Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin-
Bu kesinlikle hasta bir echeveria, diğerlerinden izole edin, hastalık etmeni büyük ihtimal bulaşıcı olabilir. Muhtemelen yaprak biti veya unlu bit istilası geçirmiş ve bitlerin taşıdığı virüs veya bakteri(ler) ile de enfekte olmuş. Görünümü o yüzden farklı duruyor ama türü bence E. peacockii.
Bu arada E. derenbergii yazdığınız E. pulidonis, E. elegans yazdığınız da E. secunda glauca
İsimleriyle birlikte gelenleri nerden aldığınızı anladım, benim de en son aldıklarım sitede belirtilenden çok çok küçük boyda geldi. Sizin de dediğiniz gibi fındık kadar bitkilere koyduğu fiyatlar hem çok fazla, hem de bitkiler beklenilenin altında boyutlarda geldiği için insanda hayalkırıklığı oluyor.
|
Bilgiler ve uyarınız için çok teşekkür ederim sayın -Esin- tür isimlerini düzelttim. Enfekte olan bitkiyi de diğerlerinden izole ettim. Acaba yapraklarından sağlıklı bir bitki elde etmem mümkün olur mu ? Ya da bitkinin kendisini iyileştirmek mümkün mü?
Bahsi geçen üreticinin bitkileri açık kök geldiği için kargo sürecinden bir kat daha fazla hasar görüyorlar. xGraptoveria 'Albert Baynes‘ geldikten kısa süre sonra hastalandı ve gövdesi çürümeye başladı