agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Aizoaceaefan / sukulent ve kaktüslerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/21141.htm)

syuksek 11-10-2012 15:39

Sayın AizoaceaeFAN,

Lithops ve Pseudolithos'larınız muhteşem...Ben de hayranlığını belirten diğer takipçileriniz gibi araştırmacı ve gayretli yönünüze şapka çıkarıyorum. Hiç alçakgönüllü olmaya gerek yok dünya çapında bir koleksiyonersiniz. Hem de Erzurum'da bir balkonda bunları yapıyorsunuz.

Çıraklık döneminde bir sukulentsever olarak sukulentlere nazaran bakımı zor Lithopslardan uzak duruyordum. Sizinkilere bakınca en kısa zamanda Taner Bey'den sipariş etmeye karar verdim, umarım başarılı olurum. Pseudolithos nereden bulurum hiç bilmiyorum.

Tekrar tebrikler ve sevgiler...

AizoaceaeFAN 11-10-2012 16:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1030434)
Sayın AizoceaeFAN, harika kareler bunlar. Benim Pseudolithoslarımın ikisi de malesef öldüler. Sanırım suyu daha az miktarda vermemekti hatam. Sizinkilerin resimleri ile avunmayı tercih edeceğim. Harikalar.

Dikkatimi çekti de Pseudolithos fotoğraflarının olduğu 1025 no'lu mesajda yan taraftan görünen bitki sanırım Mammillaria luethyii. Çift kök mü yoksa yavrulayıp mı bu formu aldı diye merak ettim.
Bendeki aşılı halde ve bu sene ana gövdeden yavru vermeye başladı. O sebeple sordum.

Sayın Selen hanım öncelikle teşekkür ederim. Benim genelde bakmaya çalıştığım bitkiler, bakımı zor bitkiler. Pseudolithoslar ise bu zor bitkiler üçgeninin en tepesindeki bitkiler. Su ihtiyaçlarını anlamanız çok güç. Ancak çok şükür 3-4 yılı geride bıraktım ve gittikçe büyüyüp yeni yavrular vermeye başladılar. Size tavsiyem tekrar denemeniz. Su istekleri bitkinin iki parmağınızla hafif sıktığınızdaki yumuşaklıkla doğru orantılı.

Mammillaria luethyii bende 2 ayrı saksıda mevcut. Sizin gördüğünüz kendi kökünde 3 başlı bir mammillaria. Tabi sizin gibi ben de gözüm gibi bakıyorum. 2 yıldır çiçek açmasını bekliyorum ama henüz bir ses yok. Sizin bitkinin yavru vereceğini sayfanızda aylar önce söylemiştim. Bitki kendini uzatırsa mutlaka yanlardan yavru verecektir. Sizin adınıza sevindim. Bu arada Muiria hortensea'ler gittikçe büyüyorlar şu an küçük bir nohut büyüklüğündeler.

AizoaceaeFAN 11-10-2012 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 1030547)
Sayın AizoaceaeFAN,

Lithops ve Pseudolithos'larınız muhteşem...Ben de hayranlığını belirten diğer takipçileriniz gibi araştırmacı ve gayretli yönünüze şapka çıkarıyorum. Hiç alçakgönüllü olmaya gerek yok dünya çapında bir koleksiyonersiniz. Hem de Erzurum'da bir balkonda bunları yapıyorsunuz.

Çıraklık döneminde bir sukulentsever olarak sukulentlere nazaran bakımı zor Lithopslardan uzak duruyordum. Sizinkilere bakınca en kısa zamanda Taner Bey'den sipariş etmeye karar verdim, umarım başarılı olurum. Pseudolithos nereden bulurum hiç bilmiyorum.

Tekrar tebrikler ve sevgiler...

