![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
minik astophytumlar
biraz daha net fotolar çekmeye çalıştım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
tricona süt ağacım
Çukurova üniversitesi iç mekan bitkileri bölümünden almıştım.Hemen dört elle sarıldım zira başka bir tane daha yoktu orada.Kendi imkanlarıyla üretip satıyorlar bu yüzden fazla çeşitleri mevcut değil.Ama fiyatları çok uygun bedavadan biraz pahalı. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sedum para çiçeği
Bu da Çukurova üniversitesi iç mekan bitkileri bölümünden alınan kaktüslerden biri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
balık kılçığı
Bu da atlaslardan biri Çukurova Üniversitesi iç mekan bitkileri bölümünden aldım atlas çiçeklerine hastalık derecesinde tutkulu olduğum için aynısından bir saksı daha vardı onu da almak istedim ama adam bu da bize kalsın dedi.Orada çeşit yok ama kendi çeliklerini kendileri temin edip yetiştiriyorlar .Desteğe ihtiyaçları var kendi imkanlarıyla üretim yapıyorlar.İlgililere duyurulur. Yani üniversite yönetimine.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Pitahyalarım
Mahalle ve sokak sokak atlas çiçeği ararken bulmuştum atlas zannetmiştim.Tam da evin önünde yaşlı bir teyze oturuyordu ben de bir çelik alabilirmiym dedim teyze de al oğlum al üç tane al dedi.Keşke küçük parçalara bölmeden dikseydim kökleri rüzgardan oynar tutmaz diye korkmuştum.Hayal meyal hatırlıyorum daha önce o sokaktan geçerken sarı açmış çiçeklerini görmüştüm..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
echeveria
Çocukluğumdan hatırlıyorum dağlarda kayaların üstünde bu çiçeğin yabanisi vardı kayaların üstündeki çatlaklarda yetişirdi biz de alıp evde yatiştirmeye kalkardık.Doğada yetişen yabani kaktüs sınıfına sokabilirmiyiz bunları merak ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
sedum
Değişik bir tür yanında da misafir bir aloe vera var aynı saksıda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |