![]() |
Alıntı:
|
Sayın mandalinleerik,haklısınız ama bazen insanlar zor işlere gelemiyor anlaşılan,zorluk görmeden olmaz,bitkilerle konuşup ilgilenmeden olmuyor bu işler.İnsanlar demekki kendilerini vermiyorlar ne olur alt tarafı biraz ilgi alaka biraz su yeter onlara,neyse biz bari bir şeyler yapalım.
|
2 Eklenti(ler)
Evet maalesef ilgilenmeyenlerin sonucunda kurtarma operasyonu pek başarılı olmadı galiba,göreceğiniz gibi bazı değişikler meydana geldi.Umarım tekrar hayata dönedürebiliriz.
|
İlginç değilmi,bir taraf iyi durumda öteki taraf nasıl büzülmüş.Saksı değişimi yaptıktan ve bir gün bekledikten sonra suladım,ertesi gün 3-4 saat güneş anca gördü.Güneş fazlamı geldi acaba ? ilk etapta o geldi aklıma ama su damlacıklarıda yoktu üstünde....ilginç....
|
Gürkan Bey bence gayet başarılı olmuş. Ayrıca siz olmasaydınız şu an çöpte olacaklardı.
|
2 Eklenti(ler)
Bu nasıl olur anlamadım gitti,baksanıza haline..:(
güneş mi ben mi suçluyum acaba ? lophophora williamsi üzgünüm..:( Gymnocalycium horstii:Doğru isim budur.Sayın Sariefe ye teşekkür ederim,isim konusunda uyardığı için.:) |
2 Eklenti(ler)
Üzgünüm...:((
|
1 Eklenti(ler)
Aile nin yeni üyesi takdimim dir...:)
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da deney amaçlı .....
|
abicimyeni kaktüslerin hayırlı olsun, tahminen kafedekiler kaktüsleri az güneş gören biyerde bakıyorlardı birden günes gören biyere gecince güney yakmış olabilir. benim odadaki kaktüsleri balkona çıkarınca onlarde ilk böyle olmustu.
bu arada ben zaten verecektim sana o kaktüsten ayrıca evden eve nakliyeci arkadaş varya onun dükkanındada gördüm ben ondan :)))) |
Eveeet internette sabah güneşi görüyordu,benim orda tam da öğle sıcağı evet bundan olabilir,haklısın.Naptın tanıştınmı Seval hanımla ?Girip tanışsaydın keşke....
|
1 Eklenti(ler)
Bir fire daha.....((
|
2 Eklenti(ler)
Bu da yeni üye.....
|
Öncelikle kayıplar için geçmiş olsun. Bu zamanda sıcaklardan çabuk etkileniyorlar. Önlem her zaman şart :) Bir tül geme imkanın varsa abi tülden süzülsün güneş :)
Bu yıl senin gelin hiç bize yüzünü göstermeyecek mi acaba? |
Gelin bu sefer biraz nazlanacak galiba..:) Kayıplarıda asgariye indirmemiz gerekecek,güneşten alayımbarı biraz.
|
Sayın gürkan63 kayıplarınıza çok üzüldüm. Geçmiş olsun. Fazla suyun iyi gelmediği gibi fazla güneşte sorun olabiliyor. Fotoğrafını koyduğunuz sağlıksız kaktüslerde sorunun çok yeni olmadığı gözüme çarptı. Yani bozulmalar baya ilerlemiş. Acaba biraz geç mi farkediyorsunuz? Birde dipnot olarak 156. mesajdaki kaktüsünüz lophophora williamsii değil. Büyük ihtimalle Gymnocalycium horstii' dir. Sağlıklı bitkiler dilerim.
Saygılarımla... |
Sayın sariefe tahminime göre ilk defa bu kadar güneş gördüler,geldikleri yerde sabah saat 10 a kadar anca güneş görüyordu.Benim orda ise tam öğle sıcağı nın en yoğun saat lerinde güneş e maruz kaldıar herhalde.İsim konusunu da şimdi bir bakayım,uyarınız için teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Eline sağlık :)
|
Alıntı:
Saygılarımla... |
Herkesin Mübarek Ramazan Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
|
2 Eklenti(ler)
149.mesajdaki kaktüsüm deki bu gelişmeyi sizinle paylaşmak istedim ....:)
|
2 Eklenti(ler)
Uzun zamandır uzak kaldım yavrucaklarımdan,bu gün birde ne göreyim.??? Biri beni gerçekten şaşırttı,buyrun bakalım..:)
Coryphanta Elephantides. |
2 Eklenti(ler)
Harika sohbet,ikram ve tomurcuk :)
Tek kelimeyle harika bir gündü.Hani tanışmıştık ama olsun. Daha bir tanıştık :) Güzel gün için tekrardan teşekkkürler :) :) Buda objektife takıldı :) Eklenti 249710 Eklenti 249709 |
Benim için de harika bir gündü,Güzel sohbetimize katılan herkese teşekkürler.Fatihcim Objektifine takılan güzellik bak ne hale geldi,tavsiyene uyup tekrar yerine götürdüm, sabah birde ne göreyim...
|
4 Eklenti(ler)
Neyse fazla bekletmiyeyim buyrun şölene....:)
|
Alıntı:
|
Maalesef varsa bile ben alamadım..:)
|
Kaktüsünüz çok hoş. Formu, rengi ve dikenlerini çok beğendim. Ve harkulade bir renkte açmış. Gözünüz aydın.:)
|
5 Eklenti(ler)
Uzun zaman oldu malum, iş güç derken biraz ihmal ettiğim yavrularıma geçen gün bir kaç tane daha eklendi.Sayın Taner angay bey in serası çok işime yaradı,dayanamadım hemen şiparişimi verdim, umarım lithops larım beğenir buraları.
Buyrun hep beraber bakalım.:)) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025