Sayın syuksek, çok sağolun teşekkür ederim bu güzel sözleriniz için. İçinizde lithopslara karşı bir sevgi varsa mutlaka alıp büyütmelisiniz. Zira lithopslara bakmanın keyfi bir başka. Onların sene içinde üç kere değişimlerini gözlemliyorsunuz. Yazın büyüme, sonbaharda çiçek açma ve ilk baharda yaprak yenileme. Bu başka hiçbir bitkide yok. Pseudolithosları ise malesef Türkiye'de satan biri yok. Zaten ender bir tür, bakımıydı, büyütmesiydi vs. o yüzden süs bitkisi üreticilerinin ilgisini çekmiyor. Ben tohumdan da yetiştirdim. Birkaç yakınıma verdim iki tane de şu an bende ve fındık büyüklüğündeler. Gelişimlerini izlemek çok zevkli. Tohumları da malesef yurt dışında satılıyor ama onun da zamnında alınıp ekilmesi lazım. Pseudolithos yetiştirmeye meraklıysanız yurt dışı seralarla irtibata geçmenizi tavsiye ederim.

selenn 11-10-2012 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 1030576)
Sayın Selen hanım öncelikle teşekkür ederim. Benim genelde bakmaya çalıştığım bitkiler, bakımı zor bitkiler. Pseudolithoslar ise bu zor bitkiler üçgeninin en tepesindeki bitkiler. Su ihtiyaçlarını anlamanız çok güç. Ancak çok şükür 3-4 yılı geride bıraktım ve gittikçe büyüyüp yeni yavrular vermeye başladılar. Size tavsiyem tekrar denemeniz. Su istekleri bitkinin iki parmağınızla hafif sıktığınızdaki yumuşaklıkla doğru orantılı.

Mammillaria luethyii bende 2 ayrı saksıda mevcut. Sizin gördüğünüz kendi kökünde 3 başlı bir mammillaria. Tabi sizin gibi ben de gözüm gibi bakıyorum. 2 yıldır çiçek açmasını bekliyorum ama henüz bir ses yok. Sizin bitkinin yavru vereceğini sayfanızda aylar önce söylemiştim. Bitki kendini uzatırsa mutlaka yanlardan yavru verecektir. Sizin adınıza sevindim. Bu arada Muiria hortensea'ler gittikçe büyüyorlar şu an küçük bir nohut büyüklüğündeler.

Evet haklısınız, hatırladım şimdi Mammillaria luethyii ile ilgili yazdığınız mesajı.
Bu yaz iyice uzadı ve tatil dönüşü yeni gövde oluşumlarını gördüm. Umarım çiçeklerini de görürüz.

Pseudolithoslara tekrar ne zaman rastlarım bilemiyorum ama bulabilirsem alacağım. Sizin tarif ettiğiniz şekilde kontrollü sulamaya çalışırım bu sefer. Muiria hortensea'lerin büyümesine çok sevindim. Güle güle yetiştirin.

olcim 16-10-2012 14:54

Sizin koleksiyonunuzu görmek isterdim :) Harikalar yahu :)

syuksek 17-10-2012 15:04

Sayın AizoaceaeFAN,
Bu linke biryerlerde rastladım...Belki sizin sayfanızda belki başka yerde...
Yine de paylaşmak istedim. Çok güzel Aizoaceae fotograflar...
Selamlar
https://picasaweb.google.com/1156324..._notification#

resul22 17-10-2012 15:31

Diyecek bir şey bulamıyorum açıkçası. Mükemmel ötesi, harika, muhteşem vs... Ne desem yetmez sanırım. Sadece hayran kaldım.

