Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi litoriachloris
xGraptoveria 'Albert Baynes‘. Kargodan kötü durumda çıktı bir de üstüne gövdeye mantar enfeksiyonu dadandı. Sağlıklı yaprakları ayırıp saksıya koydum bakalım durumları ne olacak.
Eklenti 529940
|
Gerçekten çok yazık. Böylesine bilinen bir satıcının bitkiler konusunda çok daha özenli olması beklenirdi. Daha önce benim de kendisinden aldığım bir lithops ilk 5 gün içinde mantar enfeksiyonundan ölmüştü. Enfeksiyonun kendi koleksiyonu içinde başladığını ve bunu farketmemis olmasının imkansız olduğunu düşünüyorum. Gitgide küçülen bitki boyları, o bitkilere koyduğu yüksek fiyatları da göz önüne alırsak bence bir satıcı olarak itibarında ciddi bir düşüş var.
Diğer hasta echeveria'ya gelirsek, aslında bu gibi durumlarda bakteri veya virüsün yayılmaması için bitkinin imha edilmesi öneriliyor ama sizin yerinizde ben olsam ben de kıyamazdım. Bence siz iyisi mi antibiyotiğe başlayın

Streptomycin içerikli bir antibiyotik elinizde varsa, sulama suyuna biraz ezip karıştırın. Bu aynı zamanda bir deneme olsun, güzel sonuç alırsanız bizimle de paylaşırsınız.