bu kaktüsüm de çok hızlı büyüyor..yavrular vermeye başladı bile..

fund@ 15-11-2010 09:06

Mammillaria bombycina

1 Eklenti(ler)
minik kaktüsümün saksısını değiştirirken yeğenim yere düşürüp üstüne bastı..:(:(

fund@ 15-11-2010 09:15

1 Eklenti(ler)
aslında onun adı Esmanur..hediye eden kişinin adı..gerçek isim konusunda yardım istiyorum..bir türlü emin olamadım..en çok Mammillaria albilanata türüne benzettim ama..:rolleyes:

fund@ 15-11-2010 09:25

Esposta churinensis..

1 Eklenti(ler)
...

fund@ 21-11-2010 18:21

Mammillaria Pectinifera..

1 Eklenti(ler)
aldığımdan beri hiç büyümedi..hala çok minik, büyük bir fındık kadar..son bir kaç gündür üzerinde tomurcuk belirmeye başladı..çiçek açar mı bakıcaz..;);)

Can Dostum 21-11-2010 18:27

sayın funda@ kaktüsleriniz çok sağlıklı ve güzel ellerinize sağlık 129.mesjınızdaki kaktüsün aynısı bende var şuanda çiçekli sizinkide çiçek açacağa benziyor üzerindeki pamukçuklar bunun işareti

fund@ 21-11-2010 18:28

2 Eklenti(ler)
son zamanlarda havalar çok güzel olunca benim kaktüslerin bazıları bahar geliyor zannetti herhalde..çünkü yaz boyu açmayanlardan 2-3 tanesi tomurcuk vermeye başladı..:D:D

fund@ 21-11-2010 19:11

2 Eklenti(ler)
Sakaryada da nihayet koçtaş açıldı..bunlar da oradan yeni aldıklarım..bugün yeni saksılarına dikildiler..türlerini bilen varsa söylesin lütfen..çok baktım ama bulamadım.

fund@ 21-11-2010 19:11

2 Eklenti(ler)
...

fund@ 21-11-2010 19:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Can Dostum (Mesaj 717512)
sayın funda@ kaktüsleriniz çok sağlıklı ve güzel ellerinize sağlık 129.mesjınızdaki kaktüsün aynısı bende var şuanda çiçekli sizinkide çiçek açacağa benziyor üzerindeki pamukçuklar bunun işareti

teşekkür ederim Sayın Can Dostum, 129.mesajdaki kaktüs sanırım gerçekten açacak..pamukçukların arasından tomurcuklar fark edilebiliyor..

Can Dostum 21-11-2010 20:17

benimkinin yarın açmış halini yayınlarım gelin tacı gibi:)

Vildan Sönmez 21-11-2010 20:23

Funda Hanım kaktüsleriniz çok güzel, pembe dikenler çok hoş.Aman lithopslara dikkat edin, ben fazla sulamışım iki tür almıştım çürüttüm.

fund@ 21-11-2010 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 717578)
Funda Hanım kaktüsleriniz çok güzel, pembe dikenler çok hoş.Aman lithopslara dikkat edin, ben fazla sulamışım iki tür almıştım çürüttüm.

sağolun dikkat ederim Vildan hanım, benim esas korktuğum kışın ne yapacağım..kaktüslerim ilk kez kış geçirecek..deneyimim yok, ne yapmalı diye düşünüyorum..hepsine içerde uygun ortam bulmam zor ama soğuktan bir kısmını kaybedersen çok üzülürüm..:(

fund@ 22-11-2010 14:40

Astrophytum asterias SUPER-CABUTO

1 Eklenti(ler)
...

fund@ 22-11-2010 14:43

Stenocactus Multicostatus

1 Eklenti(ler)
...

umutyolcusu 22-11-2010 14:45

Gerçekten de beyaz noktalı olan adı gibi süpermiş,güle güle büyütün kaktüslerinizi.İnşaallah kışı kayıpsız geçirirsiniz.Benim kaktüslerde ilk defa kışı görecek ama hepsi içerde.Bende başka sepeplerden kayıp yaşayacağım sanırım.Bazılarında yumuşama var:(

Sevgi Durul 22-11-2010 14:49

Çok güzeller. Bir de kaktüs edinmeye başlatacaksınız. Şaka bir yana, her gördüğümüzden edinme isteğine, dur demenin vakti geldi de geçiyor.

fund@ 22-11-2010 14:54

Opuntia monacantha monstruosa

2 Eklenti(ler)
en büyük kaktüsüm..

fund@ 22-11-2010 15:00

teşekkürler Sayın umutyolcusu ve Sayın SDurul,
inşallah kışı hepimiz kayıpsız geçiririz...