AizoaceaeFAN 17-10-2012 16:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olcim (Mesaj 1032923)
Sizin koleksiyonunuzu görmek isterdim :) Harikalar yahu :)

Sayın olcim, çok sağolun. Tüm Türkiye'deki herkse göstermek isterim. Ancak fotoğraflarla sınırlı kalıyor burada.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 1033455)
Sayın AizoaceaeFAN,
Bu linke biryerlerde rastladım...Belki sizin sayfanızda belki başka yerde...
Yine de paylaşmak istedim. Çok güzel Aizoaceae fotograflar...
Selamlar
https://picasaweb.google.com/1156324..._notification#

Teşekkürler sayın syuksek, evet nickimdende anlaşıldığı üzere bu familyanın bitkilerine hayranım. Özellikle de Conophytum ve Lithopslara.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resul22 (Mesaj 1033457)
Diyecek bir şey bulamıyorum açıkçası. Mükemmel ötesi, harika, muhteşem vs... Ne desem yetmez sanırım. Sadece hayran kaldım.

Sayın resul22, teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

AizoaceaeFAN 17-10-2012 16:58

5 Eklenti(ler)
Koleksiyonumdaki birkaç özel bitkiyi sizlerle paylaşmak istedim.

İlki C309a Lithops gracilidelineata 'Cafe' au Lait'. Dünyadaki en değerli birkaç lithopstan biri. (Resimde sağdaki lithops). Daha yakın çekemedim ama nette harika bir deseni olduğunu görebilirsiniz.

2. ve 3. resimlerdeki ortadaki yan yana iki bölümde en son keşfedilen lithopslardan biri olan "Lithops coleorum" bulunmakta. yaklaşık 1 yaşını geçtiler. (Diğerleri gibi bunlarıda kendim ekip çimlendirdim.)

4. resim de ise nadir ve özel bir tür olan Ariocarpus fissuratus.

5. resimde gövdesinin tamamı tüylerle kaplı yine ender bir conophytum olan Conophytum stephanii

AizoaceaeFAN 17-10-2012 17:09

4 Eklenti(ler)
Ve şimdilik son olarak spiral yaprak yapısına sahip 2 ender bitki türünü sizlerle paylaşmak istedim.

ilk 2 resim Albuca spiralis diğer 6 resim yapraklarının azar azar çıkması sebebiyle gelişim halinde fotoğrafladığım Cyrtanthus spiralis.

AizoaceaeFAN 17-10-2012 17:22

4 Eklenti(ler)
Cyrtanthus spiralis

başkabahar 17-10-2012 21:49

Sayın AizoaceaeFAN, lithops ve conophytum türleri başta olmak üzere bitkilerinizin sessiz hayranlarından biri olarak uzun zamandır sayfanızı ziyaret ediyorum. Sayfalar boyunca pek çok güzel bitkiye, haklı övgüler eşlik ediyor. Bizi bu kadar çok çeşitle tanıştırdığınız için, dünyada ne kadar farklı bitkiler olduğunu gösterdiğiniz için teşekkürler.
Bir ara ben de tohumdan lithops ve conophytum yetiştirmeye çalıştım ama malesef hüsranla sonuçlandı. Sizin tohumdan önce yetişmişini alıp tecrübe etme tavsiyenizin haklılığını deneyerek anlamış oldum:) Bitkilerinize ve size güzel günler diliyorum.

AizoaceaeFAN 18-10-2012 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi başkabahar (Mesaj 1033654)
Sayın AizoaceaeFAN, lithops ve conophytum türleri başta olmak üzere bitkilerinizin sessiz hayranlarından biri olarak uzun zamandır sayfanızı ziyaret ediyorum. Sayfalar boyunca pek çok güzel bitkiye, haklı övgüler eşlik ediyor. Bizi bu kadar çok çeşitle tanıştırdığınız için, dünyada ne kadar farklı bitkiler olduğunu gösterdiğiniz için teşekkürler.
Bir ara ben de tohumdan lithops ve conophytum yetiştirmeye çalıştım ama malesef hüsranla sonuçlandı. Sizin tohumdan önce yetişmişini alıp tecrübe etme tavsiyenizin haklılığını deneyerek anlamış oldum:) Bitkilerinize ve size güzel günler diliyorum.

