View Single Post
Eski 24-12-2013, 18:03   #26
mmanager
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sayın mmaneger; Arkadaşlarımızın söylediği gibi daha net resimlerini çekebilseydiniz çok daha güzel olurdu. Fotoğraf makinalarında bazı bölümler var. Ben de ayarları hala tam olarak bilemiyorum. Ancak net çektiği bölümü gösteren fotoğraf makinalarının ayarları var. Sizin çekimlerinizde fotoğraf makinanız genelde arka planı netliyor. Asıl çekmek istediğiniz bölümü netlemiyor. Benim makinada makro bölümü var. Çok iyi olmasa da yeterli ışık olduğu zaman elim de titremediği durumlarda daha net fotoğraflar çekebiliyor. Tripot kullanmak gerekiyor ancak onu da biz yapamıyoruz. Ben bazen saksıların veya duvara fotoğraf makinasının bir kısmını dayayarak sabitleme yaparak fotoğrafın biraz daha net olarak çekmeye çalışıyorum.

Sayın fatitoo'ya yazmış olduğunuz mesajda bahsettiğiniz çiçeğin çeşitli resimlerini paylaşabilirseniz biz de o atlası gidip göremesek bile resimlerinden merakımızı giderebiliriz.

Aslında benim daha çok merak ettiğim sizin daha önce edindiğiniz atlaslar. Atlaslarınızın foğraflarını da ekleyebilirseniz çok güzel olacak.
Teşekkürler arkadaşlar makro çekimi ben de hala öğrenemedim çiçeklerle ilgilenmekten .O bahsettiğim çiçeği görseniz 30 yıllık falan olduğunu söylüyorlar alt gövde dalları artık odunlaşmış resmen.Hem atlasçiçeği hem de bir gecelik gelin çiçeği ikisi bir saksıda boyu 2 metreye ulaşmış heralde.Her gelen bir iki dalını yaralamıştı.Ne zaman gitsem dibinde etrafında kırılmış kurumuş dal parçaları görürüm.Yaşayabilecek durumdaysa eğer hemen alır dikerim.Bir yakınıma hediye ederim.Atlas çiçeğini bu kadar severken yani dalları kuruyup kalsın mı yani derim kendi kendime..Resmini bir defasında çekecektim makinamın pili bitmişti.Şubatın sonunda gidersem ağaçlara aşı yapmaya o zaman mutlaka çekerim....Atlaslarımı ortak siparişle ya da kendim Paul Shirleyden aldım.Fakat yurt dışından gelenler çok nazlı oluyorlar bir bakıyorsun çok güzel bir sürgün vermiş atlas ansızın çürüyor dipten .Sonra çürüyen yerden kes kurut tekrar köklendirmeye uğraş .Tabi bu her defasında daha fazla bilgi kazanmaya ve tecrübe edinmeye sebep oluyor.Çünkü sera ortamından geldikleri için.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön