View Single Post
Eski 25-12-2014, 14:17   #179
litoriachloris
Ağaç Dostu

litoriachloris's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2009
Devam...

Frithia pulchra. Mesebrianthemaceae (Aizoaceae) familyasından küçük ilginç bir tür. Ana vatanı Güney Afrika. Doğal ortamında yaz yağmuru alan yüksek rakımlı ve kayalık yerlerde yaşıyor. Dona dayanımı -4 derece.

Name:  IMG_4318.JPG
Views: 1320
Size:  67.0 KB

Lophophora williamsii var. caespitosa. Yavaş büyüyen kök çürümesine yatkın bir tür. Dona dayanımı -7 derece.

Name:  IMG_4321.JPG
Views: 1276
Size:  66.7 KB

Bu iki arkadaş pazardan. Türlerini bilmiyorum ama ikisi de Notocactus sp. gibi geldi bana

Name:  IMG_4323.JPG
Views: 1291
Size:  68.9 KB

Name:  IMG_4324.JPG
Views: 1306
Size:  68.0 KB

Mammilloydia candida. Elimdeki tür ile ilgili internet araştırması yaparken ilginç şeyler öğrendim, sizinle de paylaşayım. Öncelikle Mammilloydia diye bir Genus varmış onu öğrendim. Bu tür bir çok yerde (satıldığı yer de dahil) Mammillaria candida olarak geçiyor. Ama google görsellerinde 4-5 farklı renkte çiçekleri olan türler var. Ayrıca bazılarında sadece radyal dikenler varken bazılarında merkezi dikenler de var. Sonra anladım ki Mammillaria candida (Mammillaria humboldtii) başka bir türmüş. 2001 yılında Mammiloydia farklı bir Genus olarak kabul edilmiş.

Türümüze gelirsek 30 cm çapa ve yüksekliğe ulaşan büyük bir bitki. Yakın akrabalarına göre de dona oldukça dayanıklı (-6.6 derece).

Name:  IMG_4330.JPG
Views: 1315
Size:  69.7 KB

litoriachloris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön