agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni711Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-10-2012, 11:59   #1
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Sayın mmanager,

Aloe vera'nız çok güzel gelişmiş ve bol da yavru vermiş. Yetersiz ışık alırsa rozet formunu kaybedecek tarzda yaprak sıklığında açılmalar ve uzamalar olur, form kaybeder bitki. Siz de farketmişsiniz zaten, yeni yerini sevmemiş. Daha aydınlık ama direkt güneş görmeyeceği bir yere alırsanız formu düzelir.

Görüyorum ki bitkileriniz gelişkin ve uzun süredir sanırım sizinleler. Bakımları konusunda da fotoğraflarla birlikte biraz bilgi verirseniz sevinirim.

demircool beğendi.
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2012, 17:35   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Sayın mmanager,

Aloe vera'nız çok güzel gelişmiş ve bol da yavru vermiş. Yetersiz ışık alırsa rozet formunu kaybedecek tarzda yaprak sıklığında açılmalar ve uzamalar olur, form kaybeder bitki. Siz de farketmişsiniz zaten, yeni yerini sevmemiş. Daha aydınlık ama direkt güneş görmeyeceği bir yere alırsanız formu düzelir.

Görüyorum ki bitkileriniz gelişkin ve uzun süredir sanırım sizinleler. Bakımları konusunda da fotoğraflarla birlikte biraz bilgi verirseniz sevinirim.
Öncelikle teşekkür ederim .Aslında çoğunluğu bu yıl aldıklarımdı.Bazıları gerçekten eski mesela aloe verayı Marmaris te yaşayan üniversiteden arkadaşımdan almıştım o da botanikçi olduğu için bana hediye etmişti neredeyse 4-5 yıldır birlikteyiz....Sevmekle başlıyor çiçekleri.Mesela aloe vera ve kaktüsler için kullandığım toprakta neler yoktu ki yayla evimizin olduğu dağlardan kırmızı toprak ;çam ağaçlarının dibinden topladığım çam dibi toprağı kum ;fındık kabukları ,antepfıstığının yaş iken tüketilen kabukları,çam ağacının kabukları strafor toprağın havadar olmasını sağlamak için;çam ağaçlarının iyne yapraklarını oturup tek tek makasla kestiğim olmuştur.Çok şanslıyım ki kiş mevsiminin çok kısa geçtiği bir şehirde yaşıyorum.Şu anda bile yazlıklarla geziyoruz Adana da...Bu da çiçek yetiştirmek için yeterli iklim oluyor sanırım.Dikkat ettiyseniz bazı yerlere gölgeleme filesi kullandığımı bu da aşırı güneş yanmalarını engellemek için...

selenn ve demircool beğendi.
mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2012, 01:01   #3
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Öncelikle teşekkür ederim .Aslında çoğunluğu bu yıl aldıklarımdı.Bazıları gerçekten eski mesela aloe verayı Marmaris te yaşayan üniversiteden arkadaşımdan almıştım o da botanikçi olduğu için bana hediye etmişti neredeyse 4-5 yıldır birlikteyiz....Sevmekle başlıyor çiçekleri.Mesela aloe vera ve kaktüsler için kullandığım toprakta neler yoktu ki yayla evimizin olduğu dağlardan kırmızı toprak ;çam ağaçlarının dibinden topladığım çam dibi toprağı kum ;fındık kabukları ,antepfıstığının yaş iken tüketilen kabukları,çam ağacının kabukları strafor toprağın havadar olmasını sağlamak için;çam ağaçlarının iyne yapraklarını oturup tek tek makasla kestiğim olmuştur.Çok şanslıyım ki kiş mevsiminin çok kısa geçtiği bir şehirde yaşıyorum.Şu anda bile yazlıklarla geziyoruz Adana da...Bu da çiçek yetiştirmek için yeterli iklim oluyor sanırım.Dikkat ettiyseniz bazı yerlere gölgeleme filesi kullandığımı bu da aşırı güneş yanmalarını engellemek için...
Sayın mmanager,

Mesajınızı okumak bir hayli zor oldu. Anlattıklarımızı konulara göre paragraflara ayırarak yazarsak okuması ve anlaması daha kolay oluyor. Bunu ben de yapıyorum ama önizleme tuşuna bastığımda kendi yazımı paragrafsız okumak bana bile sıkıntı veriyor.

Mesajlarınızın kolay okunur olması için, nasıl yazmalısınız?

Bu şekli ile okumak çok daha kolay...

"Öncelikle teşekkür ederim .Aslında çoğunluğu bu yıl aldıklarımdı.Bazıları gerçekten eski mesela aloe verayı Marmaris te yaşayan üniversiteden arkadaşımdan almıştım o da botanikçi olduğu için bana hediye etmişti neredeyse 4-5 yıldır birlikteyiz....

Sevmekle başlıyor çiçekleri.Mesela aloe vera ve kaktüsler için kullandığım toprakta neler yoktu ki yayla evimizin olduğu dağlardan kırmızı toprak ;çam ağaçlarının dibinden topladığım çam dibi toprağı kum ;fındık kabukları ,antepfıstığının yaş iken tüketilen kabukları,çam ağacının kabukları strafor toprağın havadar olmasını sağlamak için;çam ağaçlarının iyne yapraklarını oturup tek tek makasla kestiğim olmuştur.

Çok şanslıyım ki kiş mevsiminin çok kısa geçtiği bir şehirde yaşıyorum.Şu anda bile yazlıklarla geziyoruz Adana da...Bu da çiçek yetiştirmek için yeterli iklim oluyor sanırım.Dikkat ettiyseniz bazı yerlere gölgeleme filesi kullandığımı bu da aşırı güneş yanmalarını engellemek için... "

drtegeli ve demircool beğendi.
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025