Sayın başkabahar, ben teşekkür ederim sayfamı takip ettiğiniz için. Önerime uymanız beni memnun etti çünkü kendi yaşadığım tecrübeleri bu bitkileri yetiştirmek isteyenlerle paylaşmamın amacı kimsenin hayal kırıklığına uğramaması. Mesembler, tohumdan yetiştirmesi en zor bitki türleri.

sakdag 18-10-2012 10:06

Muhteşem, muhteşem, muhteşem... Siz her resim yüklediğinizde böyle yazıyoruz ama yapacak bir şey yok... Keyifle izliyoruz fotoğrafları... ;)

Lithopsların hepsinin çiçek açma zamanı hep sonbahar mıdır acaba? Ve her lithops her yıl açar mı? (Belirli büyüklüğe erişmiş halleri) Geçen yıl lithopsum bir tane idi, kışın bölüp 2 tane oldu ama bu sene hiç açacak gibi durmuyor, bir sebebi var mıdır acaba?

AizoaceaeFAN 18-10-2012 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1033960)
Muhteşem, muhteşem, muhteşem... Siz her resim yüklediğinizde böyle yazıyoruz ama yapacak bir şey yok... Keyifle izliyoruz fotoğrafları... ;)

Lithopsların hepsinin çiçek açma zamanı hep sonbahar mıdır acaba? Ve her lithops her yıl açar mı? (Belirli büyüklüğe erişmiş halleri) Geçen yıl lithopsum bir tane idi, kışın bölüp 2 tane oldu ama bu sene hiç açacak gibi durmuyor, bir sebebi var mıdır acaba?

Saın sakdag, teşekkür ederim. Sayfamda vakit geçiren herkesin keyif alması beni mutlu eder.
Lithopslar genellikle 2 yaşını geçtikten sonra çiçek açmaya başlarlar. Bu kuzey yarım kürede (yani Türkiye için de geçerli) ağustos sonu bir kaç tür lithopsla çiçek açma dönemi başlıyor en yoğun olarak lithops türleri ekim sonu kasım ortası açıyor. Kasım sonu açan da bir kaç tür var. Kendi vatanlarında yani güney yarım küre de bu dönem ilkbahar-yaz dönemine rastlıyor. Geçen yıl açan lithopsunuzun bu yıl bölünmesi ile çiçek açma olasılığı düşük de olsa var. Geçen yıla göre aynı zamanda da açmayabiliyorlar. Biraz sabretmek gerekiyor. Gövdesinde fazla bir buruşukluk yoksa su vermemenizi tavsiye ederim çünkü artık sulanma dönemi bitmek üzere.

Satı Uğurtan 24-10-2012 14:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 1030405)
...

Sayın AizoaceaeFAN, inanın bu güzellikler karşısında diyecek söz bulamıyorum, bu kadar bakımlı ve bu kadar muhteşem çeşitler karşısında ne diyeceğimi şaşırdım, inanın dilim tutuldu, maşallah diyeyim eliniz kolunuz dert görmesin sağlıkla tadını çıkarın saygılar.

nuray topcu 25-10-2012 22:49

sizde neler neler görüyorum,her biri harika,

sevim.K 26-10-2012 13:22

Keyif almak ne demek..! Keyif ötesi birşey bu sayfalarda dolaşmak.. Ancak o güzelliklerle ilgili açıklamaları okumak, kendi sın ırlarını iyi belirlemek ve bakabileceği türlere yönelmek daha akılcı gibi geliyor bana. Ben elimden geldiğince öyle yapıyorum çünkü kayıplar çok üzüyor beni..

olcim 30-10-2012 15:05

Ben bunlardan istiyorum , saplantı yaptım , ancak sayın AizoaceaeFAN hiç sesimi duymuyor , nolur bir cevap veriniz .

skaraca 30-10-2012 15:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olcim (Mesaj 1039105)
Ben bunlardan istiyorum , saplantı yaptım , ancak sayın AizoaceaeFAN hiç sesimi duymuyor , nolur bir cevap veriniz .

Sayın olcim,

Bildiğim kadarıyla sayın AizoaceaeFAN'a buradan özel mesaj gönderilemiyor. Kendisi mesaj gönderilme özelliğini kapatmış durumda.

Bunun dışında yetiştirmiş olduğu türlerden kesinlikle belki birkaç özel dost dışında kimseye göndermiyor.

Yani sizde bunlardan istiyorsanız önce satın alacaksınız, bir sayfanızda bu aldıklarınızı yayınlacaksınız, bitkilere bakabileceğinize ilişkin yeterli güveni sağladıktan sonra ise merak etmeyin size de bana olduğu gibi kendiliğinden yeni türler gönderme teklifinde bulunan üyeler çıkacaktır.

AizoaceaeFAN 30-10-2012 16:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olcim (Mesaj 1039105)

Sayın olcim, ben de yıllar önce aynı şekilde "bunlardan istiyorum" dediğimde karşıma sevgili Taner bey çıkmıştı.
Şu anda internetten de satış yapıyor. Nette kaktüs ticaret olarak ararsanız bulabilirsiniz. O siteden istediğiniz her bitkiyi hem de makul fiyatlara alabilirsiniz.

AizoaceaeFAN 30-10-2012 17:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 1037692)
Keyif almak ne demek..! Keyif ötesi birşey bu sayfalarda dolaşmak.. Ancak o güzelliklerle ilgili açıklamaları okumak, kendi sın ırlarını iyi belirlemek ve bakabileceği türlere yönelmek daha akılcı gibi geliyor bana. Ben elimden geldiğince öyle yapıyorum çünkü kayıplar çok üzüyor beni..

Sayın Sevim.K, herkesten farklı olarak mesembler ile ilgilenmek bana da keyif veriyor. Onların zorlu yaşama şartlarını sağlayıp, büyüyüp serpildiklerini görmek çok hoş bir duygu. Yurt dışında Mesemb Study Group diye mesembleri araştıran bir dernek var, heralde bu kadar soğuk bir yerde çöl bitkilerini yetiştirdiğimi duysalar inanmazlardı. Sizin de söylediğiniz gibi başa çıkabileceğimiz bitkilerle uğraşmak kayıplar yaşanmaması açısından son derece mantıklı ama göz görüp beğenince gönül dur alma diyemiyor malesef. Teşekkür ediyorum.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 1037179)
Sayın AizoaceaeFAN, inanın bu güzellikler karşısında diyecek söz bulamıyorum, bu kadar bakımlı ve bu kadar muhteşem çeşitler karşısında ne diyeceğimi şaşırdım, inanın dilim tutuldu, maşallah diyeyim eliniz kolunuz dert görmesin sağlıkla tadını çıkarın saygılar.

Sayın Satı Uğurtan, teşekkür ediyorum eksik olmayın. Sağlıcakla kalın.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray topcu (Mesaj 1037612)
sizde neler neler görüyorum,her biri harika,

Teşekkür ediyorum, sağolun.

sevim.K 31-10-2012 13:05

Doğrusu bırakın yurt dışını sayfanızı ilk takibetmeye başkadığım zaman aldığınız tohumlar, yetiştirdiğiniz çok değişik türde bitkiler bana ve belkide benimle birlikte birçok arkadaşımıza inanılmaz gelmişti.

Yetiştirme ortamlarınız, ne gibi tedbirler aldığınız, öğrenmeleriniz, araştırmalarınız. insan herşeyi üst üste koyup düşündüğünde doyumsuzluğunu frenliyor ister istemez kendi gücünü, kapasitesini düşünerek. Tabi bu benim düşüncem. Beğendiğim, sevdiğim herşeyi almak değil. En çok neyi istediğime karar vermek ve öyle almak, artık yapmaya çalıştığım bu.. Hala "en çok istediğim" kaltüs ve sukulentlerin ya da ilginç bazı türlerin sayısı çok fazla....

