agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni9799Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-10-2013, 23:28   #1
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Austrocephalocereus dybowskii

Büyük olan Sevgili Dogef'in hediyesi. Dolayısıyla gözüm gibi bakıyorum ona. Küçük ise kurtarılan canlardan. Nasıl mı? Hani şu çiçekçi olan ortaokul arkadaşım var ya, geçen yaz sonu onu çöpe atmıştı. O zaman bu halinin neredeyse yarısı kadardı. Satılmamış, saksısı kaybolmuş. Zavallı kökleri torfun içinde kuruyakalmış. Tepesinde şimdi saksının dibinde duran koca bir çiçek silikonla yapıştırılmış. Tüyleri pembemsi bir renge boyanmış... (bir de bu hale getirip en az 5TL istiyorlar ya bu kaktüslere, hayret ediyorum!) Eve getirdiğimde öyle kötü durumdaydı ki, annem bile "bununla ne uğraşıyorsun?" demişti. Uykuda geçirdiği kışın ardından hızla gelişim gösterdi yazın. Sonra o değerli hediyemi de alınca abla kardeş aynı saksıya yerleştiler.
Name:  Austrocephalocereus dybowskii.jpg
Views: 1571
Size:  29.0 KB
Name:  IMG_3790.jpg
Views: 1479
Size:  36.2 KB
Name:  IMG_3797.jpg
Views: 1456
Size:  40.0 KB
Şimdilerde ablamızın tepesinde tomurcuk benzeri bir oluşum gözlemliyorum. Bakalım çiçeğini görebilecek miyiz?
Name:  IMG_3793.jpg
Views: 1556
Size:  29.7 KB
Name:  IMG_3805.jpg
Views: 1594
Size:  29.8 KB

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2013, 09:42   #2
Ağaç Dostu

dogef's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2012
Sayın loveforlife,
Kaktüslerimi bir kamyonetle size göndereyim,bir kere hepsinin toprağına elinizi değin.Zira elinizin değdiği çiçek muhteşem oluyor.

dogef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2013, 10:16   #3
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dogef Mesajı Göster
Sayın loveforlife,
Kaktüslerimi bir kamyonetle size göndereyim,bir kere hepsinin toprağına elinizi değin.Zira elinizin değdiği çiçek muhteşem oluyor.
Canım Ablam benim! Seninkiler için de ben aynı şeyi düşünüyorum ne yapacağız şimdi?
A(nkara) kentinden B(ursa) kentine gitmek için aynı anda yola çıkan iki aracın saatteki hızları kaç kilometre olacak? Kaçıncı kilometrede karşılaşacaklar hesabını yapmaya başlayalım mı?

Şaka bir yana. Sen olmasan bu kadar çeşide sahip olmama imkan yoktu. Çok ama çok teşekkür ederim...

Eski 17-10-2013, 21:12   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-09-2013
Talking

Alıntı:
Şimdilerde ablamızın tepesinde tomurcuk benzeri bir oluşum gözlemliyorum. Bakalım çiçeğini görebilecek miyiz?
Eklenti 445747
Eklenti 445748
Sayın loveforlife,
Aynısından 2 tane de bende var, ne tesadüftir ki, ben de birini atılanlar arasından eve getirmiştim. Tepesindeki o oluşum çiçek değil, hızlı büyüme dönemlerinde görülüyor, saçları uzuyor yani bir başka deyişle... Sayfanız bir harika, çok keyif aldım okurken; elleriniz dert görmesin...
Oppuntia için çok üzüldüm ama ben bendekini araya taraya evlatlık verecek birilerini bulup yakın zamanda elden çıkarmıştım, kısmet demek ki...

Gözlük Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2013, 09:17   #5
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gözlük Mesajı Göster
Sayın loveforlife,
Aynısından 2 tane de bende var, ne tesadüftir ki, ben de birini atılanlar arasından eve getirmiştim. Tepesindeki o oluşum çiçek değil, hızlı büyüme dönemlerinde görülüyor, saçları uzuyor yani bir başka deyişle... Sayfanız bir harika, çok keyif aldım okurken; elleriniz dert görmesin...
Oppuntia için çok üzüldüm ama ben bendekini araya taraya evlatlık verecek birilerini bulup yakın zamanda elden çıkarmıştım, kısmet demek ki...
Sayın Gözlük,

Tıpkı sizin dediğiniz gibi saçları uzamadaymış bizim güzelin... Sanırım jöleyi epey fazla kullanıyor! Çiçeğini görmek başka bir bahara kaldı...

Name:  IMG_4351.jpg
Views: 1440
Size:  26.1 KB

Name:  IMG_4352.jpg
Views: 1428
Size:  23.8 KB

Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. Ben de sizin ufaklıkları takipteyim...

Düzenleyen loveforlife : 14-01-2014 saat 20:05

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025