![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2009
|
Devam... Pazardan aldım. Türünü bilmiyorum ama en çok Euphorbia pugniformis'e benzettim. ![]() Ferrocactus herrerae. Eğer Marmara kışına dayanabilirse 40 cm çapında ve 2 metre boyunda dev bir kaktüs olacak Dona dayanım -6.6 derece.![]() Graptopetalum macdougallii. Oldukça küçük, Sempervivum gibi ucunda yavru bitki olan bir dal uzatarak çoğalan bir tür. Dona dayanım ile ilgili bir bilgi bulamadım. Ama Graptopetalum genusu oldukça dayanıklı türler barınıdırıyor. ![]() Ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok. Beğendim aldım Sukulent mi ondan bile emin değilim. Edit: Tür yardımı sayın Esin'den geldi. Crassula orbicularis var. rosularis. Dona dayanımı -3.8 derece imiş. ![]() Siparişlerim arasında Echeveria potosina ve Echeveria peacockii 'desmetiana' vardı ama bana bu arkadaşı göndermişler. Türünü bilmiyorum ama bu iki tür olmadığına eminim. Yaprakların pütürlü bir yüzeyi var. Hastalık mı yoksa mutasyon mu yoksa türün kendi özelliği midir bilmiyorum. ![]() Düzenleyen litoriachloris : 22-12-2014 saat 11:36 Neden: Tür ismi ekleme. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
Bu arada E. derenbergii yazdığınız E. pulidonis, E. elegans yazdığınız da E. secunda glauca İsimleriyle birlikte gelenleri nerden aldığınızı anladım, benim de en son aldıklarım sitede belirtilenden çok çok küçük boyda geldi. Sizin de dediğiniz gibi fındık kadar bitkilere koyduğu fiyatlar hem çok fazla, hem de bitkiler beklenilenin altında boyutlarda geldiği için insanda hayalkırıklığı oluyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahsi geçen üreticinin bitkileri açık kök geldiği için kargo sürecinden bir kat daha fazla hasar görüyorlar. xGraptoveria 'Albert Baynes‘ geldikten kısa süre sonra hastalandı ve gövdesi çürümeye başladı ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
Crassula orbicularis var. rosularis |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-11-2014
|
Merhaba,
Harika, harika bir görsellik sunuyorsunuz resmen. İnanın bende aynen tesbih çeker gibi hergün tekrar,tekrar seyrediyorum . Ve yine doyamıyorm. Saksıda seker gibiler sanki. Sevginiz bol olsun. Sağlacakla kalın. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar... |