fund@ 22-11-2010 15:06

sedum palmeri

2 Eklenti(ler)
sedumlar çiçek açmaya hazırlanıyor..

fund@ 22-11-2010 21:21

3 Eklenti(ler)
birkaç tane toplu resim çektim bugün..

PlentyPlant 22-11-2010 21:52

Çeşitleriniz giderek artmış ve çok daha güzel görünüyorlar Sayın Fund@. Yavaş büyüdükleri için belki, kaktüs sevgisi de mecburen yıllara yayılıyor. :) Sizinkinin de sürekli olmasını dilerim.
Kışın kayıp yaşamamak için de elinizden geleni yapacasınız artık. Sevmek biraz zahmet istiyor. Balkonu kapatacaksınız... olmadı içeri alacaksınız... güneş yetmedi, gün ışığı lambası alacaksınız... vs vs. Yapacaksınız artık birşeyler. :)
Şimdiden emeklerinize sağlık.

fund@ 23-11-2010 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 718018)
Çeşitleriniz giderek artmış ve çok daha güzel görünüyorlar Sayın Fund@. Yavaş büyüdükleri için belki, kaktüs sevgisi de mecburen yıllara yayılıyor. :) Sizinkinin de sürekli olmasını dilerim.
Kışın kayıp yaşamamak için de elinizden geleni yapacasınız artık. Sevmek biraz zahmet istiyor. Balkonu kapatacaksınız... olmadı içeri alacaksınız... güneş yetmedi, gün ışığı lambası alacaksınız... vs vs. Yapacaksınız artık birşeyler. :)
Şimdiden emeklerinize sağlık.

güzel temennileriniz teşekkür ederim.. havalar biraz daha soğusun üzerlerini naylonla kapatmayı düşünüyorum..çok çok soğuk olursa da evde bir yer bulurum herhalde..

sariefe 01-12-2010 01:57

Sayın fund@ sukulentleriniz sevginizi hissetmiş olacak ki çiçeklerini bu mevsimde bile göstermeye başlamışlar. Ne mutlu size. Hızlı büyüyen bir koleksiyonunuz var. Umarım sağlıklı olarak daha da büyür. Bizde takipçiniz oluruz.

Saygılar...

skaraca 01-12-2010 09:58

Funda hanım, sayfanız yeni kaktüsler ile gittikçe güzelleşmekte.

Yalnız size naçizane önerim, yeni aldığınız kaktüslerin hemen saksısını değiştirmeyiniz. En azından bir yılı kendi saksılarında geçirsinler. Bu sayede ev ortamınızada alışmış olurlar.

fund@ 05-12-2010 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 721419)
Sayın fund@ sukulentleriniz sevginizi hissetmiş olacak ki çiçeklerini bu mevsimde bile göstermeye başlamışlar. Ne mutlu size. Hızlı büyüyen bir koleksiyonunuz var. Umarım sağlıklı olarak daha da büyür. Bizde takipçiniz oluruz.

Saygılar...

teşekkür ederim Sayın sariefe,
benimkiler yaz boyu beni bekletip, ancak çiçek açmaya durdular..bugün de havalar baya soğudu..iki kaktüsümün üzeri tomurcuk dolu ..ama açabilecek mi bilmiyorum..

fund@ 05-12-2010 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skaraca (Mesaj 721482)
Funda hanım, sayfanız yeni kaktüsler ile gittikçe güzelleşmekte.

Yalnız size naçizane önerim, yeni aldığınız kaktüslerin hemen saksısını değiştirmeyiniz. En azından bir yılı kendi saksılarında geçirsinler. Bu sayede ev ortamınızada alışmış olurlar.

önerinizi dikkate alıcam Sayın skaraca, ben şimdiye kadar her aldığım kaktüsü hemen yeni saksıya diktim..fazla sorun yaşamadım ama çiçekçiden eve gelince adaptasyon süreci oldu, alışana kadar biraz bozuldu bazıları..sonra toparlanıp daha sağlıklı hale geldiler..bir yıl bekletirsem yeterli büyüme olmayacak diye düşünüyorum nedense, çünkü ilkbahar da aldıklarım birkaç ayda eski minik saksılarına sığmayacak hale geldiler..

fund@ 05-12-2010 12:26

echeveria derenosa

1 Eklenti(ler)
bir süre sayfama ara verdikten sonra geri döndüm..artık ekleyecek fazla birşeyim kalmadı..gelişimlerini takip edicem sanırım..bugün de havalar soğudu, kaktüslerimin etkilenmesinden korkuyorum..resimdeki echeveria nın kökleri baya gelişmiş daha büyük bir saksı istiyor anlaşılan..
benim sukulentlerim kaktüslerim kadar iyi gelişemiyor..belki de ben ihmal ediyorum onların isteklerini..sukulent sever arkadaşlara bir sorum olacak..toprak yapısı, ışık, su isteği ,soğuğa dayanıklılık, saksı büyüklüğü, sıvı besin kullanımı açısından kaktüslerden farklılıkları nelerdir?..cevabınızı bekliyorum..

aysahay 05-12-2010 15:06

Hoşgeldiniz Sevgili Fund@, Echeveria ya bayılıyorum. Sizin ki de çok güzelmiş. Aman nazar değmesin..

sariefe 05-12-2010 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aysahay (Mesaj 723271)
...Echeveria ya bayılıyorum. Sizin ki de çok güzelmiş. Aman nazar değmesin...

bence de güzel bir echeveria sayın fund@. Sağlıkla büyütün.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025