Ugurgrkn 31-10-2012 21:32

Selamın aleyküm
197. mesajınızdaki http://www.agaclar.net/forum/attachm...20101215-4.jpg resimdeki kaktüs'ün ismi hakkında bir bilginiz var mı acaba?
Aynısından bende yetiştiriyorum, bir arkadaşım hediye etmişti. Ayda bir gibi üzerinden tohum veriyor sanırım tam da emin değilim ama sizde fark etmişsinizdir belki. Bu tohumları hangi koşullarda yetiştirmem gerekiyor acaba? Herhangi bir bilgi birikiminiz var ise benimle paylaşabilir misiniz acaba?

Bu arada yetiştirdiğiniz bitkilere hayran kaldım, tebrik ediyorum sizi. Ben iki kaktüsün yetişmesi için sabırsızlıkla düşünüyorken siz kim bilir ne kadar düşünüyorsunuzdur. :)

sevim.K 03-11-2012 12:46

Sn AizoaceaeFAN teşekkkürler

Sevgili Ayşe Yıldız teşekkürler..

O soruyu sorduğumdan bu yana uzun zaman oldu. Ben de tesadüf birkaç yerde aynı fotoğrafı görünce adını öğrenmiş oldum. Teyid etmek amacıyla başka kaktüs dostu arkadaşlara sordum.

Tekrar teşekkür ediyorum ilginize.

sibelim 14-01-2013 11:31

Sayın AizoaceaeFAN nasıl yoruldum anlatamam bütün sayfaları gezdim çok az tanıdığım güzellik ve bir çoğunu ilk kez gördüğüm türler karşısında hayranlık , kıskanma ve fazlası ile takdir ederek dolaştım.
Ben beğenmelere doyamadım inanın beğen demekten sağ elim inanılmaz yoruldu. Sayfanıza şöyle bir not düşmek lazım "kalp ilacınızı almadan gezmeniz sağlığınız açısından tehlikeli olabilir" :) Yüzmilyonlarca güzellik. Biliyorum sahip olmak yetiştirmek inanılmaz büyük bir keyif ama yorgunluğunuzu merak ediyorum ben.

Bakımları, sulaması her birinin ayrı nazı var, gündüz çalışıp ki iş yerinizde de yetiştiriyorsunuz nasıl yetiştiriyorsunuz aklım almıyor. Allah yardımcınız olsun ve sağlık sıhhat versin ... 41 kere maşallah elleriniz dert görmesin.

olcim 12-04-2013 14:38

Sayın Aizoaceaefan , cevaben yazdığınız mesajı okumak bu güne kısmetmiş , bende tohumlarımı ektim ve sabırla bekliyorum :( Bilgilerinizde şehir olarak Erzurum ' u görünce biraz heyecan yaptım ; çünkü sitede bu şehirde olan birini görmek sürpriz oldu , şayet izin verirseniz lithopslarınızı görmek istiyorum ...Vallahi sadece bakacağım , resim dahi çekmem , çalmam da , söz veriyorum :)
Anlayacağınız kızlarınızı görmek için tatlımı çikolatamı alıp gelmek istiyorum , saygılarımla :)

Bayçalı 17-04-2013 14:30

sn.Aizoaceaefan sayfanızı büyük bir zevkle gezdim balkonunuzda bir dünya gizlemişsiniz kendi kendime mevla neler yaratmış dedim hiç görmediğim bitkileri sizin sayenizde görme şansım oldu ayrıca teşekkür ederim diyecek fazla birşeyyok azmin ve sevginin sonucu zor olanı başarmaktır bol çiçekli günler dilerim

gizsu 17-04-2013 16:46

Masallah ,ellerinize emeginize saglik..

busraa 19-04-2013 17:16

Bir solukta sayfalar arasında gezdim,büyük emek ellerinize sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025